Manchester United toont bovengemiddelde interesse in Joshua Zirkzee
Dinsdag, 18 juni 2024 om 19:52

Manchester United overweegt serieus om Joshua Zirkzee op te pikken bij Bologna. Volgens David Ornstein van The Athletic tonen the Mancunians bovengemiddelde interesse in de Nederlandse spits.

De clubs zijn nog niet concreet met elkaar in onderhandeling, schrijft Ornstein, maar de interesse is 'vergevorderd'. Manchester United heeft ook andere kandidaten op de korrel, weet de journalist.

Zirkzee is voor veertig miljoen euro op te pikken. De aanvaller kent een contractuele afkoopsom in zijn verbintenis met Bologna. Gezien die relatief kleine transfersom is de interesse voor Zirkzee niet mild.

Mocht de Nederlander tekenen in Manchester, krijgt Erik ten Hag er een derde Nederlander bij in de selectie. Tyrell Malacia en Donny van de Beek zijn de andere spelers met de Nederlandse nationaliteit. Met Christian Eriksen, Antony, Lisandro Martínez en André Onana herbergt de selectie bovendien de nodige spelers met een Eredivisie-verleden.

Een binnenlandse transfer lijkt voor de 23-jarige aanvaller ook niet uitgesloten. AC Milan leek in een eerder stadium al dicht bij de komst van de aanvalsleider, terwijl ook Juventus aast op het aantrekken van de Nederlander.

Bij Bologna scoorde Zirkzee in 37 wedstrijden twaalf keer. Zeven keer fungeerde hij als aangever. Onder Thiago Motta kende de spits in Italië zijn doorbraakseizoen, nadat hij in Bayern München tot weinig speelminuten kwam.

Momenteel bereidt Zirkzee zich met het Nederlands elftal voor op het tweede EK-duel van het Nederlands elftal. Vrijdagavond neemt Oranje het op tegen Frankrijk, dat door het mogelijke ontbreken van Kylian Mbappé gehavend aan dat duel begint.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
21:43
21:43
Van Hooijdonk baalt: 'Van Basten richt pijlen al vijf jaar op hem, makkelijk'
13
   
21:26
21:26
Zeer ongunstige ontwikkeling voor Nederland in duel Tsjechië - Turkije
43
   
21:05
21:05
Rafael van der Vaart moet hotel noodgedwongen en in badjas verlaten
4
   
20:27
20:27
Surrealistische beelden: oorlog tussen De Bruyne en Belgische fans
48
   
20:10
20:10
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
53
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Sitostick
 
9
18 juni 2024 om 19:56
Dit zou echt doodziek zijn voor het Nederlands voetbal
 
El_Guaje7
 
22
18 juni 2024 om 19:57
Ik begrijp het niet helemaal. Zirkzee is een goede spits, maar je hebt vorig seizoen toch Hojlund al gehaald voor veel geld. Of is die alweer afgeschreven?
 
Klapstoel88
 
48
18 juni 2024 om 19:59
Omdat je niet een heel seizoen met maar 1 spits in de selectie kan spelen, lijkt me logisch toch? Martial is eindelijk transfervrij weg, dan blijft alleen hojlund over
 
Drenniz
 
0
18 juni 2024 om 23:55
Oké, maar wat als Hojlund geblesseerd uitvalt? Ze hebben geen backup spits meer hé? En ze kunnen wel weer een Weghorst gaan halen maar ook je concurrent moet wel van een bepaald niveau zijn om elkaar te kunnen pushen.
 
D.costa9CFC
 
15
18 juni 2024 om 19:58
Niet gek dat een PL club komt aankloppen. 40 miljoen leggen de helft van de clubs makkelijk neer. En de topclubs leggen dat neer voor rotatie spelers. Bij United zal hij moeten vechten met Hojlund voor een plek. Zou hij kunnen winnen. Hoop dat Chelsea het ook gaat proberen. Helaas brengen die liever een bod van meer dan 40 miljoen uit voor spelers als omorodion en Jhon Duran. En nog grappiger is dat het niet genoeg is.
 
GLENNN
 
0
19 juni 2024 om 11:10
Zirkzee zal vast passen bij Chelsea qua spel, maar hij is toch geen absolute goalscorer? Chelsea heeft voldoende creativiteit, maar die hebben toch eentje nodig die ze juist eens erin schiet ipv een Jackson
 
OREELY
 
4
18 juni 2024 om 19:58
zou een vreemde aankoop zijn, is net als hojlund ook een spits die het leuk deed in italie. Dan heb je dalijk 2 jonge spitsen, wel totaal andere types. Want lijkt me sterk dat ze nu al afscheid gaan nemen van hojlund.
 
Homelander
 
3
18 juni 2024 om 20:00
Het budget van United is niet heel groot totdat er wat weggaat dus lijkt me sterk dat ze 40m neertellen voor Zirkzee als 2e spits achter Hojlund, kunnen beter naar een ervaren pinchhitter kijken voor achter Hojlund. Milan is sportief gezien ook een betere keuze als hij zich wilt blijven ontwikkelen.
 
Sanderr
 
3
18 juni 2024 om 21:11
Budget van United niet groot nee? Vergeleken met voorgaande jaren wellicht ietsje minder maar United kan er toch gewoon vrolijk 100 miljoen tegenaan smijten als ze willen? Financieel nog altijd een van de grootste clubs wereldwijd.
 
IronManUtd
 
0
19 juni 2024 om 10:48
Sanderr 100 miljoen moet wel lukken inderdaad. Maar dat is natuurlijk peanuts als je ziet wat er nodig is. En zeker als ze nog steeds niet kunnen scouten of onderhandelen.
 
Justp3lt
 
4
18 juni 2024 om 20:04
Zou het niet verstandig zijn om eerst te kijken voor iemand naast Mainoo en voor een compagnon van Martinez en daarna pas voor een back up spits voor Hojlund?
 
IronManUtd
 
0
19 juni 2024 om 10:49
Justp3lt bij united twijfel ik er wel eens aan, maar het zou in theorie mogelijk moeten zijn 2 dingen tegelijk te doen. Dat ze met eens spits bezig zijn wil dus niet zeggen dat er niemand met een andere positie bezig is.
 
RamboKolombo
 
1
18 juni 2024 om 20:56
Waarom proberen ze die Alvarez van City niet los te weken.
 
keffie270
 
1
19 juni 2024 om 00:11
Ik zit zelf in de recruitment. Als een kandidaat uit eigen netwerk 2x niet voldoet, laat ik dit heel even zitten. Nu ETH het zwaar heeft bij United, zou hij na bv Anthony dan niet ook heel even beter buiten eredivisie/nederlands kunnen halen? Als zijn prestaties verbeteren, zeker weer doen!
 
IronManUtd
 
0
19 juni 2024 om 10:51
keffie270 elke kandidaat, en elke speler, is een aparte zaak. Het ene heeft niets met het andere te maken.
 
GLENNN
 
1
19 juni 2024 om 08:14
Tsja. Zirkzee heeft een goed jaar gehad, kan meevoetballen, kan doelpunten maken, is relatief jong, sterk, relatief snel voor zijn lengte en daarnaast: goedkoop op te halen. Arsenal had ook interesse, maar gezien zijn zaakwaarnemer zal Arsenal er zeer hoogstwaarschijnlijk geen werk van maken. Van wat ik gelezen heb is het zo: 40 miljoen transfer clausule voor Zirkzee. Dan heb je nog salaris + tekengeld van Zirkzee, prima. Maar blijkbaar wil Joorabchian (waar Arsenal het liefst geen zaken meer doet, van wat ik gelezen heb) maar liefst 15 (!) miljoen euro ontvangen als zaakwaarnemer. Dat is gewoon bijna 1/3e van de transfersom die er nog bovenop komt voor een man die men niet moet en die amper iets doet.
 
IronManUtd
 
0
19 juni 2024 om 10:53
Glennn ik vraag me nog steeds af of zirkzee daar een stem in heeft. Je hoort altijd dat spelers zonder moeite van zaakwaarnemer kunnen wisselen. Bovendien is 55 miljoen natuurlijk ook geen heel schokkende som voor de clubs in de bovenkant van de pl.
 
GLENNN
 
0
19 juni 2024 om 11:09
Volledig mee eens. Maar 15 miljoen er bovenop is wel opeens een extra'tje hé. Daar koop je tegenwoordig nog wel een fijn talentje voor. Verder is Zirkzee een spits in de wording. Heeft nog niet superveel goals gemaakt, maar komt er denk ik wel. Om daar dan 55 miljoen voor neer te leggen, exclusief salaris en tekengeld voor hemzelf (dat zal ook niet misselijk zijn). Kom je toch wel weer op fors kostenplaatje uit. Zeker voor United, die al Hojlund hebben gekocht voor een godsvermogen.
 
IronManUtd
 
0
19 juni 2024 om 11:18
Glennn united heeft geen idee waar ze een talentje moeten vinden. En als we er een keer een vinden betalen we sws ook 50 miljoen. Maar inderdaad is best veel geld. Voor pl clubs echter de normaalste zaak van de wereld. Vergeet niet dat zulke kosten voor ons bizar zijn, maar voor die clubs vrij normaal. Alleen word er bij deze ineens heel veel over gesproken. City en chelsea betaalden vorig jaar geloof ik 70 en 90 miljoen aan zaakwaarnemers. Denk trouwens niet dat je als speler met een transfersom en een dure zaakwaarnemer heel veel tekengeld hoeft te verwachten. Hoeft ook niet, want united betaald standaard toch ook altijd 2x teveel salaris