Manchester United wint na blunder van jongste CL-doelman ooit
Woensdag, 18 oktober 2017 om 22:35

Manchester United heeft aan de uitwedstrijd tegen Benfica drie punten overgehouden. Het team van José Mourinho creëerde niet veel en stapte woensdag dankzij een blunder van Mile Svilar met een 0-1 overwinning van het veld in Estádio da Luz. De andere wedstrijd in Groep A, die tussen CSKA Moskou en FC Basel, viel in het voordeel uit van de Zwitsers (0-2).

Benfica - Manchester United 0-1
Het was veelzeggend dat Romelu Lukaku van alle spelers op het veld het minst vaak de bal aanraakte in de eerste helft: tien keer. De Belg kreeg in het begin van de wedstrijd nog wel een goede kans toen hij op de lat kopte, maar er was al gefloten vanwege een overtreding. In het vervolg kreeg alleen Nemanja Matic nog een goede mogelijkheid om te scoren: de middenvelder stuitte op Mile Svilar, de jongste doelman ooit in de Champions League. Benfica zorgde voor enige dreiging toen Eduardo Salvio naast schoot.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet veel en het doelpunt kwam dan ook uit de lucht vallen. Svilar ving een vrije trap van Marcus Rashford achter de doellijn, zo wees de doellijntechnologie uit, en daardoor nam Man United opeens de leiding in Lissabon. Benfica kwam niet verder meer dan een zwakke poging van Andrija Zivkovic en ging ten onder. Manchester United, waarbij Rashford geblesseerd uitviel, gaat nu met negen punten uit drie speelronden aan kop in de poule. Bij Benfica pakte Luisão nog zijn tweede gele kaart.

CSKA Moskou - FC Basel 0-2
CSKA en Basel deden in het eerste half uur weinig voor elkaar onder. Er werden echter weinig serieuze kansen gecreëerd: CSKA kopte na een vrije trap van Vitinho over en namens de bezoekers deed Luca Zuffi een poging. Na 29 minuten was het raak: Taulant Xhaka vond de ruimte voor het schot en liet Igor Akinfeev kansloos. Basel bleef hierna sterker en nam de voorsprong mee de kleedkamer in. Na de pauze leek Basel gauw op 0-2 te komen, maar de treffer van Albian Ajeti werd afgekeurd vanwege buitenspel. In het vervolg liet Dimitri Oberlin nog enkele geweldige kansen liggen, maar in de slotminuut maakte de twintigjarige aanvaller er alsnog 0-2 van.

Meer nieuws
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
0
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
6
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
36
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Zermatt_Person
 
10
18 oktober 2017 om 22:42
fantastische prestatie van FC Basel! Het zou geweldig zijn als ze overwinteren in CL! Gewoon drie keer overwinteren in CL in 6 jaar tijd! Gewoon een geweldige en unieke prestatie voor een club uit Zwitserland! Maar goed. Het is nog vroeg. Basel moet nog 3 speelrondes spelen, maar CL overwintering komt nu wel heel dichtbij!
 
 
11
18 oktober 2017 om 22:45
Het kan dus blijkbaar wel. Ik hoor veel Nederlanders vaak klagen over hoe Nederland de aansluiting met de bovenste landen kwijt raakt maar dat komt grotendeels door zichzelf. Het blijft wel opmerkelijk de prestaties van FC Basel in de CL. Zeker als je kijkt naar de afgelopen jaren hoe zij bekend stonden als de `reuzendoder`.
 
Rugu
 
16
18 oktober 2017 om 22:59
Dan te bedenken dat Basel het met ongeveer de helft van de jaarbegroting van Ajax/psv moet doen. Dan doen we inderdaad toch wel iets goed fout. Laten we nou eens beginnen om wat realistischer te gaan spelen in Nederland. Je kan het wel voetballend willen doen, en dat lukt dan ook incidenteel wel eens (zie Ajax vorig jaar). Echter als je tegen ploegen, met name in de CL, speelt die voetballend beter zijn dan moet je zelf dus ook niet verzorgd voetbal willen spelen want dan leg je het op elk terrein af. Als ik naar Basel kijk dan zie ik een ploeg die veel meer allround zijn dan Ajax en Psv. Technisch waarschijnlijk iets minder maar conditioneel, kracht etc veel sterker. Als wij hier op kunnen komen hoezo kunnen de professionals dat dan niet? Al jaren halen onze topclubs veel te weinig uit hun mogelijkheden. Porto, Sporting en Benfica is hetzelfde verhaal. Die hebben ook allemaal een begroting van rond de 80 miljoen. Hoe kan het dan dat zij zo'n beetje elk jaar CL spelen en wij maar 1 club hebben? Ik zou zeggen, het grote verschil is dat de Portugese topclub wel durven, durven salaris te betalen. Waarom komt een di Maria niet naar AZ en wel naar Benfica? Omdat hij daar 2 miljoen per jaar kan verdienen en zich alsnog in de kijker kan spelen. Bij Ajax en PSV durven ze geen 2 miljoen te betalen omdat ze dan bang zijn dat een stel 18e jarige in opstand komen, de wereld op z'n kop.
 
 
4
18 oktober 2017 om 23:07
Ik ben het helemaal met jouw eens Rugu. En vooral hoe Nederlanders voetbal bekijken. Seedorf zei het ooit een keer mooi bij RTL Night. In Nederland twijfelen mensen nog of zij liever met mooi voetbal worden uitgeschakeld in de halve finale van een WK, of de WK winnen met iets minder mooi voetbal. In Italie hoeven ze niet te twijfelen. Dat een uitvergrote uitspraak waar zeker een kern van waarheid is. Ik vind het fysiek veel minder dan de omringende landen. Zoals je mooi aangeeft, technisch zal het niet hetzelfde zijn met Nederland. Maar het zijn atleten die wedstrijden voor je winnen. Ik mis dit terug in Nederland. Daar zou meer aandacht aan gegeven mogen worden.
 
BellaPartita
 
8
18 oktober 2017 om 23:23
Denk dat het grotendeels bij mentaliteit begint. Als je gister al de reacties las van een aantal Feyenoord fans die trots waren... tja dan weet je al genoeg. Fc Basel is een mooi voorbeeld van hoe het wel kan.
 
Rugu
 
1
18 oktober 2017 om 23:27
Was het nog maar de luxe dat we konden kiezen tussen mooi voetbal en een kwart/halve finale of slecht voetbal en een finale. Tegenwoordig is het ''mooi'' voetbal en vroegtijdige uitschakeling of lelijk/realistisch voetbal en kwalificatie. Dan heb ik toch liever het laatste. Als je kijkt naar omringde of concurrerende landen dan wordt daar veel meer tijd door gebracht in de gym of wordt er mede op fysiek gescout. In Nederland is het allemaal leuk hoor de Hendrikx'en, van de Beek's en Kluivert's maar in landen als Schotland, Zwitserland en Zweden wordt daar tegenwoordig om gelachen. Je komt inderdaad weg met zo'n postuur, maar dan moet je wel enorm veel compenseren met voetballend vermogen a la Eriksen, Iniesta etc. St Juste, centrale verdediger in de CL, 70 kg. Natuurlijk loop je soms achter de feiten aan. Neem de Duitsers een jaar of 15 geleden. Echter kwamen zij er behoorlijk snel achter dat ze zich moesten aanpassen aan het evolutie die het voetbal had doorgemaakt. Op de een of andere manier lukt ons dat maar niet en blijven we net zo doorgaan als 20 jaar geleden.
 
 
1
18 oktober 2017 om 23:48
En het ergste is nog dat landen als Duitsland en Spanje er heel succesvol mee zijn geweest afgelopen 10 jaar. Zowel hun clubs als hun nationale elftallen. Waar de uitvinders van het totaal voetbal nooit een WK hebben gewonnen. De wedstrijd tegen Frankrijk vond ik een mooie voorbeeld. Wat een fysieke superpower hadden zij op het middenveld, Kante, Pogba etc. Maar tegelijkertijd ook gecombineerd met techniek en snelheid. Frankrijk en Duitsland staan erg bekend om hun fysieke competities. Ik hoop dat er een kwartje gaat vallen in Nederland en dat we meegaan met de tijd. Want op korte termijn zijn landen als Ijsland hier ook succesvol mee, hun inzet en mentaliteit.
 
 
3
18 oktober 2017 om 22:43
Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar als ik het lees van wat ik heb meegekregen is dit een zakelijke overwinning van Manchester United. Het verbaast me dat Benfica tot nu toe drie keer heeft verloren in de Champions League. Ik had veel meer van ze verwacht. Zeker in de poule waar zij zitten.
 
IbraManUtd
 
4
18 oktober 2017 om 22:44
Weer een matig United gezien, het lijkt wel alsof ze allemaal moe zijn of iets dergelijks. Weinig energie. Benfica had meer verdiend in deze wedstrijd, maar door Silvar's blunder heeft het hen punten gekost. We missen Pogba en Bailly echt!
 
Fcutka030
 
8
18 oktober 2017 om 22:44
Haha als ik schuin zat te kijken leek het net alsof hij in een real shirt rondliep, heeft ook niet echt het uiterlijk van een keeper. Prima pot van United, 3 punten zijn binnen en volgende ronde is zo goed als zeker behaald! Hopen dat het de blessure van rashford meevalt..
 
real8madrid
 
5
18 oktober 2017 om 22:47
Ik was erg enthousiast toen ik onze landgenoot in de basis zag staan. Jammer dat zijn cl debuut een beetje in mineur eindigt Blijft toch een erg beloftevolle speler. Jongste doelman ooit in de cl, dat is toch niet niks. Alleen moet ie behoorlijk aan zijn karakter werken naar wat ik gehoord en gelezen heb.
 
madmarcel
 
5
18 oktober 2017 om 22:50
Beetje jammer dat voetbalzone dan niet verteld hoe oud ie is...dus ik ben wel benieuwd naar zn leeftijd en nationaliteit
 
SoccerFever
 
0
18 oktober 2017 om 23:03
Hij is een Belg en is 17 jaar als ik het goed heb. Is afgelopen zomer overgekomen van Anderlecht
 
real8madrid
 
0
18 oktober 2017 om 23:09
Inderdaad een Belg. Volgens mij is hij echter net 18 geworden. Kan het fout hebben
 
Bon Jovi
 
6
18 oktober 2017 om 23:11
Ik heb geen sympathie hebben voor een omhooggevallen snotneus. Daarnaast zal hij wellicht voor Servie kiezen nu Verheyen hem laat vallen voor de nationale beloften (geheel terecht overigens), dus ja, dan geef ik er al helemaal niks meer om.
 
Bon Jovi
 
3
18 oktober 2017 om 23:18
Niet echt neen. Pseudovedette die zich walgelijk gedraagt, het laat me koud voor wie hij kiest, sowieso zit Belgie nog wel eventjes goed met Courtois
 
real8madrid
 
0
18 oktober 2017 om 23:47
Als je je leert te gedragen met respect en je daarna voor Belgie kiest dan ben ik wel een trotse landgenoot hoor
 
FR4EVAH
 
5
18 oktober 2017 om 22:49
Het is wel een terechte zege voor United, maar het was een hele matige wedstrijd. United kwam hier om zakelijk te winnen en Benfica was in eigen stadion volkomen kansloos om gevaar te kunnen stichten. Benfica heeft de bal bijna niet gehad. Overigens een matige wedstrijd van Lukaku en Mkhitaryan. Ook Blind, Mata en Herrera presteerden onder hun kunnen. Matic speelde wel heel goed en Martial viel ook weer goed in. Dat is positief.
 
Professor Oak
 
0
19 oktober 2017 om 09:41
hoi, even off topic. Maar voor wie ben jij als Utd en Real tegen elkaar spelen en waarom?
 
JuanSnow
 
4
18 oktober 2017 om 22:53
Matic was echt de missing link bij dit United. Jezus wat ben ik blij met deze man. Zoveel rust aan de bal.Hoop ook dat Rashford niet zwaar geblesseerd is. We zitten al dun in de aanvallers.Mooi voor Basel ook. Presteren altijd goed met beperkte middelen.
 
THMSPTRS
 
6
18 oktober 2017 om 23:18
Jeroen zoetje... Het is een fout dat ie te ver naar voren staat, plus dat ie de bal gewoon over had moeten boksen. Jeroen Zoet spande echter de kroon door de bal in veilige positie nog over de lijn te trekken. Dat was nog van een heel ander level blunderen haha
 
LosBlancos1999
 
0
19 oktober 2017 om 07:09
Hoop dat onze NL topclubs allemaal goed naar Basel kijken dit seizoen. Presteren eigenlijk altijd goed in de CL met een lage begroting.