Man United kan ondanks langverwachte goal van Rashford niet winnen van Spurs
Zondag, 14 januari 2024 om 19:27

De Premier League-wedstrijd tussen Manchester United en Tottenham Hotspur is zondagavond geëindigd in een gelijkspel. Rasmus Højlund en Marcus Rashford, die dit seizoen veel moeite hebben om te scoren, brachten de thuisploeg tot tweemaal toe op voorsprong, maar het bleek niet genoeg voor een zege. The Spurs behaalden via goals van Richarlison en Rodrigo Bentancur een punt: 2-2. Nummer vijf Tottenham houdt nummer zeven Manchester United daardoor op acht punten achterstand.

Tottenham nam in januari Timo Werner op huurbasis over van RB Leipzig. De aanvaller speelde de laatste maanden geen enkele keer een volledige helft, maar werd door Ange Postecoglou direct in de basis gezet. Werner stond op links, waar Son Heung-min vanwege zijn deelname aan de Azië Cup met Zuid-Korea gemist wordt.

Manchester United heeft dit seizoen veel moeite om doelpunten te maken, maar zondag viel de eerste treffer van de ploeg van Erik ten Hag binnen drie minuten. Rashford werd bij een dribbel naar binnen toe afgestopt, waarna de bal voor de voeten viel bij Højlund. De spits aarzelde niet en vuurde vernietigend binnen: 0-1.

De openingsfase was levendig. Tottenham maakte het de thuisploeg lastig met voorzetten vanaf de zijkant. Rodrigo Bentancur zag een kopbal smoren, maar Richarlison wist in de negentiende minuut te scoren met het hoofd. De Braziliaan knikte een uitstekende hoekschop van Pedro Porro in het drukke strafschopgebied binnen: 1-1.

Het balbezit was vooral voor the Spurs, terwijl Manchester United het met name moest hebben van de snelle tegenstoot. In de 39ste minuut bracht Rashford de bal bij zo'n uitbraak voor het doel, waarna Destiny Udogie bijna in eigen doel kopte. De paal voorkwam dat.

Een minuut later scoorden de manschappen van Ten Hag alsnog. Rashford kwam van links dreigend naar binnen, zette een een-twee op met Højlund en vond met een diagonaal schot de verre onderhoek: 2-1. Een bevrijdende goal voor Rashford, die al zestien uur spelen zonder doelpunt was op Old Trafford.

Op slag van rust kreeg zowel Manchester United als Tottenham een behoorlijke mogelijkheid. Rashford wachtte te lang met schieten en vuurde uiteindelijk over, terwijl Spurs-verdediger Cristian Romero de bal uit een nieuwe voorzet van Porro op de lat kopte.

Tottenham had na rust niet beter kunnen beginnen en stond binnen een minuut weer op gelijke hoogte. Werner bediende vanaf de linkerflank Bentancur, die de bal even meenam en vervolgens met een kanonskogel achter André Onana vuurde: 2-2.

Diep in blessuretijd kreeg Manchester United een enorme kans om alsnog drie punten te behalen. Scott McTominay, die dit seizoen al veel belangrijke goals maakte, kopte in compleet vrije positie over.

14 januari 2024 om 19:32
Oei. Daar had United via Mctominay nog even moeten winnen op het einde. Boeiende wedstrijd gezien, tweede helft was United heel zwak, maar alsnog konden ze die goal maken. Van de Ven is wel Oranjemateriaal hoor. Ake op de back en Van de Ven links centraal.

JayJack

80
14 januari 2024 om 19:33
Rashford die na 16(!) uur zijn eerste PL goal scoort om vervolgens handgebaren tijdens het juichen te doen alsof alle kritiek onterecht was… Mentaliteit van een stoeptegel net als een Sancho.

protheus

6
14 januari 2024 om 19:36
ja echt belachelijk en niet alleen dat maar ook het feit toen hij eraf gehaald werd. Als er een club buiten Engeland komt voor Rashford dan moet je hem gewoon verkopen, Garnacho gewoon op links en een backup voor hem halen iemand die wel omschakelt dus geen Leao. Met nog een middenvelder erbij denk ik dat het veel verschil kan maken voor United vooral de 6 positie zodat Mainoo naar 8 kan gaan.

Basisspeler

15
14 januari 2024 om 19:41
Gewoon gênant hoe weinig zelfreflectie deze kerel heeft. Wordt waarschijnlijk ook alleen omringd door ja-knikkers. Het salaris wat hij schijnt te krijgen met zijn nieuwe contract is verbijsterend tov wat hij laat zien

PedroYSL

2
Hij doet dat gebaar omdat mensen natuurlijk niet weten wat dat er achter de schermen gebeurd.. Is niet de beste manier van reageren (op de goal na) maar natuurlijk als je zoveel reacties op je krijgt, kan je zo’n reactie wel verwachten als hij scoort.

Jaapio90

4
14 januari 2024 om 20:08
PL goal op Old Trafford bedoel je. Hij heeft in uitwedstrijden nog wel gescoord op 30-12 en 26-11 bijvoorbeeld.

Basisspeler

15
14 januari 2024 om 19:44
EtH zal wel weer zeggen dat United geweldig was en "created loads of chances"

DerKaiser123

7
14 januari 2024 om 19:54
Tja dat klopt toch ook deels, genoeg goede mogelijkheden en kansen gecreerd.

Basisspeler

24
14 januari 2024 om 19:59
Schei toch uit. Was weer niet om aan te gluren en Spurs waren een klasse beter zonder 6 basisspelers

2
14 januari 2024 om 21:26
Zoveel grote kansen heeft Spurs anders ook niet gehad.

Voetbalkijker

8
14 januari 2024 om 20:18
Hij moet wel. Dat team is mentaal zo onstabiel. Als ie de waarheid op camera gaat zeggen is al het vertrouwen helemaal weg en zakt het team nog verder ineen. Is gewoon people management

Basisspeler

0
14 januari 2024 om 21:11
People management of niet, hij maakt zichzelf belachelijk met dit soort post-match interviews

8
14 januari 2024 om 22:18
Het gaat niet om hem, maar om het team dat hij moet managen

Basisspeler

0
15 januari 2024 om 09:20
Het gaat ook om hem. Supporters beginnen dat geklets uit zijn nek steeds meer zat te worden als zij met eigen ogen de wedstrijd gezien hebben. Wanneer het overgrote deel straks EtH out is, issie weg met zn people-management

N.Chelsea

19
14 januari 2024 om 19:46
Goed om Martinez weer terug te zien! Je zag gelijk dat de opbouw van achteruit beter ging lopen en hij dekt lekker door op zijn man.

PedroYSL

2
14 januari 2024 om 19:52
Mooie wedstrijd. Als Manchester United fan had ik verwacht dat we zouden winnen vandaag zeker als je zag hoe dat wij de 1ste minuten speelden. Dat United steeds doelpunten uit hoekschoppen incasseert en snelle tegendoelpunten begint echt vermoeiend te worden. Onana mag echt wat agressiever om gaan met hoekschoppen want bijna elke keer staat hij stil als een stanbeeld op zijn lijn. Tweede doelpunt was schandalig, Bentacur kan zo vrij binnen de 16 zonder dat iemand van de middenveld hem opvangt. Eriksen liet hem lopen als of het een team genoot was. Garnacho op rechts was ook vermoeiend maar op dit moment is niemand beter voor op rechts. Gelukkig is Licha terug en heeft hij minuten kunnen maken. Casemiro zou de volgende moeten worden. Hopelijk weet Ten Hag de top vier te halen maar op dit moment zijn teams als City, Liverpool, Arsenal en Aston Villa beter. Het middenveld moet echt gebalanceerd worden. Casemiro op 6, Mainoo op 8 en Fernandes op 10. Aanvallend kan het beter qua kansen creëren voor elkaar en rendement but we move! Tot over 2 weken -/+

tottenham71

2
15 januari 2024 om 01:05
Je vergeet even tottenham bij de teams te zetten die beter zijn. Misten het halve basis team en waren nog steeds de betere tegen een compleet united.

FCT13

0
14 januari 2024 om 19:56
Wat voor spel spelen we? Er was weer totaal geen lijn in te ontdekken. Rashford verkopen zo gauw je de kans krijgt. Mentaal niet geschikt, laat zn man vaak lopen en zn decision making is zo matig.

ModricMagic

2
14 januari 2024 om 20:03
1e helft ging op en neer. Goeie goals gezien van beide kanten. Helaas was de tweede helft een stuk minder. Wel leuk voor United dat Martinez terug is. Dat scheelt heel veel voor United vergeleken met Evans. En datzelfde United had ook de wedstrijd kunnen winnen als Mctominay die vrije kop kans had gescoord...

ManUtd36

15
14 januari 2024 om 20:12
En zoals verwacht geen woord over het penaltymoment waar Udogie met twee handen Garnacho vastpakt en naar achteren trekt. Net als in de uitwedstrijd toen er ook een 100% penalty niet werd gegeven voor hands. Voor de rest een redelijke eerste helft, een matige tweede van United. Eriksen was slecht en ondanks dat Rashford scoorde was ie ook weer slecht. Hopelijk wordt het beter als Martinez, Casemiro en Shaw weer kunnen starten. Ik heb er niet zoveel vertrouwen in, teveel spelers met een matige techniek en voetbalintelligentie.

FCT-Spurs

8
Dat is toch ook geen penalty kerel? Je kan nooit op die manier vallen als je zo wordt 'vastgehouden'. Allemaal veel te licht. Elke aanraking moet tegenwoorden een vrije trap zijn, en al helemaal met die verschrikkelijke slowmotion van de VAR.

ManUtd36

15
14 januari 2024 om 20:34
Sorry maar de beelden spreken voor zich. Houdt 2 handen om zijn lichaam en trekt hem naar achteren waardoor hij niet bij de bal komt. Het is gewoon een overtreding die overal op het veld wordt gegeven. Die handen horen daar gewoon niet te zijn. En dan ook nog achteruit trekken.

unitedtoglory

13
14 januari 2024 om 20:36
Als dit op het middenveld gebeurt, dan twijfelt de scheids niet eens en wordt er onmiddellijk gefloten. Er wordt wat dat betreft altijd met twee maten gemeten bij een penalty moment. Overtreding is overtreding.

15 januari 2024 om 00:18
Was geen penalty. Vind jetzelf te licht. + garnacho gaat wel gretig naar beneden

Mason38

0
15 januari 2024 om 10:49
@manutd36 Eens dat het een penalty moest zijn, want als Udogie deze overtreding ergens buiten de 16-meter had gemaakt, was het overduidelijk een vrije trap. Ja, Garnacho valt makkelijk, maar Udogie houdt hem met 2 handen rondom zijn middel vast. Hieronder zie ik Spurs-fans roepen dat het geen penalty is, totdat Son, Richarlison of wie dan ook zo wordt vastgehouden.

noad1912

1
14 januari 2024 om 20:33
Tevreden over het spel 2de helft..goede wedstrijd. Nu 2 weken rust. Spelers kunnen herstellen coys

kali

0
14 januari 2024 om 21:00
Was best een leuke pot! Jammer dat Spurs niet aan het langste eind hebben getrokken maar goed dat is een persoonlijke mening! ??

tottenham71

2
15 januari 2024 om 01:12
Lastige wedstrijd met een zwaar gehavend team. Dan alsnog de betere zijn is niet slecht. Erg zuur dat kulusevski ziek bleek te zijn want een middenveld met Hojbjerg en skipp is natuurlijk niet van het niveau dat je wil. Ik heb vooral erg veel zin in de tweede helft van het seizoen, wanneer ange voor het eerst met een volledige selectie kan gaan werken. Als je ziet wat hij al kan met het materiaal wat hij tot nu toe steeds tot zijn beschikking had, dan gaat het echt watertanden worden. Een middenveld met bissouma, bentancur en maddison, gaat tegenstanders helemaal kapot spelen.