Marco Bizot over intentie bij rode kaart: 'Ik denk dat het een prima actie is'
Zaterdag, 21 december 2019 om 22:58

AZ ging zaterdagavond verrassend onderuit bij Sparta Rotterdam (3-0). Dat was vooral te wijten aan de vroege rode kaart van doelman Marco Bizot, die al na vijf minuten moest inrukken. De goalie kwam ver uit zijn doel in een poging om Sparta-spits Ragnar Ache af te stoppen, maar tikte de aanvaller in plaats daarvan onderuit. "Hij doet het slim, hij tikt hem net voor mij weg als ik kom", reageert Bizot voor de camera van FOX Sports.

Bizot vindt dat het op zichzelf niet slecht was om zo ver uit zijn doel te komen. "Ik besluit om te gaan, omdat ik de steekbal zie aankomen, ik zie de ruimte die daar ligt. Ik denk dat het een prima actie is om dit voor te willen zijn", zegt de Oranje-international, die daar wel direct een kanttekening bij plaatst. "Het is alleen zo dat hij net iets eerder komt en ik net een fractie later kom, waardoor ik hem aantik. Ik had iets sneller moeten zijn, of iets slimmer met de situatie om moeten gaan. Dit is natuurlijk niet goed. Of het niet te druistig is? Dat is ook mijn spel en het gaat vaak goed."

AZ-trainer Arne Slot kan zich vinden in de rode kaart die Kevin Blom gaf. "Ik had de indruk dat-ie hem raakte", zegt de oefenmeester. "Dan kan de scheidsrechter de beslissing nemen om hem rood te geven. Of ik hem dat verwijt? Hij schat de situatie niet goed in. Tja, dat gebeurde Stijn Wuytens ook in diezelfde situatie. Maar als je te laat bent als keeper, kun je maar beter in je goal blijven. Dat zal hij achteraf zelf ook wel vinden. Maar het is een inschatting die je op dat moment moet maken."

Ondanks de nederlaag is Slot erg tevreden over het laatste halfjaar van AZ. "We kunnen terugkijken op een hele goede eerste seizoenshelft. We zijn door in de beker, we zijn door in Europa. En we staan, omdat ik verwacht dat Ajax morgen wint van ADO Den Haag, drie punten achter in de Eredivisie. Vorige week leken we door een bonusgoal (de late 1-0 van Myron Boadu tegen Ajax, red.) naast ze te komen, vandaag geven we dat op een heel vervelende manier weg. Maar het doet er niks aan af dat wij de tweede seizoenshelft heel veel hebben om voor te vechten."

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
5
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
MousaDembele19
 
11
21 december 2019 om 23:05
Prima analyse waarbij Marco zijn fout inziet. Dit verwerken, volgende keer beter aanpakken en door. Nu genieten van de winterstop en in het voorjaar vers verder op 3 fronten.
 
RyanBabel8
 
0
22 december 2019 om 09:15
Inderdaad, gewoon de feiten weergeven en klaar ben je. Heerlijk zulke realistische reacties. Daar kan menigeen nog een voorbeeld aan nemen.
 
WouterSL
 
2
22 december 2019 om 02:27
Erg goede keeper Bizot. Eigen jeugd of elders vandaan?
 
FC-Legend
 
3
22 december 2019 om 05:40
Tot jong Ajax geschopt, vervolgens verhuurt aan Cambuur. En daarna transfer gemaakt naar FC Groningen. Uiteindelijk via Genk bij AZ beland.
 
meralco
 
5
22 december 2019 om 08:40
Prima actie vaker doen!! En bedankt voor de punten
 
Hollandspur
 
1
22 december 2019 om 09:37
Prima analyse?? Ik vond het een uitermate stomme actie. Relatief ongevaarlijke situatie waar hij zich op een zeer onhandige wijze mee ging bemoeien. En dan die domme houding en gezichtsuitdrukking. Beetje rare gast vind ik het.
 
FRotank
 
0
22 december 2019 om 10:01
Goed voor het zelfvertrouwen van Sparta.
 
pinko
 
0
22 december 2019 om 11:19
Een domme actie van een matige doelman. Hij wordt hier en daar nogal gehyped vanwege een aantal clean sheets, maar zodra het spannend wordt komen de bibbers. Is niet voor niets overal min of meer mislukt. Maar als AZ er blij mee is, is het prima. In Nederland is voor wat betreft keepers een kinderhand snel gevuld.
 
azchelsea
 
1
22 december 2019 om 14:02
Een aantal clean sheets.. Hij heeft er dit jaar 30. 30! Tegen de traditionele top 3 allemaal de 0 gehouden laatste 5 ontmoetingen. Die opmerking dat het mis gaat als het spannend wordt slaat dus nergens op. Het is onmogelijk om zoveel clean sheets in een jaar te halen als prutser. Jij herinnert hem waarschijnlijk aan zijn groningen/Genk tijden waarin hij vaak grabbelde, maar die tijden zijn echt verleden tijd.
 
pinko
 
0
22 december 2019 om 14:31
Ik blijf hem een matige doelman vinden. Ook tegen b.v. Partizan thuis weer een domme blunder. Hij blijft ze maken, los van die nietsbetekenende clean sheets in de Eredivisie. Een beetje keeper in een goede ploeg - en dat is AZ - kan dat zo maar bereiken. Nee, deze jongen hoort absoluut niet in de Oranje selectie.