Man United lijdt vierde nederlaag en ziet Aké en consorten passeren
Zaterdag, 2 november 2019 om 15:21

Manchester United is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om te winnen van Bournemouth. Nathan Aké, die de negentig minuten volmaakte, en zijn ploeggenoten waren in eigen huis zelfs met 1-0 te sterk voor de manschappen van Ole Gunnar Solskjaer en passeren United zodoende op de ranglijst. Bournemouth stijgt met zestien punten uit elf wedstrijden naar plek zes en heeft nu drie punten meer dan Manchester United, dat alweer zijn vierde nederlaag van het seizoen leed. Crystal Palace staat met vijftien punten tussen de twee ploegen in op de zevende positie.

Manchester United won in zijn afgelopen wedstrijden van Norwich City en, in de EFL Cup, van Chelsea, terwijl er gelijkgespeeld werd tegen koploper Liverpool. Ondanks deze goede resultaten van de laatste weken gingen the Red Devils zaterdagmiddag met een achterstand de rust in. Nadat Andreas Pereira namens de bezoekers nog de eerste kans mocht noteren en Anthony Martial na een halfuur spelen een penalty mee hoopte te krijgen, was het op slag van rust aan de overkant toch raak.

Een voorzet van Adam Smith bereikte Joshua King in de zestien, waarna hij de bal met de borst kon controleren en erin slaagde om Aaron Wan-Bissaka van zich af te houden. Zijn schot uit de draai was David de Gea vervolgens te machtig. Manchester United moest zodoende na de onderbreking op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Bournemouth dat het gevaarlijkst was. Een schot van Ryan Fraser werd al snel onschadelijk gemaakt door De Gea, die een klein halfuur voor tijd ook in actie moest komen nadat een via Callum Wilson en King lopende aanval voor problemen in de defensie van de bezoekers zorgde.

Manchester United had in de laatste twintig minuten eveneens moeite om een vuist te maken op Dean Court en kwam een kwartier voor tijd bijna verder op achterstand door toedoen van Harry Wilson. De Gea voorkwam met wederom een goede redding erger voor zijn ploeg. Invaller Mason Greenwood kreeg vervolgens met nog ruim vijf minuten te gaan nog een uitgelezen kans om wat terug te doen namens de club uit Manchester, maar zijn poging eindigde op de paal.

Meer nieuws
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
1
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
0
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
FR_JC
 
6
2 november 2019 om 15:24
Wat een erbarmelijk niveau haalde United weer eens en vooral de 2e helft, ook al zette ze nog wel aan voor de gelijkmaker. Bournemouth verdiende winnaar in mijn optiek.
 
Zermatt_Person
 
40
2 november 2019 om 15:28
Vooral Maguire was lachwekkend slecht. Dat daar 90 miljoen voor is betaalt is gewoon grappig. Hoe hij werd uitgespeeld door Wilson was schijnend om te zien.
 
Japie_Krekel
 
20
2 november 2019 om 15:29
@zermatt_person geef hem even de tijd. De Ligt heeft bijna net zoveel gekost en maakt er ook een potje van de laatste tijd. presteren bij Leicester is toch wat anders dan presteren bij United waar de druk en de verwachtingen vele malen groter zijn
 
Robinho71114
 
19
2 november 2019 om 15:39
Alleen de ligt is 6 jaar jonger
 
Sanderr
 
41
2 november 2019 om 15:41
Grappig dat je nu bij een 26-jarige speler die al 3 volle seizoenen PL achter zijn naam heeft wél enigszins weet te relativeren, Japie. Bij een jong mannetje als De Ligt die naar een compleet andere (en stuk betere) competitie verhuist heb je daar wat meer moeite mee normaliter haha! Of bedoelde je het ironisch?
 
Japie_Krekel
 
24
2 november 2019 om 15:41
@robinho71114 leeftijd is niet relevant in de top. daar moet je er gewoon staan, of je nou 20 jaar bent of 26 jaar bent. hoe beiden presteren op dit moment is niet best maar om ze nu al gelijk af te schrijven gaat me ook iets te ver
 
Buitenspelgoal
 
7
2 november 2019 om 15:42
Maguire is veel ouder en loopt veel langer rond in een topcompetitie. United is momenteel nou ook niet zo`n gigantisch verschil wat betreft niveau en hij speelt in dezelfde competitie.Dat is heel anders dan De Ligt die op jonge leeftijd naar een topclub in een grote competitie is gegaan.
 
 
10
2 november 2019 om 15:44
Dit is gewoon Maguire's niveau. De Ligt kan veel beter. Wel een verschil.
 
Japie_Krekel
 
21
2 november 2019 om 15:51
@sanderk91 De ligt hoorde toch zogenaamd al bij de beste verdedigers ter wereld want hij was al zo volwassen en speelde als een routinier op Europees niveau in de EL en CL? die argumenten hoorde ik een tijdje terug iig om de haverklap. nu gaat het wat minder en dan gaan we dat opeens allemaal zitten omdraaien? als je bij een Europese topclub speelt word je ook beoordeeld als een Europese topspeler en dat lijkt me ook logisch. of je nou Macguire of De Ligt heet
 
FStolo
 
0
3 november 2019 om 00:17
Wat is het nou Japie? Moeten we Maguire de tijd geven? Of moet hij er meteen staan? Maguire heeft mij niet weten te overtuigen. De Ligt wel, al is hij de laatste tijd niet top geweest.
 
Japie_Krekel
 
0
3 november 2019 om 01:14
@fstolo zowelmacguire en De Ligt vallen zwaar tegen bij hun nieuwe clubs maar ik vind het te vroeg om ze af te schrijven. verder moeten ze zich wel snel herpakken want de Europese topclubs hebben minder geduld met je dan een Leicester of Ajax. hopelijk nsapje nu mijn punt wat ik probeerde te maken
 
FaridvanGinkel
 
4
2 november 2019 om 15:55
Is Manchester United familie van AC Milan? Beiden hebben totaal geen creativiteit en hebben moeite met score, blijven de schuld bij de managers leggen ipv een coach de tijd geven en goed beleid voeren. Verschil is dat ManU nog wel geld heeft en dan geen fatsoenlijke kansen kunnen creéeren is schandalig.
 
FR_JC
 
1
2 november 2019 om 16:10
Nou ik heb nergens en bij niemand de schuld bij de trainer of staff neer geschreven. Enkel dat het weer niet goed was met het vertoonde spelbeeld. 90 min weggegooide tijd. AC Milaan heeft nog wel geld, die nieuwe eigenaar wil er nog wel wat in pompen dacht ik gelezen te hebben. Beleid bij beiden is wel om te janken de laatste jaren idd.
 
DesmondM
 
19
2 november 2019 om 15:25
Aké weer een geweldige wedstrijd als duo met Cook. Wat een contrast qua Nederlande verdedigers met jaren terug. Zouden 3 centrale duo's van het hoogste niveau kunnen laten spelen, luxeprobleem
 
Zermatt_Person
 
18
2 november 2019 om 15:30
Of De Ligt gewoon op de bank voor Ake. Dan heb je met VVD ook een rechtspoot op rechts en met Ake een linkspoot op links.
 
MichTheRed
 
8
2 november 2019 om 15:36
Met die 3 centrale bedoel je dan : Van Dijk , De Ligt en De Vrij ? Want Ake is zeker niet van het hoogste niveau als je dat bedoeld.
 
Sanderr
 
2
2 november 2019 om 15:43
3 centrale duo`s zegt hij, dan moet je dus 6 spelers hebben. Op wie hij doelt buiten de 3 door jou genoemde namen plus Aké zou ik niet weten. Blind in nog wel een prima optie trouwens, maar wie nog?
 
HijNiet!
 
6
2 november 2019 om 15:48
Nee hoor, De Ligt - Van Dijk, Van Dijk - De Vrij en De Ligt - De Vrij zijn al 3 verschillende duo's.
 
Benzema.
 
20
2 november 2019 om 15:50
Aké is momenteel beter dan de Ligt denk ik.
 
Sanderr
 
1
2 november 2019 om 15:53
HijNiet! Ah zo, ja dat klopt inderdaad, in dat geval klopt zijn statement inderdaad
 
El Fenomeno
 
5
2 november 2019 om 15:25
Simpele overwinning van Bournemouth tegen dat clubje dat nauwelijks iets kan creëren. Het is echt triest om al die slechte spelers en trainer bij United te zien terwijl ze honderden miljoenen hebben uitgegeven. Mensen die het nog een grote club vinden moeten toch even achter hun oren krabben.
 
MarcoVerratti
 
21
2 november 2019 om 15:35
United blijft toch gewoon een grote club, ongeacht haar prestaties. Dat het zich niet meer bij de top- of zelfs subtop van Europa mag scharen ben ik met je eens. Maar United blijft een immens grote club. Als ik me niet vergis kwa naamsbekendheid en marketingwaarde samen met Real de grootste club ter wereld. Voetbaltechnisch zit er wel iets flink mis als je kijkt hoe veel geld er betaald word voor pure middelmaat.
 
De Toekomst
 
4
2 november 2019 om 15:35
United is ook nog altijd een grote club in bijna alles, behalve prestaties. Nu is het vooral een club die nog kan teren op de inkomstenbronnen (wereldwijde naamsbekendheid, enorme sponsorcontracten, merchandising) die zo groot zijn door prestaties uit het verleden. In elke andere competitie zou ik zo'n grote club niet snel zien afglijden door een gebrek aan concurrentie, maar in Engeland is dat moordend en hebben alle clubs veel financiële middelen. Niet dat ik United binnen nu en een paar jaar zie degraderen, maar ik denk wel dat het steeds lastiger voor ze gaat worden. Grote namen zullen nu echt niet snel instappen bij dit United en de huidige sterren (De Gea, Pogba) zullen, zeker als dit blijft aanhouden, waarschijnlijk willen vertrekken. Sowieso snapte ik al niet dat hun technisch directeur mocht blijven de afgelopen jaren, maar de verbazing daarover blijft toenemen. Er is bij die club echt al jaren achter standaard gigantisch wanbeleid. Gigantische uitgaven, maar haast geen enkele aankoop voldoet aan de verwachtingen. Laat staan overtreffen...
 
gloryUnited
 
7
2 november 2019 om 15:38
@ de toekomst dit werd ook over Liverpool gezegd tijden Rogers. Zie eens hoe snel het gegaan is indien er een juiste coach aangesteld wordt met een duidelijke visie.
 
duckie89
 
0
2 november 2019 om 15:52
Precies dat! Juiste trainer die motiveert, botte bijl op juiste moment, duidelijke spelvisie( attack attack attack). Mooi dat OGS verleden heeft bij de club en het door en door kent maar deze man brengt Utd geen stap verder.
 
De Toekomst
 
0
2 november 2019 om 15:55
Klopt, ook wel ja. Het kan snel omhoog gaan ook. Of dat alleen aan het aanstellen van een goede coach met visie ligt, betwijfel ik echter weer. Van Gaal en Mourinho hebben namelijk ook al vaak genoeg bewezen een succesvolle visie te hebben en dit te kunnen implementeren. Daarom denk ik dat die visie ook vooral hoger in de club moet veranderen, dus door het aanstellen van een uitstekende technisch directeur die consequent spelers en trainers haalt die passen bij het voetbal dat hij wil spelen met de club. Qua transfers en aanstellen van trainers is er namelijk ook geen enkele rode draad te bekennen bij United. Dat laatste vond ik bij Liverpool trouwens wel duidelijker, want die wilde met de betere spelers uit een relatief jonge leeftijdscategorie aanvallend en dynamisch voetbal spelen. Daar zochten ze passende spelers en trainers bij. Niet dat het altijd een succes was, maar het doel was duidelijk en daar werd naartoe gewerkt qua het aantrekken van spelers en trainers. Bij United hebben we trainers gezien die bekend stonden om hun degelijkheid (Moyes), aantrekkelijk voetbal met ook oog voor jeugd (Van Gaal), puur resultaatgericht voetbal met voornamelijk oudere spelers (Mourinho) en weer een trainer die zelf het liefst aanvallend, verzorgd voetbal speelt met oog voor jeugd (Solkjaer). Daarbij was het aankoopbeleid ook altijd een mix van van alles. Jonge talenten (Martial, Depay, Shaw), ervaren en over de topsterren (Sanchez, Falcao, Ibrahimovic), spelers die elders buiten de boot vielen (Di Maria, Mata, Matic) en alles daartussenin (Fred, Lindehof, BS, Maguire, Pogba, Lukaku, Darmian, Blind). Het aankoopbeleid is gewoon niet goed en duidelijk.
 
FaridvanGinkel
 
2
2 november 2019 om 16:06
Allemaal leuk en aardig maar dat houd een keer op als er geen serieuse prijzen gewonnen worden
 
gloryUnited
 
3
2 november 2019 om 15:37
Hoezo is United geen grote club meer dan? Je kan het geen goede club meer vinden maar ik denk dat United nog steeds top 3 qua grootte is. Kijk maar eens naar de fanbase, omzet en geschiedenis en clubwaarde.
 
TakeMeHome
 
2
2 november 2019 om 16:00
Jouw haat jegens United is nog groter dan je liefde naar wie of wat dan ook.Elk topic ben je er als de kippen bij om United af te branden!Ja Unites is bagger,ja het spel is droevig, ja tacktiek is van Championship niveau, ja United spendeert te veel geld uit aan matige spelers.Dat weet iedereen inmiddels, over de gehel wereld mocht jouw dat nog niet duidelijk zijn.Maar ga je toch even wijs maken dat United een top club is! Dat het er al jaren op achteruit gegaan is wil niet perse zeggen dat zij dat niet meer zijn?Wat, was Liverpool can 2007 tot 2018 ook geen top club?Je praat United maar al te graag omlaag & dat doe je al jaren, zielepiet.Volgens mij zit het echt heel diep bij je..Maar goed, wens je veel sterkte & beterschap toe.Denk dat niemand het je nog heeft gewenst wat de reden ook is dat je zo`n haat heb richting United.Zo dan.. ik ook van mijn frustratie af na de zoveelste wanvertoning maar had niet anders verwacht..
 
Samcro
 
3
2 november 2019 om 16:52
Bepaalde figuren zijn hier alleen maar om af te geven op clubs als die een slechte pot hebben gespeeld. Daar komt vrijwel nooit iets positiefs uit. Waar die frustratie bij die mensen vandaan komt weet ik niet, maar ik denk dat het iets in het echte leven is dat ervoor zorgt dat ze online vooral klagen en zeuren.
 
BokeeSpanol
 
4
2 november 2019 om 15:25
Cook man of the match, betrokken bij bijna elke defensieve actie van bournemouth. Harry Wilson volgend jaar bij liverpool
 
Zuidenaar
 
1
2 november 2019 om 15:26
Die fred speelde best goed ondanks deze nederlaag. Er moet een hoop veranderen als united weer met de top wilt meedraaien maar dat was al langer bekend.
 
baloog
 
1
2 november 2019 om 15:26
Vrij matige wedstrijd. United begon op zich wel oke, maar Bournemouth groeide daarna in de wedstrijd en kwam bij een van de meerdere zwakke momenten achterin bij United voor. Bij de goal staat Lindelof de hele aanval naar de bal te staren en is compleet zijn man kwijt, Maguire pakt zonder enige reden de man van WB op terwijl WB er gewoon bij stond en dan laat WB zich na de switch doodeenvoudig aftroeven. Daarna werd het eigenlijk alleen maar minder, foutenfestival van beide teams.
 
Angelo77
 
22
2 november 2019 om 15:28
Die van Halst is toch een grote grap joh. Viergever vergelijken met Maguire. Alsjeblieft zeg. Je moet wel blind zijn om niet te zien dat Maguire de verdediging van United heel veel stabieler heeft gemaakt. En ja, hij was vandaag matig.
 
NL_Modric
 
9
2 november 2019 om 15:34
Ze zijn beide sober en zo traag als wat. Ik snap de vergelijking wel. Al is Maguire natuurlijk wel een paar niveautjes beter.
 
Angelo77
 
6
2 november 2019 om 15:36
Ja, qua type zijn ze redelijk te vergelijken, maar om te stellen dat Viergever het niet minder zou doen is gestoord.
 
De Toekomst
 
4
2 november 2019 om 15:39
Precies dit, ik snap de vergelijking ook. Het zijn beiden degelijke verdedigers zonder veel poespas. Voor zichzelf kunnen ze een prima niveau halen en bij uitzondering kunnen ze echt de verdediging bij de hand nemen, maar het zijn geen absolute toppers en sterke leiders voor hun clubs/op hun niveau als Ramos of Van Dijk wel zijn bij hun clubs.
 
Leicester
 
1
2 november 2019 om 15:32
Nou ja het schijnt veel uit te maken wie daar voor die groep staat. Onder LVG waren het wekelijks de heren Ferdinand, Neville en Scholes die het waardeloos vonden, onder Mourinho hetzelfde en die moest ook wijken en nu blijkt één van de eigen generatie er ook geen pepernoot van te bakken. Ontslagen bij Cardiff, Molde wel Europa gehaald en meneer mocht beginnen met de blessing van Sir Alex... Nou nu wordt het allemaal nog minder. Probleem is gewoon sat de ploeg kwalitatief al jarenlang tot niet in balans is en daarnaast moeten fans Man Utd gewoon ff realistisch worden. De jaren 90 zijn voorbij toen was Man Utd in staat om alles en iedereen halen en stonden de toppers in de rij. Die kaatsen willen niet meer komen en kiezen voor City, Liverpool of Chelsea...
 
El Fenomeno
 
4
2 november 2019 om 15:36
Solksjear is nog geeneens goed genoeg voor de Leauge One, tekenend voor die club dat die na een paar gelukkige overwinningen mocht blijven. Ken geen club met een slechtere visie dan bij United.
 
Peter1984
 
8
2 november 2019 om 15:55
Jij bent een kei in jezelf 101 keer te herhalen. Op het moment dat het niet loopt. Tegen Chelsea en Norwich horen we je niet.
 
El Fenomeno
 
3
2 november 2019 om 16:01
Wauw, ze wonnen van Norwich, wat een prestatie zeg. Tegen Chelsea was het een nietszeggende bekerwedstrijd, dus als ze een keer weten te winnen mag je niet zeggen hoe het ervoor staat?
 
Primetime
 
0
2 november 2019 om 16:14
@peter1984, tegen Chelsea was nou niet bepaald een prestatie. Chelsea speelde met 2 jongens die nog geen eens 5 wedstrijden in het betaald voetbal hebben gespeeld.
 
Gerard13
 
3
2 november 2019 om 16:02
och och wat zal Leicester zicht doodlachen om United. Die hadden als grap gezegd dat ze 87 miljoen voor Maguire wilde en United trapte er nog in ook.
 
Zermatt_Person
 
0
2 november 2019 om 16:44
Precies. Geweldig gedaan door Leicester.
 
RinkSchippers
 
0
2 november 2019 om 17:24
Jeetje dat hele man utd is echt gezakt.... was altijd zo n mooie en stabiele club met landstitels achter elkaar. Lijkt wel een ac milan achtig verval (ook erg jammer)