Magallán keert terug in selectie voor kraker in Santiago Bernabéu
Maandag, 4 maart 2019 om 10:46

Ajax reist maandag met een nagenoeg fitte selectie af naar Madrid voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid van dinsdagavond. De Amsterdammers laten via de officiële kanalen weten dat Erik ten Hag 21 spelers meeneemt naar de Spaanse hoofdstad, waaronder de weer van een blessure herstelde nieuwkomer Lisandro Magallán.

De Argentijnse verdediger kwam in januari over van Boca Juniors en speelde tot nu toe twee wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever. De 25-jarige stopper stond de afgelopen weken echter aan de kant met een bovenbeenblessure, maar zou in het Santiago Bernabéu weer zijn rentree kunnen maken. Van de 21 spelers die Ten Hag heeft meegenomen zullen er nog wel 3, waaronder een keeper, plaats moeten gaan nemen op de tribune.

Meer: Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

Ajax reist maandagochtend rond elf uur via Schiphol naar Madrid en 's avonds zal er voor de laatste keer getraind worden voor de return in de achtste finales van het miljardenbal. De Amsterdammers moeten in de thuishaven van de Koninklijke de 1-2 nederlaag die drie weken geleden in de Johan Cruijff ArenA werd geleden zien weg te poetsen om door te bekeren in de Champions League.

De verwachting is dat Ten Hag voor het duel met Real voor dezelfde opstelling kiest als in de heenwedstrijd, met Dusan Tadic in de spits en David Neres samen met Hakim Ziyech op de flanken. De trainer verwelkomde zijn spelers zondag weer terug op het trainingsveld nadat hij de Ajacieden twee dagen vrijaf had gegeven na de gewonnen beker-Klassieker tegen Feyenoord.

De volledige selectie van Ajax: André Onana, Kostas Lamprou, Bruno Varela, Rasmus Kristensen, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Daley Sinkgraven, Noussair Mazraoui, Lisandro Magallán, Daley Blind, Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek, Dusan Tadic, Zakaria Labyad, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Dani de Wit, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
22
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
ajaxgeus
 
20
4 maart 2019 om 10:53
Heb nog wel vertrouwen in Magallan. Feyenoord was niet best natuurlijk maar hopelijk staat hij er volgend jaar! Sterke verdediger die nog even moet wennen aan het tempo
 
FR_JC
 
21
4 maart 2019 om 11:13
Heb hem in 2 wedstrijden gezien maar ben niet onder de indruk van hem eerlijk gezegd. Misschien heeft hij idd aanpassingsproblemen
 
R31N13R
 
49
4 maart 2019 om 11:36
OK, de bovenste 2 opmerkingen zijn werkelijk te zielig voor woorden. `ik heb nog wel vertrouwen` en een ander beweert met droge ogen na 2 wedstrijden `ben niet onder de indruk`. Hoe sneu wil je het hebben tegenwoordig? Laat die gast lekker (maanden) wennen aan de Amsterdamse mentaliteit en spelopvatting. Hij is als stand-in gehaald nu voor Mattie en Daley, en wie weet nooit basis als Jantje Vertonghen van Spurs terugkomt. Hij zal heus verdedigdende `bikkelwaarde` toevoegen, al is het voor de rest van de ploeg. Maar kap met dit soort gare opmerkingen na 2 potjes. Laat hem er eerst een stuk of 20 gespeeld hebben!
 
Stefandefree
 
27
4 maart 2019 om 11:43
Waarom mag je hem niet op die 2 wedstrijden beoordelen? Als die niet best waren, dan waren ze niet best. Dat jij al wat kritiekloze maanden voor hem hebt gereserveerd is jouw keuze, maar ik zou niet weten waarom iemand van 25 (nota bene basisspeler bij een grote club als Boca) het niet meteen zou kunnen laten zien. Vooralsnog gewoon niet best, dat mag je best zeggen.
 
FR_JC
 
20
4 maart 2019 om 11:44
Wist niet dat ik heel erg veel verkeerd schreef met het gegeven dat ik "in 2 wedstrijden nog niet onder de indruk ben". Dat je dit al als `sneu` ervaart is met name op jouw conto, kleinzielig en beperte geest.. Nergens schrijf ik hem af of geef ik op hem af. Maar goed, je moet natuurlijk altijd vol lof spreken als het een Ajax speler betreft. (gelukkig zijn er Ajacieden die het gewoon goed lezen en begrijpen)
 
R31N13R
 
7
4 maart 2019 om 11:50
@FR_JC net zo vrij als jij bent om iemand te beoordelen na 2 potjes, ben ik zo vrij om daar iets over te vinden, toch? Ik vind het ronduit sneu, op en top kortzichtig en korte termijn gelul. Laat hem lekker bijkomen in een compleet andere (voetbal)wereld, en als hij de smaak van het team te pakken heeft en 20 potjes verder is gaan we wel rustig met elkaar bekijken hoe iemand wel of niet in het team past. Adieu!
 
Patroo
 
12
4 maart 2019 om 11:51
@stefandefree Net als dat je een film ook niet beoordeelt op de eerste 10 minuten of een boek op de eerste 10 pagina`s. Met die redenatie was Matthijs de Ligt ook een waardeloze Oranje-international, en Alexander Buttner een sterspeler bij Man United.
 
Schudinho
 
2
4 maart 2019 om 11:51
Want meneer Jantje Vertonghen gaat ook zeker terugkeren volgend jaar. Bekijk je eigen reactie eerst even voordat je andere negatief beoordeeld. Als Feyenoord fan was iedereen ontzettend zwak tegen Feyenoord.
 
Stefandefree
 
5
4 maart 2019 om 12:04
@ Patroo Je kan na de eerste 10 minuten of pagina's toch zeggen dat je het vooralsnog niet denderend vindt? Waarschijnlijk blijf je toch door kijken of lezen, omdat je het boek/film toch al hebt gekocht. Het kan ook zomaar wel iets worden, niet waar? Dat neemt echter niet weg dat het begin niet best was. Beetje een non-argument ook om die andere spelers erbij te halen, zeker omdat ik helemaal nergens zeg dat Magallan niet gaat slagen. Waar we bij De Ligt na 'bulgarije' ook allemaal zeiden dat die jongen er echt wel gaat komen, mochten we ook zeggen dat het die wedstrijd helemaal niets was.
 
NL_Modric
 
1
4 maart 2019 om 12:06
@stefandefree, net zoals Neres al was afgeschreven voordat hij zijn niveau haalde. Of Dolberg die volgens vele fans al verkocht moest worden, omdat het geen talent meer is. Magallan zal zoals hierboven wordt geschetst, de opvolger worden van De Ligt of Blind/schone. Geef die jongen de tijd en hij zal een meerwaarde worden voor Ajax. Al hoop ik niet dat ze hem tegen Madrid zullen opstellen.
 
FR_JC
 
5
4 maart 2019 om 12:09
@r31n13r Zeker wel, gelukkig leven we in een land waar de mening vrijuit verkondigt mag worden. Laat ik stellen dat het aanpassingsproblemen zijn, zo ook had ik dit al geschreven. Natuurlijk kun je een speler niet afschrijven op 2 gespeelde potten voetbal. Maar je mag wel gewoon schrijven dat ik `nog` niet onder de indruk ben. Zoals hij aangekondigd werd zou het een gearriveerde verdediger zijn. Over een paar maanden zullen de meeste hem weer beoordelen. Goed, matig of slecht
 
Tovenaer
 
1
4 maart 2019 om 12:10
Alsof je het normaal zou vinden als jij na 2 dagen bij een nieuw bedrijf werken al een functioneringsgesprek krijgt. Ben het 100% met Reinier eens, eerst maar eens een half seizoen aan kijken wat hij doet voordat er een oordeel geveld wordt.
 
AjaxNL!
 
0
4 maart 2019 om 12:15
Beoordeel hem dan op al zijn wedstrijden.. In de Florida Cup speelde hij best wel goed, het is geen topniveau maar hij verdedigde gewoon erg sterk.
 
Stefandefree
 
2
4 maart 2019 om 12:19
Wat hebben jullie nu gelezen dat al deze vergelijkingen er in gegooid worden? Vind ze nogal zwak eerlijk gezegd. De eerste indrukken zijn voor mij, en waarschijnlijk voor iedereen die die wedstrijden heeft gezien, gewoon niet denderend. Daarmee schrijf of brand ik niemand af, want het zegt inderdaad weinig en die jongen heeft nog alle kans zich te bewijzen.
 
Jows
 
0
4 maart 2019 om 12:45
@fr_jc: Geef zo'n vent de tijd. In de beker deed hij het prima. Tegen Feyenoord was het drama, maar dat gold toen voor bijna alle spelers.
 
manodedios
 
0
4 maart 2019 om 14:12
Zorgelijker lijkt me dat Lamprou nog altijd onderdeel van deze selectie is. Magallan moet zich wellicht aanpassen, of hij het redt zal wel blijken. Van Lamprou staat al wel vast dat hij je punten kostas.
 
SugoiRyan
 
0
4 maart 2019 om 16:57
R31n13r, ik weet niet wat jij leest maar vind dat beiden niet oordelen. Beide nemen het juist voor hem op o.o. Heel apart wat je leest maar goed. Ik vind het heel vervelend dat Magallan onder presteert en ik ga graag tegen de Boca Juniors' supporters in, dat hij er niks van kan. Nu is het tijd dat Lisandro opstaat. Elke speler moet zich bewijzen als hij bij een nieuwe club aankomt en ik ben overtuigd dat hij dat wel kan. Kans bestaat echter dat hij door de mand valt en beiden geven aan dit nog niet te vinden, alsmede ik. We gaan het zien. In elk geval is het een heel sympathieke gozer, dus dat heeft hij bij mij en hopelijk ook anderen al mee. Nu komt het erop aan dat hij belangrijk gaat zijn. Tijd zal het leren.
 
KusH
 
13
4 maart 2019 om 11:28
Niemand was best tegen Feyenoord. Werden stuk voor stuk afgedroogd. De beste man heeft nog een 4 wedstrijden gespeeld. Is bovendien geblesseerd geweest. Al de zogenaamde kenners die al bij voorbaat weten te denken dat een speler een miskoop is neem ik sowieso niet serieus. Ene past eerder aan dan de ander. Recent voorbeeld Neres. Speelde eerste half jaar niet veel ( Bosz hield vast aan Traore)en werd bestempeld als miskoop vooral door zn prijskaartje. Eindstand van grote waarde.Deze kerel gewoon lekker laten acclimatiseren. Heeft flink wat ervaring en kan zomaar es heel belangrijk worden.
 
JoeCartoon
 
4
4 maart 2019 om 11:28
Tagliafico en Neres startten ook niet geweldig bij Ajax. Was destijds ook veel kritiek over het geld. Denk dat het wel goedkomt met Magallan.
 
Ayrshire
 
15
4 maart 2019 om 11:37
Neres klopt, maar Tagliafico stond gelijk in de basis, en presteerde ook gelijk. Eerste 3 wedstrijden dacht ik 1 doelpunt en 2 assists waarvan 2x Motm. Daarnaast was bij Tagliafico geld absoluut geen issue gezien die gekocht is voor +- 4 miljoen als ik mij niet vergis.
 
Kevinvan Aarle
 
14
4 maart 2019 om 11:40
Tagliafico stond er vanaf minuut 1! In zijn eerste wedstrijd vrat hij Feyenoord op!
 
Sanderr
 
8
4 maart 2019 om 11:41
Nico juist wel, die stond direct in de basis en is daar niet meer uit verdwenen sindsdien. Maar zo werkt het niet bij iedereen en bovendien heeft Magallan nog een blessure erbij gehad ook. Veel te vroeg om hem af te schrijven nog.
 
manodedios
 
0
4 maart 2019 om 14:15
Zo.. hoe je je eigen goed bedoelde argument totaal onderuit veegt. Uit duizend mogelijke voorbeelden, maar als iemand er de afgelopen 25 jaar direct stond was het Nico.
 
LucasAndersen
 
11
4 maart 2019 om 10:55
Toch een backup met wat meer ervaring dan Per Schuurs.
 
LaaaBombaaa
 
15
4 maart 2019 om 11:12
Voetbalzone wat is dit? Half uur terug posten jullie iets over Magallan, daar staat in dat hij nog geblesseerd is etc. En nu is hij wedstrijdfit en zit hij de selectie tegen real. On:: Magallan is door vele al afgeschreven, ik geloof er nog in want tegen Feyenoord speelde niet alleen hij slecht. Ik hoop niet dat hij basis start omdat hij net een week fit is.
 
Jaapvan Haafte
 
1
4 maart 2019 om 11:24
Het is geen de Ligt. Hij heeft wel fysieke kracht, dat komt Ajax wel es tekort. En als hij zijn man uitschakelt en de bal inlevert bij de juiste kleur zal hij vast wel bruikbaar zijn in sommige wedstrijden. Maar of hij zoals Sanchez er altijd zal staan durf ik nog niet te zeggen. Na 1,5 wedstrijd nog te vroeg om een oordeel te geven
 
manodedios
 
1
4 maart 2019 om 14:16
Tuurlijk te vroeg om te oordelen. Stel je voor hee een sprookjeswereld waarin je De Ligt en Sanchez samen een jaar of drie had kunnen behouden. Denk dat je het seizoen eindigt met 3 tegengoals hahaha
 
Jonkmans
 
5
4 maart 2019 om 11:56
Ik denk dat Ajax beter Wober had kunnen behouden. Die bezit meer kwaliteiten dan deze voorstopper Magallan. Of nog beter waarom hield Ajax niet zowel Magallan als Wober als reservespelers? Magallan kan namelijk ook als rcv spelen. Dan had Ajax betere backups gehad dan nu met Schuurs en Magallan.
 
ajaxfanstef
 
0
4 maart 2019 om 13:03
Deze jongen weet wat er gevraagd in het heetst van de strijd. Ja, hij heeft een valse start gemaakt, maar na 2 jaar scouting zullen ze toch echt wel gezien hebben dat het geen koekenbakker is. Positioneel en verdedigen met ruimte in de rug, daar moet hij winst behalen, kwestie van maanden samen spelen en de taal leren.
 
Bossie
 
0
4 maart 2019 om 16:40
Jan Boskamp bestempelde hem al als een miskoop, dus hier is er ook al kritiek. Maar ja het is nu nog te kort om een oordeel te vellen. En wat betreft de kritiek uit Argentiniƫ , je hebt altijd voor en tegen standers , kijk maar naar bv Veltman