Malacia reageert op transfer: 'Daarom kreeg ik daar een extra gevoel mee'
Dinsdag, 5 juli 2022 om 08:18

De officiële presentatie van Tyrell Malacia bij Manchester United laat nog op zich wachten, maar de 22-jarige linksback gaat in een interview met De Telegraaf alvast in op zijn aanstaande overstap van Feyenoord naar the Red Devils. "Ik volgde Manchester United altijd omdat Robin van Persie als Feyenoorder daar speelde",vertelt Malacia.

Erik ten Hag had als manager van United lange tijd moeite om daadkracht op de transfermarkt te tonen, maar met Malacia heeft de 52-jarige oefenmeester zijn eerste aanwinst binnen. Dit is niet voor iedereen weggelegd en ik snap dat het werk op een nóg hoger niveau nu pas begint. Elke dag beter worden en op dit niveau laten zien dat je je kunt meten", zegt Malacia tegenover de ochtendkrant. De verdediger ziet de transfer naar United, waar maximaal zeventien miljoen euro mee gemoeid is, als een beloning voor het harde werk in zijn carrière.

"Ik volgde Manchester United altijd omdat Robin van Persie als Feyenoorder daar speelde", vervolgt de linksback. "Daarom kreeg ik daar een extra gevoel mee. In de jeugd van Feyenoord speelden we een jeugdtoernooi bij United en zei ik: ik kom hier ooit terug. Dat is nu uitgekomen en dat is natuurlijk prachtig!" De linksback is zich er echter van bewust dat hij nog een lange weg heeft te gaan. "Ik kom op dit niveau pas net kijken dus ik moet het allemaal nog laten zien, maar ik wil het allerhoogste bereiken en ga ervoor. En ik denk dat ik het kan, ja."

Malacia won voorafgaand aan zijn transfer naar United informatie in bij Van Persie en zijn jeugdvriend Tahith Chong en sprak daarnaast ook uitgebreid met zijn nieuwe manager Ten Hag. "Meneer Ten Hag is een heel goede trainer en ook een warm persoon, dus ik heb een goed gesprek met hem gehad en ik heb een heel goed gevoel bij hem", geeft Malacia aan. "Dat is belangrijk, want als het goed is gaan we jaren samenwerken. Daar kijk ik naar uit, want ik denk dat ik veel van hem kan leren, hij maakt spelers die hard willen werken beter."

Meer nieuws
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
5
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
13
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
25
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
93
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (63)

 
NetjesMoetenWit
 
33
5 juli 2022 om 08:23
Mooie transfer voor die jongen. Hij werkt altijd hard, voetballend vind ik hem daar niet passen maar laat hem maar het tegendeel bewijzen
 
Ducktaildo
 
9
5 juli 2022 om 08:25
En waarom niet precies voetballend?
 
jorisdijk
 
36
5 juli 2022 om 08:27
Deze jongen kan echt wel voetballen hoor, bij Feyenoord helaas te vaak de taak gekregen om op te bouwen, dan rolt hij het balletje een beetje onder zn voet door en draait hij een paar keer heen en weer, ziet er niet uit natuurlijk maar technisch is hij redelijk onderlegd. Passing (vooral voorzetten) kunnen zeker beter, maar hij is pas 22.
 
memphisdepay
 
5
5 juli 2022 om 09:00
Ligt echt niet aan zijn taak. Ik twijfel of hij zich hier nog sterk in kan verbeteren, moet er toch een beetje van nature al inzitten. Bijvoorbeeld Angelino, Willems, Max en Wijndal hebben aanvallend echt een veel grotere bijdrage laten zien. De meeste van hen hadden weer andere tekortkomingen. Maar United is een hoog niveau en daar moet je wel degelijk exceptionele kwaliteiten als back hebben om het daar volledig te maken. Ik denk dat Malacia die te weinig heeft en denk ook dat de stap te groot is.
 
Feye_88
 
31
5 juli 2022 om 09:18
Malacia is zo'n beetje de best verdedigende back die je kunt bedenken. Daarnaast is zijn eindpass niet fantastisch maar alles daarvoor is prima tot uitstekend. Heeft daarnaast een absolute winnaarsmentaliteit en ijzeren longen. Hij was met Geertruida en kokcu degene die tegen Marseille uit na 90 minuten nog vol kon sprinten en al zo duels won. Malacia wordt altijd afgerekend op een klein deel van zn spel. Maar wat hij verder laat zien is op een ander niveau dan elke andere linksback in de eredivisie.
 
JK-Ajax
 
9
5 juli 2022 om 11:24
Ze zeggen wel eens dat Ajacieden altijd hun spelers ophemelen maar als ik jou mag geloven hebben we het hier over prime Marcelo zo steekt hij boven de rest uit. Als hij op een ander niveau is, waarom heeft hij dan van de top 5 niet eens de beste cijfers qua intercepties of gewonnen duels? Waarschijnlijk omdat je overdrijft uiteraard. Malacia is een goede linksback die ook nog steeds veel te leren heeft, gelukkig zit er een goede kop op maar dat ophemelen alsof hij een wereldtopper is gaat mij te ver.
 
genieterr
 
34
5 juli 2022 om 08:32
Zoals het hoort. Door de voordeur, als grote man vertrekken. Zal tijd nodig hebben om daar gelijk mee te komen, maar met hard werken kan je ver komen. 2 jaar geleden zei van der Gijp nog dat zelfs Almere city niet op hem of Geertruida staat te wachten. Toont wel aan de stappen die hij heeft gezet.
 
Baardgrasmus
 
70
5 juli 2022 om 08:43
En het gebrekkige inzicht daar aan tafel, hij en Derksen kijken of geen voetbal of snappen er geen bal van. Bij beide spelers zag je met weinig fantasie al de potentie.
 
IkWeetAlles11
 
3
5 juli 2022 om 09:48
Tsja, op dat soort opmerkingen komen ze natuurlijk niet terug bij VI dat ze er volledig naast zaten.
 
AfcaEric
 
14
5 juli 2022 om 08:44
Gelukkig zijn er maar weinig mensen die die poppenkast van een VI echt serieus nemen als het om voetbalnieuws gaat, want 9 van de 10 keer lullen ze maar wat in de rondte. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe Malacia het gaat doen. Een stap hogerop kan hij zeker, maar United is de laatste jaren wel een circus gebleken. Ben ook benieuwd of Ten Hag daar eindelijk een team weet te creëren.
 
GeenInspiratie
 
5
5 juli 2022 om 09:15
AfcaEric Is het gek als ik zeg dat ik er best wel wat vertrouwen in heb? Een kampioenschap dit jaar moet je natuurlijk niet verwachten. Maar als die Martinez, Frenkie en Eriksen binnenhaalt heb je een ontzettend veelzijdige as waarvan 2 spelers al jaren op topniveau spelen en de 3e bij Ajax de sterkhouder was achterin. De meeste mensen hebben gewoon onrealistische verwachtingen en denken dat United altijd maar de allergrootste namen kan halen. Nee vis maar een vijver lager, maar wel spelers die voor het team strijden en waar ontzettend veel rek in zit (Martinez, Malacia). Laat hem maar een team smeden en ik denk echt dat ze de CL kunnen halen. Van daaruit verder groeien wordt wel een absolute must!
 
AfcaEric
 
2
5 juli 2022 om 09:26
Nee zeker niet. Vertrouwen hebben kan natuurlijk altijd. Waar ik meer bang voor ben is het feit dat United de laatste jaren trainer na trainer heeft versleten. Dat niet alleen, maar als ook Mourinho en van Gaal er niks van kunnen maken dan weet je dat het best een lastig verhaal is. Malacia is een toekomstige topper, maar dat is toch echt nog even afwachten hoe hij zich aanpast. Martinez is voor de Eredivisie absoluut een topper en ik denk dat hij een stapje hogerop prima kan, maar naar de top in Engeland is wel een flinke stap omhoog. Met Eriksen weet je gewoon wat je binnenhaalt, dat is w.m.b. echt een heerlijke transfer voor Ten Hag. Frenkie hebben ze mijn inziens echt nodig. Absoluut het grootste zwakke punt van de selectie de afgelopen jaren. Maar het zou onwijs mooi zijn als United weer echt mee kan draaien bovenin.
 
curtazimo
 
3
5 juli 2022 om 10:21
Ik begrijp wel dat Van der Gijp zoiets roept; in het begin van zn carriere dan. Malacia was toen erg druistig en wild vond ik. Afgelopen seizoen misschien wel de beste linksback in de Eredivisie, wat mij betreft, dus het kan verkeren... :-)
 
jellert18
 
2
5 juli 2022 om 10:24
Ach ja volgens de Snor mocht Feyenoord blij zijn met een bedrag onder de 10 miljoen voor Sinisterra
 
Astafjevs
 
3
5 juli 2022 om 08:36
Off-topic: het schijnt dat Brenet toch het contract bij Twente weigert. Zaakwaarnemer komt met aanvullende eisen, ofwel ze hebben naar Feyenoord gebeld en wordt de vervanger van Malacia. Multifunctioneel en gratis.
 
memphisdepay
 
4
5 juli 2022 om 08:39
Wat een achteruitgang is dat zeg! Brenet zie ik als een leuke wissel voor Feyenoord meer niet. Ze kunnen beter de portemonnee trekken voor een echte linksback.
 
Astafjevs
 
1
5 juli 2022 om 08:48
Ze hebben minimaal 2 linksbacks nodig, dus dat komt vast goed. Als er nu een bod van 8 miljoen op Pedersen komt, kunnen ze m ook laten gaan, aangezien hij aan beide kanten uit de voeten kan
 
MGMV
 
7
5 juli 2022 om 08:49
De eerdere interesse in Brenet was er in prinicpe ook om hem transfervrij als extra man aan te trekken aangezien hij aan beide kanten kan en je dus ook kan schuiven met Geertruida.. Los van Malacia`s vertrek of niet. Dus nu Malacia weg is en er bijv. interesse was in Maatsen verwacht ik sowieso nog een linksback voor de basis (of in elk geval een talent). Dus het een sluit het ander niet uit.
 
zwollywood038
 
0
5 juli 2022 om 08:43
Nou, liever niet eigenlijk. Leuk als 14e of 15e man misschien. Geen basismateriaal vind ik. Hopelijk mikt Feyenoord ook hoger.
 
binkiebaasie
 
0
5 juli 2022 om 11:36
Alsjeblieft niet. Dat is echt geen 14e of 15e man. Ergens 25e na de jeugdspelers. Zelfs als reserve zou ik hem niet willen.
 
Redisthecolour
 
0
5 juli 2022 om 08:57
Ik denk dat Brenet zich ook iets te goed voelt voor Twente, hij zal zelf hoger willen mikken. Ik denk dat hij prima met Feyenoord mee zou kunnen, voetballend is hij beter dan Malacia denk ik.
 
R.Vatros
 
7
5 juli 2022 om 08:36
Geweldige transfer voor hem en ben er vanaf overtuigd dat hij zichzelf in de basis gaat knokken. Is fitter dan Shaw en Telles samen. Verdedigend ook beter dan beide, moet alleen aanvallend beter worden, maar weet zeker dat hij met Ten Hag een meer dan prima trainer heeft die hem dat kan leren.
 
 
14
5 juli 2022 om 08:39
Ik denk oprecht dat hij het gaat redden. Er zit een goede kop op. Verdedigen kan hij zonder meer. Hij heeft snelheid. Ja, aan de bal kan het beter, maar met zijn instelling gaat dit goedkomen. Kijk naar technisch gebrekkige Dumfries. Zeker als back kan je daar heel erg ver mee komen en Malacia lijkt dit allemaal prima op orde te brengen. Misschien staat hij er niet direct, maar hij komt er wel
 
zwollywood038
 
2
5 juli 2022 om 08:45
Hij heeft met Shaw en Telles natuurlijk geen misselijke concurrentie lijkt mij? Ik heb beide afgelopen seizoen niet zien spelen maar het zijn in ieder geval 'grote namen'.
 
Astafjevs
 
1
5 juli 2022 om 08:50
Het zijn inderdaad grote namen, maar al lezende op forums van United zijn ze helemaal klaar met Telles en in iets mindere mate met Shaw
 
 
1
5 juli 2022 om 08:51
Hele goede spelers ook inderdaad. Vandaar ook mijn toevoeging "misschien staat hij er niet direct". Die speelt hij er niet zomaar uit, maar Shaw is de jongste niet meer en ik heb vernomen dat Telles mag vertrekken. Dat verandert de zaak alweer flink
 
Mancunian10_
 
1
5 juli 2022 om 09:10
Shaw is nog maar 26 jaar. Dat kan je niet oud noemen. Als hij zn vorm heeft en fit blijft, zal Malacia hem er denk ik niet uitspelen, maar dat fit blijven is een dingetje bij Shaw. Ik verwacht overigens wel dat Malacia het goed gaat doen bij United. Verdedigend sterk en blijft vaak ook rustig aan de bal. Ten Hag zal hem denk ik verder ontwikkelen in het aanvallende gedeelte.
 
 
0
5 juli 2022 om 09:16
Haha, wauw. Hij gaat al zo ontzettend lang mee en ik kan me zo slecht een United zonder Shaw voorstellen, dat ik heb aangenomen dat hij wel 30 is. Ik heb dit niet gecheckt (en ik weet leeftijden bij spelers nooit, vreemd genoeg). Maar klopt. Dan wordt het een iets lastiger verhaal voor Malacia...
 
Astafjevs
 
8
5 juli 2022 om 09:44
Dat is wel makkelijk op basis van 2 wedstrijden. Ik kan ook zeker 2 dramatische wedstrijden van de Ligt noemen, maar dat is te makkelijk. Feit is dat hij deze transfer verdiend heeft en dat het afwachten is of hij aan kan haken. Of dat zo is, kunnen jij en ik nu nog niet beoordelen
 
Astafjevs
 
5
5 juli 2022 om 10:19
Het gaat om het punt dat als je 2 fouten maakt, meteen geconcludeerd wordt dat je niet goed genoeg bent voor United. Of je nu Malacia, de Ligt of Luuk de Jong bent. Is me om het even. Dat Malacia van alles te bewijzen heeft, ben ik het mee eens. Maar om hem af te schrijven na zijn eerste 4 potjes bij oranje, vind ik weer te makkelijk
 
elcholonl
 
4
5 juli 2022 om 10:20
Eerste 3 wedstrijden van De Ligt bij Oranje waren ook dramatisch! Hij kreeg wel de vertrouwen en is uitgegroeid tot een van de beste verdedigers van NL. Het zal uiteraard moeilijk worden voor Malacia, en of hij slaagt is nog maar de vraag. Maar de opmerking over De Ligt heeft niets te maken met haat op Ajax. Verder moet er wel bij gezegd worden dat De Ligt op dat moment uiteraard veeeeel verder was dan Malacia. Maar heel soepel ging het niet bij De Ligt. Dus geef Malacia maar de kans, wie weet verrast hij jan en alleman wel!
 
Maximus2702
 
9
5 juli 2022 om 10:22
Het is natuurlijk dom gelul om te constateren dat De Ligt de andere 34 wedstrijden wel goed was. Dit is niet het geval. Maar nou heb ik Duivendrecht nog nooit normaal zien reageren op een Feyenoord topic. Vermoeiende kerel...
 
Astafjevs
 
2
5 juli 2022 om 10:41
Frankie de Jong speelde ook leuke potjes tegen Cambuur en RKC, dat zijn nou eenmaal tegenstanders in de Eredivisie
 
Astafjevs
 
1
5 juli 2022 om 11:24
Dat is ook lastig als hij daar nog nooit tegen heeft gespeeld
 
WesZol
 
6
5 juli 2022 om 08:40
Geweldige transfer voor zowel Tyrell als Feyenoord en een compliment naar de jeugdopleiding om een eigen talent zo`n stap te zien maken. Tyrell zal het ongetwijfeld gaan halen bij United. Misschien niet direct in z`n 1e seizoen maar deze jongen gaat er komen! Ik mag ook aannemen dat hij met deze stap toch echt de onbetwistbare nummer 1 op de LB positie voor Oranje gaat worden?
 
Gritz
 
1
5 juli 2022 om 08:45
Als die gaat spelen lijkt mij dat ook, maar gok dat het WK in november nog te vroeg komt voor hem als basisspeler. Ook omdat Blind nu nog geselecteerd wordt en daarmee standaard speelt. Over 2 jaar met het EK worden de kaarten opnieuw geschud en heeft hij alleen concurrentie van Wijndal en van Aanholt.
 
Skylab
 
9
5 juli 2022 om 09:20
Ja als je wereld speler als Antony gewoon in je broekzak heb zitten, dan kan je volgens mij..en vele met mij wel voetballen! En als je bij Feyenoord vandaan kom weet je echt wel wat doorzetten en hard werken is!
 
ADRO
 
2
5 juli 2022 om 09:41
Dankjewel voor al je diensten kleine strijder. Je gaat het daar zeker maken in mijn optiek. Kop omhoog en blijven verdedigen zoals je dat afgelopen seizoen hebt gedaan. Aanvallend lekker gaan werken met Ten Hag en dan ben je deze winter nummer 1 back op het WK. Heb iedere week van je genoten
 
AssasinAsensio
 
1
5 juli 2022 om 10:11
Ach kap met dit lulverhaal, zogenaamd extra gevoel etc bla bla. United is gewoon een topclub en daarom ga je. Niet dat extra gelul, want je kon daarnaast kiezen voor lyon. Kies je gewoon voor de grootste keus.
 
jellert18
 
2
5 juli 2022 om 10:35
Slaat dit nou weer op
 
Ape X
 
0
5 juli 2022 om 11:18
Sja, misschien een veiligere keus. Hollandse trainer, grotere club....geen rocking rocket sciences toch? Azijn zeikerds hou je altijd....
 
JJR12
 
3
5 juli 2022 om 11:47
@jellert18 Als je de posts van Assasinasensio een beetje gevolgd hebt de laatste tijd dan is er een duidelijke rode draad te vinden: alles wat ook maar iets met Feyenoord te maken heeft is kut en dient de grond in geboord te worden. Ot: verdedigend gaat Malacia ongetwijfeld mee kunnen in het niveau van de PL, maar ik vraag me af in hoeverre er ook voetballend het één en ander gevraagd gaat worden van hem. Zijn basistechniek is prima, maar ik zie hem niet net als bijvoorbeeld Wijndal structureel over die linkerflank denderen en voorzetten panklaar op het hoofd van de spits leggen.
 
AfshinZafaranieh042
 
0
5 juli 2022 om 12:42
Wat is dat toch met die feyenoord fans op dit forum die iedereen die geen veren in de reet van hun clubje steken, meteen maar neerzetten als notoire feyenoord hater. Mss moet jij maar eens inzien dat je clubje niet zo goed is als je zelf denkt?
 
AfshinZafaranieh042
 
1
5 juli 2022 om 12:40
City haalt Haaland. Pool haalt Nunez. En United haalt....Malacia... Ik snap wel dat SIIUUUUU wilt vertrekken...
 
asilahfc
 
0
5 juli 2022 om 14:32
Veelbelovende voetballer!!bij feyenoord in de opbouw heel belangrijk!!idd 1 van de beste backs in de eredivisie afgelopen jaar.. International geworden!!wk om de hoek..is n koopje voor man united..denk door dat ten hag er zit,er wel grote kans van spelen is..en dat ie vele zal verbazen..ook door de speelstijl van ten hag past ie wel in Pl..goed voor ze ontwikkeling..en je kan altijd terugkomen naar de eredivisie zie bergwijn..