Mancini tovert verrassing uit hoge hoed tijdens bijzondere EK-show
Woensdag, 2 juni 2021 om 06:52

Roberto Mancini heeft zijn definitieve EK-selectie bekendgemaakt. Grote verrassing in de 26-koppige selectie is Giacomo Raspadori, de 21-jarige spits van Sassuolo. Gianluca Mancini (AS Roma), Matteo Pessina (Atalanta) en Matteo Politano (Napoli) hebben de laatste schifting niet overleefd. De Italiaanse EK-selectie werd in de nacht van dinsdag op woensdag bekendgemaakt tijdens een grote show met dans en muziek, waarbij Mancini en zijn spelers de hoofdrol speelden.

Mancini liet eerder al Moise Kean, Alessio Cragno, Cristiano Biraghi, Manuel Lazzari en Vincenzo Grifo, Gaetano Castrovilli en Giacomo Raspadori afvallen van zijn voorselectie. Het is alweer de tiende keer dat La Squadra Azzurra present is op de eindronde, met ook nog eens de openingswedstrijd tegen Turkije op 11 juni in Rome. Op EURO 2016 eindigde het avontuur voor de Italianen in de kwartfinale, na een dramatisch verlopen strafschoppenserie tegen Duitsland. Vijf jaar later begint het sterke en degelijke Italië als een van de favorieten aan het EK. Een van de sterren in de EK-selectie is Ciro Immobile, die ook dit seizoen de grens van twintig doelpunten in de Serie A wist te bereiken.

De enkelvoudig Europees kampioen (1968) beleeft zijn vuurdoop op 11 juni tegen Turkije in het Stadio Olimpico. Het is gezien de coronacrisis nog even afwachten hoeveel supporters de openingwedstrijd mogen bijwonen in het stadion van AS Roma. De overige groepswedstrijden van de Italiaanse ploeg tegen Zwitserland (16 juni) en Wales (20 juni) zullen ook worden gespeeld in het Stadio Olimpico. In voorbereiding op het EK kwam de formatie van Mancini op 28 mei in vriendschappelijk verband al uit tegen San Marino: 7-0.

Mancini heeft in de voorhoede behoorlijk veel smaken: naast Immobile kan de Italiaanse bondscoach ook beschikken over Federico Chiesa, Andrea Belotti, Lorenzo Insigne, Stephan El Shaarawy en Federico Bernardeschi. Veel ogen zijn waarschijnlijk ook gericht op Nicolò Barella, die een topseizoen heeft gedraaid bij kampioen Internazionale. De talentvolle Sassuolo-spits Raspadori was afgelopen seizoen goed voor zes doelpunten in de Serie A, speelde nog geen interland en mag zich opmaken voor zijn eerste eindronde. De winnaars van de Champions League, Jorginho en Emerson, sluiten later deze week aan bij de groep.

De definitieve EK-selectie van Italië:

Doel: Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino);

Verdediging: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Internazionale), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain), Leonardo Spinazzola (AS Roma), Rafael Toloi (Atalanta)

Middenveld: Nicolò Barella (Internazionale), Bryan Cristante (AS Roma), Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Stefano Sensi (Internazionale), Marco Verratti (Paris Saint Germain);

Aanval: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo)

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
11
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
2
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (66)

 
BlueGroninger
 
75
30 mei 2021 om 20:24
Naja ik schat Jorghino op die plek beter in. Hij staat immers in de basis bij de Europees kampioen. Ik denk dat Jorginho een hele belangrijke rol van betekenis gaat spelen op het EK . Jorginho heeft echt een fantastisch spelinzicht en een goede pass in de benen. Verrati is ook een goede speler misschien had die naast Jorginho op het middenveld kunnen staan. Maar ik denk dat Italië het gemid van Veratti wel kan opvangen
 
Joaquin77
 
19
2 juni 2021 om 07:04
Zo goed is Veratti nou ook weer niet. Hij is geen Kanté. Vind hem eerlijk gezegd een beetje overschat.
 
035feyenoord
 
14
2 juni 2021 om 08:39
Veratti overschat? Hoe kom je daar nou weer bij. 1 vd beste middenvelders ter wereld. Speelde in zn eentje dat middenveld van city kapot
 
Fairplay1
 
34
2 juni 2021 om 07:11
Veratti is toch geselecteerd if mis ik iets?
 
theEDGE
 
22
2 juni 2021 om 07:12
Mag ik vragen hoe je erbij komt dat Veratti er niet bij is? Staat namelijk gewoon bij de definitieve selectie.
 
feybay
 
12
2 juni 2021 om 07:17
Het is een oud artikel, dus in het vorige artikel zijden ze (voetbalzone) dat veratti een twijfelgeval was
 
Fairplay1
 
2
2 juni 2021 om 08:10
Ja ik zie het...30 mei??
 
JvL-United
 
6
2 juni 2021 om 07:41
Is Zaniolo nog steeds geblesseerd? Ze missen net als Nederland wel echt creativiteit vanuit het midden. Enkel Pellegrini lijkt dat echt te kunnen brengen.
 
Kaaskop!!
 
4
2 juni 2021 om 09:43
Hij is vorige week weer begonnen met training op het veld in Rome. Hij zal komend seizoen met de voorbereiding weer mee gaan draaien is de verwachting. Italië mist inderdaad net als Nederland een creatieve speler a la de bruyne. Al heb ik het idee dat meerdere teams dat hebben dit toernooi. Geen echte nummer 10 meer. Spelers al totti, sneijder en David Silva zijn er weinig meer.
 
khalid3073wx
 
40
30 mei 2021 om 20:19
Italie is niet zo bijzonder schat Nederland en Italie gelijkwaardig in. Dat Kean de schifting niet heeft gered vind ik vreemd. Kean heeft het prima gedaan bij PSG en ikzelf vind Belotti zwaar overschat.
 
Gooner4
 
129
30 mei 2021 om 20:25
He? Geweldige ploeg man. Echt wel beter dan Nederland en daarnaast ook als team toch wel wat stapjes verder.
 
665
 
25
30 mei 2021 om 21:11
Italië is echt niet zo veel beter als Nederland hoor. Met deze selectie ben je een outsider maar er zijn zeker wel 6/8 landen beter dan Italië. Het team is iets beter dan die van Nederland, maar het is echt geen geweldige ploeg hoor. Italië heeft wel is betere selecties gehad de afgelopen jaren.
 
JohanVlerksen
 
8
30 mei 2021 om 21:42
Mee eens. Weinig aansprekende namen.
 
DK77
 
41
30 mei 2021 om 20:30
Veel beter dan NL hoor. Heel raar dat Stephan El Shaarawy en Bernadeschi wel geselecteerd zijn maar Kean niet. 21 jaar loopt bijna 1 op 1, dat klopt niet
 
juvetino
 
34
30 mei 2021 om 20:35
Italië is ijzersterk onder Mancini, na Frankrijk gewoon de favoriet. Dat jij Belotti niet hoger dan Kean schat zegt genoeg of je kennis van zaken.
 
khalid3073wx
 
41
30 mei 2021 om 20:42
Ik heb een eigen mening. Belotti vind ik zwaar overschat speelt al jaren bij Torino maar is niks bijzonders aan. Maar voor Italie terecht geselecteerd. Portugal Spanje Duitsland zijn veel beter dat jij ze na Frankrijk de favoriet vind betekent 1 ding je hebt er totaal geen kijk op. De Engelsen en Belgen zijn ook veel verder
 
Timoooow
 
9
30 mei 2021 om 20:56
Spanje en Duitsland kan je toch niet beter vinden? Die hebben de zwakste selecties in jaren. Italië is geen slecht team, maar er zit geen absolute topper bij. Veel goede en degelijke spelers. Veratti is dat wel, maar heeft te veel blessures de laatste tijd. Jorginho is pas beter beginnen spelen eens Kante terug top was. Jorginho alleen doet het niet.
 
maurootje
 
14
30 mei 2021 om 21:35
@khalid kom op man Engeland verder? lachwekkend, de zelfdbenoemde supernatie stelt elk jaar telleur, en ik zeg het je nu alvast. ook dit jaar zullen ze bezwijken. Portugal is ook maar 50/50, dus de enige landen die beter zijn, zijn Spanje, Frankrijk Duitsland, en Italie als 4e land, dus een dikke outsider, want de titelfavoriet is net zoals de vorige 2 tournooien Frankrijk. Het leuke aan italie is, daar loopt geen wereldster als Mbappe of Ronaldo, maar italie is als qua teamgeest en discipline veel verder dan de rest. Italie heeft 11 goede spelers ipv 1 superster waar het allemaal vandaan moet komen, en onder Macini Ijzer sterk. al 2.5 jaar niet verloren volgens mij
 
FcGrun050
 
8
30 mei 2021 om 21:59
@maurootje - Engeland heeft wel een goeie ploeg, maar Southgate is gewoon geen topcoach. Buiten Engeland om heeft hij bij Middlesbrough meegedraaid in de middenmoot van de Premier League. Een andere Britse coach zoals een Rodgers, zal er meer uithalen. Portugal heeft echt een fantastische ploeg en schat ik hoger in dan Italie, en met Santos hebben ze ook echt een goeie coach en heeft ook wel een aardige track record met Portugal. Ik vind ze persoonlijk over een sterkere selectie beschikken, want ze hebben meerdere supersterren met Dias, Fernandes, Bernardo Silva en Ronaldo. Waarbij Guerreiro, en Andre Silva een fantastisch seizoen hebben gedraaid, en Jota en Felix ook wel iets kunnen forceren. Dan heb je nog de oude krachten achterin met Pepe, Fonte, en Rui Patricio.
 
maurootje
 
1
30 mei 2021 om 22:14
@fcgrunn050, mwah, ja Portugal heeft goede spelers, maar nooit gaat het daar van het leien dakje, als je ziet hoe goed elftal ze hebben, is het triest wat ze op de mat leggen, als als ze 10x tegen Italie zou spelen, zie ik ze net zo vaak winnen als verliezen tegen italie, vandaar 50/50 en Engeland, daar ligt het niet aan de coach; ze hebben een topland onwaardig achterhoede, de afgelopen 20 jaar wordt Engeland al een grote toekomst toegedicht, elk jaar, jaar in jaar uit, maar wanneer lieten ze het zien? Nooit. zo zie je maar dat je een nagenoeg topelftal kan hebben, maar als je niet beetje teamspirit hebt en discipline heeft, dan kom je nergens. en dat ligt niet alleen aan de coach. bij hun team zijn ze toppers, bij het nationale elftal lopen ze vaak als slapzakken erbij, qua prestaties
 
Timoooow
 
3
30 mei 2021 om 22:27
@ beautifulgame7 : begrijpend lezen is soms toch moeilijk , ik zeg duidelijk dat jorginho enkel beter speelt met top kante naast hem. En Chiellini was top, maar nu niet meer. Immobile is voor Lazio ook een zeer goeie spits, maar voor Italië is het veel minder
 
FcGrun050
 
3
31 mei 2021 om 12:06
@maurootje - Naja Portugal heeft toch het EK en nations league gewonnen in een korte tijdspan, en de spelers zijn zeker doorgegroeid. Italie heeft een prima selectie hoor en zijn als team goed, maar ze hebben geen spelers voorin die echt de x-factor hebben. Insigne misschien die uit het niets iets kan forceren, maar dat is het dan (lichte mate Chiesa en Berardi). Immobile vind ik voor het Italiaans elftal altijd zo tegenvallen. Daarnaast heeft Engeland toch dit jaar niet onaardig gedaan. Maguire heeft zich best prima ontwikkeld, en Stones speelt dit seizoen naast Dias ook goed. Shaw speelt onder Solsjaer zijn beste voetbal in het shirt van United, en rechtsachterin hebben ze hebben allemaal wereldtoppers. Alleen de keepers kun je nog je twijfels trekken, alhoewel henderson denk ik wel een topper wordt. Pickford is subtop, en Ramsdale moet een stap hogerop maken nu hij gedegradeerd is met Sheffield. Vind het allemaal wel meevallen. Argument zal valid zijn 2 jaar geleden, maar dit jaar hebben ze een prima ontwikkeling gemaakt.
 
RM1335
 
0
2 juni 2021 om 11:36
Mee eens maurootje, met wat jij zegt over Italië, plus is Italië al van oudsher een "toernooi-ploeg", die gewoon alles en iedereen aan flarden kunnen spelen als ze het op hun heupen krijgen.
 
SamerZibari
 
3
2 juni 2021 om 14:27
Frankrijk, Portugal, Duitsland zijn veel beter dan Italië
 
Capis
 
16
30 mei 2021 om 21:10
Gelijk aan Nederland?! 2 klasse beter dan de selectie van ons. Aanval kan beter maar zelfs die is alles behalve zwak. Scheelt al dat dit soort landen een veel bredere bank hebben. Helpt ook dat ze een goede trainer hebben
 
maurootje
 
2
30 mei 2021 om 21:39
ja Macini heeft er buiten tactisch sterk ook voetballend sterk elftal van gemaakt, ben heeel benieuwd waar ze eindigen. ik denk dat ze halve finale halen. poulefase doorkomen is tegenwoordig wel heel makkelijk
 
CitizenMC
 
7
30 mei 2021 om 21:17
Italië heeft wel degelijk een betere selectie dan Nederland, maar ben het met je eens dat die Belotti een overschatte spits is. Zelf vind ik Kean een veel completere aanvaller.
 
EA_Snorts
 
7
30 mei 2021 om 22:03
Haha, sorry maar dan heb je echt geen kijk op voetbal hoor als je Nederland en Italië gelijkwaardig inschat. Italië heeft sinds eind 2018 geen wedstrijd meer verloren. En hebben nagenoeg op elke positie een speler die beter is.
 
 
18
2 juni 2021 om 07:44
Waarom direct het kinderachtige en denigrerende "dan heb je er echt geen kijk op"? Eenieder heeft toch zijn eigen mening. Ik zie het ook anders dan hem. Ik vind Italië een prachtig elftal hebben. Kanshebber zelfs. Hij vindt ofwel Italië zwakker dan ik Italië inschat ofwel Nederland sterker. Prima toch? Weet ik het dan beter? Nee. Het is niet iets objectiefs
 
Lerfr12
 
13
30 mei 2021 om 20:29
Vreemd. Toch 13 goals in de competitie gemaakt. Geen slechte speler. Zonder Veratti wel jammer maar was al de verwachting
 
anfield YNWA
 
1
30 mei 2021 om 20:36
Toloi en Pessina worden denk ik de laatste 2 afvallers. Maar Italië heeft ook wel weer een goede generatie klaar staan hoor.
 
maurootje
 
9
30 mei 2021 om 20:47
Hopelijk Bernadeschi ipv Pessina die een sterk seizoen heeft gespeeld
 
maurootje
 
9
30 mei 2021 om 20:44
Nu Donnarumma weggaat, Romagnoli is gepasseerd dit seizoen en Calabria geblesseerd, zit er gewoon geen enkele Milanista bij Italië... sowieso is het Italianen gehalte niet hoog momenteel bij Milan. Zeker als Donnarumma en Romagnoli weg zijn, heeft Milan alleen nog Calabria en Tonali als (eventuele) basisklant.Verder wel een mooi elftal, evenwichtig ook en onder Mancini ijzersterk, Italië geld als outsider voor de titel. Ik duim voor ze. Hopelijk valt Bernadeschi af, hij speelt weinig en maakt totaal geen indruk, lekker thuis laten en waar is Ogbonna die een sterk seizoen heeft gehad met West Ham?
 
Clay
 
10
30 mei 2021 om 22:11
Triest dat ze drie Brazilianen in hun selectie hebben. Vind dat een matige ontwikkeling. Verder een redelijke selectie, weinig uitschieters, maar met de juiste vorm kunnen ze een eind komen.
 
Stefandefree
 
2
2 juni 2021 om 08:51
Waarom is dat triest? Zo'n beetje elk Europees elftal heeft niet-Europese invloeden in de selectie.
 
driel03
 
1
30 mei 2021 om 22:57
Voor mij 1 van de favorieten voor de EK winst. Vermoeidheid zal een rol gaan spelen en veel spelers van de Italiaanse ploeg waren snel klaar met hun Europese wedstrijden. Zullen dus aardig fris aan de aftrap verschijnen en alles bij elkaar heeft Manchini er een echte ploeg van ge maakt.
 
RedondoNo5
 
3
30 mei 2021 om 23:04
Hopen dat Veratti het haalt. Als liefhebber wil je hem toch zien op het EK. Kean had ik er wel bij gehouden. Sterke selectie wel hoor.
 
GLENNN
 
0
31 mei 2021 om 10:40
Italië is altijd een gevaarlijke ploeg op toernooien in mijn ogen. Presteren dan altijd net iets beter dan normaal ofzo. Kean er niet bij is te overwegen. Hij is wel voorin overal inzetbaar, maar hij is niet echt wereldtop ofzo. Echter vindt ik een Belotti en een Bernardeschi ook geen toppers, maar dat terzijde. Sterk elftal. Zie ook Toloi er tussen staan. Ik dacht dat dat een Braziliaan was! Maar blijkbaar wilt hij dus voor Italië uitkomen nu? Overigens apart dat zo'n Emerson er tussen staat. Die speelt echt amper bij Chelsea.
 
BlueGroninger
 
5
2 juni 2021 om 07:28
Haha beetje apart dat je het apart noemt dat Emerson erbij staat en dat je vervolgens zegt dat die bij Chelsea speelt. Chelsea is Europees kampioen geworden dit weekend. Dus als je daar bij de selectie zit dan ben je wel een speler van hele hoge kwaliteit. Emerson is een erg goede back en speelt soms mee met de huidig Europees kampioen . Hij heeft zelfs een bijdrage geleverd aan het winnen van de Champions League. Hij scoorde namelijk tegen Atletico Madrid op het heilige gras van Stamford bridge. Hij speelt inderdaad niet altijd bij Chelsea, maar als die speelt doet hij het ook goed. Daarnaast zijn er ook geen betere Italiaanse linksbacks, of heb je andere suggesties?
 
Stefandefree
 
3
2 juni 2021 om 07:47
Het woordje ‘amper’ geeft toch wel voldoende duiding? Iemand die zo weinig mee doet, bij welk team dan ook, maakt in principe weinig kans op een selectie van een topland.
 
1fctwente1
 
6
2 juni 2021 om 07:49
Spinnazola. Of anders Chiellini op linksback. Maar als je een suggestie wilt, verwijder je account
 
Lierse1997
 
13
2 juni 2021 om 07:51
We weten wel dat Chelsea de CL gewonnen heeft. Ik ga ook niet onder elk topic reageren dat jullie God op jullie blote knieën mogen bedanken dat Tottenham van Leicester wint waardoor jullie nog net 4de worden in de PL.
 
GLENNN
 
0
2 juni 2021 om 09:44
Dus omdat Emerson 5 minuten mocht invallen en toevallig nog een doelpuntje meepikte op het einde, is hij opeens een prima linksback? Er is grof geld voor de beste man betaald maar hij heeft nooit een bedenkelijk niveau gehaald bij Chelsea. Zegt ook wel genoeg dat Marcos Alonso notabene de voorkeur kreeg boven Emerson als linksback/linker wingback. Tevens hebben ze het jaar daarna nog maar eens Chilwell gehaald voor een veeltal miljoenen om de oh zo goede Emerson te vervangen... Overigens, als Italië gewoon met wingbacks gaat spelen (wat ik verwacht), dan is Spinazolla in alles een klasse beter dan Emerson!
 
Yoda
 
17
2 juni 2021 om 07:25
Haha, die show. Sorry hoor, maar dit is toch echt lachwekkend. Dit overtreft het circus van Nederlands elftal ruimschoots. Gewoon een persconferentie kan zeker niet meer ?? maar goed, Italianen. Met deze groep verwacht ik gewoon een lastig te kloppen ploeg, die altijd wel een goaltje kan binnen tikken.
 
Yoda
 
1
2 juni 2021 om 12:34
Haha. Dat zou echt een top evenement zijn geweest ja. Of rapper Donnie en Frans Duits. Dat ze voor de afvallers dan een liedje zingen “hij zit een beetje lang, thuis. Lang, thuis...”
 
Biancocelesti
 
7
2 juni 2021 om 07:36
Graag in de tekst aanpassen dat stadion olympico niet alleen door AS wordt bespeeld. Verder is de selectie als team iets stabieler dan NL. Maar ik zie Italië niet van de andere landen winnen. Zeker als verratti het niet haalt.
 
LW88
 
28
2 juni 2021 om 07:36
KNVB heeft meest schaamtevolle selectie procedure ooit. Italië: hold my beer… ??
 
Fabeltjeskrant
 
4
2 juni 2021 om 08:52
Hahaha, precies dit ja!! Wat een poppenkast!
 
Benzema20
 
5
2 juni 2021 om 07:56
Dat bernardeschi pff dan neem je toch Politano mee . Wat is die Berna een matige speler zeg. Sinds zijn overstap naar juve geen knikker geraakt
 
GLENNN
 
1
2 juni 2021 om 11:29
Eens. Snap ik ook helemaal niks van!
 
Clay
 
1
2 juni 2021 om 08:31
Raspadori staat bij de afvallers, maar gaat toch mee?
 
I.arsenal.R
 
7
2 juni 2021 om 08:39
En wij maar zeuren dat het bij de KNVB op een spelshow leek. Dit kan toch niet hahaha.
 
GLENNN
 
1
2 juni 2021 om 09:55
Heeft zo'n Sensi nu echt een goed seizoen/veel gespeeld bij Inter? Die Pessina (zeker na het vertrek van Papu Gomez) deed het toch uitstekend bij Atalanta, of niet? Verder jammer dat Politano niet mee gaat. Aardige speler vind ik dat. Bernardeschi heb ik persoonlijk helemaal niks mee. Een voetballer met amper rendement.
 
GLENNN
 
1
2 juni 2021 om 11:28
Inderdaad! En van wat ik van Atalanta gezien heb (niet bijster veel), speelde die Pessina toch allerzins aardig!!
 
Lierse1997
 
1
2 juni 2021 om 11:32
Sensi heeft wel wat pech gehad met blessures maar inderdaad alles behalve een goed seizoen voor hem persoonlijk. Maar vorig jaar was het begin wel top dus hoogstwaarschijnlijk zal hij nog op basis van die prestaties erbij zitten.
 
R.madridista
 
0
2 juni 2021 om 12:37
Kom op man hoe kun je nou Pessina niet meenemen? Enorm goed seizoen gedraaid bij Atalanta, had er best bij gemogen in plaats van bijvoorbeeld Sensi. Jammer dat we deze uitstekende speler niet gaan zien dit EK.