Matthijs de Ligt buiten Juventus-selectie voor duel met Bayer Leverkusen
Dinsdag, 10 december 2019 om 15:17

Matthijs de Ligt komt woensdagavond niet in actie tegen Bayer Leverkusen. De Oranje-international is buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het duel in de Champions League. Volgens La Gazzetta dello Sport trainde de verdediger dinsdag individueel en wordt hij uit voorzorg aan de kant gehouden tegen Leverkusen. Juventus heeft zich al geplaatst voor een plek in de achtste finales van het miljardenbal.

De Ligt kwam afgelopen zaterdag nog negentig minuten in actie in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Lazio. Hij lijkt niet helemaal ongeschonden uit dat duel gekomen te zijn. Volgens de Italiaanse sportkrant verscheen de mandekker dinsdagochtend niet op het trainingsveld en werkte hij binnen een individuele training af. Omdat er voor Juventus niets meer op het spel staat tegen Leverkusen, krijgt De Ligt rust. La Vecchia Signora is als groepswinnaar al zeker van de achtste finales.

Behalve De Ligt ontbreken ook Aaron Ramsey en Douglas Costa in de wedstrijdselectie. Het tweetal is geblesseerd afgehaakt. Ook de geblesseerden Giorgio Chiellini, Sami Khedira en Rodrigo Bentancur zijn er niet bij tegen de ploeg van trainer Peter Bosz. Bayer Leverkusen moet woensdagavond winnen van Juventus, terwijl de Duitsers moeten hopen op puntverlies van Atlético Madrid tegen Lokomotiv Moskou.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
40
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
6
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
ShadyNG
 
11
10 december 2019 om 15:35
Douglas Costa wederom geblesseerd...doodzone om hem zo weinig te zien spelen. Vraag mezelf inmiddels ook wel af wat ze allemaal doen op de trainingen daar en hoe de medische staf eruit ziet, want het aantal blessures lopen ook flink op met Costa, Bentancur, Khedira, Ramsey, Chiellini en Ronaldo in zekere mate.
 
TILBURG013
 
2
10 december 2019 om 17:02
Bentancur en Ronaldo zijn toch gewoon fit? Chiellini pakte een zware blessure en Ramsey, Costa en Khedira zijn al heel hun carrière vaak geblesseerd. Dit gebeurd gewoon bij iedere topploeg..
 
straatvoetbal
 
1
10 december 2019 om 19:15
Maar Douglas costa is wel heel vaak geblesseerd. Het lijkt wel alsof ze hem niet de rust/tijd kunnen geven om goed te herstellen. Echt een prachtspeler mits fit maar hij is best vaak geblesseerd valt mij ook op
 
 
14
10 december 2019 om 15:38
Wel dik dat NL weer wat spelers in de internationale top heeft rondlopen. De Ligt isbgoed bezig en lijkt toch het vertrouwen te krijgen om zuchzelf te onteikkelen wat vele kenners niet hadden gedacht.
 
Shevchenko_7
 
32
10 december 2019 om 15:51
De Ligt staat vaker negatief als positief in het nieuws hoor.. volgens velen omdag hij LCV staat wat ik niet kan begrijpen maar goed, hij zal er staan tot Chiellini weer terug is.
 
RosselliniRa
 
32
10 december 2019 om 15:51
Juve en de Ligt gaan al richting winterstop en hij heeft welgeteld 2 wedstrijden gespeeld waarbij hij niet negatief bij cruciale situaties betrokken is geweest. Dus de Ligt goed bezig? Ehm, nou nee! Van de Nederlandse verdedigende toppers zijn dit seizoen van Dijk, de Vrij en Aké goed bezig. Ook Blind als CV. De Ligt heeft nog een lange tijd te gaan, en mooi voor hem dat ze hem die tijd gunnen. Ze zouden ook wel moeten vanwege die 85 miljoen
 
Linkerbaan
 
2
10 december 2019 om 18:06
Hoeveel wedstrijden heb je gekeken? Of alleen samenvattingen? De Ligt heeft een stuk meer dan 2 wedstrijdem goed gespeeld.
 
Apsua
 
12
10 december 2019 om 15:53
De ligt is alles behalve ‘goed bezig’ op dit moment, potentie voor de wereldtop heeft hij zeker. Heeft niet de juiste club gekozen naar mijn mening, totaal waste of talent bij Juve.
 
Japie_Krekel
 
5
10 december 2019 om 16:22
@apsua ik denk niet dat Juve daar iets mee te maken heeft. voordat hij zijn eerste wedstrijd daar gespeeld had liep hij ook al te blunderen in Oranje tegen Portugal en Engeland. vanaf de tweede wedstrijd tegen de Spurs met Ajax zit De Ligt al in een zware vormdip
 
JowEy
 
4
10 december 2019 om 16:32
Broeder Japie,we moeten de Ligt even de tijd geven om te wennen en te rijpen bij Juventus, hij maakt zeker foutjes, maar de laatste weken gaat het al wel stukken beter. Ook al stond hij tegen Lazio verkeerd te dekken, dit had bij een andere verdediger ook kunnen gebeuren.
 
NL_Modric
 
5
10 december 2019 om 17:27
Daarom heeft de Ligt al voldoende ijzersterke wedstrijden gespeeld voor Juventus. Leuk dat je alleen maar naar de ongelukkige handsballen kijkt, maar de positieve dingen vergeet je weer liever. Doet me een beetje aan je relatie met Veltman denken, alsof ze beide je vriendin een keer hebben afgepakt.
 
theo uphus
 
13
10 december 2019 om 15:43
In feite geeft deze rust het belang van de Ligt voor Juventus goed weer. Belangrijke spelers worden vaker gespaard op momenten die er minder of niet toe doen. Juve heeft de punten niet meer nodig en kan hooguit enkele miljoenen euro's in Leverkusen laten liggen. Snap ik dat je daar je dure en (licht) geblesseerde sterspelers niet aan wilt wagen. Misschien weet Bosz met zijn team alsnog Europees voetbal veilig te stellen.
 
Apsua
 
10
10 december 2019 om 15:49
Gaan we nu eindelijk Merih-Bonucci duo zien? Heb liever Merih-Mathijs natuurlijk maar hij zit er niet bij...
 
ModricMagic
 
3
10 december 2019 om 15:55
Wordt vast weer Rugani. Demiral is 3e keus.
 
Becksss
 
12
10 december 2019 om 16:26
Demiral is na vandaag een eerst keus geloof me.team Demiral zet nu meer druk op Juventus om te spelen.men weet bij Juventus dat topclubs zijn geã¯nteresseerd in Demiral. Transferperiode breekt weer aan en dan zo.n top speler weg doen terwijl ze achterin bij Juventus totaal geen snelheid hebben lijkt me heel dom. Demiral is misschien wel de snelste centrale verdediger op dit moment bij Juventus en met een EK die er aan komt zullen ze hem echt wel tevreden houden. De ligt is 21 krijgt rust terwijl Bonucci 30 is die wel mag spelen. geloven jullie zelf dat hij rust krijgt
 
4Ever4Ajax
 
5
10 december 2019 om 16:33
@becksss: Demiral heeft het dit seizoen op de voorbereiding na nog niet goed gedaan bij Juve hoor. En De Ligt heeft apart getraind en wordt daarom gespaard, dat staat ook gewoon in de tekst trouwens. Die staat er dit weekend gewoon weer hoor.
 
gangstarr
 
19
10 december 2019 om 16:38
Hij heeft na een goede voorbereiding geen kansen gehad. Pas na een week of 6 en toen veroorzaakte hij een penalty en mocht hij weer banken. Ik heb die man tegen Frankrijk bezig gezien, wat een verdediger is dat zeg.
 
Stagiaire
 
0
10 december 2019 om 17:25
Rugani gaat spelen. Sarri wilt niet dat Rugani in de winter gaat vertrekken.
 
juvedeef
 
5
10 december 2019 om 17:36
Ik hoop dat je gelijk hebt. Rugani is klaar bij juve. Terwijl Demiral zich nog zeker moet en kan bewijzen. Je kan Demiral zeker testen in deze wedstrijd.
 
Jorinus
 
2
10 december 2019 om 16:09
Dat De Ligt er niet bij is, is niet echt het opvallende hier. Eerder het middenveld. Gezien de namen op deze lijst staat die namelijk al vast: Matuidi, Pjanic, Rabiot. Zal wel leuk zijn om zo`n Muratore een 20 minuten te laten mee doen. Of Sarri probeert Bernardeschi eens uit op het middenveld. Een wildebras, maar op nummer 10 komt die jongen ook totaal niet uit de verf, daar heeft hij de finesse niet voor. Misschien kan hij als een diepe loper op het middenveld meer nuttig zijn. Verdediging zal wel Rugani-Bonucci worden. Kan me niet voorstellen dat Sarri zo gauw Rugani wil opgeven.
 
juvedeef
 
2
10 december 2019 om 17:38
Als je 433 speelt heb je geen enkel probleem met de formatie. Gewoon berna rechtsbuiten. Rugani is toch allang klaar bij juve? Wat heeft hij nog te bewijzen. Zie veel liever Demiral spelen.
 
Jorinus
 
0
11 december 2019 om 14:32
Bedoelde meer dat Rugani het oogappeltje is van Sarri. Heeft hem grootgebracht bij Empoli. Rugani boven De Ligt kiezen kan ook hij natuurlijk niet verantwoorden, ook niet naar zichzelf toe. Het is natuurlijk wel nog steeds een professionale coach. Maar Rugani boven Demiral denk ik wel. We zullen zien.
 
Myst1quE
 
4
10 december 2019 om 18:10
Ik vindt deze Matthijs nog geen echte geschikte opvolger van een Chiellini. Hij heeft misschien wle het postuur, maar voor de rest moet hij het toch nog maar bewijzen. Zoals Huntelaar het in een prank-video al zei: Matthijs moet zijn baby-spek nog wegvegen.