'Mazraoui staat met post over conflict in Gaza lijnrecht tegenover teamgenoot'
Zondag, 15 oktober 2023 om 14:07

Noussair Mazraoui heeft op zijn Instagram-verhaal zijn solidariteit met Palestina verklaard. Volgens BILD zou dat 'problemen' kunnen veroorzaken bij Bayern München. Teamgenoot van Mazraoui, doelman Daniel Peretz, heeft namelijk de Israëlische nationaliteit. Het Israëlisch-Palestijns conflict valt Peretz zwaar.

De Israëlische doelman, die afgelopen zomer voor vijf miljoen euro inclusief bonussen overkwam van Maccabi tel Aviv, betuigde op Instagram zijn steun voor het Israëlische volk met Hebreeuwse teksten. "Mijn hart ligt bij alle mensen. Blijf sterk en zorg goed voor jezelf. Ook dit komen we te boven."

Mazraoui sprak op zijn Instagram-kanaal juist zijn steun uit voor de mensen in Palestina. Hij deelde op zijn pagina een vers uit de Koran. "En denk niet dat Allah achteloos is over wat degenen die onrecht plegen doen. Het houdt hen alleen maar tegen tot de dag waarop hun ogen bevroren zullen zijn van afgrijzen."

Die video ging gepaard met een vlag van Palestina en bijdragen van andere Marokkaanse ploeggenoten, die tevens hun steun betuigden aan de Palestijnen. BILD voorspelt dat dit wel eens kan leiden tot spanningen binnen de Beierse selectie.

Een van de stories die Mazraoui op Instagram plaatste.

"Wat Mazraoui zaterdagavond in zijn Instagram-story plaatste, zal Peretz des te meer pijn doen. Dat Mazraoui dit deelt, zal de Israël-keeper van Bayern waarschijnlijk zwaar treffen", stelt de Duitse krant.

Bayern legde de dag na de eerste aanvallen van Hamas op Israël overigens al een verklaring af op X. "Er is geen rechtvaardiging voor de moorden en het brutale geweld tegen de burgerbevolking", schreef de Duitse recordkampioen.

"We zijn bezorgd om onze vrienden in Israël en hebben de hoop op een vreedzaam samenleven voor alle mensen in het Midden-Oosten."

Meer nieuws
   
15:03
15:03
Engeland maakt voorselectie bekend: Marcus Rashford schittert door afwezigheid
20
   
14:53
14:53
Davy Pröpper (32) zet opnieuw een punt achter zijn voetbalcarrière
3
   
14:26
14:26
Portugal neemt Francisco Conceição mee naar het EK in Duitsland
32
   
13:53
13:53
'Vangelis Pavlidis kan AZ verlaten en alsnog de Champions League in'
19
   
13:30
13:30
De tienersensatie van Feyenoord die buiten Nederland nooit meer schitterde
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (148)

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.