Matchwinner krijgt rood na elleboogstoot en mist halve finale van Burkina Faso
Zaterdag, 29 januari 2022 om 21:59

Burkina Faso heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finale van de Afrika Cup. In de kwartfinale was de ploeg van bondscoach Kamou Malo nipt te sterk voor Tunesië: 1-0. De absolute hoofdrol was weggelegd voor Dango Ouattara, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte én met rood van het veld werd gestuurd. De buitenspeler zal de halve eindstrijd, tegen Senegal of Equatoriaal-Guinea, en mogelijk ook de eventuele finale moeten missen.

De toeschouwers in het Stade Omnisport Roumdé Adjia kregen een overwegend matige eerste helft voorgeschoteld. De eerste serieuze kans werd namelijk pas halverwege het eerste bedrijf gecreëerd door Tunesië. Wahbi Khazri had een vrije trap in huis en bracht doelman Herve Koffi nadrukkelijk in de problemen, maar de sluitpost wist de poging ternauwernood tot een corner te verwerken. Hoewel Burkino Faso de bovenliggende partij was, ontstond de eerste mogelijkheid voor het land pas in de veertigste speelminuut. Ouattara beproefde zijn geluk met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied; doelman Bechir Ben Said trad echter handelend op.

Op slag van het rustsignaal was het alsnog raak voor de linksbuiten van Burkina Faso. Na een fraaie dieptepass van Blati Touré snelde Ouattara naar binnen, kapte hij de vijandige defensie uit en schoot hij koelbloedig de 1-0 binnen. In de tweede helft was er wederom een hoofdrol weggelegd voor de doelpuntenmaker. Ditmaal in negatieve zin, daar hij, na het bekijken van de videobeelden, met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd vanwege een elleboogstoot. Tunesië ging nadien nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, die echter niet meer gevonden werd.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
44
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
JuventusPuglia
 
6
29 januari 2022 om 22:08
Veel rode kaarten dit toernooi haha. Vind de Afrika cup altijd wel mooi, iedereen kan van elkaar winnen
 
*Exclusive*
 
2
29 januari 2022 om 23:02
Één van de betere wedstrijden dit toernooi; zat een goed tempo in, wat mooie acties en Burkina Faso heeft mij aardig verrast; zitten toch een paar jongens met talent. En die verdediger Tapsopa achterin; wat een beest! Nog maar 22… fysiek niet te stoppen, als hij positioneel ook goed wordt dan is het echt een topper. Maar echt een leuke wedstrijd; de 2 buitenspelen bij Tunesië Msakni & Khazri zijn prima spelers en op hun zat je te wachten om de gelijkmaker te forceren wat uiteindelijk niet lukte… maar het jonge team van Burkina Faso is door er een team om in de gaten te houden!
 
AdjeSergio4
 
1
30 januari 2022 om 00:37
Super jammer had Tunis dit wel gegunt. Helaas zat het er wel aan te komen vooral als je weet dat je een speler als Abdennour Tunsi mist. Die heeft zoveel kwaliteit, jammer dat die er niet bij kon zijn wegens Cholera. Ik hoop dat Marokko morgen wel doorgaat en dat Appska en Iska wat minuten maken!
 
vastrekuh22
 
2
30 januari 2022 om 01:23
Burkino Faso in de halve finale had niemand verwacht voor het toernooi Maar blijft een leuk toernooi telkens wel weer een verrassing Jammer van de domme rode kaart zou mooi zijn mochten ze de finale halen dat hij erbij is