Marciano Vink noemt uitvallen Jahanbakhsh na twee fraaie treffers 'typerend'
Donderdag, 12 augustus 2021 om 20:58

Alireza Jahanbakhsh is donderdagavond op slag van rust in het duel in de voorronde van de Conference League tussen Feyenoord en FC Luzern geblesseerd uitgevallen. De spits had al twee doelpunten voor zijn rekening genomen, waardoor Feyenoord halverwege een 2-0 voorsprong genoot. Vijf minuten na zijn tweede treffer ging de Iraniër naar de grond, greep hij naar zijn lies en moest hij het duel staken. Robert Bozeník kwam vervolgens binnen de lijnen.

In de negende speelminuut opende Jahanbakhsh op aangeven van Luis Sinistierra de score in De Kuip. De spits ontsnapte aan de aandacht van de Zwitserse defensie en rondde oog in oog met doelman Vaso Vasic op koelbloedige wijze af. Het was zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord. Ook de tweede treffer was van grote schoonheid, daar hij zijn ploeg met een kanonskogel op 2-0 zette. In de 42ste minuut sloeg het noodlot toe en moest de uitblinker zich laten vervangen voor Bozeník. Op het oog kampt Jahanbakhsh met een liesblessure, al is het nog niet officieel bevestigd. Analist Marciano Vink noemt het uitvallen van de spits 'typerend'.

"Hopelijk valt de schade mee, maar de lies is altijd een beetje gevaarlijk", laat de analist weten in de rust weten voor de camera van ESPN. "Dit is ook wel weer een klein beetje tekenend. Kijk, hij is lang uit de roulatie geweest en komt dan terug. Dan speelt hij eindelijk een wedstrijd op het niveau dat je van hem verwacht. Met de snelheid en de energie die hij er dan inlegt gebeuren dit soort dingen nou eenmaal. Je kan er weinig aan doen", besluit Vink, die de aanvaller overigens 'een echte kwaliteitsspeler' noemt.

"Je zag dat hij heel veel moeite had met het tempo in de eerste wedstrijden die hij speelde. En dan had hij met name moeite met het gebrek aan verfijnde coördinatie. Hij struikelde vaak over de bal en zat er gewoon niet goed in. Dit is echt de eerste wedstrijd dat ik Jahanbakhsh gewoon negentig procent van de tijd alles goed doet. Bij die eerste goal gebruikte hij zijn snelheid fantastisch en rondde hij met de binnenkant goed af", aldus Vink.

"Hij heeft voldaan aan de verwachtingen, toch?" reageert ook Mario Been tijdens de pauze. "Vooral de tweede goal was echt super. Hij zit goed in de wedstrijd en trapt hem echt heerlijk binnen. Hij was ook zoekende, maar door middel van wedstrijden te spelen pakt hij die vorm. Feyenoord heeft natuurlijk ook weinig te vrezen van FC Luzern, maar dat is ook de verdienste van Feyenoord."

Meer nieuws
   
22:11
22:11
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
2
   
22:02
22:02
Cristiano Ronaldo beleeft droomavond met perfecte hattrick voor Al-Nassr
1
   
21:10
21:10
Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart
17
   
20:28
20:28
Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona
49
   
20:25
20:25
Ontketende Haaland houdt Manchester City met vier goals op titelkoers
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
MexicoLozano7
 
25
12 augustus 2021 om 21:06
Dit soort gasten kunnen een aardig balletje trappen maar je weet als je ze binnenhaalt nadat ze een paar jaar stilzaten in het buitenland dat ze ieder moment geblesseerd kunnen raken.
 
NinjaKong
 
4
12 augustus 2021 om 21:08
Heerlijk dat hij is teruggehaald naar ED, die knaap kan ons een hoop fraaie momentjes voorschotelen.
 
snaak84
 
0
12 augustus 2021 om 21:11
Hij is geen spits... lekker scherp weer... Aanvaller, dat dan weer wel
 
voetbalfreak
 
16
12 augustus 2021 om 21:15
Waarschijnlijk gebeurd bij het vieren van z'n 2e goal?
 
Feyereal
 
0
12 augustus 2021 om 21:17
Hopelijk valt het mee..
 
messistgermain
 
0
12 augustus 2021 om 21:31
Ben ook benieuwd hoe lang v ginkel en proper blessurevrij blijven. wedstrijd aantal is echt heel laag afgelopen 2 jaar. Blessures natuurlijk, maar hoop niet dat voor de kerst bij iedereen de puf eruit is.
 
jajoh89
 
0
13 augustus 2021 om 03:23
Zijn niet voor niets voetballers en geen doktoren. Goed dat de beslissing voor hem is genomen zonde om hem langer kwijt te zijn dan nodig. Niet goed voor de flow waar jullie nu in zitten.
 
Spijkenisser
 
1
13 augustus 2021 om 08:23
Een echte analist had het typerend gevonden dat na de wissel en inbreng van Bozenik de scherpte weg was in de voorhoede. Wederom heeft Bozenik vaak als een kip zonder kop zitten jagen na zijn balverlies. Bijna geen enkel duel gewonnen. Blessures komen voor, maar door de wissel was het een ander Feyenoord.
 
rotterdammert8
 
0
13 augustus 2021 om 10:00
Dat dus. Als je als spits tegen deze tegenstander niet scoort ga je het tegen elke eredivisie club lastig krijgen.