'Manchester United ontslaat Erik ten Hag zelfs bij winst van de FA Cup'
Vrijdag, 24 mei 2024 om 16:06

De dagen als oefenmeester van Manchester United lijken geteld voor Erik ten Hag. Onder meer The Guardian meldt vrijdagmiddag dat de 54-jarige Haaksberger hoe dan ook het veld moet ruimen na de FA Cup-finale tegen Manchester City van zaterdag. Ook een overwinning tegen de stadgenoot kan volgens het medium geen verandering meer aanbrengen in het besluit.

Ten Hag staat sinds juli 2022 onder contract bij Manchester United. In zijn eerste seizoen wist de manager nog de EFL Cup te winnen, maar dit seizoen is de druk op Ten Hag toegenomen wegens aanhoudende slechte resultaten.

Meer: 'Erik ten Hag en Manchester United bereiken persoonlijk akkoord met voormalig PSV'er' | ‘Erik ten Hag adviseert clubleiding van Manchester United om Benni McCarthy nieuw contract aan te bieden’

In de Premier League is Manchester United op de achtste plaats geëindigd, de laagste eindrangschikking sinds 1990. In Europees verband was het seizoen al voor de winter klaar, daar het elftal in de poule achter Bayern München, FC Kopenhagen en Galatasaray eindigde. Een prolongatie van de EFL Cup zat er na een 0-3 thuisnederlaag tegen Newcastle United in november ook niet meer in.

Het enige zilverwerk dat dit seizoen nog een beetje glans kan geven is de FA Cup, maar daarin wacht de gedoodverfde favoriet Manchester City. Het is de laatste kans voor the Red Devils om volgend seizoen nog deel te nemen aan Europees voetbal. Bij winst wacht een ticket voor de Europa League.

Mocht Ten Hag met zijn team erin slagen om te winnen van de kersverse landskampioen, krijgt de oefenmeester alsnog zijn congé, zo vertelt het Engelse medium. Dit zou op voorspraak zijn van grootaandeelhouder Jim Ratcliffe.

Opvolgers


De voorbije weken werden al verschillende namen aan Manchester United gekoppeld om de Haaksberger te vervangen. Onder meer Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino en Ipswich Town-manager Kieran McKenna zouden op het verlanglijstje van Ratcliffe staan.

Zo lijkt er na twee jaar een einde aan het Manchester-avontuur van Ten Hag te komen. Eerder was de Nederlander als trainer succesvol werkzaam bij Ajax, FC Utrecht, FC Bayern München II en Go Ahead Eagles. Een terugkeer bij de Beierse club in de hoofdmacht lijkt aan de neus van Ten Hag voorbij te glippen, daar Vincent Kompany op dit moment de nadrukkelijke gegadigde is om Tuchel op te volgen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Valentijn Driessen vergelijkt Schouten met één van de beste middenvelders ooit
13
   
23:38
23:38
Derksen: 'Hij wordt opgehemeld, maar die man is totaal onvoldoende voor Oranje'
21
   
23:35
23:35
Van Basten en Ten Hag zijn het niet eens over prestatie van Oranje-international
10
   
23:30
23:30
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
142
   
23:10
23:10
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: winst Oranje en Engeland
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (126)

 
JeroenB93
 
78
24 mei 2024 om 16:06
Man wat zou ik dat kansloos vinden zeg. En de spelers zonder ruggengraat en karakter mogen zeker blijven.
 
protheus
 
27
24 mei 2024 om 16:08
Geloof die onzin nou niet zo 2 weken terug zou die niet ontslagen worden omdat het te duur zou zijn voor United en dat de prioriteit schoonmaken van de selectie zou zijn.
 
ManUtd36
 
32
24 mei 2024 om 17:18
Alle tekenen wijzen op ontslag protheus. Gisteren werd ook al bekend dat Berrada en Wilcox met de zaakwaarnemers van McKenna spraken. Triest dat dit nu net voor de FA cup finale bekend wordt. Amateuristisch ook.
 
TheGunner030
 
1
24 mei 2024 om 22:54
Ten hag lekker b opstelling laten spelen. Krijg allemaal maar de t*fus zou ik denken.
 
GroenHout
 
0
25 mei 2024 om 00:34
Zoals protheus zegt. Geloof deze onzin niet. Echter zou het mij niks verbazen als hij ontslagen wordt, betwijfel het dat INEOS alle touwtjes in handen heeft en als ze dat wel hebben en ze ontslaan Erik, dan zijn ze net zo afgedwaald als de glazers en dan laat ik nog de manier hoe ze dat doen achterwegen.. betuigt van weinig klasse om voor een finale deze informatie te laten lekken. United blijft maar in een patroon vastzitten, ze leren het gewoon niet. Erik heeft gewoon enorm veel pech, en verdiend zeker een kans onder het nieuwe bestuur.
 
Murad
 
32
24 mei 2024 om 16:17
En dan gelijk door en tekenen bij Bayern Munchen. Hopelijk gaat Southgate naar Man Utd. Dat verdienen ze wel.
 
Clarkkent2
 
30
24 mei 2024 om 16:45
Ik gun Erik ten Hag Bayern wel en denk dat ie er, netals van Gaal wel succesvol kan worden. Past beter bij m, dat zag je al bij de eerste persconferentie in het engels van ten Hag... Wel vind ik het niet raar of onterecht dat Man U ten Hag ontslaat. De resultaten blijven echt uit, het voetbal is niet verbeterd sinds zn aantreden en zn grootste fout vind ik de van Gaal fout: allemaal spelers halen die je kent, waar je mee gewerkt hebt of uit de eredivisie. Dan laat je gewoon zien dat je geen grote kennis hebt van wat er te koop is en ben je naar mijn mening geen absolute toptrainer. En als die spelers dan niet presteren krijg je daar de schuld van. Van Gaal met Pranjiic en Braafheid bij Bayern of Zenden bij Barcelona. Ten Hag met Antony en Malacia bij Man United. Sorry maar dan roep je het op jezelf af!
 
Murad
 
13
24 mei 2024 om 17:18
Eens dat Ten Hag het zichzelf moeilijk heeft gemaakt met sommige transfers maar in hoeverre ligt de schuld niet ook bij United voor het ontbreken van capabele mensen die dat werk horen te doen? Ik was er zelf niet bij dus ik weet niet in hoeverre Ten Hag heeft aangedrongen op specifiek deze spelers. Naar mijn mening hoort een club echter ook zelf met spelers te komen en is dit niet alleen Ten Hag's taak. Veel van de mensen die de afgelopen jaren verantwoordelijk waren voor deze beslissingen zijn inmiddels ontslagen wat aangeeft dat de nieuwe aandeelhouders de onvrede over hun functioneren ook hebben opgemerkt.
 
laak
 
101
24 mei 2024 om 16:18
Hij heeft na 2 jaar geen drol gepresteerd en het voetbal lijkt meestal ook nergens op. Ik denk dat er vrijwel niemand gelooft dat hij volgend jaar nog voor de groep staat.
 
Murad
 
25
24 mei 2024 om 16:21
Wanneer alle spelers fit waren was het voetbal misschien niet altijd spectaculair maar de wedstrijden werden wel gewonnen. Dit jaar was dat niet het geval mede omdat een groot deel van zijn selectie langdurig geblesseerd was. Bovendien lijkt de selectie te bestaan uit veel spelers zonder karakter of winnaarsmentaliteit. Bij Bayern Mã¼nchen zie ik Ten Hag echter wel presteren. Daar zullen zijn intensieve trainingen waarschijnlijk veel meer gewaardeerd worden dan bij United. Bovendien werkt hij bij Bayern met spelers die weten wat er nodig is om prijzen te winnen, in plaats van met overbetaalde verwende kleuters waar hij nu mee moet werken.
 
Samcro
 
31
24 mei 2024 om 16:37
Je spreekt jezelf nu toch gewoon tegen? Met een fitte selectie was het niet spectaculair maar werd er gewonnen, kwam dit dan juist door de mentaliteit? Of was het vooral aan Ten Hag te danken en is het slechte voetbal vooral de schuld van de spelers? Ten Hag mag aangekeken worden op het slechte spel, een coach is zeker afhankelijk van zijn selectie maar een goede coach kan iig een duidelijke speelwijze overbrengen op zijn spelers, hoe goed of slecht ze ook zijn. Ik zie hier voornamelijk mensen de schuld volledig buiten Ten Hag leggen, ben benieuwd hoe hard die schreeuwen als blijkt dat Ten Hag het bij zijn volgende club ook niet zo goed voor elkaar krijgt...waarmee ik niet zeg dat dit sws gaat gebeuren, maar het vrijpleiten van Ten Hag is echt op het absurde af aan het gaan op dit forum. Plus, volgens Ten Hag zelf zijn ze het meest entertainende team van PL en dus juist wel spectaculair... Enige zelfreflectie is hem dit seizoen volledig vreemd, hij gooide liever nog een paar spelers onder de bus ipv hand in eigen boezem te steken. Terecht ontslag als dat er komt.
 
IronManUtd
 
8
24 mei 2024 om 16:55
Samcro ik zie juist beide tegenpolen. Zoals vaak op het internet is het links of rechts. Beide zijn natuurlijk gewoon waar. Er is zoveel mis bij de club, maar hij heeft geen heel positieve bijdrage geleverd. Hij moet sws weg, maar er moet veel meer gebeuren.
 
Murad
 
5
24 mei 2024 om 17:01
Mijn punt is dat onder Ten Hag's leiding veel wedstrijden zijn gewonnen niet altijd met oogstrelend voetbal maar ze werden wel gewonnen en dat was terug te zien in de ranglijst. Dit seizoen is het helaas vaak anders geweest, met veel wedstrijden die niet werden gewonnen, deels door blessures van belangrijke spelers zoals Martinez, Rashford en Shaw. Ook de achteruitgang van Casemiro ten opzichte van vorig seizoen heeft niet geholpen. Deze spelers zijn cruciaal voor het spel dat Ten Hag probeert te implementeren en het was duidelijk te zien dat het niveau van het spel afnam wanneer zij afwezig waren. Gedurende het seizoen heeft United vaak moeten improviseren met soms zelfs twee verdedigende middenvelders die als centrale verdedigers moesten spelen vanwege blessures. Er zijn talloze verschillende verdedigingscombinaties gebruikt vanwege de vele blessures waardoor het lastig was om een consistente structuur en routine te handhaven. Sterkte nog trouwens met het opnieuw mislopen van de titel en seizoen zonder prijzen. Met een paar gerichte aankopen lukte volgend jaar wellicht eindelijk wel.
 
THenry_228
 
3
24 mei 2024 om 17:18
@Murad: vorig seizoen werd United (en dus Ten Hag) vaak gered door de hoogvorm van Rashford. Die trapt dit seizoen echter geen deuk in een pakje boter. Dat is ook een van de oorzaken waarom het minder gaat. Maar het voetbal zelf is zelden goed geweest hoor, ook wanneer er geen blessures waren.
 
mentalist
 
7
24 mei 2024 om 17:34
Thenry, wel ironisch om te horen van een arsenalfan. Volgens mij bakte arteta er ook geen reet van tot de gewonnen FA cup. Ten Hag heeft 3 finales gehaald met united en jeugdspelers in moeten passen. Nog een jaar laten zitten en dan evalueren zou mijn besluit zijn. ook vanwege financiën aangezien afkopen duur is.
 
Le_Prof
 
10
24 mei 2024 om 18:15
@Mentalist hier is heel wat nuancering op z’n plaatst. Arsenal wilde onder Arteta duidelijk op een bepaalde manier voetballen, alleen waren sommige spelers werkelijk schrikbarend slecht. Onder ETH is totáál geen lijn te trekken en we zijn inmiddels twee jaar verder. Dit is iets wat ETH fanboys niet lijken te kunnen begrijpen; er zijn geen aanknopingspunten, geen aspecten van het spel waarvan je kunt zeggen dat het hoopgevend en dus geen reden om te verwachten dat het beter kan onder deze manager.
 
RamboKolombo
 
7
24 mei 2024 om 19:00
Voor een topclub als Man utd mogen blessures geen smoes zijn ook al is dat de waarheid . SAF had altijd 16 werkpaarden en dan 1 of 2 exceptionele spelers die dan het verschil maakten. Een club als United had altijd een hele brede selectie. Ten Hag heeft gewoon niet de juiste spelers aangetrokken.
 
IronManUtd
 
1
24 mei 2024 om 19:40
RamboKolombo ach ik vind het best een verzachtende omstandigheid als je zo bizar veel blessures hebt. Maar ik vond het vorig seizoen ook al niet indrukwekkend.
 
VTBLfilosoof
 
1
24 mei 2024 om 20:14
Ach ja zo is er altijd de vorm van de dag, van het jaar. Ten Hag is een prima trainer. Heeft wat goede jaren gehad bij Ajax maar is duidelijk geen match voor Man U. Wellicht is Bayern wat voor hem, met het juiste team.. maar ook dat zullen we dan wel weer zien. Het is altijd maar weer die vorm van de dag, van het jaar.
 
DNSDKR
 
9
24 mei 2024 om 16:20
Al zet je hier een combinatie van Pep, Klopp, Van Gaal, Mourinho en Ancelotti daar voor de groep: het wordt nooit wat. Man Utd is afbreken en opnieuw opbouwen. Dat kost niet alleen tijd, maar de concurrentie zit ook niet stil.
 
D.costa9CFC
 
65
24 mei 2024 om 16:42
Wat een comment. Alsof Ten Hag een van de beste trainers ooit is. Als je Klopp die 500 miljoen en 2 jaar gaf waren ze een heel stuk verder. En die andere namen ook.
 
Samcro
 
47
24 mei 2024 om 16:46
Ten Hag kan helemaal niets verkeerd doen in de ogen van bepaalde leden hier, dat is wel duidelijk gebleken. Vorig seizoen was hij een godsgeschenk en nu ligt het aan alles behalve hem.
 
THenry_228
 
38
24 mei 2024 om 16:51
Opmerkelijk toch hoe een verleden bij Ajax een waas voor de ogen kan veroorzaken bij sommigen. Als je bijna 500 miljoen mag investeren, dan zijn er eigenlijk geen excuses meer om niet alleen het ontiegelijk zwakke veldspel maar ook de zwakke resultaten recht te lullen. En toch zie je hier verschillende die hards het keer op keer toch doen.
 
Petrus
 
9
24 mei 2024 om 16:57
Punt hier is met name dat er nu best een reeks trainers voor de groep heeft gestaan die een goede reputatie had (mourinho, Van Gaal, Ten Hag, Moyes) maar niemand is het echt gelukt om ManU structureel op de rails te krijgen. Dat lijkt toch een structureel probleem en lijkt dieper te liggen dan even een nieuwe (top)trainer aanstellen.
 
THenry_228
 
3
24 mei 2024 om 17:03
Bwa, ik denk dat zoiets wel wat overdreven wordt want zowel Mourinho als Van Gaal waren op dat moment geen elite trainers meer (zijn dat uiteraard wel geweest) en zowel Ten Hag als Moyes zijn subtop trainer, die beiden te licht bleken voor United (al kreeg Moyes noch de tijd noch de middelen die al de andere wel kregen) United moet sowieso zijn sportieve beleid aanpassen en de manager die ze aanstellen dan ook de tijd en het vertrouwen geven (een beetje zoals Arsenal 3 jaar geleden gedaan heeft). Dan is er eigenlijk niets dat United in de weg staat om terug naar de top te keren, waar ze ook horen.
 
ManUtd36
 
10
24 mei 2024 om 17:34
Andersom is ook waar. Waar er een enkeling vindt dat ten Hag niets te verwijten valt zijn er ook mensen die er dagtaak van maken om alles in de schoenen van ten Hag te schuiven.
 
DNSDKR
 
3
24 mei 2024 om 19:49
Jammer dat jij en anderen mijn comment zo interpreteren. Het gaat erom dat als de basis van je organisatie niet goed is, dat heel hard afstraalt op de performance op het veld. Dat zie je bij Man Utd, dat zie je ook bij Ajax en Barcelona. Ik zeg nergens dat Ten Hag de beste trainer ooit is of het maximale uit zijn spelers haalt. Maar het is ook weer geen koekenbakker.
 
DNSDKR
 
1
24 mei 2024 om 20:24
THenry: hoe kun je geen elite trainer meer zijn? Als speler snap ik dat wel, daar bereik je op een gegeven moment je fysieke max (in je prime). Maar hoe werkt dat als trainer? Voor de rest helemaal eens met je reactie. Eigenlijk sportief gezien je club opnieuw opbouwen. En accepteren dat dit tijd kost en niet meteen prijzen eisen.
 
FCVoetbal23
 
4
24 mei 2024 om 17:01
Heeft miljoenen mogen investeren, de speler gehaald die hij wilde halen en presteert helaas gewoon niet. Spelers hebben inderdaad weinig ruggengraat als de verhalen kloppen, anderzijds is het ook veelzeggend denk ik wanneer spelers niet meer voor een trainer door het vuur gaat. Bij Ajax had hij alleen maar jonge jongens, hier de wat grotere namen, moeilijkere spelers in de omgang. Ik denk dat hij daar niet mee om kan gaan. Kijkend naar een Lang hij Ajax, Ronaldo en bijvoorbeeld een Sancho.
 
Ouwes
 
9
24 mei 2024 om 17:03
Ja want iemamd anders dan ten Hag heeft Anthony aanbevolen? Houd toch op man. Deze man heeft met ajax successen geboekt door de goede lichting die ze hadden en niet door de trainer.
 
THenry_228
 
15
24 mei 2024 om 17:07
De spelers zonder ruggengraat en karakter die werden gehaald door…juist ja, Ten Hag!
 
LeidseHood
 
2
25 mei 2024 om 13:13
Een aantal van de weinige spelers met ruggengraat zijn juist gehaald door Ten Hag toch. Selectie was al rot met oa Martial en Sancho en Rashford die niet meer wilden en Eriksen die niet meer kon (of heeft Ten Hag Eriksen gehaald?).
 
TimothyAyouba
 
15
24 mei 2024 om 17:17
Kansloos? Slechtste man utd trainer sinds ferguson. Had vorig jaar al ontslagen moeten worden na de 7'0 tegen Liverpool
 
Cocqie
 
7
24 mei 2024 om 17:42
Even de statistieken checken Timothy. Het ziet er niet uit bij Man U. Maar qua punten behalen heeft ten Hag het beter gedaan vele andere
 
arsenal890
 
16
24 mei 2024 om 17:59
Nou ja omdat er op de laatste dag een overwinning na werd geboekt zijn de punten nog niet het slechtst. Maar wel vele records zoals meeste goals tegen, meeste kansen tegen, slechtste eindklassering in de PL, slechtste doelsaldo, minste goals en meeste nederlagen. Dan kom je wel in de buurt van de slechtste coach wat mij betreft.
 
Cocqie
 
0
24 mei 2024 om 19:29
Mee eens, het zijn geen goede statistieken. Maar er zijn trainers die alsnog slechter hebben gepresteerd
 
Lierse1997
 
7
24 mei 2024 om 19:45
Qua eindklassering in de PL heeft er nog nooit iemand slechter gepresteerd. Dus dat is toch ook maar de vraag niet?
 
arsenal890
 
2
24 mei 2024 om 20:10
Nou volgens de statistieken niet.
 
jorrit8888
 
6
24 mei 2024 om 17:50
Is zwaar terecht. Ik vond hem bij Ajax ook een goede trainer maar 8e worden met compleet waardeloos spel met dit spelersmateriaal is gewoon niet houdbaar
 
protheus
 
0
24 mei 2024 om 20:13
8ste vind ik eigenlijk nog knap want sommige spelers kunnen er ook gewoon niets van. Men moet niet vergeten dat Arteta het ook moeilijk heeft gehad. Ten had speelt morgen zijn 3de finale in 2 jaar tijd dat is gewoon knap als je de selectie bekijkt. Als shaw martinez en Varane dit jaar fit zouden zijn dan hadden ze CL wel gehaald. De waarheid is dat de vervangers een veel lager niveau hebben op die posities. Een nr 6 die niet kan rennen dan word je gewoon overlopen. Ik heb meerdere keren spelers over 2 meter casemiro zien passeren dat gebeurde zelden in zijn tijd bij madrid. Ik hoop dat Ten Hag bij Milan aan de slag gaat ipv Bayern.
 
lord
 
6
24 mei 2024 om 18:16
Minimaal 500 miljoen uitgeven en dan deze selectie hebben. Een o tslag waardig wat mij betreft
 
Sirius
 
1
24 mei 2024 om 20:22
Dit is toch gewoon terecht? Natuurlijk is het beleid dramatisch, maar er is ook geen sprake van ontwikkeling en United speelt z'n slechtste seizoen in decennia. Geen coach overleeft zo'n seizoen. Ik gun Ten Hag absoluut meer en ik denk nog steeds dat hij een goede coach is, maar hij was achteraf gezien niet geschikt voor deze club op dit moment. Ik denk dat er misschien twee coaches in de wereld zijn die wat van dit United hadden kunnen maken. De ene gaat even op sabbatical en de ander coacht de stadsgenoot.
 
Homelander
 
22
24 mei 2024 om 16:07
Waarom zou je zoiets 1 dag voor een finale laten uitlekken, had al weken eerder gekund en had Ten Hag gewoon richting Bayern gegaan. Als dit slecht uitpakt kan Ineos hun koffers ook wel pakken, wat een waardeloos beleid. Ten Hag heeft niet voldaan aan de verwachtingen wat betreft het creëren van een speelwijze en de transfersituatie helpt hem ook niet al is hij niet de persoon die de portemonnee in handen had. Voor de rest blijft de selectie vooral mentaal brandhout en zie ik een Tuchel bijvoorbeeld hier ook niet meer uithalen.
 
IronManUtd
 
6
24 mei 2024 om 17:09
Homelander denk niet dat ze dat zelf gelekt hebben ??
 
Sirius
 
4
24 mei 2024 om 20:23
Ineos moet eigenlijk nog beginnen. Het lijkt me toch wel duidelijk dat Ten Hag ontslagen wordt? Dat was onvermijdelijk na een seizoen als deze.
 
D.costa9CFC
 
34
24 mei 2024 om 16:07
Ontslag lijkt me terecht maar de timing is wel heel erg slecht.
 
mcgregor
 
19
24 mei 2024 om 16:45
Hoe graag we ook ten hag mogen .. het is meer dan terecht. Eerste ronde Champions League uitgeschakeld worden in een poul met Kopenhagen en Galatasaray is een schande. En in de competitie 8 eindige is gewoon matig.
 
protheus
 
0
24 mei 2024 om 20:14
Die uitschakeling kan je Ten Hag niet verwijten maar Onana als je de wedstrijden hebt bekeken. Wat is die man slecht geweest dit seizoen. Haalde nooit zijn niveau dat hij bij Inter had.
 
TheGunner030
 
3
24 mei 2024 om 22:56
Ten hag heeft persoonlijk onana gehaald dus zeker wel op zijn conto. Stop met het eindeloos verdedigen. Club gaat altijd boven alles.
 
Sirius
 
0
24 mei 2024 om 20:24
De timing? Hij is nog niet ontslagen hoor. De club lekt dit zelf natuurlijk niet. Dit is gewoon een conclusie van een journalist of wellicht heeft een zaakwaarnemer gelekt dat United coaches aan het polsen is of iets dergelijks.
 
deregenjas
 
5
24 mei 2024 om 16:09
De keuze is gemaakt. Dit is inderdaad niet heet meest chique moment misschien, maar het was onvermijdelijk. Die FA cup finale winnen ze niet, schrijf maar op. Het is hopen dat de schade mee gaat vallen.
 
ModricMagic
 
5
24 mei 2024 om 16:09
Nou krijgt een Van Gaal behandeling. Is wel een rotgevoel dat je ontslagen wordt ook al maakt het niet uit wat de uitslag zal zijn.
 
nederland79
 
5
24 mei 2024 om 17:34
Dat vind ik op zich terecht. Als het aanblijven van de trainer van 1 wedstrijd af hangt, heb je dus geen beleid. Stel man utd krijgt na 5 minuten een onterechte strafschop tegen plus rode kaart.... en dan... is dat de reden om een trainer te ontslaan. Ze weten hoe hij werkt en welke resultaten hij behaalt met deze selectie. Of dat vind je goed genoeg of niet. 1 wedstrijd winnen of verliezen en dan ook nog eens tegen de beste club...
 
Sirius
 
1
24 mei 2024 om 20:27
Nou ja, dit is eigenlijk een publiekelijk geheim. Geen enkele coach overleeft een seizoen als deze bij deze club. Er was helaas geen progressie. Ten Hag heeft twee zwakke punten en die werden bij United uitvergroot. Gewoon de verkeerde man op de verkeerde plek en in de verkeerde tijd. Ten Hag kan van iedere ploeg een goed voetballende ploeg maken die tevens kan maximaliseren, maar wel alleen als er een stabiel technisch apparaat staat. Ten Hag is namelijk niet een coach die een slecht functionerend technisch apparaat beter maakt. Ten Hag is een goede coach, maar betreft het technische beleid moet je hem geen inspraak geven qua namen, hooguit qua profielen.
 
020Niek020
 
12
24 mei 2024 om 16:09
Had Ajax nog maar een paar dagen gewacht!
 
koningmeester
 
14
24 mei 2024 om 16:21
We weten nog niks over die Italiaan maar we schrijven m nou al af....mij lijkt het iemand met een goed spelinzicht en juiste drive.Geef m een kans.
 
020Niek020
 
5
24 mei 2024 om 16:38
Klopt, maar we weten wel alles over Ten Hag!
 
Emilio Estevez
 
5
24 mei 2024 om 19:43
Als de afgelopen jaren bij United een voorbode mogen zijn, zou ik Erik maar heel snel vergeten.
 
Bobdehuisbaas
 
13
24 mei 2024 om 16:41
Ik denk dat ajax zich in de handjes mag knijpen. Vind ten hag maar een overschatte trainer
 
jorrit8888
 
5
24 mei 2024 om 17:52
Gelukkig niet zeg, wat een zooitje heeft hij ervan gemaakt de laatste twee jaar, compleet door de mand gevallen. Een nieuwe periode bij Ajax kan ook alleen maar tegenvallen.
 
sniewaar
 
5
24 mei 2024 om 16:10
Wat een blamage weer dat zoiets 1 dag voor de finale uitlekt.
 
wiezie
 
7
24 mei 2024 om 16:10
Dit is echt onzin, EtH krijgt zeker nog de kans zich te revancheren, alsof The Guardian met Radcliff zelf heeft gesproken zo vlak voor de finale. Dit is gewoon weer onrust zaaien.
 
sniewaar
 
41
24 mei 2024 om 16:12
Een serieuze club gaat niet verder met Ten Hag, ongeacht de uitslag van morgen.
 
ajaxf1
 
3
24 mei 2024 om 16:21
Southgate lijkt me een geschikte opvolger. Of Poch. Gaat ook niks worden maar die zijn evt wel beschikbaar. Of Tuchel, kan je ook lachen. Wat een wanbeleid, had dan hem een jaar laten zitten en een toptrainer gehaald. Is niks beschikbaar nu. Of had een push gemaakt eerder voor Flick.
 
THenry_228
 
6
24 mei 2024 om 17:00
Of misschien eens verder kijken dan hun neus lang is en vooral geen types als Poch, Tuchel of Southgate aanstellen? En effectief eens een doordachte keuze maken ipv de gewoonlijke bord op schoot-scouting. Idem trouwens voor hun transferbeleid: ofwel waren het Ten Hag transfers, bij voorkeur met een Ajax en/of Eredivisie achtergrond (antony, Onana, Malacia, Martinez, Amrabat, Eriksen, Mount) ofwel waren het over the hill vedetten (varane, Casimero). Hoe kan je 500 miljoen euro spenderen en alsnog zo een beperkte kern hebben? Ongelofelijk toch?
 
stravven
 
3
24 mei 2024 om 17:53
Spelers met een Ajax en/of Eredivisieverleden zijn zeker niet altijd een slecht idee. Odegaard, Timber, Kudus, Van Dijk, Van de Ven, Botman, Isak, Andersen en Senesi hebben bijvoorbeeld ook allemaal een verleden in de eredivisie of bij Ajax.
 
Sirius
 
0
24 mei 2024 om 20:28
Denk je dat echt? Het is toch wel duidelijk dat hij ontslagen gaat worden? Er zijn ook niet echt aanknopingspunten om nog een seizoen door te gaan. Ik gun het hem van harte hoor, maar het seizoen was simpelweg te slecht. Dat is verre van enkel zijn schuld, maar hij gaat ook niet vrijuit.
 
eceb99
 
1
24 mei 2024 om 16:12
Mooi ontslag premie innen en bij een mooie club met een goede structuur aan de slag gaan
 
BlubBlub
 
1
24 mei 2024 om 16:13
De trainer is altijd de klos. Zo zie je maar dat Nederlandse trainers bij buitenlandse topclubs het niet goed doen. ManU is overigens niet meer de clubs wat het vroeger was. Ze zijn allang voorbij gestreefd door City, Arsenal en Chelsea. Structuur is ver te zoeken en het elftal bestaat uit een ratjetoe van afgedankte spelers. Uithuilen en helemaal opnieuw beginnen is mijn advies.
 
THenry_228
 
5
24 mei 2024 om 17:09
In dit geval is Ten Hag minstens deels zelf verantwoordelijk dat hij ‘de klos’ is. Hij heeft, met een budget van 500 miljoen, de kern grotendeels zelf samengesteld.
 
Sirius
 
2
24 mei 2024 om 20:30
En hoe weet jij dat? En denk je dat Ten Hag de onderhandelingen doet? Er zullen vast spelers op zijn inspraak zijn gekomen, maar het lijkt me zeer sterk dat hij het volledige technische beleid deed. Als dat zo was, hadden ze geen technische mensen in dienst en had Arnold niet zo'n grote mond in de tijd dat hij bij de club was.
 
PSVparasiempre
 
27
24 mei 2024 om 16:13
Als je 500 miljoen euro in twee jaar besteed en dan met een achtste plaats aankomt, is het inderdaad klaar. 10hag heeft vooral aan Antony en Casimiro enorme miskopen gedaan. Er is geen enkel spelsysteem waarneembaar en topwedstrijden worden standaard verloren.
 
Sirius
 
2
24 mei 2024 om 20:32
Casemiro speelde tot herfst/winter gewoon goed. Daarna werd het een stuk minder, maar ga er ook maar aanstaan met zo'n middenveld. De verdediging is al niet zo best en dat middenveld is verder ook niet bepaald geweldig. Maar goed, Casemiro wordt ook een dagje ouder. Antony is inderdaad een geweldige misspeer. Dat kon iedereen wel aan zien komen. Alsof je van 8 doelpunten in de Eredivisie ineens naar excelleren in de PL gaat...
 
TheRoscoe
 
16
24 mei 2024 om 16:15
Terecht. Er zit geen lijn in het spel, er is geen vooruitgang te merken, en hij lijkt ook niet in staat te zijn om spelers naar zijn hand te zetten. Manchester United speelt als een rechterrijtje club en dat al best lang eigenlijk. Je lijkt als Man U zijnde ook best wel wat opties te hebben, dus liever dat je dat nu alvast doet ipv iemand te laten bouwen aan een nieuw team terwijl je geen vertrouwen in hem hebt.
 
Nick1999
 
3
24 mei 2024 om 16:15
Laatste kans voor 'the reds'???
 
Joddit
 
3
24 mei 2024 om 17:08
Wat heeft Liverpool hiermee te maken? Ik moet nog zien of dit klopt, maar het is natuurlijk wel te billijken. De omstandigheden waren verschrikkelijk moeilijk dit seizoen, maar om nou te zeggen dat hij die ontstegen is, niet bepaald.
 
WesZol
 
15
24 mei 2024 om 16:17
Dit is toch niet meer dan normaal lijkt me? De beste man heeft in 2 seizoenen tijd ruim 500 miljoen mogen besteden en misschien wel meer. Heeft dit seizoen alle negatieve records gebroken die er maar te breken vielen. Is denk ik misschien wel slechtse manager na het Fergusen periode bij United.
 
Ant!Media100%
 
4
24 mei 2024 om 16:18
Ten Hag wordt de nieuwe trainer van Feyenoord. Feyenoord speelt hier al op in. Ze spelen Champions League wat het voor Ten Hag mogelijk maakt om op het hoogste podium aan te treden. Is dit een goede zet van Feyenoord? #feyenoord
 
S_tahamata
 
10
24 mei 2024 om 16:46
2 punten uit 6 wedstrijden zoals gewoonlijk met feyenoord in de CL zit hij natuurlijk niet op te wachten
 
CROOSWYKER
 
1
24 mei 2024 om 16:56
Maar wel rond de 40 mil op Feyenoords rekening toch,elke nederlandseclub pak 2 punten uit 6 wedstrijden. Als hij daar niet op zit te wachten zou hij zeker niet naar Ajax gaan want die speelt geen cl want ook daar zit hij niet op te wachten
 
Sanderr
 
5
24 mei 2024 om 17:25
Ten Hag haalde de laatste keer met een Nederlandse ploeg nog 18pt. uit 6 wedstrijden, just saying.
 
stravven
 
5
24 mei 2024 om 17:54
En Ten Hag werd dit jaar nog 4e in zijn groep in de CL. Maar dat maakt niet echt uit bij een nieuwe ploeg, net zoals wat hij bij Ajax heeft gedaan niet uitmaakt.
 
Kolleberga
 
1
24 mei 2024 om 16:24
Ik hoor de naam van Laurent Blanc niet vaak.. Toch ex United en een aantal keer Frans manager van het jaar met veel ervaring.
 
GoBlue
 
0
24 mei 2024 om 16:24
Xavi voor Eth?
 
Aadspaanplaat
 
2
24 mei 2024 om 16:25
Het is ook wel een beetje zijn eigen schuld door spelers te halen die het niveau niet aankunnen of op hun retour zijn of simpelweg niet goed genoeg waren . Hij heeft een vermogen uitgegeven aan spelers die het geld niet waard waren of het totaal niet waargemaakt hebben . Dit seizoen heeft hij ook nog eens de pech door alle blessures , Raschford die na het tekenen van zijn nieuwe contract geen pepernoot meer raakt . Plus denk ik dat EtH de premier leage zwaar onderschat heeft .
 
velletjes
 
3
24 mei 2024 om 16:25
Nee lekker tuchel halen ????
 
Gert001
 
8
24 mei 2024 om 16:26
Ontslag terecht ? Die spelers die wekelijks verzaken en dan nog een stel die kreupel , blind en doof zijn in de ziekenboeg! Kansloos verhaal om de trainer te ontslaan. Maar zoals altijd de vele voetbalkenners hier die dat terecht vinden. Xavi na Koeman ook mislukt bij Barca . Ontslagen worden is gewoon het straatje schoonvegen van eigenaar of voorzitter . Rare wereld die voetballerij????????
 
snowy
 
1
24 mei 2024 om 16:53
Net mijn bericht niet geplaatst na het lezen van jou bericht Ben het helemaal met je eens.
 
THenry_228
 
7
24 mei 2024 om 16:55
Want Ten Hag is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de manier van spelen, het motiveren van spelers, het transferbeleid,etc...? Of vind jij een 8ste plaats met United, nadat er 500 miljoen werd gespendeerd, een goede prestatie?
 
stravven
 
7
24 mei 2024 om 17:55
Ten Hag is laatste geworden in een Champions League groep met Bayern, Copenhagen en Galatasaray. Van Bayern verliezen is geen schande, maar in zo'nt groep 4e worden is gewoon bizar slecht voor een team als United.
 
ErnumsJung
 
1
24 mei 2024 om 16:28
Zou gezien de prestaties wel een logische stap zijn dat Ten Hag en United uit elkaar gaan… maar ik zie op dit moment de toekomst ook niet echt rooskleurig in met een andere trainer… er moet ook een flinke bezem door de selectie denk ik… Blijft zonde dat zo’n grote club met zo’n geweldige historie zo diep is gezonken…
 
Conesco
 
2
24 mei 2024 om 16:29
Binnenkort op VZ : " Ten Hag gelinkt aan Feyenoord "
 
Oranje 21
 
1
24 mei 2024 om 16:29
Je ziet wel in de premier league moet je van goede huize komen om je een weg te banen in die slangenkuil. Ten Hag is een goede trainer maar de druk is daar te hoog voor hem om goed te kunnen presteren en als je dan de spelers ook niet hebt is het nog moeilijker. Hoe zal het gaan met Arne Slot bij Liverpool. Ben zeer benieuwd.
 
Galaunited
 
1
24 mei 2024 om 16:35
Gebeurd vaak laatste 10 jaar. Nederlandse coaches worden wel erg respectloos behandelt. Ga lekker naar duitsland Ten Hag. Hier valt in 30 jaar tijd zelfs geen gram te halen. Unuted is al sinds 2013 klaar. Alleen niemand bij de club wilt dit accepteren....
 
MrJandeGroot1
 
5
24 mei 2024 om 16:38
Wat is deze club toch afgegleden sinds sir Alex weg is. Geen beleid, drama spelers en om de 1-2 seizoenen een nieuwe manager. Ik had me niet aan United gebrand als manager maar gelukkig vragen ze mij ook niet.
 
LeidseHood
 
0
25 mei 2024 om 13:18
Met name transferbeleid en trainerbeleid is echt dramatisch. Nu snap ik, als Ten Hag fan, wel waarom ze na dit seizoen niet met hem doorgaan. Beter voor beide partijen denk ik.
 
arsenal890
 
2
24 mei 2024 om 16:42
Ontslag is natuurlijk terecht maar de timing is niet best
 
vtotheb
 
2
24 mei 2024 om 16:42
En dan met lui als Tuchel komen.. De trainerscaroussel is dezer dagen wel echt armoede troef, hoor
 
Ryjuu
 
2
24 mei 2024 om 16:46
Het moment dat hij aangaf nooit het Ajax voetbal te zullen implementeren waarvoor hij juist voor aangenomen werd had hij zijn graf al gegraven. Daarna was het voor iedereen een raadsel wat nu zijn plan was. En achteraf is dus gebleken dat er dus geen plan en tactiek was, en dat Ten Hag alles en iedereen de hele tijd een luchbalon voorgehouden heeft, die nu terecht lekt wordt geprikt.
 
S_tahamata
 
4
24 mei 2024 om 16:48
Blij dat Ajax niet voor Ten Hag gaat. Kan alleen maar slechter uitpakken en hebben nu een frisse jonge trainer met een andere visie. Succes haggie!
 
Jaapio90
 
2
24 mei 2024 om 17:01
Kan hij mooi naar Feyenoord.
 
pinko
 
3
24 mei 2024 om 17:03
Blij dat Ajax Farioli binnen heeft, anders mochten ze eens op andere gedachten komen en die middelmatige Ten Hag aan gaan stellen. Hij heeft er bij Man. Utd. dit seizoen toch helemaal niks van gebakken?? Ik lees alleen maar excuses over de kwaliteit van de spelersgroep en al die blessures. Lijkt een beetje op van 't Schip dit seizoen bij Ajax. Voor beiden geldt echter: gewogen en veel te licht bevonden. Dus nu maar richting de Achterhoek, Erik!
 
SergioRamosHM
 
2
24 mei 2024 om 17:12
Lijkt mij ook niet meer dan terecht. Excuses over het aantal geblesseerde kan je nog enigszins mee aankomen maar ondanks dat heeft hij het toch erg matig gedaan. Er zit nauwelijks tot geen lijn te vinden in zijn spel. Maar een enkeling is beter geworden onder zijn beleid maar de meeste juist het tegenovergestelde.
 
PSVparasiempre
 
3
24 mei 2024 om 17:13
De excuses voor 10hag zijn simpelweg op. ManU is al jarenlang bekend als 1 van de kapitaalkrachtigste clubs ter wereld. Als je dan 500 miljoen in twee jaar mag investeren, is een achtste plaats onaanvaardbaar. De kwaliteit van de selectie is met name aan 10hag te wijten. Met 100 miljoen voor Antony en 70 miljoen voor Casemiro had je veel meer kunnen doen. De een is een voetballer voor het circus en Casemiro was zwaar over the hill. Toen Klopp bij Liverpool kwam of Pep bij City, moesten die clubs van heel ver komen. Met gericht werken aan de selectie en het inslijpen van een spelsysteem, kwamen er kampioenschappen en CL-winsten. ManU 10 staat er na twee jaar 10hag slechter voor dan twee jaar geleden. Ingrijpen is dus noodzakelijk.
 
jjraven
 
1
24 mei 2024 om 18:32
City was het seizoen voor pep al kampioen geworden
 
marcianorbc
 
1
24 mei 2024 om 17:19
Die gaat naar Feyenoord dus
 
Kieftenbeld
 
1
24 mei 2024 om 17:24
Lekker naar bayern gaan erik een club die je wel waardeert en ook nog eens met betere spelers. United is helaas een club van niks geworden, qua bestuur, spelers en resultaten
 
JohanVanSa
 
5
24 mei 2024 om 18:18
Aub zeg, Bayern kan beter verder zoeken dan ETH
 
nederland79
 
1
24 mei 2024 om 17:31
Tja. Zit er natuurlijk aan te komen maar dan lees je tuchel en poch... Dan weet je dus al dat het niet beter gaat worden
 
schweinsteigar
 
2
24 mei 2024 om 17:31
Had ajax hem in ieder geval terug kunnen halen.
 
Migi
 
2
24 mei 2024 om 17:32
Ten Hag zou best een goede trainer voor Feyenoord kunnen zijn denk ik. Het is geen Slot, maar hij is wel kaal en heeft het niet onaardig gedaan bij Ajax.
 
tukkerpro
 
4
24 mei 2024 om 17:37
Zou het kansloos vinden. Onsla dan okk meteen 80% van die waardeloze spelers met een mentaliteit van een slak. De trainer is altijd verantwoordelijk, maar ik krijg ook niet de indruk, dat de spelers van Man.United er alles aan hebben gedaan om te presteren. Daar komt bij, dat over het gehele seizoen, meer dan de helft van de selectie geblesseerd is geweest.
 
memphisdepay
 
0
24 mei 2024 om 19:31
Zal best. Helaas kan je de spelers niet ontslaan. Heb jij er nog vertrouwen in dat ten Hag dit nog om kan draaien dan. De prestaties zijn gewoon slecht en hij heeft ook een paar aankopen gedaan die gewoon teleur stellen. Of een nieuwe trainer dit om kan draaien valt te betwijfelen. Maar op deze manier verder gaan lijkt mij ook niks. Hij heeft het toch niet voor elkaar gekregen sommige vedettes op het rechte pad te houden.
 
VreemdeVis
 
2
24 mei 2024 om 17:38
Man United ligt al jaren op zijn gat, of je ten Hag nou ontslaat of niet, de resultaten zullen niet beter worden. Daarnaast kan je hem alleen inruilen voor trainers die alle topclubs afgaan, zoals Tuchel en Poch. Je schiet er waarschijnlijk dus niks mee op
 
Rob81
 
3
24 mei 2024 om 17:56
Ze winnen die finale trouwens toch niet. Maar goed, Ten Hag heeft er bij United werkelijk waar niks van gebakken. Hij roept het op zichzelf af als hij spelers als Malacia, Amrabat en Antony haalt. Deze coaches zijn gewoon ongeschikt voor die competitie. Ten Hag is in de Eredivisie een goede coach, maar zoals velen voor hem denken ze het wiel wel even opnieuw uit te vinden en dat ze versterkingen halen met spelers die ze al kennen. Dat zijn geen versterkingen voor de top van de Premier League. Jongens als Declan Rice, Kusulevski en Maddison zijn versterkingen voor die ploegen, en ik weet zeker dat een Ten Hag nooit de visie op dat soort spelers heeft gehad. Die kent ie niet eens, die heeft gewoon met zijn kop volledig bij Ajax gezeten, en zich blindgestaard op spelers als Antony, Frenkie en De Ligt. Die moesten en zouden het worden. Daarvan is de eerste gekomen, en dat kun je waarschijnlijk met recht de slechtste transfer in de historie van de Premier League noemen. En hoe haal je het in je hoofd om een Weghorst te huren. Natuurlijk begint dit allemaal bij het gebrek aan kundig beleid, wat ze bij City bijvoorbeeld wel hebben met onder meer Txiki. Die had dit soort idiote transfers geblokkeerd. Waarschijnlijk was ie al niet eens begonnen aan ETH.
 
somagunner
 
4
24 mei 2024 om 18:38
Heb ik toch gelijk gekregen dat het geen goede trainer was voor United. Ik bekritiseerde hem toen het nog niet populair was??. Maar even serieus. Hij heeft nooit gewerkt aan een herkenbare speelstijl en was te veel geobsedeerd om resultaten te halen. En wat krijg je? Een trainer dat het nog slechter doet dan Moyes. Qua resultaten dit seizoen de slechtste trainer na de Ferguson tijdperk.
 
OuassimTi
 
2
24 mei 2024 om 18:41
2 jaar de tijd gehad, niets gepresteerd. Man utd opgezadeld met dure ex-Eredivisiespelers die ook niks hebben kunnen betekenen.. Hij moet blij dat hij het seizoen mag afmaken en niet eerder is weggestuurd. Hij is een ervaring rijker en kan nu waarschijnlijk bij Bayern aan de slag. Wat ik als club/land veel beter bij hem vind passen.
 
HakimZiyach22
 
1
24 mei 2024 om 18:57
Ik had hem in de rust ontslagen. Dat zou een leuker verhaal zijn geweest. Maar dit is een logische beslissing natuurlijk. Redelijke trainer, meer niet. Behoorlijk gehyped bij Ajax door dat ene seizoen maar daarna kon je duidelijk zien dat er steeds meer voetballend vermogen verdween dankzij de keuzes van deze professor.
 
Dj Davidoff
 
0
24 mei 2024 om 18:57
Jezus zeg , wat een waardeloze beleid daar , voor het geld wat de spelers verdienen , moet je het gras opvreten . Geen trainer redt het daar , op deze manier
 
Reinaldinhoo
 
1
24 mei 2024 om 18:59
Ipv van dit kunnen ze beter naar de NBA kijken en al hun geld op een tweetal superspelers zetten. Toch kansloos om iedere keer de trainer te ontslaan en een aantal zoutzakken van spelers te houden. Real is weer als vanouds na casimiro zijn vertrek. United heeft echt middelmaat aan spelers.
 
GJ7300
 
2
24 mei 2024 om 19:16
Tja, volgens mij staan ze ongeveer waar ze moeten staan. Zeker met die blessures. Wat voor aanval hebben ze nu eigenlijk? Ondermaats aan alle kanten. Geen oog voor talent maar alles voor de hoofdprijs kopen… gelukkig nog beetje talentvolle jeugd maar voor de rest..
 
Djulz
 
1
24 mei 2024 om 19:32
Eindelijk van deze koekenbakker af.
 
brandkraan
 
0
24 mei 2024 om 22:37
Ten Hag is geen match. Hetvspel is niet om aan te gluren om maar wat commentaar van forum leden te noemen. Bij gebrek aan kundige mensen heeft Ten Hag uitbeigen vijver bekende gehaald. Hij wilde dit jaar Harry Kane en die Koreaan van Torino en Oshimen. Maar geen geld. Dus werd het 2e of 3e keus. Ten Hag geen speelstijl? Zeker wel. Alleen kun je dat met het gros van de selectie geen hoog druk zetten of op de middenlijn verdedigen. Ook ontbreken het gochme en technische vaardigheden . Huj heeft dat in het begin geprobeerd naar dat mislukte dus moest hij alles aanpassen aan de speiers die ongeschikt zijn. Het ging al mis in de voorbereiding van dit seizoen in Amerika. Toen waren er al veel blessures. Dit is nooit meer goed gekomen . De belabberde situatie van de overname waardoor niets zeker was om verder te bouwen. En zo zijn er tal van redenen waardoor het niet gelukt is tot nu toe. Ten Hag is niet foutloos ,stug en koppig. Maar om hem nu te slachtoffers vind ik buitengewoon schandalig en laf. En dat allemaal achter zijn rug om. Ten Hag is beter af zonder United. Mocht Bayern hem willen dan is hij daar op zijn plaats. Hij spreekt vloeiend Duits en kent de club al. Zou dan mooi zijn wanneer hij United kan vernederen in de Champions League .