Mason Greenwood wil weer interlands spelen: 'Gesprek met bondscoach al gevoerd'
Woensdag, 6 maart 2024 om 12:42

Mason Greenwood heeft onlangs een gesprek gehad met Heimir Hallgrimsson, zo bevestigt de IJslandse bondscoach van Jamaica tegen sportkrant The Athletic. De speler ligt na een vermeende mishandeling- en aanrandingszaak onder vuur in Engeland en denkt er nadrukkelijk over na om zijn interlandcarrière bij het Caribische eiland nieuw leven in te blazen.

In oktober schreef The Athletic al eerder over de mogelijkheid voor Greenwood om voor Jamaica uit te komen. Zijn vader, Andrew Greenwood, is van Jamaicaanse komaf en dat maakt Greenwood dus verkiesbaar voor de the Reggae Boyz.

De 22-jarige aanvaller van Getafe CF maakte in september 2020 zijn debuut voor Engeland, maar na zijn debuut kwam Greenwood niet meer in actie. Dit maakt dat Greenwood nog van land mag veranderen.

Volgens de FIFA-reglementen mag een speler nog van land veranderen als hij voor zijn 21ste minder dan drie wedstrijden uitkwam voor zijn oorspronkelijke land en dat de laatste opwachting minimaal drie jaar geleden is. Aan beide eisen voldoet Greenwood dus.

"Ik vind het niet fijn om te praten over 'wat-als scenario's', maar de situatie van Greenwood gaat zeker door ons hoofd. Ik zou hem, net als iedere coach, ontzettend graag in mijn team willen hebben, maar de keuze is aan de speler", vertelde bondscoach Hallgrimsson op een evenement voor de CONCACAF Nations League in Dallas.

Van Greenwood werd een hoop verwacht toen hij zich als een komeet ontwikkelde bij Manchester United. In januari 2022 kwam echter een einde aan die opmars. De jongeling werd opgepakt op basis van drie beschuldigingen. Poging tot verkrachting, mishandeling met lichamelijk letsel en dwingend gedrag bij zijn vriendin. In februari 2023 werden plotseling de aanklachten ingetrokken.

Op de vraag of de rechtszaak van Greenwood nog invloed heeft op het selecteren van de aanvaller reageerde de bondscoach: "Dat is aan de Jamaicaanse voetbalbond(JFF). Een coach zou zich daarvoor niet hoeven te verantwoorden, want ik ben daar geen expert in. Ik kijk enkel naar de persoon en wat hij de afgelopen anderhalf jaar heeft moeten doorstaan op sociale media en in de pers is onvoorstelbaar."

"Zijn zaak is geseponeerd dus het is niet aan mij of iemand anders om hem nog verder te beoordelen. Iedereen verdient een tweede kans", voegt de IJslander toe.

Sinds deze zomer komt Greenwood uit voor de Spaanse middenmoter Getafe. Die club huurt hem van the Mancunians nadat er voor de aanvaller geen toekomst was in de selectie van Erik ten Hag.

In de LaLiga staat Greenwood met de Azulones op de elfde plek. Met zes goals en vijf assists in 23 wedstrijden heeft de aanvaller een redelijk aandeel geleverd dit seizoen. Afgelopen weekend was de buitenspeler ook belangrijk met een doelpunt tegen Las Palmas (3-3).

Meer nieuws
   
21:56
21:56
Memphis Depay keert na 4e spierblessure dit seizoen terug in selectie Atlético
1
   
21:53
21:53
Ajax-fans zetten walgelijke spreekkoren in tijdens kampioensduel met AZ O18
97
   
21:27
21:27
Voetbalfans belagen pro-Palestijnse activisten met vuurwerk in Amsterdam
7
   
20:30
20:30
Chelsea kruipt door het oog van de naald met uiterst belangrijke late zege
6
   
20:24
20:24
Borussia Dortmund levert absolute wanprestatie en verliest dik na blunders
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
KaleKroket
 
8
6 maart 2024 om 12:46
Zo lang hij niet veroordeeld is, is hij niet schuldig en zou hij dus prima kunnen spelen. Toch denk ik wel dat het de nodige ophef gaat veroorzaken.
 
KoenKampioen
 
55
6 maart 2024 om 12:50
Iedereen heeft natuurlijk die video gezien en die laat weinig tot de verbeelding over. Maarja, de aangifte is ingetrokken en ze zijn weer samen. Bijna onmogelijk om hier als club/bond de juiste keuze te maken.
 
KaleKroket
 
6
6 maart 2024 om 12:55
Ben ik met je eens hoor Koen, de beelden spreken boekdelen. Ik ging meer in op het juridische verhaal. Mijn gevoel zegt ook dat het beter is om het niet te doen, als club/bond zit je hier zeker in de spreekwoordelijke spagaat.
 
El_Guaje7
 
38
6 maart 2024 om 13:10
Als Marcos Alonso iemand in een dronken bui dood heeft gereden en er is afgekomen met een boete, dan is de commotie rond Greenwood overdreven. Zeker gezien het feit zijn partner de aangifte heeft ingetrokken en ze nu weer samen zijn.
 
Sirius
 
9
6 maart 2024 om 13:19
Dat laatste hoort niets uit te maken. Het materiaal loog er niet om. Ook de vergelijking is nogal scheef. Het zijn twee totaal verschillende incidenten.
 
El_Guaje7
 
29
6 maart 2024 om 13:27
So what als het twee verschillende situaties zijn?Het slachtoffer van Marcos Alonso leeft niet meer omdat hij dronken achter het stuur zat. Nog gewoon 10 interlands gespeeld en niemand die het er over heeft. Maar Greenwood moet zonder veroordeling aan de schandpaal worden genageld Hypocriete zooi in mijn ogen.
 
KoenKampioen
 
22
6 maart 2024 om 13:51
Lekker makkelijk om precies een voorbeeld te pakken waarbij de speler ermee weggekomen is. Zo kan ik ook Rai Vloet noemen, die voor precies dezelfde situatie wel verbannen is uit de (Nederlandse) voetballerij. En wat is precies je punt? Omdat iemand ergens mee weggekomen is moeten we bij anderen ook niet moeilijk doen? Vind ik maar een rare gedachtegang.
 
FCVoetbal23
 
3
6 maart 2024 om 14:39
@sirius over welke video heb je het? Ik heb allen geluidsopnames en berichtjes voorbij zien komen? @El-guaje7 beetje een dooddoener. Dat was erger dus dit stelt niks voor wat natuurlijk helemaal niet zo is, ook dit kan gewoon niet. Enige is dat we een eenzijdig verhaal hebben gezien. Ik zie altijd graag ook wat de andere partij in kwestie allemaal heeft geflikt.
 
Emz01
 
0
6 maart 2024 om 14:44
@sirius, vergeet niet dat de openbare aanlager ook door kan gaan met een zaak als de aangifte wordt ingetrokken of als er helemaal geen aangifte is. Dat hebben ze hier niet gedaan, dus ik durf niet direct te zeggen of al het materiaal er inderdaad niet om loog. Kan me voorstellen dat er meer materiaal is dan alleen datgeen wat openbaar was en dat het wellicht niet allemaal in het nadeel van Greenwood was
 
Achterman
 
4
6 maart 2024 om 14:50
"iedereen heeft natuurlijk die video gezien en die laat weinig tot de verbeelding over. " En toch zegt het Engelse OM dit: "een woordvoerder van de openbaar aanklager vertelt aan Manchester Evening News dat er nieuw bewijsmateriaal is opgedoken. "ook hebben kroongetuigen hun verklaringen ingetrokken. Dit alles betekende dat er weinig zicht was op een veroordeling. We voelen ons gezien de omstandigheden genoodzaakt de zaak stop te zetten." En dit gebeurde er tijdens het het hele process. "de aanklachten tegen Greenwood waren in een eerder stadium al afgezwakt. Eerst werd hij nog verdacht van verkrachting, maar dat veranderde in poging tot verkrachting en mishandeling met fysiek letsel tot gevolg." Als het Engelse OM er van overtuigd is dat Greenwood haar verkracht had of mishandeld dan hadden ze die zaak gewoon doorgezet. Dat die Greenwood wellicht niet de beste vriend/echtgenoot is, dat kan ik wel geloven. Maar dat maakt iemand nog geen verkrachter of mishandelaar. Misschien dat die video een hele erge ruzie was. Een lossstaand incident. Beter vertrouwen we het Engelse OM die deze zaak echt wel had doorgezet als ze daar genoeg reden tot zagen.
 
bastian_vdw
 
31
6 maart 2024 om 12:54
Zo zie je dat begrijpend lezen een issue is. Ik dacht heel even dat Greenwood voor Ijsland zou gaan spelen.
 
InkeMontana
 
7
6 maart 2024 om 13:15
In dit geval is het dan ook meer een kwestie van begrijpend schrijven. Het is namelijk geen IJslandse bondscoach (dan zou die inderdaad bondscoach van Ijsland zijn), maar de Jamaicaanse bondscoach van IJslandse komaf.
 
Robinozaurus
 
18
6 maart 2024 om 13:17
Hij heet daarom ook Mason Greenwood en niet Greenwood Mason
 
Sta plaats
 
5
6 maart 2024 om 13:49
Of Mason Greenwoodson geheten
 
somagunner
 
9
6 maart 2024 om 14:04
Zou het niet Mason Andrewson zijn? Volgens mij nemen de Ijslanders de voornaam over van hun vader en zetten dat als achternaam met son erachter.
 
FCBInsider1899
 
3
6 maart 2024 om 15:37
@somagunner Zo zeg! Nu heb ik iets bijgeleerd vandaag :D
 
binny
 
0
6 maart 2024 om 15:25
Dat dacht ik ook, staat gewoon niet goed opgeschreven.
 
TjeerdGilders
 
0
6 maart 2024 om 13:15
Wat is eigenlijk het standpunt van The Three Lions in dezen? Is Greenwood nog welkom bij het Engelse elftal of bijft die deur definitief gesloten? Ik kan me voorstellen dat voetbalclubs en bonden voor de buitenwacht doen alsof ze niets met hem te maken willen hebben, maar hem toch in hun gelederen zou willen opnemen, omdat hij (buitengewoon) goed kan voetballen. Als je goed genoeg bent (lees: veel geld oplevert) dan word je gewoon met een mooi kletspraatje weer in genade aangenomen.
 
somagunner
 
0
6 maart 2024 om 13:58
Southgate hoeft die moeilijke beslissing niet te nemen zolang hij kan kiezen uit Saka en Foden als rechtsbuiten. En dat is de positie waar Greenwood op zijn best is. Denk dat de volgende Engelse bondscoach (want Southgate gaat waarschijnlijk weg na het EK) dat die een keuze moet maken.
 
Hendrik63
 
2
6 maart 2024 om 14:50
Hij moet gewoon lekker voor Jamaica gaan voetballen. Bij Engeland is hij allang voorbij gestreefd en daar zal hij en de selectie geen moment rust hebben als er ook maar vermoeden is als hij terugkeert. Althans, dat denk ik, gelet op het enthousiasme van de Britse roddelpers
 
VreemdeVis
 
0
6 maart 2024 om 14:58
Het probleem is dat hij volgens de wet niet gestraft is, want er is geen aangifte. Heel het land heeft gezien dat hij haar wel mishandelt heeft. Als je hem niet nodig hebt kan je hem beter niet oproepen, en als je het wilt doen door hem in een voorselectie op te nemen en kijken wat de maatschappelijke opinie is.