'Manchester United legt eerste contact met Pochettino en Valverde'
Dinsdag, 23 november 2021 om 16:33

Manchester United heeft voor het eerst contact gezocht met Mauricio Pochettino, weet Santi Aouna dinsdag te onthullen. De journalist van Foot Mercato schrijft dat de Engelse club, die op zoek is naar een vervanger voor de zondag ontslagen Ole Gunnar Solskjaer, bereid is om een afkoopsom voor de trainer van Paris Saint-Germain te betalen, mocht de club uit Parijs mee willen werken aan een vroegtijdig vertrek. Ernesto Valverde, die als back-up wordt gezien voor Pochettino, heeft eveneens contact gehad met de clubleiding van United.

Volgens bovengenoemde journalist is PSG alleen bereid om Pochettino te laten gaan indien ze een vervanger in huis hebben gehaald. Zinédine Zidane wordt gezien als de nummer één kandidaat, maar de oud-middenvelder heeft recentelijk aangegeven zijn voorkeur te geven aan een baan als bondscoach bij de Franse nationale ploeg. De selectie van PSG zou het naar verluidt wel zien zitten om Zidane voor de groep te krijgen. De oud-international stond ook even op het lijstje van United, maar heeft de Engelse grootmacht laten weten geen interesse te hebben.

Manchester Evening News beweert dat Pochettino bereid is om halverwege het seizoen naar Old Trafford te komen om zijn droom te vervullen. Gezegd wordt dat de Argentijn, die zijn stempel nog niet echt op het spel van zijn sterrenploeg weet te drukken, ongelukkig is in een hotel in Parijs en graag zou terugkeren naar Engeland. De oefenmeester zou echter een afkoopsom van een slordige twaalf miljoen euro in zijn contract hebben bij PSG. Pochettino staat sinds januari van dit jaar aan het roer bij PSG en heeft in Parijs nog een contract tot de zomer van 2023. De 49-jarige oefenmeester heeft echter geen geweldige band met sportief directeur Leonardo

BBC: Pochettino kan ook per direct overstap naar Manchester United maken

Volgens de BBC is het niet uitgesloten dat de Argentijn midden in het seizoen overkomt van PSG.Lees artikel

De naam van Pochettino staat al langer op het lijstje bij Manchester United. Hij was in de zomer van 2019 - toen hij nog manager van Tottenham Hotspur was - in beeld om de definitieve opvolger van de ontslagen José Mourinho te worden. Manchester United besloot toenmalig interim-manager Solskjaer echter in het zadel te houden. Naast Pochettino en Zidane vielen de afgelopen dagen ook de namen van Brendan Rodgers (Leicester City), Julen Lopetegui (Sevilla) en Erik ten Hag (Ajax). Goal stelt dat Pochettino bij een club zou willen werken waar hij veel invloed kan uitoefenen op de besluitvorming.

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
9
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
0
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
7
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
0
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
AbdelHamid
 
20
23 november 2021 om 16:37
Ik denk een win win situatie voor iedereen. Zidane zou ook passen bij PSG.
 
FikretÇelik
 
0
23 november 2021 om 18:28
Dan gaat Pogba dus ook mee naar PSG en kan United op zoek naar een vervanger.
 
PanFC
 
0
23 november 2021 om 21:39
Ik denk het niet. Pochettino kon het laatste stapje niet zetten met Spurs, laat nog niets zien met PSG en dan moet ie United kampioen gaan maken? Ik zie het niet gebeuren…
 
PSVchelseaboy
 
20
23 november 2021 om 16:38
Pochettino gaat United niet vooruit helpen. Er moet een manager komen die prijzen pakt. Valverde is nog een betere optie dan Pochettino.
 
VisWoestijn
 
15
23 november 2021 om 16:45
De trainers moeten ook om de functie te springen staan hé. De kans om Conte aan te trekken hebben ze laten schieten en zoveel trainers van naam zitten niet te wachten op een overstap naar United. Pochettino daarentegen zal vast maar al te graag tekenen, dan is hij eindelijk verlost van PSG waar weinig eer te behalen valt. Een geweldig elftal, maar totaal uit balans om een gooi te doen naar de Europese prijzen.
 
Konstantinos07
 
0
23 november 2021 om 16:49
Valverde spreekt geen Engels.
 
Douwe Dabbert
 
10
23 november 2021 om 16:52
Evenals Bielsa.
 
real8madrid
 
0
23 november 2021 om 18:31
en Zidane die Uniteds topkandidaat was. Irrelevant dus
 
El Fenomeno
 
4
23 november 2021 om 16:58
Er moeten gewoon goede spelers worden aangetrokken. Geen enkele manager gaat serieus meedoen met middelmaat zoals Wassaka, Lindelof, Maguire, Shaw, McTominay, Fred, Rashford en Martial. Ze hebben voetballende spelers nodig.
 
Soccerteam
 
21
23 november 2021 om 17:00
Hahah Rashford middelmaat. Goeie grap. Als je toch een punt wilt maken moet je de volgende keer wel de namen goed spellen, dan lijkt het erop dat je er nog enigszins wat vanaf weet zonder te raaskallen. Wassaka..? Welke positie speelt die?
 
El Fenomeno
 
1
23 november 2021 om 17:14
Wan-Bissaka, hij is zo slecht dat zijn naam mij weinig interesseert. En Rashford is inderdaad middelmaat, of vind je hem daadwerkelijk een goede speler? Veel snelheid, maar technisch en tactisch niet sterk en heeft ook geen passeeractie.
 
diegopeladona
 
31
23 november 2021 om 17:21
Rashford technisch niet goed? @El Fenomeno je probeert soms je punt te maken door wat kort door de bocht te gaan.. Dat is je stijl. Maar zo verlies je wel steeds krediet. Doordat je geobsedeerd steeds je punt wilt maken, en dat ongenuanceerd doet, en dat ook nog erdoorheen wilt forceren, word je wel een karikatuur van jezelf. Mijn voorstel is dat je dit meer doseert. Hier en daar mag je best uitlokken. Utd heeft geen slechte selectie. Zeker niet. Zij hebben alleen geen top controleurs. Zet je daar Jorginho en Kante (ipv Mc Tomminay en Fred) , en een goede trainer, dan heb je een heel ander Utd.
 
YoeriCFC
 
4
23 november 2021 om 17:03
Ik begrijp niet zo goed dat Poch nu weer naar United geschreven wordt. Toen dat de eerste keer het geval was leek het er op dat hij misschien een keer prijzen zou gaan winnen, want hij had met Tottenham net de CL finale gehaald! Het is hem met Spurs uiteindelijk niet gelukt, het team is minder en minder geworden en toen werd hij ontslagen. Vervolgens heeft hij het zelfs bij PSG nog niet voor elkaar gekregen, loopt het niet lekker tussen hem en de sterspelers en is het spel slecht! De vooruitzichten zijn wat dat betreft bijna net zo goed als het spel, dus op basis van wat is hij nu in beeld gekomen bij United? Nu weten we dus dat Pochettino toch een beetje faalhaas is die het pakken van prijzen gewoon niet in zich heeft, dat was in 2019 nog niet zo! Zijn reputatie heeft in mijn optiek echt een duikvlucht ondernomen sinds die CL finale! Pochettino is gewoon geen geboren winnaar.. Je haalt de jongen wel uit Tottenham maar Tottenham niet uit de jongen zullen we maar zeggen..
 
Japie_Krekel
 
3
23 november 2021 om 17:19
Pochettino is met het zesde budget van Engeland structureel in de top 3 geeindigd en heeft een CL finale gehaald met de Spurs. Dat vind ik een stuk knapper dan een FA Cup winnen of de PL winnen met een selectie van 1,5 miljard
 
ayCaramba
 
3
23 november 2021 om 18:08
Japie Wenger eindige structureel in de top 3 van de PL. Het is Pochettino 3 jaar op rij gelukt tussen 2016-2018 maar dat is niet structureel. Arsenal, Chelsea en United gingen bovendien allen door een transitie dus zo knap vind ik het niet, vooral omdat ze het vaak lieten afweten tegen top clubs en in de CL en Ajax had nooit moeten verliezen van ze, dat hebben ze zichzelf aangedaan.
 
Japie_Krekel
 
0
23 november 2021 om 18:53
Ook al zou hij top 4 halen met de zesde begroting vind ik dat nog steeds heel netjes. Dan haal je er toch meer dan het maximale uit
 
Ravel
 
3
23 november 2021 om 17:22
Alsof je met een `prijzenpakker' wel ff de prijzen gaat pakken. Wel beetje heel simplistische kijk op zaken. Met deze selectie en deze organisatie valt er voorlopig niets aan prijzen te pakken. Van Gaal en Mourinho waren toch behoorlijke prijzenpakkers? Wat er moet gebeuren is gewoon dat er consistent gebouwd moet gaan worden. Laat dat nou precies iets zijn waar Poch zich echt wel bewezen heeft en United als club tot nu toe schromelijk verzaakt. Conte was een gemiste kans wat mij betreft, maar Poch is prima de namen en onzin die hier de laatste dagen langs komt is echt tenenkrommend Moyes, Rogers, Valverde echt? Denk dat Zidane overigens veel beter bij PSG past.
 
Lierse1997
 
0
23 november 2021 om 17:36
Man U heeft de beste selectie in jaren voorhanden. Het de enige positie die nog echt tekort komt is de verdedigende middenvelder maar al de rest is goed bezet.
 
YoeriCFC
 
1
23 november 2021 om 17:37
Van Gaal was een bouwer en had na drie jaar bouwen nog steeds geen fatsoenlijk team op de been wat een herkenbare eigen stijl had. Mourinho is een prijzenpakker en heeft bij United ook het een en ander gewonnen tot het gebrek aan structuur bij United hem ook opbrak. Je kunt beter een prijzenpakker neerzetten, dan staat er iig nog iemand die iets kan forceren. Bij United is bouwen compleet zinloos.
 
Ravel
 
2
23 november 2021 om 17:52
@ Lierse je eerste zin klopt maar het team heeft wel wat meer problemen dan alleen cdm. Centraal achter is het nog steeds niet best over de backs kun je ook nog wel iets zeggen. Rechtsvoor heb je eigenlijk alleen Sancho en dan heb ik t nog niet eens over de gehele breedte vd selectie. Balans op het middenveld is overigens zelfs met CDM nog steeds niet goed.
 
Ravel
 
3
23 november 2021 om 17:58
@ Youri Wie is dan die prijzenpakker dat zijn toch zeker niet de namen die ik langs zie komen op Zidane na. Flick? Ik kan ze niet noemen iig. Zelfs Klopp en Guardiola die toch worden geschaard onder de beste coaches op dit moment zou ik nou niet eens bestempelen als prijzenpakkers. United gaat voorlopig echt geen rol van betekenis spelen zolang de fundamenten niet stevig staan.
 
diegopeladona
 
0
24 november 2021 om 02:46
@Ravel Pep is geen prijzenpakker? Bizar.
 
Ravel
 
0
24 november 2021 om 19:11
Nou ja ok hebt een punt had beetje de recente CL prestaties in t achterhoofd icm de selectie die hij tot z`n beschikking heeft. Mag ie wel meer mee doen toch?
 
THenry_228
 
6
23 november 2021 om 16:40
Zou Poch dan toch met de staart tussen de benen weglopen bij PSG? Hij zal natuurlijk ook wel aanvoelen dat het nooit echt zal werken bij PSG en kiest dus mogelijks de vlucht vooruit. Qua carriereplanning 'slim' van Poch mocht hij zelf voortijdig opstappen bij PSG om naar Man Utd te gaan. Dat bespaart hem een ontslag en de stempel dat hij niet geschikt is voor de absolute top. Maar dan zal hij het bij United natuurlijk wel moeten laten zien.
 
Soccerteam
 
4
23 november 2021 om 17:03
Pochettino wil al jaren deze baan, zoals in Argentinië en Engeland word gezegd is dit zijn droombaan. Hij kijkt ontzettend op tegen Ferguson. Dat hij bij PSG zit komt omdat United op dat moment goed ging met OGS en hij vrij was dus tekende hij daar. Hij heeft al een paar keer langs de functie bij United gegrepen en bronnen rondom hem zeggen dat hij dat nu absoluut niet weer wil laten gebeuren vandaar ook de berichten dat hij per direct aan de slag wil bij United.
 
jajajdbdhe
 
0
23 november 2021 om 16:41
Ga maar kan je over een jaartje weer een nieuwe coach gaan zoeken en dan psg eindelijk is spelen net als ze horen te spelen met een duidelijk plan ( als ze een goeie coach krijgen uiteraard )
 
jorisdijk
 
4
23 november 2021 om 16:55
Bielsa lijkt mij ook een mooie, gaat niet zo lekker meer met Leeds dit jaar maar heeft laten zien een coach van de buitencategorie te zijn. Leeds naar Man U.. dit heeft al een keer eerder een gouden periode ingeluid.
 
real8madrid
 
1
23 november 2021 om 18:37
Als Bielsa iets heeft getoond dan is het wel dat ie geen coach is voor de absolute top. Tactisch uiteraard wel maar hij heeft een behoorlijk moeilijke persoonlijkheid. Als iedereen luistert is dat geen probleem maar zet hem in 1 kleedkamer met een aantal sterren en diva's en je krijgt een soapserie.
 
Busby
 
0
23 november 2021 om 17:10
Moelijk te zeggen of dit de juiste trainer is voor United maar dat kan je van niemand zeggen post SAF. Wat ik wel zou toejuichen is dat hij nu al zou komen. Dat kan het verschil maken tussen een seizoen al dan beetje redden.
 
MarekHamsik17
 
1
23 november 2021 om 17:15
Als je als topcoach zijnde bij Man U kan tekenen denk je tegenwoordig twee keer na. Normaliter was het een eer om bij zo een club te mogen werken. Man U moet nagaan hoe groot de impact op het imago is geweest, door het gevoerde wanbeleid, de afgelopen jaren. Met als dieptepunt het aantrekken van Maguire. Of Pochettino geschikt is weet ik niet, wel ben ik van mening dat er heel wat rotte appels daar in de selectie zitten en een rotte appel kan een hele zak doen bederven.
 
El Fenomeno
 
1
23 november 2021 om 17:20
Sportief gezien heb je natuurlijk een punt, met het aankoopbeleid en deze selectie kun je nooit serieus meedoen om de hoofdprijzen, maar United betaalt de meest krankzinnige salarissen in Engeland, dus bij een eventueel ontslag krijg je een riante vergoeding. Genoeg trainers die er daarom wel willen instappen.
 
mo gusta
 
0
23 november 2021 om 17:30
Lijkt me een goede match. Bij PSG gaat het niks worden omdat er teveel grote sterren zijn en Poch niet de trainer is die ermee om kan gaan. Bij Manu kan hij het team opbouwen en er weer een topteam van maken. Hij heeft bij Spurs al laten zien dat hij een goed team kan smeden en ja, Spurs heeft misschien geen prijzen gepakt maar ze deden wel structureel mee met de top 4 en kwamen in de finale van de CL.