Manchester United bevestigt: club staat open voor mogelijke verkoop
Dinsdag, 22 november 2022 om 23:43

Manchester United heeft bevestigd dat de directie het proces is gestart om 'strategische alternatieven' te vinden voor de club. De club laat weten dat 'alle' opties worden opengehouden, waaronder nieuwe investeringen in de club, verkoop of andere transacties. Daarbij is het mogelijk dat eigenaren Avram en Joel Glazer hun club gaan verkopen. United wil zich op verschillende gebieden verbeteren, waaronder het stadion. Ook geeft United aan de infrastructuur binnen de club te willen herontwikkelen.

Daarnaast geeft de club van manager Erik ten Hag aan de commerciële operaties van de club wereldwijd uit te willen breiden. Het wil dat doen om het langetermijnsucces van de zowel de mannen- als vrouwenteams én de jeugdopleiding te garanderen. De club denkt daarmee dat de fans van the Red Devils zullen profiteren, net als de aandeelhouders. Het nieuws komt kort nadat Cristiano Ronaldo vernietigend uithaalde naar de club. De Portugees, van wie eerder op dinsdag bekend werd dat hij de club per direct verlaat, was bijzonder kritisch op een flink aantal zaken binnen de club, waaronder de aspecten waar United zich nu in wil verbeteren.

Avram en Joel Glazer hebben eveneens een reactie gegeven. "De kracht van Manchester United is gebaseerd op de passie en loyaliteit van onze 1.1 miljard aanhangers. We willen de historie en successen van de club uitbreiden en dus heeft het bestuur een grondige evaluatie van de strategische alternatieven goedgekeurd. We zullen alle opties evalueren om er zeker van te zijn dat onze fans en Manchester United maximaal profiteren van de groeimogelijkheden van de club, nu en in de toekomst."

In het veelbesproken interview van Ronaldo liet de sterspeler ook geen spaan heel van de Glazers. Zo zei Ronaldo dat hij vindt dat de eigenaren niet om de club geven. Net als de Portugees zijn ook de supporters van United bepaald geen fans van de eigenaren. Dat sentiment begon al bij de overname van de club. De overnameprijs werd bepaald op 790 miljoen pond, maar de Glazers zelf investeerden zelf 270 miljoen pond. De rest van het geld werd geleend, waardoor United te kampen had met een extra schuld van ruim 500 miljoen pond.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Bizarre beelden uit Frankrijk: spelers gooien met vuurwerk richting eigen fans
1
   
13:13
13:13
Van der Gijp brengt treurig nieuws over Overmars: 'Totaal de oude niet meer'
20
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
13
   
12:25
12:25
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
21
   
12:05
12:05
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
Muke10101
 
21
22 november 2022 om 23:49
Hopelijk binnenkort echt #GlazersOut. Maar ja, wie krijgen we er voor terug?
 
RodeFiets
 
22
22 november 2022 om 23:55
Ga maar van een rijke sjeik uit! Dan kan het altijd meevallen!
 
GroenHout
 
7
23 november 2022 om 00:16
Geen sheikh aub...
 
quaresma19o3
 
23
23 november 2022 om 05:43
Hoezo, City doet het toch geweldig. Door de sheik zijn jullie nu de 2e club van manchester
 
BIGWILLES020
 
2
23 november 2022 om 07:48
Die sjeik weet wel wat ie nodig had, city doet geen miskopem em hebben ze in al die jaren niet gedaan in tegenstelling tot united
 
Zlatan65
 
2
23 november 2022 om 08:51
@guaresma: Je hebt de laatste jaren geen PL gekeken zie ik.
 
GroenHout
 
0
23 november 2022 om 10:17
Quaresma & Bigwilles daarvoor hoef je geen sheikh te zijn. Je moet de juiste technische directeur aanstellen, die weet wat een club nodig heeft.
 
Remcob
 
0
23 november 2022 om 10:22
Of in het geval van City de juiste coach in combinatie met een technisch directeur die elkaar vertrouwen. Totdat Guardiola kwam wist City wel prijzen te winnen, maar wisten ze niet zo te domineren. Nu zijn ze met afstand de meest constante ploeg met het hoogste niveau. Alleen in uitzonderlijke seizoenen (zoals City vorig jaar) lukt het iemand om ze te verslaan. Alleen in de CL lukt het gelukkig nog niet. Daar hebben ze elk jaar wel 1 of 2 wedstrijden waarin ze door het ijs zakken. Toch zal het niet lang meer duren voordat ze wel een keer de CL pakken.
 
TakeMeHome
 
7
23 november 2022 om 00:01
Jim Ratcliffe schijnt interesse te hebben.
 
Ravel
 
1
23 november 2022 om 00:50
Zou echt goed zijn maar zitten nog wel wat haken en ogen aan. Als ze een investeerder vinden die geen meerderheidsbelang nastreeft zitten ze nog beter in het zadel. Vervolgens moet er idd ook nog iets voor terugkomen zou zomaar nog slechter kunnen zijn. Daarnaast is de organisatie onder zo lang wanbeleid verrot van onder tot boven. Alles moet meezitten in termen van intentie en competentie van eventuele nieuwe bestuurders om er nog iets van te maken. Maar denk dat met de Glazers het iig nooit gaat lukken. Maar zelfs best case gaat het nog jaren duren. Ben heel benieuwd iig.
 
info333
 
60
22 november 2022 om 23:49
Medemogelijk gemaakt door CR7. Wat een afscheidscadeau!
 
Muke10101
 
25
23 november 2022 om 00:04
Weinig kans dat Ronaldo hier ook maar enige invloed op heeft gehad. De club in de verkoop zetten en allerlei partners vinden om dit mogelijk te maken duurt echt wel langer dan 5 dagen. Sinds de zomer zijn er al allerlei geluiden dat de Glazers willen verkopen. Vooral omdat de Super League niet doorgaat en er allerlei grote investeringen gedaan moeten worden (stadion, faciliteiten etc). Ik denk wel dat de Glazers huilend naar dat interview hebben zitten te kijken omdat nu een miljardje van hun vraagprijs moeten doen
 
TakeMeHome
 
37
23 november 2022 om 00:08
Nou, als het bestuur nu ineens aangeeft dat er wel drastische veranderingen gaan komen dan heeft zijn interview wel degelijk wat doen schudden op grond in & rondt Old Trafford! Maar werd eens tijd, stadion moet of een dikke renovatie tegemoet gaan, of er moet heel nieuw stadion komen! Over de laatste optie is al gesproken alleen wouden die gierige Glazers daar de portemonnee niet voor trekken want zou ookal richting kosten gaan van een Miljard! Maar dat het één nu is of gaat veranderen heeft wel degelijk impact gehad door Ronaldo, al is het alleen de dames elftaf voorzien van toiletten, heeft hij toch invloed gehad!
 
GroenHout
 
20
23 november 2022 om 00:10
Precies, dat mensen daadwerkelijk geloven dat de Glazers dit hebben besloten na de interview van Cristiano.
 
RUTGERRR
 
18
23 november 2022 om 00:08
Ik denk dat het vertrek van Ronaldo het enige cadeautje is wat hij de club gegeven heeft hoor. Daar maalt werkelijk niemand om.
 
TakeMeHome
 
3
23 november 2022 om 00:04
Hopen dat het voor de eerste competitiewedstrijd het allemaal gefixt is, maar dat zal vast niet! Wil de Glazers zo snel mogelijk weg hebben, liefst nu nog! Maar licht is in zicht, als zij eruit zijn & iemand met echte interesse in de club daar weer te brengen waar ze thuis horen dan komt het helemaal goed! Sir Jim Ratcliffe, doe een bod & breng United terug naar de top! #Glazers Out!
 
RUTGERRR
 
0
23 november 2022 om 00:14
Ik denk niet dat het zo 1 2 3 geregeld is, al zijn er wel geïnteresseerden. Het gaat hier om een dusdanig grote club, een van de grootste clubs ter wereld. Qua prestaties is het al jaren niet wat het moet zijn, maar United is toch wel top of the world hoor. Het zou mooi zijn wanneer dit voor komend seizoen rond is, maar dan nog is niet alles meteen klaar. Fatsoenlijk beleid, vertrouwen in een project en vooral geduld zijn key tot terugkomen aan de top. Er moet een flinke bezem door de hele club en dan kan je de top weer aanvallen. Ik kan niet wachten tot United gewoon weer meedoet om de titel. Wat een tijden waren dat.
 
GroenHout
 
2
23 november 2022 om 00:14
Ik zit alleen echt niet te wachten op een sheikh.. ik wil niet dat de club bekend staat, doordat een sheikh uiteindelijk miljoenen erin heeft gepompt en zo hun weg omhoog hebben gevonden (zoals City, PSG en Newcastle).
 
IronManUtd
 
0
23 november 2022 om 00:20
Groenhout financien is het probleem niet eens echt bij united, gek genoeg. Ik denk dus dat ze niet snel die reputatie zullen krijgen, voor hoever ze die niet historisch al hadden. United gaf altijd meer geld uit dan de meeste, maar verdiende het wel zelf. Een sheikh heeft natuurlijk andere nadelen. Met name publieke opinie over die sheikh en zijn land. Maar doorgaans lijken ze wel uit op prestaties, en dat is exact wat united na jaren onder geldmannen nodig heeft. En die storm gaat wel weer liggen. Ik denk eigenlijk dat het wel zo een scenario wordt. Hebben veel geld en kunnen doorgaans wel wat pr gebruiken over de grenzen.
 
Muke10101
 
5
23 november 2022 om 00:21
Tsja, er zijn niet veel mensen die zomaar 5+ miljard kunnen neerleggen. Als investering lijkt me United ook niet echt interessant. Er staan schulden op de balans en er moeten grote investeringen gedaan worden (spelers, stadion, faciliteiten). Ik zie een investeringsmaatschappij het risico niet nemen want die willen uiteindelijk ook winst maken.
 
IronManUtd
 
8
23 november 2022 om 00:15
De glazers zijn zo briljant. Hebben ze straks toch even met een minimale investering vele miljarden gepakt, na jarenlang ook flink dividend getrokken te hebben. Zou absoluut verboden moeten zijn, maar dat is het niet. Dus tja. Nu hopen op mensen die sportieve ambities hebben. Dat zal een uitdaging zijn.
 
JJUnited
 
3
23 november 2022 om 01:00
De Glazers eruit zou echt een van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt zijn. Dat zijn dingen waar je gewoon niet van durft te dromen, maar mocht dit waar zijn, dan denk ik echt dat we de top weer kunnen bestormen.
 
PanFC
 
0
23 november 2022 om 01:29
Zolang we onze ziel maar niet verkopen zoals City, PSG en Newcastle. Dan heb ik nog liever de Glazers….
 
Don_Juve
 
31
23 november 2022 om 02:17
1,1 miljard aanhangers ??? Dus 13,75% van de wereldbevolking is ManU supporter ?? Hoe komen ze in godsnaam aan dat getal ? Enquete onder de 8 miljard mensen gehouden zeker . Lijkt me wel erg overdreven
 
Filip
 
2
23 november 2022 om 08:22
Grootheidswaanzin praatje.... Noemen ze ook een verkooppraatje... Zodra er echt geïnvesteerd moet worden zijn de glazers weg... Spelers met een grote naam halen om daarmee geld binnen te halen vinden ze leuk... Investeren in de toekomst van de club hebben ze niks mee.
 
Louismanuel
 
5
23 november 2022 om 06:08
Alleen Nederlandse analisten vinden dat ten Hag het goed doet. Ze staan nog beroerder of even beroerd voor als onder van Gaal, Mourinho of Solskjaer. Na 14 wedstrijden 5e op 11 punten van de koploper20 voor en 20 tegen. 11 clubs hebben meer gescoord en 9 minder tegen gekregen! In de EL nog niet eens geplaatst voor de laatste 16. Moeten tegen een andere gevallen grootmacht Barcelona. Met Mou wisten ze de EL in ieder geval te winnen maar hier vindt bijna iedereen het normaal dat ze achter Real Sociedad in de groep zijn geeindigd.Ik ben benieuwd als de de rook is opgeklaard, hoe de echte fans van United over de actie van Ronaldo zullen denken.Voor de Glazers is het kennelijk de laatste druppel geweest en daar is zo`n beetje iedereen blij om.
 
Zlatan65
 
2
23 november 2022 om 08:57
En jij denkt dat de puinhoop die Ten Hag in Manchester aantrof binnen 3 maanden is opgeruimd? De Manchester fans weten echt wel dat ze dit seizoen nog geen wonderen mogen verwachten.
 
GroenHout
 
0
23 november 2022 om 10:25
Heeeeel misschien moet je is de verband tussen de huidige situatie waar United zich in verkeert even trekken met Cristiano`s vorm en fratsen. Kan zomaar dat daar een verband in zit, just saying.. Ook al is de rook opgeklaard. Cristiano blijft een verrader voor de echte United fans. Hij had zich nooit mogen uitspreken over (oud) coaches en spelers in de media. Ik denk oprecht dat Cristiano niks te maken heeft met de statement van the Glazers. Dit zat er al lang aan te komen. Eigenlijk na de mislukking van the Super League. Toen wisten ze dat er niet genoeg geld in het laatje meer kwam, en wilden ze uit eigen zak niet investeren in de club, met als gevolg deze statement.
 
djdiondj
 
2
23 november 2022 om 07:04
Ik heb het niet nagekeken maar het zou zomaar kunnen dat het onder Mourinho en Solskjaer beter ging. Echter is dat mijn inziens niet geheel onlogisch, daar hun tacktiek in de basis vele malen gemakkelijker is om op een nieuwe selectie toe te passen. Ten Hag heeft natuurlijk een a-typische tacktiek/speelwijze welke veel spelers, en dan vooral in de PL, niet kennen. Het is dus vele malen moeilijker om deze tacktiek en speelwijze erin te krijgen.. vooral als je dan ook nog redelijk veel basisspelers hebt die niet binnen deze speelwijze passen.
 
The-Jump
 
3
23 november 2022 om 08:11
Dus eigenlijk zeg je nu gewoon, dat Ten Hag en Man Utd bij voorbaat een mismatch is. Aangezien je niet kunt verwachten binnen een jaar de gehele basis te vervangen voor spelers die in het spelletje passen. Zeker niet, als je voor 2 ED spelers al pakweg 150 miljoen betaalt. Ik zeg niet dat Man Utd het beter had moeten doen, daarvoor vind ik ze in de kern gewoon te matig. Maar wedstrijden tegen een Aston Villa, Brighton en vooral Brentford mogen je als team dat CL wil halen, niet gebeuren. Zeker niet, als je tussendoor wel van Liverpool weet te winnen en het dus blijkbaar incidenteel wel lukt.
 
djdiondj
 
0
23 november 2022 om 08:25
Ik ben het helemaal met jouw reactie eens. Ik wil verder helemaal niet zeggen dat Ten Hag een mismatch is. Het duurt gewoon een hele tijd voordat de speelwijze van Ten Hag er bij de spelers in zal zitten, puur omdat ze de afgelopen jaren eigenlijk het tegenovergestelde van deze speelwijze hebben gespeeld. De slechte start had volgens mij vooral te maken met het feit dat Ten Hag direct op zijn manier wilde spelen, en dat is hopeloos gefaald. Na die slechte start spelen ze nu toch op een andere manier.. niet helemaal volgens de filosofie van Ten Hag, maar dat zal er langzamerhand inkruipen imo.
 
Arends
 
3
23 november 2022 om 08:50
Denk dat CR 7 hier wel heeft bijgedragen met zijn interview, anders was dit nooit gebeurd, zeker niet op dit moment. Komt er toch wat positiefs uit het interview. Het interview was ook best vernietigend voor United en ook niet gelogen. Er moet ook niet vergeten worden dat Mourinho en Zlatan ook al hetzelfde zeiden over United.