Mario Been: 'Elke linksback ligt van hem wakker, maar hij blijft een vraagteken'
Maandag, 4 maart 2024 om 08:08

Mario Been twijfelt waar het plafond van Yankuba Minteh ligt. Been vindt de Newcastle United-huurling momenteel de gevaarlijkste aanvaller bij Feyenoord, maar ziet hem tegelijkertijd veel onbegrijpelijke beslissingen maken. "Ik denk dat elke linksback 's nachts van hem wakker ligt,.Maar hij doet soms dingen...", zegt de analist zondag bij Dit was het Weekend.

Bij het terugblikken op PSV - Feyenoord (2-2) wil Been graag inzoomen op Minteh. De voormalig trainer van de Rotterdammers snapt waarom men zo over de Gambiaanse tiener twijfelt.

"Hij is op dit moment toch wel de gevaarlijkste aanvaller bij Feyenoord. Alleen is hij wel een langzame denker. Hij heeft altijd zijn hoofd naar beneden. Maar als je die aanname zag..."

Been doelt op een moment in minuut 57, waarbij Minteh de bal ogenschijnlijk moeiteloos uit de lucht plukt. Vervolgens schiet de jonge linkspoot de bal echter wild over de zijlijn.

"Dat begrijp je dan weer niet", lacht Been. "Daarom blijft hij altijd een groot vraagteken. Ik denk dat elke linksback 's nachts van hem wakker ligt, want hij blijft lopen, hij blijft gaan. Maar hij doet soms dingen waarbij ik denk: doe nou even je hoofdje omhoog."

Van Hooijdonk


Pierre van Hooijdonk is eenzelfde soort mening toegedaan. De oud-spits wil bij NOS Studio Voetbal óók zijn zegje kwijt over Minteh. "Hij is hartstikke gevaarlijk, alleen hij weet niet wanneer en wij weten niet wanneer. Het is een toevalsvoetballer, eigenlijk."

Van Hooijdonk twijfelt in hoeverre Feyenoord beter wordt van Mintehs speelstijl. "Gimenez krijgt amper ballen van Minteh. Als Berghuis bij Ajax speelt, weet Brobbey dat er een paar gaat krijgen. Minteh is absoluut niet betrouwbaar voor Gimenez. Er gebeurt wel iets als hij de bal krijgt, maar of je daar als centrumspits nou heel erg vrolijk van wordt..."

Zijn restoptreden daargelaten was Minteh wel goed voor de 1-1 zondag. Daarmee bracht de rechtsbuiten zijn seizoenstotaal naar zes competitietreffers. Ook was Minteh al driemaal aangever deze jaargang. Daar had hij in totaal achttien wedstrijden (waarvan negen basisoptredens) voor nodig.

Meer nieuws
   
20:30
20:30
Chelsea kruipt door het oog van de naald met uiterst belangrijke late zege
6
   
20:24
20:24
Borussia Dortmund levert absolute wanprestatie en verliest dik na blunders
5
   
20:20
20:20
Brahim Díaz neemt Real Madrid bij de hand tegen gedegradeerd Granada
12
   
19:55
19:55
Aangeslagen Joshua Zirkzee raakt geblesseerd; Bologna dicht bij Champions League
4
   
19:36
19:36
Sørloth (ex-FC Groningen) dingt door dubbelslag mee om topscorerstitel in LaLiga
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
bliek
 
17
4 maart 2024 om 08:18
Ik kan er niets aan doen maar ik vind het echt niets. Hij stoorde bij die goal natuurlijk goed hoor maar als je dan nog kijk hoe lang het duurt voor hij de controle heeft. Het is zelfs nog billenknijpen of die nog scoort. Als deze man iets meer rust in zijn spel kan krijgen en wat meer controle kan het zeker wat worden maar voor nu is het een blind paard vind ik
 
Zanazanyan
 
21
4 maart 2024 om 08:52
Ik ben het helemaal met jou eens, eigenlijk doet hij bij die goal ook alles fout. Hij begint met een goede actie door vol druk te zetten, vecht dan met de bal voor controle. Dan moet hij hem eigenlijk afleggen op Santi waardoor Santi hem in een lege goal kan tikken, maar in plaats daarvan kapt hij de keeper uit en verliest hij de controle. Hij frommelt hem er dan wel uiteindelijk in, maar mij bekruipt het gevoel toch dat het allemaal meer geluk dan wijsheid is. Zelfde met een moment in de 87ste minuut ongeveer, wanneer hij een goede actie heeft, Dest uitspeelt en Timber volledig vrij staat randje 16. In plaats van afspelen kapt hij echter nog een keer.. balverlies. En toch is hij onze gevaarlijkste aanvaller. ??
 
Migi
 
29
4 maart 2024 om 09:02
Jullie zijn wel erg streng. Hij doet toch niet alles fout, hij zet goed druk, pakt de bal af, speelt de keeper uit en scoort. Hij doet het struikelend ja, maar van mij had Santi die mega kans ook best struikelend mogen scoren.
 
Zanazanyan
 
10
4 maart 2024 om 09:12
Jij ziet toch ook wel dat die goal meer geluk dan wijsheid is? Er staan nota bene drie verdedigers voor hem als hij Benitez heeft uitgekapt. Tegenover die ene goede actie staan zeker zes verprutste aanvallen. Heb je daar een winger staan die overzicht behoudt en af en toe eens een voorzet geeft zou Santi gewoon op 30 doelpunten hebben gestaan. Maar ja, die hebben we niet dus moeten we het doen met Minteh. Hoorde Slot al zeggen dat ze misschien einde jaar willen kijken of ze hem nog een jaar gaan huren, dan huilt mijn voetbalhart toch een beetje.
 
bliek
 
5
4 maart 2024 om 09:19
Hij komt op een gegeven moment in een situatie daar raakt die ook geblesseerd dat komt echt door zijn onkunde hoor. Ventje heeft mijn inziens best een goede kop hoor en kan verschrikkelijk hard rennen. Maar uiteindelijk is dit niet een speler die Feyenoord na moet streven toch ? Hij scoorde vorige week echt mooi was een klasse goal , maar nogmaals voor nu komt die echt te kort hoor haha
 
ADRO
 
9
4 maart 2024 om 09:36
Ik vind jullie wel heel erg negatief over Minteh. Ben blij dat er iemand is die een actie durft te maken, niet bang is als het mis gaat. Ja het ziet er niet altijd even goed uit maar hij gaat wel. Had hem gister ook echt niet gewisseld aangezien hij de gevaarlijkste man was op het veld.
 
FR010FRDAM
 
14
4 maart 2024 om 09:37
Ik vind het vooral knap dat jij een actie van Minteh in de 87e minuut hebt gezien, terwijl hij in de 75e minuut gewisseld werd Daarbij is het gewoon een grillige speler, maar die wel altijd voor gevaar zorgt. Daarbij ook zijn verdedigende werk niet schuwt. Zou hem altijd opstellen. Begrijp ook echt niet dat hij gewisseld werd. Hiermee gooide Slot de handdoek in de ring.
 
Zanazanyan
 
8
4 maart 2024 om 10:19
Lol, einde van zijn wedstrijd dan. ?? Mijn speler is het niet, maar de waan van de dag regeert zie ik. Ik vind hem heerlijk als invaller, maar zou er nooit mee starten. Maar twee goals tegen Almere en een geslaagde actie tegen PSV en de meeste zijn alweer om kennelijk. Bijzonder.
 
bliek
 
5
4 maart 2024 om 10:45
Ik zou er ook niet mee starten. Is een speler die als je later inbreng veel meer plezier heb. Zeker als je voor staat en er ruimtes gaan ontstaan. Ventje is 19 jaar en zit echt wel potentie in. Maar dit is er voor nu geen waarvoor ik naar het stadion komt. Hij maakt zich populair omdat die hard werkt en zijn logo kust. maar voetballend komt die te kort
 
Migi
 
1
4 maart 2024 om 11:10
Ik vind hem zeker geen geweldige speler hoor, maar ik snap wel dat mensen zeggen dat hij "iets" brengt. Meestal is dat iets hoofdpijn bij Feyenoordfans, maar gisteren en de week ervoor was ie belangrijk.
 
bliek
 
0
4 maart 2024 om 11:29
Haha Migi das waar. Vorige week en gisteren zeker belangrijk hoor. En nogmaals het is geen pannenkoek hé en nog maar 19 jaar ook. Alleen tis geen speler die normaal bij Feyenoord in de basis zou moeten staan
 
Analist1995.
 
1
4 maart 2024 om 15:02
Keurig afgemaakt. Kan me de goal tegen Utrecht nog herinderen wat een speler haha.
 
aapie
 
6
4 maart 2024 om 09:44
Ik ben niet per se een fan van Minteh maar die goal van hem was gewoon weinig op aan te merken. Wat ik juist heel goed van hem vond was hoe beheerst hij hem uiteindelijk inschoot, in de rechterhoek. Hij had goed gezien dat er van links een Psv`er kwam aanstormen met een sliding. Die had de goal misschien nog kunnen voorkomen als Minteh hem niet zo rustig in de rechterhoek had gemikt. Daarnaast was er überhaupt niet eens een kans geweest als Minteh geen druk had gezet op die verdediger en de keeper, die zeer goed in de wedstrijd zat, niet op het verkeerde been had gezet. Er valt zeker veel op Minteh aan te merken, maar niet in dit geval.
 
Kieftenbeld
 
0
4 maart 2024 om 10:40
Ja of die ene kans tegen groningen voor een leeg doel, dat had volgens mij te maken met nonchalantheid
 
voetbalchick
 
3
4 maart 2024 om 08:20
Voor een supporter van Feyenoord kan Minteh een zegen zijn, maar ook speler die een kapotte telefoon kan veroorzaken.Toch vervloek ik hem meer dan dat ik juich voor hem.Je ziet hem wel stappen maken. Hij is meer in controle dan aan het begin van het seizoen. Aan het begin van het seizoen zag ik helemaal niets in hem, behalve zijn snelheid.Geef hem een goede veldtrainer die met hem aan de slag gaat en het kan echt een hele goede voetballer worden.
 
Baardgrasmus
 
0
4 maart 2024 om 09:15
Het feit dat hij gehuurd is maakt het iets moeilijker om hem volledig te waarderen. Want bij een eigen speler kan je hopen dat je goud hebt als die onvolkomenheden eruit zijn, maar nu heb je daar weinig aan. Volgend jaar nog een jaar huur zou wat dat betreft beter zijn, want ik denk wel echt dat hij stappen maakt.
 
273618
 
0
4 maart 2024 om 20:05
Precies, ik vind het echt zonde om een huurspeler die duidelijk nog niet 'af' is zoveel minuten te geven.
 
Migi
 
4
4 maart 2024 om 08:23
Als je hem een stel (voetbal)hersens geefy zou die zo een topper kunnen zijn, maar zijn tekortkomingen kan je er denk ik niet allemaal uit trainen. Echt de meest kip zonder kop voetballer ooit. Terwijl hij wel echt goed kan ballen.
 
Louis Tinner
 
0
4 maart 2024 om 08:25
Toch zie ik het wel zitten met Minteh! Is razendsnel en laat leuke dingen zien aan de bal. Ja hij is wisselvallig maar ook nog piepjong dus ik denk dat dat er nog wel uit gaat en dan kan het een hele goede worden.
 
henkie antonio
 
1
4 maart 2024 om 08:39
Erger me dood aan deze speler, maar hij maakt nu twee wedstrijden achter elkaar belangrijke doelpunten. Als hij iets rustiger wordt met om zich heen kijken en zijn passes timen, dan is het een geweldige speler. Ik denk niet dat hij Premier League niveau aan kan. Misschien kunnen we hem nog een jaar huren. Moch hij nou tot aan het einde van het seizoen redelijk spelen en niet weer helemaal terugvallen in wat hij tot voor kort liet zien, dan zie ik hem graag nog een jaartje bij de mooiste club van Nederland spelen.
 
Partyboooi
 
0
4 maart 2024 om 08:39
In zo'n wedstrijd tegen een goed voetbalend team (psv) kan je hem er goed bij hebben. Want dan ligt er ruimte en hij is ook erg aanwezig met druk zetten. Prima dus. Maar wat Been en van Hooijdonk zeggen klopt wel. Vergeet alleen niet dat hij pas 19 jaar is en nog genoeg kan leren. Zou wel mooi zijn als hij nog een jaar in Rotterdam kan blijven en daar kan bijleren. Overigens worden er hier rake dingen gezegd over de aanvoer naar Santi. Die moest het gisteren weer veelal alleen doen, dat dreef ie soms tever door, maar ik zag wel weer vlagen van de oude Santi gelukkig. Nu nog wat scherper en meer geluk voor het doel....
 
Quillinho
 
8
4 maart 2024 om 09:54
In het achterhoofd gelaten dat hij pas 2 jaar profvoetballer is en nu al dit kan laten zien, geeft mij wel hoop dat hij misschien een carriere als Diaby tegemoet kan zien.
 
Sitostick
 
5
4 maart 2024 om 10:26
Minteh is alsof je je speler op FIFA 99 dribbelen en 99 snelheid geeft en geen punten meer over hebt voor alle andere skills.
 
misgunner39
 
1
4 maart 2024 om 11:24
Yankuba Minteh die jongen is pas 19 he, heeft hiervoor 1 seizoen gespeeld op het hoogste niveau van Denemarken. Mensen die zeggen dat die goal geluk was of dat hij de bal moest afspelen hebben nooit zelf zo gescoord. Die jongen speelt laatste super goed, prachtige goal tegen Almere. Alleen maakt wel vaak nog verkeerde keuzes. Volgend seizoen wordt hij nog 1 jaar verhuurd, daarna gaat die Almiron vervangen bij Newcastle, in sha allah
 
kali
 
0
4 maart 2024 om 12:21
Ik vind zijn balbehandeling soms wel echt dramatisch, dat hij er dan soms doorheen frommelt is toch ook ergens wel weer knap. Net als bij de goal gisteren had hij na het blok de bal zo goed als de gehele tijd niet onder controle. Neemt niet weg dat er wel veel dreiging vanaf komt en als hij nu eens extra traint op techniek zie ik hem wel uitgroeien tot een speler voor de subtop van Europa.