Manchester City verleidt Walker tot contractverlenging: 'Makkelijke beslissing'
Woensdag, 19 juni 2019 om 15:04

Kyle Walker heeft zijn contract bij Manchester City verlengd, zo melden the Citizens met trots via de officiële kanalen. De rechtsback, die nog drie jaar vastlag bij de kampioen van Engeland, heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2024. "Ik ben heel blij dat ik een nieuw contract heb getekend", laat de Engelsman weten.

De 29-jarige Walker kwam in 2017 voor 57 miljoen euro over van Tottenham Hotspur en groeide direct uit tot een gewaardeerde kracht. "Spelen voor City is alles wat ik had gehoopt en meer", aldus de vleugelverdediger. "Bijtekenen was een gemakkelijke beslissing. Ik wil meedingen naar trofeeën, op het hoogste niveau spelen en ik heb het gevoel dat ik enorm verbeterd ben als speler in mijn tijd hier."

Ook Txiki Begiristain is blij met de contractdeal. "We zijn verheugd om Kyle hier nog eens twee jaar te hebben", zegt de technisch directeur van City. "Zijn kracht, snelheid en bekwaamheid waren van vitaal belang voor onze prestaties. Hij is een belangrijk onderdeel van de ploeg. Zijn ervaring is van onschatbare waarde, vooral voor de jongere spelers, en zijn bijdrage zal cruciaal zijn in onze inspanningen voor aanhoudend succes."

Walker werd in 2009 door Tottenham Hotspur op negentienjarige leeftijd weggehaald bij Sheffield United. Na enkele verhuurperiodes groeide de inmiddels 47-voudig international uit tot een vaste kracht bij the Spurs, waar hij in totaal 229 officiële wedstrijden speelde en 4 keer scoorde. Bij City staat de teller inmiddels op precies honderd officiële duels en twee doelpunten.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
0
   
19:58
19:58
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
0
   
19:42
19:42
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
31
   
19:33
19:33
'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
28
   
19:01
19:01
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
STORING
 
9
19 juni 2019 om 15:22
Mooi dat hij verlengd en City dus de komende jaren verzekerd is van een goede rechtsback. Het is verder geen topper. Als ik iemand in dat elftal eruit moet pikken die geregeld fouten maakt is het Walker wel. Hij heeft een gigantisch loopvermogen en power maar qua balbehandeling en passing is het niet bijzonder. Al moet ik er wel bij zeggen dat er weinig rechtsbacks meer zijn die in de buurt komen van Lahm, Maicon of Dani Alves in hun prime.
 
-The Maestro-
 
7
19 juni 2019 om 15:46
Goede rechtsback zijn erg schaars. Op dit moment vind ik alleen Trent-Alexander Arnold en Kimmich echt top-backs. Cancelo zie ik nog wel doorgroeien tot een topback. Backs als Walker, Roberto en Carvajal zijn allen niet super imo.
 
Silvacity
 
9
19 juni 2019 om 16:02
In balbezit is Walker geen wereldtop. Maar verdedigend gezien is dit echt een van de besten. En dat wordt misschien al sneller vergeten of niet opgemerkt. TAA is verdedigend bijvoorbeeld zeker ninder dan Walker op basis van wata ik van hem heb gezien.
 
Geert VS
 
0
20 juni 2019 om 00:46
Met zijn snelheid is hij aan de bal ook een wapen. Meestal ook prima voorzetten.
 
Jackieboy10
 
1
19 juni 2019 om 16:03
Zelfs in jouw rijtje vind ik nog verschil zitten. Maison was echt goed, maar heeft niet ontzettend lang dat topniveau gehaald. Lahm en Dani Alves zijn eigenlijk hun gehele carrière sterkhouder geweest, dus die zou ik nog een trede hoger zetten zelfs. Persoonlijk is Lahm mijn favoriet, omdat hij de meest intelligente speler van de 3 is. Qua huidige rechtsbacks is het inderdaad een stuk minder, al zijn de namen die The Maestro boven mij noemt wel echt goede in mijn ogen!
 
Etihad
 
0
19 juni 2019 om 16:20
City heeft een back nodig die fysiek de hele wedstrijd over de zijde kan rennen. Daarnaast moet de back snel zijn, want counters blijft de bottleneck van City. Walker kan die gaten goed dicht lopen. De rechterzijde met Walker was de laatste tijd zeer solide, alleen blijft City links sukkelen met Delph en Zinchenko. Ik ben heel blij dat hij langer blijft! Kimmich en Alex zijn nog wat jong om échte topbacks te noemen naar mijn mening. Ze zijn wel hard op weg.
 
Zeertjes
 
1
19 juni 2019 om 17:15
Gelukkig niet lang meer nu City bezig is met het binnenhalen van Angeliño. Zinchenko zal denk ik wel behouden worden voor de ploeg. Delph daarentegen zal wel verkocht worden.
 
Zermatt_Person
 
0
19 juni 2019 om 17:16
Mooi dat Walker z'n contract heeft verlengt. Hopelijk haalt Man City nu geen rechtsback, maar haalt het nog een CV en een Cvm. Ik hoop op Rodri en De Ligt.
 
bpreal
 
1
19 juni 2019 om 17:24
Waarom nog een rechtsback halen? Er is toch gewoon Danilo als back up? Verder mendy en zinchenco ofzo iets op links. Prima bezet achterin. Enkel indd Kompany vervangen en je zit goed.
 
-The Maestro-
 
1
19 juni 2019 om 17:42
Dat zegt hij toch ook. On: Mendy - Laporte - De Ligt - Walker is een zeer sterke en jonge achterhoede. Iedere speler heeft met Angelino, Otamendi, Stones en Danilo een prima back-up.
 
Geert VS
 
0
20 juni 2019 om 00:47
Complete no-brainer, had ook niet misstaan in het elftal van het seizoen. Gelukkig kreeg hij wel de credits bij Match of the Day