Marseille maakt vijftien miljoen euro over aan Benfica voor 'Pistolero'
Vrijdag, 1 september 2017 om 00:49

Konstantinos Kostas Mitroglou gaat in de Ligue 1 aan de slag. Olympique Marseille maakt melding van de komst van de aanvaller, die voor een bedrag van naar verluidt vijftien miljoen euro van Benfica overkomt. De 29-jarige Griek heeft zich voor vier seizoenen aan L'OM verbonden.

Mitroglou doorstond donderdagavond een medische keuring in Marseille, alvorens hij zijn handtekening onder het meerjarige contract zette. De aanvaller, die ook wel Mitrogoal of Pistolero wordt genoemd, moet de Zuid-Fransen aan meer doelpunten gaan helpen. Het team van Rudi Garcia kwam in de eerste vier speeldagen, waarin zeven punten werden gepakt, maar zes keer tot scoren.

Mitroglou was in het tenue van Benfica goed voor 52 treffers in 86 officiële duels. Hij revancheerde zich in Lissabon voor zijn mislukte periode bij Fulham, waar hij mede door blessureleed niet uit de verf kwam. Na een seizoen op huurbasis bij ex-werkgever Olympiacos werd de Griek aan Benfica uitgeleend. De Portugese topclub nam Mitroglou een jaar geleden voor zeven miljoen euro van de Londenaren over.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
LeonardoPecollaj
 
1
1 september 2017 om 01:19
Opvallende transfer gezien zijn statistieken bij Benfica. Pikte altijd zijn goal mee voor Benfica zoals Bas Dost dat bij Sporting Portugal het doet. Niet een dynamische spits, maar staat altijd op de goede positie als 't er op aan komt.
 
Balenciaga
 
2
1 september 2017 om 01:24
Inderdaad een echte spits met een neusje voor de goal. Beetje zoals Cardozo, groot, sterk en altijd scherp voor het doel. Marseille moet met dit spelersmateriaal toch zeker 4e kunnen worden. Nu weer Uruguay-Argentinië kijken
 
JuventusPuglia
 
4
1 september 2017 om 02:00
Toch een leuke carrière tot nu toe, Snapte zijn stap naar Fulham destijds ook niet. Heeft het bij Benfica prima gedaan en gaat nu weer naar een prachtige club ; Olympique Marseille. Ben benieuwd hoe die het daar gaat doen
 
FrankRami
 
0
1 september 2017 om 03:54
Zodra hij ergens meer centen kan verdienen, rent hij er nog het liefst naartoe. Matige speler met een goede drive om te scoren, gaat voor elke afvallende bal en kan redelijk goed afjagen. Cardozo is een slechte vergelijking aangezien hij jaren een vaste waarde voor Benfica was, daarnaast toch echt wel wat meer skills had dan dit griekje, met name op het technische vlak. Prima speler voor Marseille, komt te kort voor Benfica.
 
Omfan50
 
3
1 september 2017 om 04:11
Marseille en Benfica zijn ongeveer van hetzelfde niveau hoor. Allebei Europese suptop.. Payet en Thauvin vind ik bijvoorbeeld wel beter dan een Salvio van Benfica dus.
 
LeonardoPecollaj
 
4
1 september 2017 om 04:19
Marseille vind ik niet echt Europees subtop t.o.v. Benfica. Die spelen elke seizoen weer Champions League & daarbij haakt Marseille al 'n paar jaar af op Europese vlak. Plus Benfica wordt elk seizoen kampioen.
 
LosBlancos1999
 
3
1 september 2017 om 04:20
Marseille zit tegenwoordig niet meer op het niveau van een Benfica, die vind ik echt wel een paar klassen beter dan Marseille daarom ben ik het dus ook eens met Frankrami. Komt kwaliteit te kort voor Benfica maar een leuke speler voor Marseille.
 
fcalkis
 
4
1 september 2017 om 05:25
Gast wat loop je nou allemaal uit te kramen? 'Zodra hij ergens meer centen kan verdienen, rent hij er nog het liefst naartoe' daarom nam hij genoeg met bijna een miljoen minder om voor benfica te spelen. Heeft het erg goed gedaan maar komt nu in een rotatie terecht met Raul gimenez en Jonas maar wilt wekelijks spelen en marseille biedt hem dat. (Griekse krant Ethnos spor) Daarnaast dit 'griekje' niet te vergelijken is met cardozo terwijl ze hetzelfde doelpunten percentage hebben van 1 goal per 2 wedstrijden....
 
FrankRami
 
0
1 september 2017 om 07:03
Matige comment in dat geval van me over de centen. My bad, had research moeten doen, voor ik de woorden van een ander overnam. Maar wat betreft Oscar, doelde ik op de vergelijking. Totaal niet dezelfde soort speler. Oscar is veel meer compleet, en zoals ik al beschreef is Mitroglou gewoon een echte goalgetter, vandaar ook dat hij qua moyenne het niet slechter doet. Oscar maakte daarentegen het team beter. Sorry als ik een gevoelige snaar raakte mbt de centen, maar probeer wel objectief te blijven svp.
 
fcalkis
 
0
1 september 2017 om 18:58
Mooi om te zien dat je je excusses aanbiedt wat betreft zijn salaris! Ben het met je eens over de technische kwalteiten maar al kijk je naar het nationale team van Griekenland dan is Mitroglou gigantisch belangrijk. Hij deed gister niet mee tegen Estland en het was niks van het griekenland 10 wedstrijden daarvoor. Maar ik snap je en Cardozo is een technisch veel betere speler.
 
MarseilleTP
 
4
1 september 2017 om 06:15
We hadden Gomis kunnen houden voor 5 miljoen en een zelfde salaris.... maar men wilde een topaanvaller, op de laatste dag haal je deze gozer die niet beter is en veel meer kost. Drama zeg. Ook geen Vainqueur helaas en een goede rechtsback. Het team is zeker kwalitatief veel beter maar dit is niet het OM Champions Project zoals de nieuwe eigenaar al die tijd heeft gezegd...
 
PAASCHKAAL
 
1
1 september 2017 om 08:01
Zeker geen slechte spits, en voor dit bedrag al helemaal niet. Verrassend dat Benfica hem liet gaan!
 
Slbenfica92
 
0
1 september 2017 om 10:38
Marseille heeft 15 miljoen betaald voor 50% van de transferrechten. Hij is ook verkocht zodat er ruimte kon worden gemaakt voor gabriel barbosa. Voor de rest wil ik graag mitroglu bedanken voor zijn goals en inzet, altijd een nuttige speler geweest. Maar heb toch altijd wel een voorkeur gehad voor raul. Met jonas, seferovic, jimenez en "gabigol" moet overwinteren in de Cl gewoon mogelijk zijn.