Maduro aast op contract bij Nederlandse topclub: 'Als ik eerlijk ben'
Woensdag, 10 mei 2017 om 14:32

Hedwiges Maduro is op een zijspoor beland bij FC Groningen en is op zoek naar een nieuwe club. De ex-speler van Ajax, Valencia, Sevilla en PAOK Saloniki geeft in gesprek met Voetbal International aan nog altijd zeer ambitieus te zijn en hij hoopt op een contract bij een Nederlandse topclub.

Hoewel de 32-jarige middenvelder annex verdediger dit seizoen geen rol van betekenis speelde in de ploeg van Ernest Faber, denkt hij van waarde te kunnen zijn voor veel clubs uit de Eredivisie. "Ik ken mijn kwaliteiten. Ik weet wat ik kan en wat ik heb meegemaakt. En met mijn ervaring denk ik dat elke Nederlandse club daar wel gebruik van zou kunnen maken", aldus Maduro. "Dat wil niet zeggen dat ik meteen ook alles zou moeten spelen, hoor, dat is wat anders. Maar als je puur kijkt naar het spel, dan hoor ik, denk ik, toch het meest thuis bij een middenmoter."

Waar Maduro vorig seizoen nog een vaste waarde was bij de Groningers, kwam hij dit seizoen niet verder dan vier competitiewedstrijden, waarvan slechts twee als basisspeler. "FC Groningen is een middenmoter, toch? Daar zou ik normaal gesproken gewoon kunnen spelen. Maar ik zou, denk ik, als ik eerlijk ben, met mijn ervaring ook wel bij een topclub kunnen spelen. In Nederland dan."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
5
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Rekik
 
29
10 mei 2017 om 14:34
Waarom haalt Ajax hem niet als vervanger voor Westermann? Lijkt me een goede aanwinst voor in de kleedkamer. Hoe negatief dat ook altijd klinkt, het is erg belangrijk voor een team met veel jonge spelers om een ervaren speler er tussen te hebben.
 
Jan1997
 
4
10 mei 2017 om 14:37
Is geen slechte optie! Al weet ik niet of hij genoegen neemt met die rol. Is toch wel zwaar om heel het seizoen aan de zijlijn te staan.
 
Westend
 
23
10 mei 2017 om 14:39
Maduro is toch meer een verdedigende middenvelder dan een centrale verdediger. Mocht het gaan over de ervaring heb je met Schone al voldoende binnen. Haal desnoods Emanuelsson of Anita terug. Maar Maduro mist toch echt wel de kwaliteit.
 
sockenstopfer
 
5
10 mei 2017 om 14:51
Hoe weet jij dat emanuelson nog wel steeds de kwaliteiten in huis heeft? Los daarvan, ik heb toch wel grote twijfels of maduro bij een topclub van waarde kan zijn. Heeft bij groningen nooit een een geweldige indruk gemaakt, niet dat hij slecht was. Maar goed genoeg voor een topclub, denk ik niet.
 
Rekik
 
6
10 mei 2017 om 15:22
@westend Ik bedoel meer qua persoon in de groep, ongeacht zijn positie. Maduro heeft ten opzichte van een Schone wel de ervaring in een buitenlandse topcompetitie. Het overbrengen van die mentaliteit aan jeugdige spelers kan volgens mij al goed zijn. Hij zal nooit basisspeler zijn, maar lijkt me als CV nog nuttig in de mindere wedstrijden, net zoals Westermann nu eigenlijk z'n wedstrijden speelt.
 
FeyCoev
 
3
10 mei 2017 om 16:41
Emanuelson heeft dit seizoen in 1 wedstrijd 18 minuten mogen invallen bij Sheffield Wednesday, wat heb je daar dan aan.
 
natrappen
 
4
10 mei 2017 om 14:44
We moeten eerlijk zijn Maduro haalt zijn oude niveau niet meer. Hij is de afgelopen jaren erg traag geworden. Als je bij FC groningen niet verder komt dan 2 basisplaatsen, dan heb je vrij weinig te zoeken bij Ajax, Feyenoord of PSV. Op basis van de clubs waar hij heeft gespeeld is hij inderdaad een aanwinst voor elke middenmoter in de eredvisie. Met zijn huidige spel is hij meer van toegevoegde waarde voor Ado, Willem II of Sparta.
 
kampie2
 
1
10 mei 2017 om 16:37
Waar haal je dit vandaan? Maduro is veel te traag om nog in de eredivisie mee te draaien. Ook bij Willem II en Sparta komt hij niet tot zijn recht en dacht je nou echt dat ADO hun supporters blijmaakt met een ex-Ajacied die ruimschoots over the hill is?
 
tubby
 
7
10 mei 2017 om 14:46
Schone is toch de beste ervaren speler die je kunt wensen? Of moet er een ervaren speler in elke linie in de kleedkamer zitten? Maduro komt niet aan de bak bij groningen, die heeft toch niks bij ajax te zoeken, hetzelfde geld voor de andere topclubs, niet doen.
 
Arnino
 
4
10 mei 2017 om 14:48
Moet je hem dan als voorbeeld neer zetten hoe je het niet moet doen? DIt meen je toch niet serieus. Deze jongen is na Ajax overal geflopt, alleen bij Valencia tot zijn blessure enigszins aardig gedaan maar heeft nergens aangetoond dat het een toegevoegde waarde is. Zegt toch genoeg dat je bij Groningen als Maduro maar 4 wedstrijden speelt.
 
AsRoma8
 
0
10 mei 2017 om 18:35
Een ervaren speler werkt het beste als de rest van de kleedkamer tegen hem opkijkt. Dus of je bent heel goed geweest in het verleden of je bent nog steeds een van de beste in het team.
 
UlftUnited
 
8
10 mei 2017 om 14:35
Denk eerlijk gezegd niet dat Ajax, PSV of Feyenoord op Maduro zitten te wachten. Denk dat hij eerder bij een Willem II of een Roda aan de bak komt
 
AjaxSoest
 
28
10 mei 2017 om 14:37
Hedwiges, Je zit jezelf in de zeik te nemen. Je hebt alles uit je carriere gehaald, prachtig bij Valencia gespeeld, en nu zet je jezelf zo voor paal. Je solliciteert als mentale coach. Niet als voetballer. Je geeft letterlijk aan dat je op de bank wilt zitten bij een NL topclub. Dan ben je in mijn ogen geen voetballer. Stop dan met je carriere als voetballer, en ga dan ervaring op doen als People manager.
 
LucianoFCG
 
11
10 mei 2017 om 14:45
Pech? De beste speelt. Duidelijk dus dat Maduro niet goed genoeg was.
 
Sirius
 
0
10 mei 2017 om 15:15
Hedwiges Maduro verdient bij Groningen een salaris dat tegen het plafond van de club aan ligt. Dat is dus een salaris van 200.000-250.000 per jaar. Dat gaat FC Twente nooit betalen voor een speler die geen meerwaarde met zich meebrengt binnen het veld, als ze zo`n bedrag uberhaupt nog willen/kunnen betalen. Tenzij zijn eisen niet hoog zullen zijn, zal er geen Eredivisieclub zijn die interesse in hem heeft.
 
LucianoFCG
 
14
10 mei 2017 om 14:42
Kon het niveau Groningen totaal niet aan. Een veel te trage handelingssnelheid heeft hij. Ik ben me kapot geschrokken toen ik hem voor Groningen zag voetballen. Ik had een echte aanwinst verwacht, maar je kon duidelijk zien dat Maduro al helemaal opgebrand was. Maduro kan het beste stoppen met voetbal of lekker naar de Usa, China of Australie gaan om te voetballen.
 
Sirius
 
1
10 mei 2017 om 15:11
Deze speler komt denk ik niet meer aan de bak in de Eredivisie. Qua salariskosten is hij veel te duur voor de kwaliteit dat hij met zich mee brengt. Ik weet niet meer precies wat hij verdient, maar ik weet dat dit sowieso meer dan 200.000,- per jaar is. Geen enkele club in Nederland gaat zoveel betalen voor een speler die het eigenlijk nergens waar heeft kunnen maken.
 
Rochus
 
2
10 mei 2017 om 15:47
Pff, in de kracht van je carrière kon je nog geen NL topclub aan. Wat was ik blij dat iemand überhaupt geld wilde betalen om je weg te halen bij Ajax. Dan aangeven met al jouw ervaring dat je zeker weet van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Welke ervaring? Op de bank zitten of slechte wedstrijden spelend of misschien wel ervaring in het vertragen van het spel. Als iemand nou ervaring wilde hebben in het maximale uit een carrier halen van een beperkte speler, ja dan snap ik je. Hou toch op. Inderdaad zoals hierboven aangegeven, bij een club als Roda kan hij wellicht toegevoegde waarde leveren.
 
El Fenomeno
 
0
10 mei 2017 om 16:13
Was destijds ook grappig toen die werd opgeroepen door Van Basten terwijl die in het tweede van Ajax speelde. Het doet me denken aan Blind.
 
LovreFC
 
0
10 mei 2017 om 18:03
Haha, dit is echt hilarisch. Bij FC Groningen was het al niet goed genoeg voor de basis. Wat een bord voor z'n kop heeft die man.
 
jomar3
 
0
10 mei 2017 om 18:38
Hij heeft ervaring ja, inderdaad Hedwiges, dat is ook direct het enige waar je nog op kan teren. Voetballend is het verschrikkelijk, wij spelen een waardeloos seizoen en zelfs dan speel je geen basis. Zelfs Hariej, de man die 1987482923x is uitgeleend, wint de concurrentiestrijd van Maduro. Dan maak je mij niet wijs dat je iets toevoegt bij een topclub in Nederland. Mocht je hem dan echt alleen halen als mentor in de groep, selecteer dan gewoon een talent en voeg Maduro toe aan je technische staf. Nee een afbouw traject in een subtropisch land lijkt mij verstandig, om dan over 1 a 2 jaren te stoppen. Heeft een aantal leuke clubs gediend, maar is niet meer wat 't ooit was.