'Mats Seuntjens kan na één jaar Turkije alweer terugkeren in Eredivisie'
Woensdag, 12 augustus 2020 om 13:51

Mats Seuntjens heeft naar verluidt de mogelijkheid om op korte termijn terug te keren in de Eredivisie. Volgens De Limburger onderzoekt Fortuna Sittard namelijk de mogelijkheden om de 28-jarige middenvelder annex aanvaller los te weken van Genclerbirligi. De huidige verbintenis van de club uit de Turkse Süper Lig loopt nog een seizoen door. Over een eventuele transfersom zijn nog geen mededelingen gedaan.

Fortuna is volgens berichtgeving van bovengenoemde krant al in gesprek met een afvaardiging van Genclerbirligi om over een tussentijdse transfer van Seuntjens te praten. Het lokale medium ZO-NWS meldt woensdag dat Sjors Ultee, technisch manager van de Sittardse club, niet bereikbaar is voor commentaar op de mogelijke komst van de voormalig AZ'er, die sinds medio 2019 onder contract staat in Turkije.

Het eerste seizoen van Seuntjens in de Turkse competitie was geen doorslaand succes. Hij kwam tot achttien wedstrijden namens Genclerbirligi in de Süper Lig, maar geen enkele keer maakte de aan Fortuna gelinkte aanvaller de negentig minuten vol. Seuntjens wist geen enkele keer te scoren, al bracht de Brabander wel twee assists op zijn naam.

Mocht Seuntjens daadwerkelijk voor Fortuna kiezen, dan is hij de zevende zomeraanwinst van de Limburgers. Yanick van Osch, Roel Janssen, Özgür Aktas, Joshua Wehking, George Cox en Emil Hansson werden eerder al aan de selectie van hoofdtrainer Kevin Hofland toegevoegd. Seuntjens kwam eerder in Nederland uit voor NAC Breda en AZ.

Meer nieuws
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
0
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
20
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
jwtw030
 
13
12 augustus 2020 om 14:08
Zou een topaankoop zijn voor Fortuna! Heb Seuntjes altijd een goeie speler gevonden.
 
azchelsea
 
13
12 augustus 2020 om 14:14
Dit zou echt een topper zijn voor Fortuna denk ik. Letterlijk overal in het veld is hij inzetbaar/heeft hij een keer gespeeld (behalve de backposities). In de spits vond ik hem voor AZ net niet goed genoeg, maar hij pakte zijn goaltjes wel mee. Ook erg prettig om een mee-voetballende sterke spits te hebben die ook nog eens erg snel is (kwam als snelste uit alle snelheidtests). Hij miste alleen een beetje torinstinct. Het is wel een beetje een kwibus, voor de grap maar even opzoeken: ‘wel met Mats Seuntjens NAC Breda’.
 
AndreVidigoal
 
3
12 augustus 2020 om 14:34
Zou echt een topper zijn voor ons! Als dit het soort namen is dat ze gaan halen, dan wordt het dit jaar genieten in zitterd!
 
Kalou2005
 
0
12 augustus 2020 om 19:40
Uitstekende vervanger voor Diemers wat mij betreft! Wellicht zelfs de betere optie aangezien ik Seuntjes completer acht dan Diemers. Bovendien op meerdere posities inzetbaar. Ben benieuwd of Ultee dit rond krijgt, ik juich het iig toe. Dan nog een cv, een spits en een rechtsbuiten.