Manchester City stuurt aankoop van acht miljoen meteen door naar Duitsland
Dinsdag, 9 juli 2019 om 15:21

Manchester City leent de dinsdag gecontracteerde Zack Steffen voor een seizoen uit aan Fortuna Düsseldorf, zo meldt de Duitse club via de officiële kanalen. De 24-jarige doelman uit de Verenigde Staten is afkomstig van Columbus Crew, dat in december al tot een akkoord was gekomen met the Citizens over de overgang van Steffen naar de Premier League. Naar verluidt is met de transfer een bedrag van acht miljoen euro gemoeid, al hebben beide clubs daar geen mededelingen over gedaan.

Steffen keert dus terug in het Duitse voetbal, want de sluitpost van Team USA bracht enkele jaren geleden een seizoen door in de jeugdopleiding van SC Freiburg. "Ik kijk reikhalzend uit naar mijn terugkeer richting Duitsland. Fortuna is een zeer traditierijke club", zo stelt de huurling van de Bundesliga-club uit Düsseldorf in een eerste reactie op de clubsite.

Lutz Pfannenstiel, oud-doelman en tegenwoordig bestuurslid van Fortuna, is ook content met de huurovereenkomst. "Zack Steffen is een moderne doelman die alle facetten van het keepersvak beheerst. Hij is technisch zeer goed onderlegd, kan een-op-een situaties goed lezen en is tevens een meevoetballende keeper. Het is niet voor niets dat Manchester City hem een meerjarig contract heeft voorgelegd."

Steffen kwam afgelopen seizoen tot dertien wedstrijden onder de lat bij Columbus Crew en speelde eerder op huurbasis voor de Pittsburgh Riverhounds. De Amerikaanse sluitpost nam deel aan de CONCACAF Gold Cup en bereikt met zijn land zelfs de finale. Het toernooi kende echter een teleurstellende afloop, want de Verenigde Staten werden in de eindstrijd in de nacht van zondag op maandag met minieme cijfers verslagen door Mexico (1-0).

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
1
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
khalid3073wx
 
15
9 juli 2019 om 15:41
Waarom begrijp deze aankoop niet zo goed. Zeker als handelwaar? Om later winst te maken als hij het goed doet?
 
stravven
 
20
9 juli 2019 om 15:45
Amerikaans international, dus commercieel interessant. Niets meer, niets minder.
 
wandering
 
3
9 juli 2019 om 15:56
Ze zullen hem straks best wel kwijt kunnen bij één van hun Dependances, hoop dat hij goed genoeg is voor Girona, anders kan hij nog altijd terug naar Amerika.
 
Arsenallz
 
15
9 juli 2019 om 15:50
Handelshuis City. Het moet eigenlijk niet kunnen, maar de speler zal er goed aan verdienen en City zelf ook.
 
wandering
 
8
9 juli 2019 om 15:58
Het voordeel van veel clubs hebben op verschillende niveaus is dat je hem altijd wel kwijt kunt.
 
Arsenallz
 
4
9 juli 2019 om 16:04
Dat lukt ze inderdaad goed. Ze hebben het zakelijk heel sterk uitgespeeld.
 
MPMfc
 
3
9 juli 2019 om 17:35
Ik snap die spelers niet die een beetje vetrouwen hebben in hun eigen kwaliteiten dat ze voor clubs als City kiezen. Net als Sandler. Je weet dat je daar nooit komt te spelen, kijk ook naar Odegaard, die wist ook hij bij Real zixh niet in de basis ging spelen. Maar dat soort jongens zijn wel goed genoeg voor de subtop en door dan veel te spelen kunnen ze wellicht nog wel een stap maken. Waarom gaan bijv Sandler en Odegaard niet lekker naar Ajax. Dan spelen ze veel en hebben ze een mooie springplank naar de top
 
Conti
 
4
9 juli 2019 om 17:51
Net alsof odegaard bij ajax veel zou spelen toen hij naar Real ging. Hij was net 15. Daarnaast moet je voor de grap eens de selectie van Real erbij halen. Vele spelers die jong gehaald zijn danwel uit de opleiding zijn gekomen. Grote onzin dat je bij Real weinig kans krijgt als jonge speler. Ik noem voor de grap alleen Ramos en Varane. Zo zijn er nog vele in de selectie van t huidige Real Madrid. Op t moment meer kans van slagen bij Real als jonge speler dan Barca.
 
kleinegeneraa7
 
2
9 juli 2019 om 18:00
Ja Sandler had bij Ajax wel in de basis gestaan ja...... Kan die beter naar city gaan en daar soms banken en uiteindelijk met city op zijn cv op zoek gaan naar een andere club. Soms heb ik het idee dat mensen denken dat bij Ajax er 20 man in de basis kunnen staan. Hoe vaak lees je wel niet 'misschien iets voor Ajax?' bij artikels over (potentiële) spelers. Zover ik weet spelen er bij Ajax ook maar 11 man in de basis.
 
Primetime
 
1
9 juli 2019 om 20:04
Sandler is een paar jaar geleden niet goed genoeg bevonden door Ajax. Voorlopig doet hij het beter dan een Leon Bergsma die nog wel mocht blijven en tegenwoordig op de tribune van Az zit
 
MPMfc
 
0
9 juli 2019 om 20:34
Beter lezen heren. Gaat er mij om dat sommige zeer talentvolle spelers zonder ervaring bij een goede club naar clubs als City, Real of bijv Chelsea gaan. Dan zit in het handelshuis, vaak niet goed voor je carrriere. Ze gokken op die 1 of 2 die het wel redden