Manchester City vervolgt tegen Arsenal indrukwekkende serie dankzij Sterling
Zondag, 21 februari 2021 om 19:24

Manchester City heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Engelse landstitel. Een doelpunt van Raheem Sterling in de tweede minuut was voldoende voor de ploeg van manager Josep Guardiola om Arsenal van zich af te schudden: 0-1. De thuisploeg hield lang uitzicht op een goed resultaat, maar kreeg het niet voor elkaar om City-keeper Ederson te passeren. Het betekent de achttiende overwinning op rij voor Manchester City in alle competities.

Arsenal, de huidige nummer tien van de Premier League, kon vooraf weinig vertrouwen putten uit de statistieken. The Gunners verloren de laatste zeven competitiewedstrijden van Manchester City en zouden ook zondagavond geen punten overhouden aan de onderlinge ontmoeting. De bezoekers uit Manchester legden de basis voor de overwinning al in de tweede minuut. Riyad Mahrez had een afgemeten voorzet in huis op Sterling, die met een kopbal Arsenal-keeper Bernd Leno kansloos liet.

Manchester City begon ijzersterk aan het duel in het Emirates Stadium en kreeg via Sterling al snel de kans op de 0-2. Op aangeven van Kevin De Bruyne kreeg Sterling een grote kans, maar hij had te veel tijd nodig en zag Leno ingrijpen. Arsenal kon in de openingsfase niets anders doen dan verdedigen en mocht blij zijn dat het na tien minuten spelen niet op een grotere achterstand stond. Het team van Mikel Arteta overleefde de wervelstorm van Manchester City en kwam daarna zelf wat beter in de wedstrijd. Nicolas Pépé was namens de thuisploeg het dichtst bij de gelijkmaker, maar schoot in het zijnet.

Na de thee waren de beste kansen voor de lijstaanvoerder van de Premier League. Ilkay Gündogan had de 0-2 op zijn schoen, maar opnieuw was het Leno die in de weg lag. Doordat City er niet in slaagde om de score verder uit te breiden behield Arsenal uitzicht op een goed resultaat. Met nog twintig minuten op de klok bracht Arteta met Emile Smith Rowe en Alexandre Lacazette verse krachten binnen de lijnen in de hoop om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Een doelpunt voor Arsenal zat er echter geen moment in. De beste kans was echter voor Manchester City, maar João Cancelo weigerde de wedstrijd te beslissen.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Arsenallz
 
13
21 februari 2021 om 19:32
Matige pot van Arsenal. Aanvallend kon het niks. Heel veel spelers ondermaats. Eveneens bizar hoeveel counters City mocht onderbreken. Veel gemene tikjes uitgedeeld en daardoor heel veel aanvallen gestopt. Helaas liet Moss het allemaal toe.
 
MCFC1982
 
18
21 februari 2021 om 19:34
Zijn we even de por van luiz op dias vergeten, daar werd nu ook niet echt hard voor opgetreden. Luiz is gewoon een non speler.
 
Arsenallz
 
39
21 februari 2021 om 19:37
Tja. Een ding tegenover tien. Goed argument.
 
MCFC1982
 
1
21 februari 2021 om 21:50
Je doet precies of arsenal zijn brave spelers? Odegaard deelde ook nare tikjes uit keer op keer. Ceballos dat deed of hij speelde keer op keer de bal. Moss liet veel toe aan arsenal kant. En sterling schermt de bal af en krijgt de fout tegen terwijl mari heel de tijd hem vasthoud. Mss je leesbril afzetten en bril voor alles in de echte wereld te zien opzetten. Maar bedankt voor jouw comment. Prettig avond nog. ??
 
Walcott16
 
4
21 februari 2021 om 19:34
Tegen City gaan we vaak genoeg flink onderuit, dus ben kwa uitslag tevreden met een bescheiden 0-1. Verder moet je weinig waarde hechten aan deze pot en moeten we donderdag Benfica echt verslaan.
 
ayCaramba
 
38
21 februari 2021 om 19:41
Lol deze comment is typerend voor Arsenal en Arsenal fans, het is de Permier League en we staan inmiddels 10de maar laten we focussen op Benfica! Benfica gaat Arsenal gwn verslaan maak je daar maar niet druk om. Dit was een wedstrijd waarbij de oppositie ons weer niet serieus neemt en niet eens voorbij de 4e versnelling komt. Arteta heeft geen excuus en de spelers gedroegen zich alsof het een vriendschappelijke wedstrijd in het voorseizoen was, diep triest. Peps waterdrager was blij om de score zo laag mogelijk te houden, dus op basis daarvan heeft hij gedaan wat hij moest doen.
 
Walcott16
 
18
21 februari 2021 om 19:48
Sorry, maar City staat eerste en heeft volgens mij 20 wedstrijden niet verloren dus dan verwacht ik ook geen overwinning. Ik kan op basis van deze pot wel spelers als Elneny, Mari en Bellerin afzeiken, maar dat heeft ook weinig zin. We weten dat deze basis 11 gewoon niet de kwaliteiten heeft om het City moeilijk te maken. Daarom hoop ik juist dat we de Europa League gaan winnen, waar je mindere tegenstanders treft dan City.
 
Gooner4
 
2
21 februari 2021 om 20:17
Dat City niet op 100% speelt tegen ons geloof ik zeker, maar dat Benfica iets gaat doen??? Arsenal blijft hangen rond die treurende plek, maar heb het idee dat het wel oke gaat. Spel is veel beter, werken harder. Cl plekken gaan we voor
 
DialSquare
 
3
21 februari 2021 om 21:11
Wat een lulkoek. Benfica was behalve die penalty helemaal nergens te bespeuren op donderdag dus hoezo gaan ze Arsenal 'gwn verslaan'.
 
Japie_Krekel
 
6
21 februari 2021 om 20:09
uiteindelijk verlies je gewoon 3 punten. of je nou met 0-1 of met 0-3 verliest
 
Aguerooo
 
11
21 februari 2021 om 19:37
Zo dominant dit City. Vandaag niet eens heel goed met een hele ongelukkige KdB wie duidelijk nog ritme mist. Denk niet dat City deze wedstrijd op 100% speelde gezien het spel en de wedstrijd in de CL aankomende week, maar alsnog 3 punten. Lekker hoor.
 
Silvacity
 
4
21 februari 2021 om 19:41
Geen hele bijzondere pot. Maar wel de 18e overwinning op rij. Niet normaal. Jesus wel weer heel slordig in de afronding.
 
Ergi
 
11
21 februari 2021 om 19:41
Is Arsenal nog een top ploeg?? Ik kijk nu 7-8 jaar nawr de premier leugue en ze lijken in mijn opzicht soms een top 4 ploeg niks meer , vaak minder. Maar ja City heeft het gewoon netjes uitgespeeld en zetten hun gekke reeks voort. De vraag natuurlijk is of ze dit kunnen voortzetten in de champions leugue.
 
ayCaramba
 
12
21 februari 2021 om 19:44
Arsenal is geen top ploeg meer en Arteta is al helemaal geen top manager. Men is blij met de 10de plaats, bij elke top ploeg zouden revolutionaire veranderingen plaatsvinden mocht men zo afzakkken.
 
Silvacity
 
3
21 februari 2021 om 19:45
Het is in ieder geval een historische topclub. Sportief gezien natuurlijk subtop de afgelopen jaren. Als je me nu zou vragen wat zijn momenteel de topclubs uit Engeland, dan zou ik Arsenal niet noemen. Je zou het een subtopper kunnen noemen.
 
RM1335
 
0
22 februari 2021 om 11:39
Arsenal? Die zijn al heel lang een mid-table giant. Elk jaar weer slaan ze hun eigen ruiten stuk en hun transferbeleid is een zootje. Een beetje als Spurs zeg maar.
 
TheEmirates
 
3
21 februari 2021 om 19:41
Arsenal onmachtig tegen City vandaag, een ploeg die mijlenver boven de rest van de BPL uitsteekt. Volle focus naar aankomende donderdag, een veel belangrijkere wedstrijd voor ons. Wat me wel enorm stoort bij Arteta is zijn wisselbeleid, het duurt altijd minimaal tot de 75e minuut voordat hij iets gaat veranderen. Elneny had er allang af gekund, net zoals Pepe, Odegaard of Auba. Ik ben ook wel heel benieuwd waarom Martinelli toch zo weinig speelt..
 
Gooner4
 
3
21 februari 2021 om 19:44
De eerste 15/20 minuten van City.. jezus man, genieten. Dat je zo'n 1-0 tegen krijgt in minuut 2 is waardeloos, maar daarna heb je geluk dat het daarbij blijft. Vond Arsenal daarna best prima. Stuk beter dan City, alleen echt gevaar voor de goal was er niet. Had niet het idee dat City er 100% voor ging, maar gelijk had zeker gekund.
 
SocioFan1
 
2
21 februari 2021 om 19:46
Niets verrassend. Het was zelfs vaker saai maar wel met een te sterk City. Die hebben toch gewoon super veel toppers en nu het weer begint te draaien zie je hoe goed ze zijn. 18 potjes achter al gewonnen tsja. Arsenal probeerde het soms maar komt gewoon tekort. Jammer dat Auba ook zo minder is, vorig seizoen was hij toch wel echt genieten.
 
arsenalfan2013
 
3
21 februari 2021 om 19:58
Was te verwachte, jammer dat we geen potten konden breken. Ergerde me wel aan dat de scheids geen geel trok voor city. Ze hebben zoveel counters onderbroken en geen enkele keer geel gerkregen. Ben trouwens echt blij dat we Saka hebben, was de enige aanvaller die gevaar kon stichten. Deze wedstrijd snel vergeten en klaar stomen voor de wedstrijd tegen Benfica.
 
riqui8
 
7
21 februari 2021 om 20:28
Echt een masterclass verdedigen gezien. Stones en Ruben zijn echt ongenaakbaar maar ook Holding vond ik goed. De goal mag je hem wel aanrekenen maar daarna vond ik hem erg solide. De aanvallers en middenvelders van City vliegen door elkaar heen en om dan geconcentreerd te blijven, is lastig. Hij hield zich goed staande. Aanvallend viel het allemaal wel wat tegen (mede ook door die verdedigers natuurlijk). Ik verwachtte veel van Odegaard (in het algemeen, niet perse deze wedstrijd) maar hij was vandaag echt abominabel. Dan is het alleen maar ongelofelijk zonde dat hij een jongen als Emile Smith-Rowe, die echt in goede doen was, op de bank houdt. Daarbij wil ik een groot compliment maken aan Wytse van der Goot. Met hele grote afstand de allerbeste commentator die we in Nederland hebben. Prachtige verhalenverteller en hij kan de saaiste wedstrijden tot leven doen komen en het kijken waard maken. Altijd objectief, adrem en heeft zijn feitjes paraat. Ik hoorde dat hij het nieuwe gezicht van Ziggo gaat worden bij Rondo. Fantastisch nieuws en het is hem gegund! Zijn we eindelijk van Jack van Gelder af!
 
LanderChanterie
 
2
22 februari 2021 om 00:46
ESR moest blijkbaar rusten omdat hij kampt met groeipijnen in zijn scheenbeen. Verder hoop ik dat Odegaard nog wat beter kan presteren. Deze zomer zou ik hem gewoon terug naar Real sturen samen met Ceballos. En in de plaats van beide heren Buendia en Bissouma kopen. Die 2 hebben meer power, snelheid, loopvermogen en inzicht. Hopelijk lukt dit.
 
MCFC1982
 
0
22 februari 2021 om 07:48
Wel een goeie gedachte mss, maar de vraag is wat gaan die 2 spelers kosten. Het is nu niet dat kroenke bekend staat om veel geld uit te geven.
 
MourinhoGOAT
 
0
23 februari 2021 om 00:57
Verdiende en verwachte nederlaag als je het aan mij vraagt. Ik betwijfwl dat de verdediging van arsenal überhaupt van championship niveau is.