Man United weet zonder Pogba en Lukaku te winnen na strafschoppen
Zaterdag, 3 augustus 2019 om 20:39

Manchester United heeft zijn laatste oefenwedstrijd voor de seizoensouverture van volgende week in de Premier League tegen Chelsea weten te winnen na strafschoppen. Het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer speelde zaterdagavond in het Principality Stadium in Cardiff in de reguliere speeltijd met 2-2 gelijk tegen AC Milan, dat over drie weken pas begint aan het nieuwe Serie A-seizoen. De strafschoppenserie die volgde werd vervolgens wel gewonnen door United. Paul Pogba ontbrak vanwege een rugblessure bij United, terwijl ook de waarschijnlijk vertrekkende Romelu Lukaku niet in actie kwam.

Milan had een optisch overwicht in de openingsfase, maar het was United dat na een klein kwartier voetballen de leiding nam via Marcus Rashford. De jonge spits werd aan de linkerkant van het veld bereikt door Nemanja Matic, waarna hij naar binnen trok en vanbinnen het strafschopgebied de verre hoek vond: 1-0. Rashford was sowieso de gevaarlijkste man in de openingsfase, want vlak voor zijn doelpunt had hij al met een fraaie poging Gianluigi Donnarumma tot een redding gedwongen.

De relatief vroege achterstand veroorzaakte echter geen paniek bij Milan. Het elftal van nieuwbakken trainer Marco Giampaolo pakte de draad vrijwel onmiddellijk op en wist de stand nog voor het verstrijken van het eerste halfuur gelijk te trekken. Matic ging in de fout in de opbouw, waarna Suso met een fraai schot van afstand David de Gea verschalkte: 1-1. Milan kreeg vervolgens kansen om nog voor rust op voorsprong te komen, maar Krzysztof Piatek stuitte tot tweemaal toe op De Gea.

Na een uur spelen wist Milan alsnog op voorsprong te komen. Uitblinker Suso had vanaf de linkerkant een voorzet in huis, waarna de bal via het hoofd van Samuel Castillejo en verdediger van United in het doel plofte: 1-2. Kort erna had André Silva de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar diens kopbal scheerde voorbij het doel van De Gea. Dat bleek een dure misser voor Milan, want achttien minuten voor tijd hielp Jesse Lingard United met een schot in de verre hoek alsnog aan een remise. De strafschoppenserie die volgde was niets meer dan een bonus.

Meer nieuws
   
12:47
12:47
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
8
   
12:33
12:33
Officieel: De Graafschap stapt na overtuigende stemactie terug op oude logo
16
   
12:22
12:22
VZ Kort: FC Utrecht legt na Toornstra ook andere sterkhouder langer vast
77
   
12:06
12:06
'Club die Geertruida vorige zomer 'pijn deed' komt nu mogelijk weer bij hem uit'
16
   
12:01
12:01
Samir Nasri onthult opvallende uitspraak Marco Reus: 'Hij wil naar de MLS'
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
marieke90
 
15
3 augustus 2019 om 20:42
Een wedstrijd tussen twee gevallen clubs...
 
AlvinvReeuwijk
 
22
3 augustus 2019 om 20:45
Hoe lang had je deze reactie al klaar staan in je notities? Kansloze reactie zonder inhoud. Neem ik niet al te serieus dus. Volgens mij wint United iedere wedstrijd in de voorbereiding inmiddels en versterken zij zich aardig tot op heden. Ik spreek je in juni wel weer.
 
abaaiid7
 
9
3 augustus 2019 om 20:46
Man utd is aan het komen. Al is het niet volgend jaar dan de jaar erop.
 
AlvinvReeuwijk
 
10
3 augustus 2019 om 20:54
Zeker! Zit eindelijk weer een positieve lijn in met een stabiele achterhoede zometeen
 
Rossoneri27
 
9
3 augustus 2019 om 20:44
Leuk dat VZ vernoemt dat Man U geen Pogba en Lukaku had, maar Milan miste 4 basisspelers met Paqueta, Bennacer, Leao en Kessie. Maarja een oefenwedstrijd en ik heb er van genoten!
 
AlvinvReeuwijk
 
4
3 augustus 2019 om 20:45
Was een leuke pot inderdaad! Hoog tempo, redelijk wat kansen.
 
ZlatanUnited
 
4
3 augustus 2019 om 20:52
Denk niet echt dat het gaat om hoeveel basis spelers United of Milan miste. Maar Pogba en Lukaku zijn wel grote namen in de voetbalwereld. En vooral namen die deze transferperiode vaak voorbij komen.
 
John Terry
 
7
3 augustus 2019 om 20:53
Denk niet dat ze doelen op ‘verzwakt United’ wint met penalties maar dat die twee spelers met transfers in verband gebracht worden, en dus levert het meer kliks op omdat mensen dan gaan kijken of er daar al meer nieuws over is.
 
Rossoneri27
 
13
3 augustus 2019 om 20:55
Dat is logischer dan hoe ik het opvatte idd! My bad
 
John Terry
 
9
3 augustus 2019 om 21:02
Ja soms is het even graven door die vz titels heen om hem juist op te vatten, als je er eens eentje mist moet je jezelf dat vooral niet kwalijk nemen
 
Brada-Mufc
 
3
3 augustus 2019 om 20:56
Dit middenveld zonder pogba is zo triest dit kan echt niet.als dybala komt dan is het een bonus maar der moet echt versterking komen op het middenveld.en schande dat ze Juan Mata een nieuw contract hebben gegeven die is gewoon klaar en Pereira is niet goed genoeg en zal het ook nooit worden,fred doet meer fout dan dat die goed doet..angel gomes is er klaar voor.ik maak me voorlopig zorgen
 
AlvinvReeuwijk
 
2
3 augustus 2019 om 23:02
Waarom maak je jezelf zorgen? Je wint alle wedstrijden in de voorbereiding? Je speelt eindelijk oppurtunistisch voetbal (druk zetten op de andere helft, snel, verzorgd voetbal), eindelijk staat er zo meteen een zeer degelijke achterhoede met 'power' backs. Als Fernandes nog binnen gesleept kan worden en Dybala geruild wordt voor Lukaku heb je een elftal met daarachter voldoende kwaliteit om voor de top 3 te spelen. Vanaf teletekst kan je inderdaad niet goed oordelen. Wellicht volgende opstelling: David de Gea AWB Maguire Lindelof Shaw Bruno Pogba James Greenwood Martial Rashford
 
Dante
 
4
3 augustus 2019 om 23:30
Alvin leuk om zo'n positieve post te lezen, maar ben bang dat hij gelijk heeft over het middenveld. Fellaini en Herrera zijn vertrokken, Matic is doorgaans drama, Pogba wil het liefst weg, Mata en Lingard zijn niet goed genoeg op 10 (of waar dan ook), Fred en Perreira zijn op zn best extreem inconsistent. McTominay is gek genoeg het lichtpuntje. Er moeten eigenlijk gewoon 2 middenvelders bij (en evt wat weg), maar lijkt niet te gaan gebeuren. Wordt zwaar vrees ik!
 
Brada-Mufc
 
0
4 augustus 2019 om 00:35
Vanaf teletekst? Niet zo bijdehand ik heb de wedstrijd gewoon gekeken op MUTV.matic was ik trouwens nog vergeten die is ook helemaal op.dit middenveld zonder aankopen is mid table waardig.pogba en Scott mctominay op de positie van matic ziet er goed uit en als Bruno daar aan toegevoegd word dan ben ik zeer tevreden in deze transferperiode.maar als ole blijft vasthouden aan de oude garde dan gaat het fout.
 
Voetbalgogme
 
6
3 augustus 2019 om 21:10
6 uit 6, heerlijke voorbereiding qua resultaten is het geweest. Hopelijk geeft dit de ploeg wat extra vertrouwen en kan het team deze week nog versterkt worden met Fernandes en Dybala (Maguire is al binnen).