Marcel Brands: 'Het is een heel goede speler, hij wil weer in Oranje spelen'
Maandag, 4 oktober 2021 om 11:56

Everton heeft Donny van de Beek nog altijd in het vizier. In de slotfase van de zomerse transfermarkt probeerde directeur Marcel Brands de middenvelder op huurbasis over te nemen van Manchester United, maar uiteindelijk wilde de club toch niet meewerken. Sindsdien is echter gebleken dat Van de Beek nauwelijks voorkomt in de plannen van trainer Ole Gunnar Solskjaer. Brands zag de middenvelder zaterdag opnieuw negentig minuten op de bank zitten in de wedstrijd tussen Manchester United en Everton (1-1).

"We hadden hem op ons lijstje staan", beaamt Brands maandagochtend in radioprogramma Langs de Lijn. "Aan het begin van de transferwindow hebben we bij United geïnformeerd, toen was het onmogelijk. Aan het einde van de window kreeg ik een belletje van Guido Albers, zijn agent, dat hij wellicht toch mocht worden verhuurd. Maar op het laatste moment werd het weer tegengehouden." Brands kan niet zeggen of Everton in de winterse transferperiode een nieuwe poging gaat doen. "Je bent altijd afhankelijk of een club wil meewerken. En het is begin oktober, er kan nog zoveel gebeuren met blessures. United speelt op diverse fronten, het is moeilijk te zeggen nu."

Solskjaer zag gefrustreerde Van de Beek: 'Dan zou ik steviger optreden'

Donny van de Beek kreeg vorige week advies van Ole Gunnar Solskjaer.Lees artikel

Van de Beek speelde dit seizoen slechts zes minuten in de Premier League. Hij mocht op zaterdag 11 september invallen tegen Newcastle United (4-1 zege). In alle andere competitieduels bleef hij zonder speelminuten op de bank zitten. Verder deed Van de Beek op dinsdag 14 september als basisklant 45 minuten mee in de Champions League-groepswedstrijd tegen Young Boys (2-1 nederlaag) en op woensdag 22 september speelde hij de gehele wedstrijd tegen West Ham United in de EFL Cup (0-1 nederlaag). "Het is natuurlijk jammer voor Donny. Het is een heel goede speler, geen twijfel over mogelijk. Zo'n jongen wil spelen en wil weer terug naar het Nederlands elftal", weet ook Brands.

"Maar je weet dat bij zo'n club de druk groot is en de concurrentie enorm. Als je ziet wat United verder op de bank had zitten: Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho, Paul Pogba...", doelt Brands tot slot op de wedstrijd van zaterdag. In de aanloop naar die wedstrijd werd de ongeduldige Van de Beek door Solskjaer nog tot kalmte gemaand. Van de Beek oogde tijdens het Champions League-duel met Villarreal duidelijk gefrustreerd toen bleek dat hij opnieuw geen minuten zou maken, wat leidde tot het weggooien van een kauwgompje. "Ik ben waarschijnlijk vaker dan elke andere speler ingebracht als wisselspeler, ik moet een recordaantal optredens als invaller op mijn naam hebben staan. Je moet altijd klaarstaan."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
5
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Suarez 7
 
13
4 oktober 2021 om 12:07
Ik vraag me af of Donny van de Beek zou slagen bij Everton. Van de Beek was vroeger een veelzijdige allrounder, maar onder Ten Hag is hij zich toch gaan specialiseren op de nummer 10-positie. Als technisch begaafde loper met een uitstekend gevoel voor ruimte blonk hij uit met goals en assists en was hij vooral in de laatste fase actief. In de andere delen van het veld verdedigde hij vooral en knapte hij vuil werk op. Nu heb ik eerder al betoogd dat Real zo een type speler naar mijn mening mist, maar dat Van de Beek overall tekort komt voor de absolute top. Is het eigenlijk zo een schande om dan terug te komen misschien bij Ajax? Volgend jaar verlaten Antony, Neres en Gravenberch waarschijnlijk Ajax. We kunnen een goeie middenvelder wel gebruiken, zeker omdat Van de Beek als lagere middenvelder in het Ajax-systeem wel degelijk zijn waarde heeft gehad. Anders zie ik hem meekunnen in de Bundesliga of bij een ander soort club waar ze zo een specifieke 10 nodig hebben. In de rollercoaster van de Premier League zie ik hem bij Everton echt spelen als een modale speler. En hij heeft de kwaliteiten om met zijn specifieke techniek toch van belang te zijn op het hoogste podium (toch goals tegen Juventus, Tottenham, Chelsea, Valencia en assists tegen Bayern en Real).
 
SPettersson
 
4
4 oktober 2021 om 12:50
Donny is prima in een voetballend technisch team dat dicht tegen de zestien van de tegenstander speelt. Daar kan hij met 1x kaatsen openingen vinden en hij scoort gemakkelijk. Ik vond Donny (maar ook Ryan) slecht in de omschakeling. Dan missen ze snelheid om snel terug te zijn op de eigen zestien meter. Dat kan Klaassen wel en toch is die niet geslaagd bij Everton. Ik zie Donny ook niet slagen bij Everton. Matig spelende ploeg waar Donny het verschil niet gaat maken. Donny moet naar Spanje of naar Duitsland. Daar zal hij beter tot zijn recht komen. Bij Ajax is momenteel gaan plaats voor hem.
 
Schop1989
 
6
4 oktober 2021 om 12:12
Everton is geen club voor Donny, Donny kan veel goed doen bij teams zoals Southampton, Villa, Leeds, Leicester waar voetbal zit en spelers lopen die hem zien lopen. Middenveld bij Everton is niet veel eer te behalen zeg ik op basis van alle technische spelers die daar naartoe zijn gegaan de laatste jaren. Het fysieke is staat daar eerder op 1.
 
Capis
 
13
4 oktober 2021 om 12:16
Ja want Donny is een vreselijk sierlijke speler met een geweldige techniek.... Is ook gewoon een loper die veel in de 16 opduikt en denk juist goed bij een Everton zou kunnen doen met een blok achter zich van Allen en Doukoure.
 
PapaBear
 
3
4 oktober 2021 om 12:29
Denk ook inderdaad dat gewoon bij een "lagere" club aan de bak moet. En ik zou hem dan eigenlijk gewoon als 2e inzakkende spits gebruiken. Kan hij al die gaten in lopen
 
Schop1989
 
0
4 oktober 2021 om 14:12
Ik zie dat anders, ik denk dat andere teams die looptacties van Donny beter zullen spotten dan dat ze dat doen bij Everton. Klaassen, Siggurdson en vergeet er nog 1 konden dat vroeger ook erg goed alleen zijn ze alledrie niet daarin verder gegaan. Ze zijn gefaald of ongeturned naar meer statische spelers in balbezit en harde werkers zonder bal. Dat we dat anders zien maakt niet een van ons beide fout he.... met je ....
 
ValenciaNL
 
3
4 oktober 2021 om 12:35
Denk dat veel mensen Donny te snel afschrijven in Engeland. Ik denk zelf dat die bij een Everton best kan slagen. Een loper die werkt voor het hele team. Nu bij United kan die er niet lekker inkomen omdat die vaak invalbeurten krijgt of beker wedstrijdjes. Als die eenmaal in het juiste ritme zit zie ik hem nog wel slagen in Engeland.
 
PietFriet01
 
5
4 oktober 2021 om 12:47
Donny is geen loper die werkt voor het hele team. Hij doet dat eigenlijk alleen in balbezit. Wanneer zijn team de bal niet heeft zie je hem wel eens schijnmeelopen tot ongeveer tien meter voor zijn eigen zestienmetergebied. Daarna houdt hij het voor gezien. Als je dan een keer een twee wedstrijden aanvallend niet iets geniaals laat zien zijn ze snel klaar met je.
 
AbdelHamid
 
0
4 oktober 2021 om 15:48
Wordt zaak voor van de Beek om heel snel ergens anders te gaan voetballen. Denk wel dat de Engels competitie geschikt voor hem is en als je een technisch directeur hebt die het in je zit zitten weet je in ieder geval dat je aan spelen toekomt.
 
hotemetote
 
0
4 oktober 2021 om 21:54
Zal die het nummer van klaassen nog hebben ? Niet heen gaan je beland van de regen in de drup