Mario Götze zinspeelt op vertrek: 'Ik wil op het hoogste niveau spelen'
Maandag, 14 maart 2022 om 14:28

Mario Götze tekende in de zomer een nieuw contract bij PSV, maar de 29-jarige middenvelder sluit een voortijdig vertrek uit Eindhoven na het afscheid van zijn geliefde trainer Roger Schmidt niet uit. Götze spreekt in het Duitse blad Sports Illustrated openlijk over zijn ambities. "Ik heb er altijd mijn missie van gemaakt om de Champions League te winnen. Dat zou ik nog steeds graag willen bereiken", aldus de spelmaker.

"De Champions League winnen is iets dat ik graag wil, maar het is geen moeten", benadrukt Götze, in wiens behoorlijk gevulde prijzenkast de trofee voor het miljardenbal nog ontbreekt. Götze tekende aanvankelijk voor twee seizoenen bij PSV en waardeerde dat in september op tot medio 2024. "Ik heb de stap van de Bundesliga naar Nederland gemaakt om iets nieuws te zien en te beleven", aldus Götze, die daarvoor Borussia Dortmund en Bayern München diende. "Tot nu toe kende ik alleen de Bundesliga, waar ik tien jaar had gespeeld."

De verrassende komst van Götze twee jaar geleden naar PSV kan niet los gezien worden van de aanwezigheid van Schmidt, die toen eveneens net gearriveerd was in Eindhoven. De trainer van een club is voor Götze al zijn hele carrière belangrijk in zijn keuzes. "Een terugkeer in de Bundesliga? Voor mij moet er veel bij elkaar komen. Het pakket van coach en club moet kloppen. Dan zou dat kunnen gebeuren, maar het is niet zo dat ik zeg: ik moet absoluut terug naar de Bundesliga." RB Leipzig is wel een mogelijke optie. "Domenico Tedesco is een zeer interessante trainer met veel potentie", zegt de 63-voudig international.

Götze denkt hardop aan een van de andere grote voetballanden. "Ik wil op het hoogste niveau in Europa spelen, het liefst in Italië of Spanje. Ook de Premier League spreekt me aan, omdat de clubs daar aan elkaar gewaagd zijn." Voorlopig strijdt Götze met PSV nog op drie fronten mee om de prijzen. De aanvallende middenvelder staat na bijna twee jaar in Eindhovense dienst op 16 goals en 16 assists in 67 wedstrijden.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (109)

 
Gooner4
 
166
14 maart 2022 om 14:32
Prima dat dit de wensen/doelen zijn, maar ik hoop toch dat hij realistisch genoeg is om te beseffen dat hij echt niet meer in de top zal komen.
 
XAJAcfa
 
41
14 maart 2022 om 14:38
Hij kan niet eens twee wedstrijden in de eredivisie een 7 halen, veel geld voor laten we eerlijk zijn geen topspeler. Hij is gehaald op verzoek van Schmidt maar heeft net als Zahavi niet gebracht wat werd verwacht. Beide spelers hebben Mio's aan tekengeld gekregen en een top salaris maar zijn eigenlijk een miskoop.
 
Fossen
 
23
14 maart 2022 om 14:43
Wat had jij exact van Götze verwacht dan?
 
InkeMontana
 
151
14 maart 2022 om 14:48
Persoonlijk had ik van een speler als Gotze wel verwacht dat hij een grote uitblinker van de eredivisie zou zijn met een stuk of 10 goals en daarboven op nog een zelfde aan assists binnen een seizoen. Maar hij is zeker geen uitblinker binnen de eredivisie en bij Psv maken ook spelers als Gakpo, Madueke, en ik vind nu zelfs Veerman al, een stuk meer indruk. Vind zelf dus ook dat ie zich wel wat nederiger mag opstellen dan hoe die zich in dit artikel opstelt.
 
SilverFront
 
54
14 maart 2022 om 14:51
Fossen, ik hoop niet dat je nu probeert te zeggen dat hij op verwachting gepresteerd heeft. Natuurlijk wist iedereen dat het niet meer de Gotze van 2010 was, maar heel NL had wel veel meer verwacht van hem. Hij is in niet 1 topwedstrijd echt beslissend of doorslaggevend geweest. Daarnaast schat ik hem ook zeker niet in bij de top 3 van belangrijkste spelers van PSV, dat zijn dit seizoen Gakpo, Sangare en Madueke. Vele psv fans waren over the moon, en het zou een veel betere aankoop worden dan Tadic etc. We mogen toch gerust zeggen dat Gotze aardig gefaald heeft in Eindhoven. En waarom hij nu dan zegt dat hij nog graag de CL zou willen winnen met een andere club is mij echt een raadsel. Want dat niveau tikt hij al lang niet meer aan.
 
MrKrillin
 
17
14 maart 2022 om 14:53
Fossen "wat had jij exact van Götze verwacht dan?" Kom op man, eerste periode bij PSV was hij echt goed. Behoorde tot beste middenvelder(s) van Nederland. Tuurlijk zijn dan de verwachtingen hoog bij zo een naam. Hij heeft daarna een dip en komt er amper nog uit.
 
Fossen
 
55
14 maart 2022 om 15:09
Ik zal ook niet beweren dat hij de beste speler van de Eredivisie is, maar mensen die zeggen dat hij 10 goals en 10 assists moet hebben, hebben compleet de verkeerde verwachtingen. Hij is namelijk, anders dan wat iedereen op de een of andere manier denkt, vrijwel nooit een topscorer geweest, of iemand die 15 assists per seizoen geeft. Bij Bayern niet en ook bij Dortmund niet, alleen in de eerste paar seizoenen dat hij doorbrak. Al met al is hij sinds begin dat hij er is elke 163 minuten bij een doelpunt betrokken, een vergelijkbaar gemiddelde als in zijn beste seizoenen in Duitsland. Dat is voor zijn doen prima. Daarnaast is zijn inbreng buiten goals om veel belangrijker voor mij. Had Pieter Zwart laatst nog een interessant artikel over, hoe makkelijk Gã¶tze nog steeds voetbalt. Dus nee, hij is geen absolute wereldvoetballer meer, maar doen alsof hij geen kwaliteiten heeft, of zelfs "gefaald heeft" of een "miskoop" is zwaar overdreven en pure scorebordjournalistiek. En ik betwijfel ten zeerste of de mensen die dat zo hard roepen, wel echt met regelmaat PSV kijken. Die kijken gewoon de uitslag, zien geen goal of assist van Gã¶tze en denken: ha, slecht gespeeld.
 
Vernon
 
12
14 maart 2022 om 15:23
@Fossen, ik kijk ook niet zo naar goals, maar ook met het type rol dat jij beschrijft heeft hij toch al lang niet meer uitgeblonken?
 
Fossen
 
13
14 maart 2022 om 15:26
@Vernon, dat vind ik wel. En dat bedoel ik, daar kun je prima over van mening verschillen. Maar mensen zeggen dat hij tegenvalt omdat hij geen dubbele cijfers heeft in goals en assists. Terwijl hij die speler nooit geweest is.
 
Mr_knowledge
 
5
14 maart 2022 om 15:31
Ja maar dan moet je ook niet roepen dat je naar een “hoger” niveau wilt?
 
Fossen
 
15
14 maart 2022 om 15:34
Ach ja, toen hij afgelopen zomer niet naar de PL wilde werd hier door Valentijn geschreven dat het ambitieloos was, nu toont hij ambitie is het weer niet goed. Het zou mij niet verbazen als er een aantal clubs zijn die CL spelen hem graag willen hebben.
 
swaap
 
3
14 maart 2022 om 15:56
Zeggen dat hij zo'n speler is geweest klopt wel maar als je van de Bundesliga naar de Eredivisie komt verwacht je wel meer dan dit...
 
Fossen
 
16
14 maart 2022 om 15:59
Ja geen idee, toen hij naar de Eredivisie kwam las ik vooral dat hij het niet meer kon belopen, nooit fit was en ging afbouwen. Uiteindelijk speelt hij wekelijks en nu is de kritiek dat hij teveel wedstrijden mag spelen. Het is nooit goed in Nederland
 
InkeMontana
 
8
14 maart 2022 om 16:43
Fossen. Natuurlijk kan iedereen verschillende verwachtingen hebben bij een type speler en daarop ook baseren of je iemand geslaagd vind of niet. Persoonlijk had ik van Gotze een impact verwacht als die van Tadic op Ajax ongeveer heeft gehad. Als ik dan even zijn statistieken lost laat, komt Gotze daar ook qua spel en impact op het spel van Psv bij lange na niet in de buurt. Zoals gezegd zijn er spelers binnen Psv veel belangrijker en beslissender dan Gotze op het spel van Psv. Pak ik dan toch nog even terug op statistieken dan zegt het niet zoveel natuurlijk dat Gotze binnen de Bundesliga niet uitblonk in goals en assists, dat deed een Tadic bijv. ook niet binnen de PL. Mijn inziens zou een uitblinkende aanvallende middenvelder binnen de eredivisie ook behoorlijke statistieken moeten kunnen halen. Het zegt voor mij bijvoorbeeld toch wel veel dat Veerman nu al evenveel assists bij Psv in de eredivisie heeft als Gotze dit seizoen.
 
Fossen
 
2
14 maart 2022 om 16:50
Maar het is toch vreemd om dingen van een speler te verwachten die hij in een andere competitie ook niet heeft gedaan? Niemand had toch ook van Tadic verwacht dat hij zo extreem veel assists ging geven bij Ajax? En laten we eerlijk zijn, van een Götze verwachten dat hij dezelfde impact heeft op PSV als Tadic heeft op Ajax is ook niet helemaal eerlijk natuurlijk. Wat Tadic laat zien is bizar qua aantallen, en dan zou Götze dat niet alleen moeten halen, maar ook nog eens terwijl hij niet eens zo'n speler is.
 
CIC13
 
1
14 maart 2022 om 17:24
@fossen, Tadic stond al sinds zijn tijd bij Groningen en Twente bekend als zeer productieve speler. Daar hadden de meest mensen (zeker binnen Ajax) wel bepaalde verwachtingen van. Van Gotze werd dit seizoen ook meer verwacht dan hij tot dusver levert. Hij komt echt niet aan de cijfers uit zijn beste Bundesliga seizoenen. En dat terwijl hij grotendeels opgesteld staat als meest aanvallende middenvelder.
 
RamboKolombo
 
0
14 maart 2022 om 18:00
Hij hoeft zeker niet die speler te zijn maar hij moet wel scoren of er staan in de wedstrijden tegen Ajax Fey of Europese wedstrijden en dat doet hij ook niet. Ik heb liever dat die gewoon gaat.
 
Bossie
 
0
14 maart 2022 om 18:41
@fossen, Hij voetbalt inderdaad goed, maar dat doet hij wel in de eredivisie .hier krijgt hij te maken met mindere tegenstanders die hem daar ook de tijd en ruimte voor geven. Ik ben benieuwd of hij dit ook op een hoger niveau kan laten zien.
 
InkeMontana
 
1
14 maart 2022 om 18:42
Fossen. Er werd zeker wel veel van Tadic verwacht (hij liet eerder bij Twente natuurlijk al vergelijkbare cijfers zien als nu bij Ajax), dat hij het buiten die verwachtingen om uitzonderlijk doet ben ik met je eens, maar ik had ook uitzonderlijke dingen van Gotze verwacht. Het kan toch dat mijn verwachtingen van hem dan blijkbaar hoger lagen, ik was echt bang over zijn mogelijke impact op Psv en de eredivisie, dan die van jou? Overigens doelde ik met die impact niet per se op de cijferlijke impact van Tadic he, maar meer op de impact op het spel van Ajax, mijn verwachting was zeker dat Gotze de beste speler van Psv zou gaan worden en dat is hij mijn inziens bij lange na niet geworden.
 
gomes1psv
 
1
14 maart 2022 om 19:34
Kennelijk niet genoeg om hem bij Twente weg te halen anders.
 
InkeMontana
 
4
14 maart 2022 om 19:46
Gomes1psv. Je weet dat Tadic in seizoen 14/15 voor 14 miljoen bij Twente vertrok, de financiele situatie van Ajax destijds nog heel anders was dan heden ten dage , en Ajax zijn 'topaankoop' in die transferzomer de helft van die 14 miljoen kostte he?
 
skes14
 
12
14 maart 2022 om 14:40
Ik betwijfel of hij daar realistisch genoeg voor is als ik dit zo lees. Hij is totaal geen uitblinker in de eredivisie en begint over RB Leipzig en de andere topcompetities alsof ze daar in de rij staan om hem daar binnen te halen.
 
AsRoma8
 
1
14 maart 2022 om 15:12
Vorig seizoen was hij zeker wel een uitblinker, dit seizoen meestal niet.
 
Japie_Krekel
 
21
14 maart 2022 om 14:44
Precies. De Eredivisie is ver van het hoogste niveau en hier steekt hij er eigenlijk al niet met kop en schouders boven uit
 
DerKaiser123
 
9
14 maart 2022 om 15:09
Echt he. Gotze wil dus blijkbaar perse naar Leipzig, maar volgens mij ontbreekt hem aan zelfkennis. Die hebben daar al Nkunku, Olmo, Forsberg en Szoboszlai rondlopen, tenzij Gotze graag op de tribune wilt zitten.
 
Jaap-Pieter
 
1
14 maart 2022 om 15:44
Nkunku speelt vaker als spits en is in de zomer waarschijnlijk weg. Ik verwacht ook dat spelers als Olmo en Szobozlai binnen nu en 1,5 jaar een stap gaan maken. Ik denk dat Götze als back-up van Forsberg en waarschijnlijk een nieuw talent niet eens zo onwaarschijnlijk is.
 
DerKaiser123
 
6
14 maart 2022 om 16:27
Klopt Leipzig gaat heel het elftal verkopen. Wat een rare gedachte. Laat Szoboszlai eerst maar eens een basisplaats veroveren. En waarschijnlijk gaat Leipzig dan weer voor een jong talent in plaats van teren op oude veteranen als Forsberg en Gotze.
 
Jaap-Pieter
 
1
14 maart 2022 om 17:22
Leipzig is een verkoopclub dus dat is helemaal geen rare gedachte. Na een seizoen zoals dit is Nkunku gewoon klaar voor een overstap. Olmo wordt te vaak in verband gebracht met topclubs om niet te vertrekken binnenkort en Szosboszlai is misschien discutabel.
 
KasperStein154
 
1
14 maart 2022 om 18:48
Verkoop club? Meer dan 50% van de spelers zit daar langer dan een gemiddelde voetballer bij een club. Noem een Gulasci Orban etc etc
 
False9
 
177
14 maart 2022 om 14:32
Meer weerstand opzoeken terwijl je in de Eredivisie niet eens uitblinkt, klinkt als een goed verhaal
 
fcdbn1
 
15
14 maart 2022 om 14:54
Heeft de ambitie om de Champions League te winnen. Dan kan hij binnen de eredivisie de overstap maken naar Feyenoord .
 
PeerBerwers
 
6
14 maart 2022 om 17:31
Lijkt me inderdaad een prima overstap. Bij Feyenoord lopen ook allemaal spelers die ambities hebben die ze niet kunnen waarmaken
 
Westend
 
2
14 maart 2022 om 14:59
Denk dat PSV momenteel ook wel een beetje zijn top is. Hier speel je nog een soort van voor de landstitel. Gaat hij naar de grote competities (spanje, Engeland, Italie of zelfs Frankrijk), dan gaat hij de concurrentie nooit winnen bij de topploegen. Het is echt een prima speler hoor, maar wereldtopspelers (wat is hij, nummer 10?) concurreer je met De Bruyne, Muller, Messi en dat soort spelers. Dat gaat hij gewoon nooit winnen.
 
RightWingBack
 
33
14 maart 2022 om 14:32
Als hij op het hoogste niveau wil spelen, dan mag hij de tribune warmhouden. Hij is niet eens goed genoeg voor het eerste van PSV. Of hij moet lekker voor een laagvlieger in Spanje willen voetballen, maar volgens mij kan je dan beter Europees spelen met PSV. Deze vent heeft het te hoog in zijn bol...
 
blaugrana11
 
3
14 maart 2022 om 15:09
Alsof een club die uberhaupt cl speelt hem gaat halen. Zijn niveau in het buitenland is denk ik rechterrijtje/middenmotor la liga niveau. Premier league kan ie sws al niet meer aan lijkt me.
 
Belle
 
34
14 maart 2022 om 14:34
Deze jongen komt toch op alle fronten te kort om in een Europese top competitie aan de slag te kunnen? laat staan bij een potentiele CL winnaar.
 
GluubsterTJ
 
14
14 maart 2022 om 14:35
In Italië of Spanje kan hij wel in bepaalde rollen uit de voeten, de PL lijkt mij zeer ongeschikt gezien zijn fysieke aspecten. Dat gezegd hebbende denk ik dat de ploegen met interesse uit La Liga en Serie A niet spelen om de CL plekken, kun je nagaan de CL winst.Dromen en ambitie tonen mag altijd natuurlijk en is alleen maar goed.
 
joventut
 
41
14 maart 2022 om 14:36
Misschien kan Götze Champions League spelen met clubs als Olympiakos of Besiktas...??
 
GwnGijsie
 
6
14 maart 2022 om 14:36
Hoe gaat deze man het bijbenen als de intensiteit omhoog gaat ?
 
Aqua1
 
4
14 maart 2022 om 14:36
Laat hem eerst eens uitblinken en presteren, laat sporadisch wat zien maar valt mij eigenlijk wel tegen. als hij stap omhoog wil maken moet hij meer gaan brengen. Viel tegen Utrecht tegen, pleiten zelfs voor Doan op 10..
 
FCB_Catalunya
 
7
14 maart 2022 om 14:39
Vergeet het maar, de top gaat hij bij lange na niet halen. Zelfs bij PSV is hij vaak onzichtbaar en zijn cijfers zijn nou niet heel bijzonder voor iemand met zijn staat van dienst. Nee, de CL winnen is niet haalbaar en geen enkele club die er kans op maakt is in Götze geinteresserd.
 
PerPSV
 
11
14 maart 2022 om 14:39
Tsja, dat zat er een beetje aan te komen na de aankondiging van Schmidt. Velen zullen het, ook gezien de eerste reacties hier, niet met mij eens zijn, maar voor mij zou het nog altijd een droom zijn om Mario nog een paar jaar in Eindhoven te zien. Het moge duidelijk zijn dat het niet is wat we gehoopt hadden, zeker in statistieken en hij neemt ons niet bij de hand, maar in een goed draaiend elftal heeft deze man laten zien zo geweldig te kunnen voetballen. Daarnaast leek hij echt wel op zijn plek in Eindhoven. Ik weet niet hoe realistisch het is om Götze een vol jaar op topniveau te zien (aangezien we dan dus ook een vol jaar een goed draaiend elftal moeten hebben), maar mijn laatste sprankje hoop is nog niet verloren.
 
Davilla_7
 
15
14 maart 2022 om 14:57
De reacties hier zijn van mensen die nooit 90 minuten PSV kijken. Niet serieus te nemen. Götze is en blijft gewoon een geweldenaar voor ons en laten we hopen dat hij toch nog lang in Eindhoven blijft
 
MikeVanh503
 
4
14 maart 2022 om 15:09
Ik heb de indruk dat de spelers om hem heen niet de voetbal intelligentie hebben zoals götze die heeft waardoor hij niet altijd begrepen wordt. Ik zie hem zeker niet slagen bij een topclub maar tussen betere spelers zal hij beter gaan renderen.
 
London Calling
 
1
14 maart 2022 om 16:40
Geweldenaar valt wel mee toch. Het probleem is dat veel mensen hier wel heel erg zwart wit kijken naar spelers. Hij speelt niet de eredivisie aan flarden zoals sommigen verwacht of gehoopt hadden, maar hij hoort zeker bij de betere spelers van PSV en daarmee ook tot de betere spelers van de Eredivisie. Ik denk dat hij best nog een stap kan maken naar een leuke club in het buitenland, alleen zie ik hem, ook vanwege zijn leeftijd (toch al bijna 30), niet nog een stap maken naar een club die we tot de grotere kanshebbers voor de CL rekenen.
 
Cas1
 
2
14 maart 2022 om 14:41
Nou begin dan met het winnen van de Conference league. Ik denk dat Gotze te goed is voor dit team en dat daardoor hij onvoldoende uit de verf komt. Te veel zwakke spelers in dit team. Ik las in het verleden dat Psv op zoek was naar een keeper die mee kon ballen. Drommel balt Nooit mee. Psv zocht geen lijnkeeper en schopte Unnerstal eruit. Ik zag reddingen van Drommel op de lijn afgelopen zondag. Goede reddingen trouwens
 
Westend
 
0
14 maart 2022 om 15:06
Gotse te goed, waardoor hij door zijn teamgenoten niet uit de verf komt? Als je Gapko en een (in vorm) Madueke links en rechtsvoor je hebt (die wel onderscheidend kunnen zijn), dan ligt het niet aan Gotse zelf. Hij vertraagd met vragen ook gewoon te erg. Met 2 zulke goeie buitenspelers moet je als 10 altijd wel een voetballende optie hebben. Zeker in de eredivisie
 
Cas1
 
0
14 maart 2022 om 15:13
Nou noem je net de twee goede spelers. Doan ook trouwens, maar de rest is gewoon niet goed genoeg. Veerman is nog niet eerlijk te beoordelen
 
Westend
 
1
14 maart 2022 om 15:19
Ja maar dat zijn in de afspeelcirkel van Gotse toch juist de spelers waar hij het van moet hebben? Sangare achter hem zorgt ervoor dat hij niet al te veel bezig hoeft te zijn met zijn directe tegenstander bij balverlies. Het huidige systeem van PSV zou Gotze juist moeten in zijn top moeten laten spelen. Hij kan de bal in principe altijd voetballend kwijt en hoeft niet terug te dekken.
 
JustusMorris
 
4
14 maart 2022 om 15:38
@Westend. Even random vraag, waarom schrijf je Gotse Ipv Götze (vooral die s ipv z)? Nou zie ik hier vaker namen verkeerd geschreven worden, maar snap oprecht niet waarom je Gotse zou schrijven (geen aanval verder). En ben het eens met je mening over Götze
 
SebastiaanSpijker
 
0
14 maart 2022 om 18:58
Laat hem toch zoals hij het wil tiepen
 
t0mt0m18
 
3
14 maart 2022 om 14:41
Hij heeft niks (meer) te zoeken op dat niveau, ik heb als ik PSV kijk vaak genoeg pas laat in de wedstrijd door dat hij überhaupt meedoet. En als je Veerman, die uiteraard ook z'n beperkingen heeft, altijd met mooie ballen ziet strooien kom je er pas achter dat Götze dat eigenlijk helemaal niet heeft, wellicht soms een klein kort steekballetje in de laatste fase van het veld, maar verder tikt hij altijd maar een beetje rond op de vierkante meter zonder intentie eens vooruit en in de diepte te kijken. Hij valt me vies tegen dit seizoen, hij lijkt het allemaal wel prima te vinden om een beetje te rentenieren op dit niveau, en dat is ook weer prima, maar dan blijft dromen van een stap hogerop wel een droom.
 
Prosoccr47
 
2
14 maart 2022 om 15:06
Götze is vaak onzichtbaar in duels die erom gaan, maar dat hij maar een beetje rondtikt is onzin. Je merkt dat hij een rustpunt is in het elftal en alles zoveel mogelijk voetballend probeert op te lossen. Het ligt deels ook aan zijn teamgenoten, die hem niet altijd lijken te begrijpen. Ik denk dat hij met betere spelers om zich heen in een dominant elftal ook meer gaat opvallen, maar voor de absolute top komt hij snelheid te kort.
 
t0mt0m18
 
1
14 maart 2022 om 15:55
Ik ben het wel met je eens hoor, ik bedoel meer dat het me opvalt dat als hij de bal krijgt, laten we zeggen in de middencirkel of zelfs iets hoger, hij zelden direct vooruitkijkt en één van de buitenspelers diep steekt, zoals Veerman vaak doet, maar vaker (zoals jij het noemt: rustpunt), gaat voor het één tweetje om een beetje balbezit te houden op de vierkante meter.
 
reserve-coach
 
5
14 maart 2022 om 14:41
Ik ben als PSV-fan blij dat ik Götze in het eindhovense rood-wit heb zien spelen. Misschien zal hij het een niveau hoger niet meer kunnen belopen ( nu laat hij ook niet altijd zien hoe goed hij kan zijn), maar mocht hij de kans krijgen om op hoger/ champions league niveau te gaan spelen moet hij die kans gewoon pakken. als een Club als AC Milan of een Atalanta komt zie ik ze wel als serieuze opties voor Götze. Ookal zou ik het persoonlijk nog wel gaaf vinden hem de komende jaren nog in eindhoven te zien ballen.
 
Prosoccr47
 
3
14 maart 2022 om 15:03
Als je de CL wil winnen dan moet je hoger mikken dan Atalanta en Milan. Desalniettemin verwacht ik dat hij wel vertrekt als bovengenoemde teams komen.
 
MitchellNec
 
1
14 maart 2022 om 14:42
Nou gotze ik kan je wel vertellen dat je die nooit gaat winnen, deze mAn kan wel naar het hoogste niveau willen. Maar dan bij een suptopper zie hem persoonlijk niet geschikt voor in topclub
 
Boris19
 
9
14 maart 2022 om 14:43
Voor het salaris dat hij verdient, brengt hij te weinig. Ik zou hem in de zomer gewoon verkopen. Je krijgt nog wat centen voor het afkopen van het contract en het scheelt een hoop salaris.
 
cuco10
 
1
14 maart 2022 om 14:54
Contract loopt toch af?
 
Boris19
 
4
14 maart 2022 om 15:01
Heeft 2 jaar bijgetekend, maar zal vast wel maximale transfersom instaan.
 
cuco10
 
0
14 maart 2022 om 15:19
Ow dat wist ik niet. Dan kunnen we er mooi nog wat voor krijgen.
 
 
1
14 maart 2022 om 14:46
Een mooi streven, het is echter alleen de vraag of 1 van de paar topteams op hem zitten te wachten. Ik vind dat hij na de winterstop wel beter begint te spelen, maar het is niet zo indrukwekkend dat ik verwacht dat de echte top hem gaat halen. Los daarvan speelt hij dit seizoen wel vrij veel, dus ik kan mij wel voorstellen dat duitse clubs wel beseffen dat hij toch nog fit genoeg is en hem willen halen.
 
AjaxRosenberg
 
1
14 maart 2022 om 14:48
Het is mooi dat hij als wereldkampioen toch een paar jaar in de eredivisie gespeeld heeft. Bij vlagen laat hij hele mooie dingen zien maar het is toch wel duidelijk dat het beste er af is. Wellicht is er in het moderne topvoetbal gewoon geen plek meer voor dit soort spelers. Het fysieke/verdedigende aspect is dermate belangrijk geworden dat iedereen daar in mee doet. Een speler als Van der Vaart had daar op een bepaald moment ook moeite mee.
 
Prosoccr47
 
2
14 maart 2022 om 15:01
Denk dat dit ook tegen hem gaat werken in de top. Götze is voetballend nog steeds de beste in de eredivisie, met betere spelers om zich heen zal hij ook meer opvallen. Echter komt hij snelheid en fysiek te kort om echt mee te kunnen op absoluut topniveau. Een wedstrijd als Real-Psg ging met een dusdanig tempo wat ik hem bijvoorbeeld niet zie belopen.
 
 
1
14 maart 2022 om 14:48
Alsof hij in de Eredivisie laat zien dat ie van wereldklasse is ! Ik denk juist dat dit zijn niveau is .
 
de kenner II
 
2
14 maart 2022 om 14:49
zelfreflectie kent deze speler niet. Al 2 jaar geeft hij in wedstrijden op niveau niet thuis. Zal wel meegaan met zijn trainer naar die club.
 
fcdbn1
 
0
14 maart 2022 om 14:51
Vroeg gepiekt, jammer dat hij zijn potentie niet vol heeft door kunnen zetten. Was op jonge leeftijd op weg een van de grotere spelers te kunnen worden van zijn generatie. Zo zullen we hem ons nooit herinneren helaas.
 
OREELY
 
0
14 maart 2022 om 15:00
mooie ambities, maar buiten de naam van weleer zit niemand te wachten op een type gotze. dit soort type spelers sterft uit op het allerhoogste niveau omdat er hele andere dingen worden gevraagd. natuurlijk kan hij wel bij een club die CL speelt, maar niet bij een club die ook nog eens meestrijdt voor de CL winst.
 
Sirius
 
0
14 maart 2022 om 16:04
Niet helemaal waar. Gotze is allang niet meer die speler die hij was toen hij richting Bayern vertrok. Niet kwalitatief, niet qua potentieel en ook zeker niet meer qua snelheid. Een type Gotze waarbij het niveau van de kwaliteiten wel top is, kan nog gewoon mee in het hedendaagse voetbal.
 
Stan80
 
1
14 maart 2022 om 15:01
Ik vind hem alleen in het begin van zijn overstap een toevoeging geweest. Zeker dit seizoen vind ik hem weinig toevoegen. In Europese wedstrijden is hij ook totaal geen toevoeging geweest.
 
ModricMagic
 
2
14 maart 2022 om 15:04
Met alle respect en zijn ambities om de CL te winnen. Maar deze kerel overtuigt niet eens in de Eredivisie. Dan is een topclub die de CL wil winnen heel hoog gegrepen. Hij moet gewoon naar een middenmoter in een topcompetitie als die weg wil.
 
FOXWILD!
 
0
14 maart 2022 om 15:05
Hij komt bij psv al tekort. Wat wil je dan in het buitenland doen?
 
Westend
 
2
14 maart 2022 om 15:09
In zekere zin speelt hij (als Duitser) al in het buitenland (nederland) na jaren in de eigen competitie te zijn gebleven ;p
 
mitchajax020
 
0
14 maart 2022 om 15:09
Ik vindt het een goede voetballer maar had wel verwacht dat hij echt veel meer bracht bij psv
 
AidenMcGeady
 
1
14 maart 2022 om 15:13
Natuurlijk waren de verwachtingen torenhoog, maar ik vind dat deze jongen wel heel erg gezocht/afgebrand wordt. Hij doet het gewoon hartstikke prima, en toont met momenten nog steeds zijn klasse. Cijfermatig had het misschien wel wat beter gemogen, maar dat het niet meer de Gã¶tze van 5 a 6 jaar geleden is wisten we vooraf. Mensen die hier roepen dat hij niet eens overtuigd in de eredivisie of zelfs te kort komt voor PSV kijken geen voetbal. Hij is op een blessure in het eerste seizoen fit gebleven en maakt weinig fouten, staat vaak aan de basis van een goal en functioneert naar behoren.
 
son_goku
 
0
14 maart 2022 om 15:19
Toen Mario werdt aangetrokken door psv vond ik dat een hele verrassende aankoop. Doordat Götze en Smit werden gepresenteerd dacht ik echt dat het een verhitte titel strijd zou gaan worden tussen Ajax en Psv. Sterker nog dacht ik dat psv dat jaar misschien wel de bovenliggende partij zou zijn. Gelukkig is daar niks van uitgekomen. Ik vind Mario echt geen slechte speler hoor. Maar ik zie hem in Engeland niet eens basis staan bij een club die strijd om plek 5 tot 10 In Italië is er ook geen topclub die een plekje voor hem vrij heeft. En in Spanje is hij voor Real, Atletico, Barca ook niet meer goed genoeg. Waar wil hij dan de CL gaan binnenhalen? Kom maar de bank in Amsterdam warm houden dan heb jij het meeste kans om te mogen ruiken aan een finale plaats
 
Repelsteel76
 
0
14 maart 2022 om 15:35
Wat betreft Mario is dit echt zijn plafond. Niet meer de snelheid om in de top van Europa mee te komen en te blessuregevoelig
 
Sir Paul
 
1
14 maart 2022 om 15:24
Intelligente jongen. Intelligent genoeg om te weten dat spelen bij Liverpool, Real te hoog gegrepen is. Blinkt hier al niet uit al is ie wel nuttig.
 
Benzema.
 
1
14 maart 2022 om 15:35
Dit zou ik wel prima vinden. Hij heeft af en toe een leuke bevlieging, maar over het algemeen is het toch wel ondermaats wat hij laat zien. Dan had ik nog liever Pereiro.
 
PSVparasiempre
 
1
14 maart 2022 om 15:42
Gotze speelt soms goed, soms aardig en vaak ook onopvallend. In ieder geval te weinig om zijn salaris te rechtvaardigen. Prima als hij na dit seizoen verder kijkt. Zijn opvolger heeft PSV al in huis.
 
messino
 
1
14 maart 2022 om 15:47
Begrijpelijk dat Götze er zo tegenaan kijkt. In dat geval zou ik hem willen vragen ook Mwene en Max mee te nemen op zijn nieuwe avontuur. PSV wenst ook wel eens de groepsfase van de Champions League en vervolgronde(n) te spelen.
 
Rudeboy65
 
2
14 maart 2022 om 16:17
Mwene zat (eindelijk!) in een goede fase voor zijn blessure, maar Max is een drama van apocalyptische grootte. Hij bakt er werkelijk niets meer van sinds zijn eerste maanden bij De Onzen. Je kunt nog beter Maurootje op links zetten zodat hij kan uitblinken. Zo verschrikkelijk slecht kan Max toch ook wel op rechts spelen?
 
PSVMANUNITED
 
0
14 maart 2022 om 18:27
Toch snap ik echt niet hoe Max zo verschrikkelijk kan terugvallen. Die jongen is gewoon Duits international geworden in zijn PSV-tijd en deed het daar ook prima toen. Hoe kan het dan in vredesnaam dat hij zo veel slechter geworden is dit seizoen? Nu vind ik hem bijna constant de slechtste speler van het elftal in een elftal met bijna exact dezelfde namen waar hij vorig jaar vaak bij de uitblinkers hoorde. Ik weet niet of dit nog wel goed komt, terwijl hij helemaal nog niet zo oud is.
 
Rudeboy65
 
0
14 maart 2022 om 19:57
Het is een mysterie idd. Hij begon zo goed.
 
Mattiaspsv
 
1
14 maart 2022 om 16:01
Ik zal hem niet echt missen, geeft vaak niet thuis maar staat onder Schmidt altijd in de basis. Bij vlagen kun je zien dat hij ontzettend goed kan voetballen maar dat zie ik gewoon te weinig. Zou mooi zijn als we nog iets aan hem kunnen verdienen.
 
Sirius
 
0
14 maart 2022 om 16:01
Ik mag hopen dat het een typfout is en hij de Conference League bedoelt. De clubs die aanspraak maken op de Champions League, daar belandt hij inmiddels in het tweede elftal. Ik mag toch hopen dat Gotze zelfkritisch genoeg is om te beseffen dat dat schip gepasseerd is. Momenteel is hij voor topclubs in middelgrote competities al vervangbaar.
 
Rudeboy65
 
2
14 maart 2022 om 16:13
Leuk verhaal en ik vind het nog steeds fijn dat ie bij De Onzen speelt, maar wanneer blinkt ie nou uit? Een keer of 3 per seizoen? Het is vast een speler waarvan je pas ziet wat ie doet als ie er niet bij is, maar dan nog, hij moet vaker uitblinken. Als je dat in de ED niet doet, waarom dan wel in een hoger aangeslagen competitie? Ik denk dat wij als supporters op meer van Mario hadden gehoopt, maar toch leuk dat ie bij PSV speelt.
 
Walcott16
 
0
14 maart 2022 om 16:32
Het is echter ook niet zo dat Schmidt PSV flitsend voetbal wil laten spelen, dus dat maakt het ook moeilijker voor Gótze om uit te blinken. Denk namelijk ook dat Gakpo en Madueke nog veel meer kunnen laten zien dan nu het geval is. Echter, zit het er bij Götze inderdaad niet echt in om nog een stap vooruit/omhoog te maken. Zoals je al zegt, zijn er veel wedstrijden waar die nauwelijks zichtbaar is.
 
invuurenvlam
 
0
14 maart 2022 om 23:56
Het is leuk om een grote naam te zien voetballen en echt door ondergrens zakt hij niet maar aan de andere kant de bovengrens is ook een stuk lager dan dat deze was voor zijn ziekte. Hij versterkt geen Europese topclub en ik zie hem ook meer voor de breedte voor PSV dan een onmisbare schakel want daar is hij, zoals je al aangeeft, te vaak onzichtbaar voor.
 
passionforpink
 
2
14 maart 2022 om 16:23
Als hij Champions League wil spelen, zou hij zich iets meer hebben mogen laten gelden in de playoffs CL tegen Benfica. Götze is op zich een prima voetballer hoor, maar blinkt niet structureel uit bij een PSV dat ook niet echt heel erg overtuigt in de wedstrijden op niveau. In Europa al van de voorronde Champions League, via een niet overtuigende EL campagne afgegleden naar 4-4 thuis in de Conference League en hopen dat ze uit een beter resultaat halen. In de eredivisie gaan alle toppers verloren. Alleen tegen de kleintjes is PSV wel behoorlijk stabiel in het halen van een resultaat en daarom staan ze slechts 2 punten achter Ajax. Maar ik kan zijn ambitie moeilijk matchen met zijn prestaties tot nu toe.
 
Homelander
 
0
14 maart 2022 om 16:26
Het lukt Götze niet eens om een constant niveau aan te tikken in de Eredivisie of in de Europese wedstrijden van PSV, vooral Europees gezien een paar keer flink door de mand gevallen door het gebrek aan loopvermogen en snelheid aan de bal, alles gaat in 1 tempo en soms zit er een briljante bal tussen. 10 goals/15 assists per seizoen hoef je niet te verwachten maar ik had wel gehoopt dat hij dominanter zou zijn op het veld en de bal opeist en een echte aanvalsleider is. Overigens heb ik al een paar het idee gehad dat hij op het punt staat om in elkaar te zakken is af en toe echt lijkbleek rond minuut 70-80 in wedstrijden waarin veel gelopen wordt.
 
vastrekuh22
 
0
14 maart 2022 om 16:31
Niks mis mee toch dat hij zijn doelen prijs geeft. Maar denk dat op moment PSV goed bij hem past. Maar elke speler wilt er het maximale uithalen
 
purplemadness
 
2
14 maart 2022 om 16:32
Hij is mss nog 65% van de speler die hij ooit was. Grote clubs weten dit ook. Götze is niet meer de speler van weleer.
 
Lempa
 
0
14 maart 2022 om 16:36
Maar waar wil hij heen dan? Is echt wel een leuke speler hoor, maar denk niet dat de topclubs in de rij staan voor een Gotze die met alle respect een beetje over the hill is. Misschien moet hij naar Sevilla, dan is er een grote kans dat hij de Europa leauge nog een keer wint :P
 
kramer145
 
0
14 maart 2022 om 16:43
Is bij PSV vaak onzichtbaar. Dus denk dat de CL winnen niet heel realistisch is. Maar je weet het nooit.
 
Chrico
 
1
14 maart 2022 om 16:52
Götze is veruit de beste speler in Nederland. De balbehandeling, de aannames, de combinaties. En dat is dan nog maar de uitvoering van de technische vaardigheden. Daarnaast is hij heel belangrijk als verlengstuk in het veld. De meters die hij maakt. ( niet op topsnelheid, dat niet) maar hij zet als eerste druk. Pikt ballen van de voeten af. Levert verdedigend zeer goed werk. Als je tijdens een wedstrijd op Götze let zie je een hele goede speler die zich volledig geeft, ontiegelijk veel meters maakt, zichzelf wegcijfert, hoogstandjes en realistisch spel combineert. Ik geniet er iedere keer weer van. En daarnaast is hij ook nog heel bescheiden. Daar kunnen veel profs nog een boel van leren. Ik hoop dat ie blijft.
 
Jsmooth
 
0
14 maart 2022 om 18:31
Veruit de beste ? Want tadic, Antony, gakpo en trauner bijvoorbeeld spelen tennis?
 
invuurenvlam
 
0
14 maart 2022 om 23:53
van de 10 wedstrijden in Nederlandse competitie is hij er 8 onzichtbaar en zeker inwisselbaar. Hij is een nuttige speler en blinkt zo nu en dan echt wel uit en haalt hij zijn oude niveau heel even maar meer dan dat is het niet en is zeker geen speler die de top van Europa versterkt.
 
gomes1psv
 
2
14 maart 2022 om 17:04
Mensen klagen wel dat zijn rendement niet in de pas loopt met zijn status, maar kijk je wat hij PSV wel brengt en vergelijk je dat eens met de rest van de selectie dan lopen er weinig rond die zo'n balgevoel, overzicht en creativiteit hebben dan deze man. Of hij blijft of gaat maakt me eigenlijk helemaal niet zoveel uit, maar zolang John de Jong nog de lakens mag uitdelen op transfergebied vrees ik een beetje wat we voor hem terugkrijgen. Veel mensen zullen voor Veerman pleiten, maar ik zie hem veel meer als een '6' of een box-to-boxspeler-in-wording. Mauro Junior vind ik als 10 tekortkomen en Richard Ledezma, het enige andere alternatief, vind ik vooralsnog veel te licht; die jongen moeten ze een jaar verhuren. Voor Gotze hoop ik intussen dat hij bij een vertrek een mooie club vindt, maar iemand met zijn fysieke inhoud komt normaal gesproken niet meer voor een ambitieuze CL-club in aanmerking.
 
Sir Paul
 
0
14 maart 2022 om 17:29
Niet goed genoeg voor een grotere competitie meer helaas. Toch is eens per 4 wedstrijden een assist en een per 4 wedstrijden een goal niet superslecht. Heeft ook vaak een keypass. Had er ook meer van verwacht. Wie weet de laatste wedstrijden van t seizoen nog ff vlammen.
 
Isilnis
 
1
14 maart 2022 om 17:42
Ik reageer niet zo vaak op topics, maar die man heeft echt grootheidswaanzin. Hij blinkt niet eens uit bij PSV en is vaak niet fit. Kanshebbers op CL winst halen Götze niet eens voor op de bank; er zijn er genoeg betere spelers. Mvg, Een PSV fan
 
gomes1psv
 
1
14 maart 2022 om 19:37
Ach ja, en als ie in Nederland wil blijven heeft ie geen ambities. Hier is Götze van een ding zeker: wat ie ook doet, hij wordt sowieso afgefakkeld.
 
invuurenvlam
 
0
14 maart 2022 om 23:50
zijn autoimmuun ziekte is reden dat ze niet de Gotze zien van weleer en was hij dat nog wel speelde hij niet in Nederland. Het is een bruikbare speler die soms wat van zijn glorie tijdperk laat zien maar verreweg het meest onzichtbaar is, ook bij Psv. Je kunt ambities hebben maar lijf gaat de echte toppers van Europa niet meer aankunnen. Hij is niet eens bepalend bij Psv. Gewoon lekker voetballen en nuttig zijn voor PSV, voor Nederlandse begrippen een zeer goede speler.
 
trebbel
 
0
14 maart 2022 om 20:01
Gotze is een speler die heel goed de ruimtes kan bespelen en veel in beweging is. Helaas snappen enkele PSV spelers dat gegeven in het voetbal niet, waardoor Gotze niet genoeg in het spel betrokken wordt.
 
invuurenvlam
 
0
14 maart 2022 om 23:45
Dat gaat hij en zijn lijf niet meer redden. Bij PSV al vaak niet onderscheidend. Leuk voor de Eredivisie en kan redelijk mee met lagere Europese clubs maar in de top van Duitsland, Engeland, Spanje of Italie gaat hij het niet redden.