Marciano Vink vreet zich op: 'Een beetje respect, dit is echt schandalig'
Zondag, 10 maart 2024 om 10:58

Marciano Vink heeft er geen goed woord voor over dat Gijs Smal zaterdagavond werd uitgefloten door het publiek van FC Twente. De linkervleugelverdediger wordt hevig gelinkt aan een overstap naar Feyenoord en dreigt transfervrij te vertrekken.

Smal acht de kans 'heel klein' dat hij zijn aflopende contract bij Twente gaat verlengen, zo zei hij zaterdag bij ESPN. De verdediger zou op het punt staan om naar Feyenoord te vertrekken, zo zijn de geluiden.

De fans van FC Twente lieten zaterdagavond rond het thuisduel met Sparta Rotterdam (2-1 winst) hun ongenoegen blijken door Smal uit te fluiten bij zijn eerste balcontact. De verdediger speelde desondanks een uitstekende wedstrijd.

Smal was zichtbaar aangeslagen door de fluitconcerten. "Ik ben hier transfervrij gekomen. Toen waren er vier keepers en vier spelers geloof ik. De rest was aangevuld met jeugd, transfervrije spelers of huurlingen. Als we op deze voet doorgaan, ga ik weg met Champions League-voetbal. Dan heb je wel wat neergezet denk ik", aldus Smal.

'Klein hartje


"Hij heeft best wel praatjes, maar dit deed hem echt wat", begint Ron Jans bij Goedemorgen Eredivisie. "Dan zie je het hartje van Gijs Smal. Je kan iemand niet verwijten dat hij een bepaalde keuze maakt als zijn contract afloopt."

"Ik heb ook veel spelers bij Utrecht van wie het contract afloopt. Moet je die spelers dan ineens niet meer opstellen? Je moet kijken hoe ze trainen en spelen. Gijs Smal heeft het fantastisch gedaan bij Twente en verdient een mooi afscheid."

Vink is het met Jans eens. "Hij heeft het recht om te beslissen dat hij zijn contract niet verlengt of weggaat. Een club heeft ook het recht om het contract van een speler niet te verlengen. Je hebt twee partijen die elkaar wel of niet vinden."

"Het publiek moet zich normaal gedragen. Het is een speler van de club. Hij zegt het terecht. Hij kwam binnen met vier keepers en vier veldspelers. Ze hebben een geweldige prestatie geleverd. Een beetje respect naar hem toe, ik vind het echt schandalig."

Meer nieuws
   
15:33
15:33
VZ Kort: Einde seizoen voor Manchester City-doelman Ederson Moraes
77
   
15:25
15:25
Juventus ontslaat Massimiliano Allegri; vervanger kan tot medio 2027 tekenen
12
   
14:43
14:43
Spaan baalt van Ajax-vertrek: 'In een kwartier YouTube zag ik hoe goed hij is'
10
   
14:30
14:30
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
14:26
14:26
Premier League-spits ondergaat therapie: 'Ik smeekte een blessure te krijgen'
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Zanazanyan
 
9
10 maart 2024 om 11:02
Zou wat zijn als hij uiteindelijk toch niet naar Feyenoord gaat, hele circus voor niks geweest. Maar goed, de clicks zijn binnen en kranten verkocht, dus who cares.
 
IceThee
 
27
10 maart 2024 om 11:06
Espn is goed in dingen zwaar overdrijven, alles voor de aandacht. Eerste 2 balcontacten zijn er 15 mensen geweest die begonnen te fluiten, waarschijnlijk zijn die door hun buren al op hun vingers getikt want het stopte al na die 3 balcontacten. Tijdens zijn wissel applaus van het HELE stadion, zoals ook duidelijk te zien was. Nou gaan we in Nederland beter op negativiteit, dit is het zoveelste bewijs, maar het duidelijke overgrote deel stond voor hem op en klapte, maar we praten liever over 15 mensen die 3 keer fluiten en doen alsof het hele stadion dit deed. Nee, dat het überhaupt 15 mensen waren is niet goed en spelers uitfluiten is schandalig zwak, maar mijn god wat word dit weer zwaar overdreven door mensen die gister geen stap in de Veste hebben gezet, die hebben zoals altijd het hoogste woord en praten liever over negativiteit dan over positiviteit. Espn, ga dingen eens niet zo zwaar overtrekken en kijk ook eens naar de positieve kanten, want die was veel, maar dan ook veel groter dan de negatieve kant. Zoals ik zei, vrijwel het hele stadion stond op en klapte tijdens zijn wissel, waarom praten jullie daar dan niet over? Zum kotzen.
 
genieterr
 
7
10 maart 2024 om 12:06
Die 15 maakte klaarblijkelijk wel indruk op Smal, dat hij het hier zichtbaar moeilijk mee had en hij het ook benoemde in het interview.
 
Jansen Joenite
 
3
10 maart 2024 om 12:37
In het interview gaf hij juist aan het ergens wel begrijpelijk te vinden. Zoals ik het interview zag kwam de emotie niet door het fluiten, maar het besef wat hij onderdeel was van een mooie 'wederopstanding'. Dat besef mogen die paar fluiters ook wel even krijgen.
 
IceThee
 
3
10 maart 2024 om 13:04
Haalde je uit dat interview echt uit dat hij geraakt was door de fluitconcerten van enkelen? Dan raad ik je serieus aan om hem nog eens te kijken, want daar ging het helemaal niet om. Wat Jansen ook zei, hij was geëmotioneerd over zijn tijd en succes bij Twente, en dat is voor hem ook zeker iets om trots op te zijn. Dat zelfs daar wat negatiefs uit gehaald word, versterkt alleen mijn gevoel al. Espn, en in deze Vink en die slome van Dongen, spelen gewoon een kwalijke rol om iets totaal uit te melken wat er nauwelijks is. Espn is de zender van en voor de eredivisie, die mogen best eens voorzichtiger zijn met dit soort uitspraken en berichtgeving.
 
Twenteov
 
1
10 maart 2024 om 13:35
Genieterr hij was vooral emotioneel omdat veel mensen juist wel klapten als tegenreactie op die kneuzen die floten. En om de mooie tijd die hij hier had/heeft gezien waar ze vandaan kwamen
 
sloep01
 
7
10 maart 2024 om 11:06
Ja die jongen gaat naar Feyenoord en geef hem een ongelijk een club die in alles groter is dan met alle respect FCTwente , tja dat hij wordt uitgefloten ach dat gebeurt overal wel eens ik vindt dat nooit goed maar dat zijn imo niet echt supporters eigenlijk moet je trots zijn dat zo’n speler naar een topclub gaat .
 
RobbieBloem
 
0
10 maart 2024 om 11:38
Ik geef hem zeker ongelijk. No way dat hij naar Feyenoord gaat en op de bank gaat zitten.
 
miki1959
 
2
10 maart 2024 om 11:40
Ik zie het vooral als iets positiefs dat Feyenoord in staat is om de linksback van de nr3 te halen als back up van Hartman. Dat is ook weleens anders geweest bij ons. Mocht Hartman verkocht worden gaat er ongetwijfeld iemand anders komen.
 
92643
 
5
10 maart 2024 om 11:09
Bijzonder veel artikelen over dit onderwerp. Negativiteit scoort? Een klein clubje supporters (alles behalve massaal en/of aanhoudend) laat merken dat ze de handelswijze (lees: het gedraai) van een voetballer niet waarderen. Dat is best logisch. Zeker als je daarna gewoon klapt of je duim omhoog steekt.
 
JtjeVtt
 
7
10 maart 2024 om 11:29
Een paar mensen fluiten, een hoop mensen klappen daarna als hij gewisseld wordt. Storm in een glas water dit.
 
miki1959
 
3
10 maart 2024 om 11:37
De vraag die bij dit artikel staat. Wat vind jij van het uitfluiten van Gijs Smal? 32% vind dit begrijpelijk. Tegen die 32% zou ik willen zeggen schaam je diep maar dan ook echt heel diep. Dit valt op geen enkele manier goed te praten
 
JK-Ajax
 
5
10 maart 2024 om 11:42
Fluiten is wel wat gek ja, je haalt een speler transfervrij en die maakt een stap die op ieder vlak dat je kan bedenken omhoog is. De een zegt een paar de ander zegt 50, duidelijk is dat het hem wel wat heeft gedaan. Slechte beurt.
 
Jansen Joenite
 
3
10 maart 2024 om 12:09
Volgens mij was Smal helemaal niet aangeslagen door het fluiten, want hij gaf aan dat hij dat ergens begrijpelijk vond. Hij werd emotioneel bij het besef wat hij voor dit Twente bij elkaar heeft gebokst. Smal was onderdeel van 'de wederopstanding' en daar kan hij trots op zijn. Die paar fluiters werden wel terechtgewezen door het grote applaus.