Martínez kiest voor andere defensie in achtste finale tegen Portugal
Zondag, 27 juni 2021 om 19:41

Bondscoach Roberto Martínez heeft zijn opstelling bekendgemaakt voor de achtste finale tegen Portugal. De bondscoach van België beschikt over een nagenoeg fitte selectie en moet alleen de langdurig geblesseerde Timothy Castagne missen. De verdediger viel in de wedstrijd tegen Rusland uit en heeft een hoofdblessure. België en Portugal trappen om 21.00 uur af in het Estadio de La Cartuja in Sevilla. Felix Brych heeft de leiding.

In vergelijking met de laatste poulewedstrijd tegen Finland (0-2) voert Marínez een aantal wijzigingen door in zijn basiselftal. Dedryck Boyata en Jason Denayer kregen in de laatste linie het vertrouwen in de groepsfase, maar worden voor het duel met Portugal geslachtofferd. Het tweetal wordt in de defensie vervangen door Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Alderweireld speelde tegen Rusland en Denemarken de gehele wedstrijd, maar kwam tegen Finland niet in actie.

De linker- en rechtervleugel worden ingevuld door respectievelijk Thorgan Hazard en Thomas Meunier. Het tweetal wordt op het middenveld gesteund door Axel Witsel en Youri Tielemans, die Nacer Chadli naar de bank zien verhuizen. Romelu Lukaku staat in de punt van de aanval, met om hem heen Kevin De Bruyne en aanvoerder Eden Hazard. Jérémy Doku, die tegen Finland nog aan de aftrap verscheen, verhuist naar de bank.

Aan de kant van Portugal is er wederom geen basisplek voor Bruno Fernandes. De sterspeler van Manchester United zit net als in de laatste poulewedstrijd tegen Frankrijk (2-2) op de bank. Bondscoach Fernando Santos voert twee wissels door ten opzichte van het duel met de Fransen. Danilo en Nélson Semedo zijn er niet bij vanaf de aftrap en worden vervangen door João Palhinha en de later opgeroepen Diogo Dalot.

Opstelling België: Courtois; Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard; De Bruyne, Lukaku, E. Hazard

Opstelling Portugal: Rui Patrício; Dalot, Pepe, Dias, Guerreiro; Palhinha, João Moutinho, Sanches; Silva, Jota, Ronaldo

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
2
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
13
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
36
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
justabomb
 
4
27 juni 2021 om 19:45
Jeetje risico hoor met 3 van doe opa's
 
nuanceman
 
0
27 juni 2021 om 19:54
Bij Belgie of Portugal?
 
Ajax12321
 
0
27 juni 2021 om 20:02
Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld.
 
Bon Jovi
 
4
27 juni 2021 om 20:14
Pepe is nog ouder daar hoor je toch niemand over? Chiellini-Bonucci zijn ook oud, so what.
 
messibarca.
 
1
27 juni 2021 om 19:49
Laat de Nr: 1 FIFA world ranking het nu maar eens zien tegen Portugal. Ben dat eeuwige getwijfel van die Belgen meer dan zat. Al jaren komt het er net niet uit. Belgiƫ Europees kampioen 2021. Geen excuses meer,het moet nu echt gaan gebeuren.
 
_Buffalo_
 
11
27 juni 2021 om 19:54
WK 2018 met de uitschakeling van Brazilie was toch geen slecht excuus nochtans.
 
Lukakuuu
 
9
27 juni 2021 om 20:24
wat zit jou nou te janken wat heeft Nederland al gewonnen de laatste 32 jaar met hun grote bek ? landen als brazilie,argentinie winnen ook al 20 jaar geen WK meer met hun godselecties , precies of het een verplichting is van Belgie om een toernooi te winnen , goed presteren meer kunnen ze niet doen en voorlopig doen ze dat , en als je kijkt naar de laatste 6 jaar is Belgie top 2-3 best presterende landen daar valt gwn niet over te discussieren. 3e plek op het Wk2018 halve finale met 6 van de 7 wedstrijden gewonnen en brazilie uitgeschakeld , en 2x van Engeland gewonnen op dat toernooi , voor een land als Belgie hebben we het al bevestigd in 2018 , het niveau op een EK is hoger dan je denkt met landen als Tsjechie en Denemarken die met het mes tussen de tanden spelen , Nederland stond al in de finale nog voor deze wedstrijd gespeeld was en waar staan ze nu ? bijna terug op schiphol
 
Bon Jovi
 
1
27 juni 2021 om 20:01
Dit is de meest logische opstelling, hoewel Boyata het ook niet slecht deed. Alleen Tielemans en Hazard vind ik toch een beetje vraagtekens. Tielemans is een toptalent maar verkeert in zeer slechte vorm, anderzijds als je de Bruyne een rijtje terug trekt wie moet er dan op rechts? Doku is er nog niet klaar voor en Mertens doet echt niks. Hazard had ik er wel van gelaten voor Carrasco en hem laten invallen als de tegenstander wat vermoeid is, vond hem dit EK bij zijn invalbeurt ook beter dan bij zijn basisplaats. Ben benieuwd, wordt letterlijk en figuurlijk een warme avond tegen die Portugese krijgers.
 
_Buffalo_
 
0
27 juni 2021 om 20:11
Hopen dat Tielemans zijn vorm kan keren met Witsel nu naast hem. Naast Dendoncker werd dat middenveld teveel overlopen en dan heb je niks aan Tielemans, dat zou nu toch anders moeten zijn (hopelijk). Had Carrasco ook de kans gegeven in de basis vandaag, Hazard was een goede joker geweest. Als basisspeler heeft die al tijden geen goede match meer gespeeld, maar als invaller is die best wel al gevaarlijk geweest. Het grootste vraagteken blijft wel de verdediging vind ik, daar kunnen we niet rond maar met 3 verdedigers over hun piek tegen zo een aanval...
 
Bon Jovi
 
1
27 juni 2021 om 20:28
We zullen waarschijnlijk de nul niet houden, dan wordt het zaak er eentje meer te scoren en dan rekenen we op onze 2 kanonnen voorin. Portugal is normaal verdedigend vrij stabiel maar heeft er dit EK van Frankrijk en Duitsland toch al 6 om de oren gekregen, dat geeft toch wat hoop want eerlijk gezegd heb ik er geen goed oog in.
 
Bossie
 
0
27 juni 2021 om 20:24
Hopelijk een mooie open wedstrijd , zoiets als Frankrijk Portugal. Ik denk alleen dat Portugal wat meer behoudener gaat spelen dan tegen Frankrijk. Toch een wedstrijd met een aantal top-spelers op het veld