Mea culpa van Messi na misser: 'Ik voel me verantwoordelijk voor dit gelijkspel'
Zaterdag, 16 juni 2018 om 19:18

Argentinië is met een valse start aan het WK begonnen. De tweevoudig wereldkampioen moest zaterdag genoegen nemen met een gelijkspel tegen IJsland (1-1), dat twee jaar geleden op het EK in Frankrijk al verraste met een plek in de kwartfinales. Uitgerekend Lionel Messi verzuimde Argentinië aan een zege te helpen.

Een dag na de show van Cristiano Ronaldo tegen Spanje (3-3) mocht Messi in de 64e minuut bij een gelijke stand (1-1) een strafschop nemen. Keeper Hannes Halldórsson koos de goede hoek en werkte de bal uit zijn doel. "Ik voel me verantwoordelijk voor dit gelijkspel. Het was pijnlijk", erkende Messi na afloop. IJsland was een moeilijk verslaanbare tegenstander, zo zag ook de sterspeler van Barcelona in. "Er was tussen de linies amper ruimte. Na de rust speelde IJsland ander voetbal. Ze waren afwachtend."

Sergio Aguero zette de Argentijnen in de negentiende minuut nog op voorsprong. Vijf minuten later was het gelijk door een doelpunt van voormalig sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason. "We wilden als eerste op voorsprong komen", vervolgde Messi. "Dat zou voor rust zorgen. Het gelijkspel is teleurstellend, maar het idee is hetzelfde. We moesten de komende twee wedstrijden winnen. Kroatië - Nigeria moet nog worden gespeeld. Het is nog een lange weg. Kroatië zal ook een zware tegenstander zijn, maar dat zijn alle landen op dit WK. Ze staan achterin goed en met één bal kunnen ze een wedstrijd veranderen."

Bondscoach Jorge Sampaoli houdt vertrouwen in Messi, die overigens liefst vier van zijn laatste zeven strafschoppen voor club en land miste. "Messi bleef maar zoeken naar openingen en wilde dat Argentinië zou winnen, wat de statistieken ook zeggen. Ik ben tevreden over zijn prestaties. De betrokkenheid van Messi om ons naar de volgende ronde te helpen is er nog steeds."

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
RodaJCCC
 
54
16 juni 2018 om 19:44
Is het geen idee om iemand anders eens de strafschoppen te gaan laten nemen. Messi mist er wel erg veel.
 
bpreal
 
8
16 juni 2018 om 20:00
Tja wie durft hem dit te zeggen of hij neemt zijn verantwoordelijkheid en zegt; iemand anders neemt ze...zou hem sieren..
 
SpeedyAFC
 
4
16 juni 2018 om 22:56
Aguerro of Higain, opties te over. Iemand anders durft hem nu niet te nemen omdat Messi de baas is. Het is nu aan Messi om zijn verantwoordelijkklheid te nemen en een ander aan te wijzen.
 
siepie
 
1
17 juni 2018 om 00:24
Ever Banega scoort ze bijna altijd. En na vandaag denk ik wel dat hij de plaats van Biglia gaat innemen, dus dan kan hij gelijk ook de pingels nemen.
 
koekeloereboy
 
12
16 juni 2018 om 19:48
Argentinie had wel nog een pingel moeten hebben, die van pavon was er ook een. Messi heeft vandaag genoeg geprobeerd, maar het kwam er gewoon niet echt uit. Ik zou graag willen dat hij gewoon net zoals ronaldo, die penaltys iets wat zelfverzekerder neemt. Volgende keer beter, van ijsland winnen de laatste jaren is moeilijker dan iedereen denkt. Al had argentinie gewoon moeten winnen vandaag, het kan erger. Hopelijk gaan ze uit de groep en verzint sampaoli gewoon wat beters.
 
AlexDelPiero10
 
38
16 juni 2018 om 19:50
Hij mist er veel ja, maar het is niet zozeer de penalty die ze hier punten kost, oke direct wel, maar vooral het hopeloze systeem en tactiek met de foute spelers, en het egoistische en overhaaste spel van Messi na die misser wel. Toernooi is nog maar net bezig, Messi gaat zich nog wel tonen.
 
Kolbeinn_Sigi
 
20
16 juni 2018 om 19:59
Echt niet egoïstisch. Die bal voor die penalty was gewoon heel goed bijvoorbeeld. De tactiek is wel echt hopeloos. Spelers nemen te weinig lef. Een Rojo kon doorlopen en schieten maar stopte om hem naar Messi te spelen. Verder heeft Argentinië een niet heel goed middenveld en verdediging. Messi is dodelijk met veel ruimte, waarom dan niet meer counteren want het spel gaat Argentinië nooit maken, daar zijn ze niet goed genoeg voor.
 
Marc Juventus
 
9
16 juni 2018 om 20:15
Hij bedoelt het spel van Messi NA de penalty. Die verdediging heeft ook vrij weinig te maken met dat ongelooflijk slechte spel van Argentinië. Heel jammer dat Argentinië hun hele spel op Messi moeten afwerken. Dit Argentinië is gewoon veel te afhankelijk van hem. De kwalificatie zijn ze ook al door Messi gered.
 
Raffaello
 
13
16 juni 2018 om 20:20
@kolbeinn Messi was voor zijn doen ontzettend egoistisch. Nam een zeer slechte penalty en straalde werkelijk waar niks uit. Geen leiderschap, geen gedrevenheid en geen actieve houding voor het penalty incident. Na de pingel zag je hem wat meer actief deelnemen, maar toch uit onmogelijke hoeken proberen te schieten. Het geeft niks, kan gebeuren. Messi gaat nog wel mooie dingen laten zien, want het was ook geen doorkomen aan tegen Ijsland. Verdienste van Ijsland trouwens.
 
Kolbeinn_Sigi
 
3
16 juni 2018 om 20:29
Ja hij was na die penalty keihard aan her forceren. Maar opzich snap ik het. Ze passen en passen alleen naar Messi, terwijl ze genoeg andere opties hebben. Waarom alleen naar Messi als je ook Higuain, Aguero, Dybala en Di Maria hebt? Ik keek met een vriend die weinig verstand van voetbal heeft, maar zelf hem viel op dat ze alleen maar naar Messi speelden in de meest kansloze situaties. En wat je zegt als laatste, ik denk dat weinig tot niemand het wel had kunnen alten zien tegen IJsland. Had zelf namelijk aan 2-1 gedacht en niet zo als sommigen op 5-0 want hoe kan je dat denken. Australië en IJsland moet je nooit onderschatten is vandaag weer gebleken.
 
LeonDH
 
2
16 juni 2018 om 20:37
Marc daarom kennen ze beter met aguero en dybala spelen of dybala en higuain. Veel meer rendement en denk dat het team meer zal vechten omdat ze nu op Messi lenen en gokken.
 
LeonDH
 
2
16 juni 2018 om 20:35
Ze kennen beter met dybala en aguero spelen. Of dybala en higuain. Is er veel meer rendement en samenspel. Nu gaat alles via Messi wat opzich wel logisch is. Met die andere wordt het meer een team want dan vechten ze met zijn alle in plaats van leunen en hopen op een actie van Messi.
 
Fatih_khedira
 
6
16 juni 2018 om 19:53
Toon dan ook een keer de ballen die je ook bij Barcelona toont. Daar loop je tegenstanders voorbij alsof het niks is, wat veranderd er dan nu?
 
MaceReal
 
34
16 juni 2018 om 19:56
Spelers bij Barca begrijpen hem beter.
 
Moyashi
 
42
16 juni 2018 om 19:58
Het verschil dat ik zie bij Argentinië is zodra Messi aan de bal is zie je weinig bewegingen bij zijn teamgenoten waardoor hij een slimme zet kan spelen. Vaak staan die medespelers toe te kijken wat Messi met de bal gaat doen. Je kan niet alles goedpraten, maar dat is wel iets dat me vaak opvalt in vergelijking met zijn spel bij Barcelona.
 
Raffaello
 
8
16 juni 2018 om 20:24
@moyashi Jou reacties zijn altijd goud! Ben het hier voor het eerst trouwens niet helemaal mee eens. De beweging was er juist wel en zeker bij Aguero die al een paar keer diep ging, alleen dan durfde Messi of Banaga de bal niet te spelen.
 
Moyashi
 
6
16 juni 2018 om 20:32
Als je het hebt over na de gemiste penalty dan kan dat best kloppen, want toen ging Messi geforceerd alleen op zoek naar een doelpunt om zijn gemiste penalty goed te maken, maar ik doelde meer over het algemeen bij nationale ploeg. Vaak heb ik het idee dat zijn medespelers geen aanspeelbare ruimte zoeken zodra Messi de bal heeft en 2-3 man afgeleidt heeft waardoor ook Messi uit eindelijk vastklemt.
 
Raffaello
 
3
16 juni 2018 om 20:37
Wat je zegt kan wel kloppen hoor, maar wat mij echt bij bleef is die opbouw na de gemiste pingel en toen zag je Aguero heel vaak diep gaan. Messi voor zichzelf en de wereld redding van die keeper van Ijsland op die bal van Banega die als voorzet bedoeld was.
 
Moyashi
 
2
16 juni 2018 om 20:43
Inderdaad, ik zei ongeveer hetzelfde in een reactie hieronder. ''moet wel zeggen dat Messi iets te gretig op zoek was naar de winnende na de gemiste penalty terwijl af en toe een man misschien er beter voor stond''. Daarom valt ook niet alles goed te praten hehe.
 
LaManita5
 
3
16 juni 2018 om 21:00
Raffaello, in heel je betoog mis ik het feit dat Ijsland gewoon geparkeerd stond op hun eigen 16 meter. Wat zit je dan eigenlijk te zeggen dat Messi eventjes Aguero had kunnen bedienen of wat dan ook? Aguero mag nog zo in beweging zijn, met 6 vikingen rond hem was er centraal geen doorkomen aan. Ofwel speel je dan via de flanken ofwel reken je op een flits door het centrum. Voor het eerste was er veel te weinig beweging op de flanken bij Argentinië en waren de voorzetten bovendien ondermaats. Wat betreft de tweede optie heeft Messi wel zijn verantwoordelijkheid genomen en het proberen forceren. Hij was er dichtbij, maar het heeft niet mogen zijn.
 
PeerkGay
 
3
16 juni 2018 om 20:16
Fatima snap jij het wel allemaal ? een bus parkeren alsof je op een handbal vereniging staat is lastig door heen te komen en ook voor Messi. Jammer dat hij die pingel miste , volgende keer beter er is nog niets aan de hand. Op de 26ste is Kroatie - Ijsland, als de kroaten er wel winnen en dat gebeurd wel want die hebben twee fantastische spelmakers Rakatic en Modric die knallen er zo nodig wel van 20 meter in en als Kroatische dan maar even gelijk speelt tegen de argentijnen dan is het mooi opgelost
 
ModricMagic
 
20
16 juni 2018 om 19:56
Ook een waardeloze tactiek zeg alle ballen op Messi. Genoeg topspelers daar en dan alle ballen op Messi schandalig.
 
RealMadridsta
 
8
16 juni 2018 om 20:11
Inderdaad zeg. Vind Argentinië echt een goede selectie hebben, maar door alle ballen op Messi te spelen gaat de verrassing en snelheid uit het spel. Dybala moet er mat wij betreft ook gewoon in. Die zou denk ik ook vanaf rechts wel kunnen spelen. Vind Messi een van de beste voetballers ooit, maar alle ballen naar hem is gewoon niet de oplossing. Hij eist zo een groot aandeel in het spel op dat als hij niet goed speelt Argentinië dat niet doet. Als hij nu accepteert dat hij het niet alleen kan denk ik dat de resultaten beter worden.
 
PeerkGay
 
2
16 juni 2018 om 20:21
Ja tegen Ijsland had er wel een aanvaller bij gekunt inderdaad. Dybala zou niet misstaan ook al is de verdediging je achilespees, ze hadden hier met meer aanvallers moeten beginnen en Banega als centrale middenvelder
 
SpeedyAFC
 
4
16 juni 2018 om 23:00
Dat is nu ook het grote manco, de tegenstander let ook alleen maar op Messi. In plaats van dan de vrijheid te benutten dfie andere spelers krijgen, blijft Argentinie alleen maar op Messi passen. Als ik de bondscoach was, zou ik Messi aan de rechtkant vastplakken en met Dybala achter de Higain gaan spelen. Die zijn goed ingespeeld, Aguerro zou ik op de bank zetten. Dan krijg je vanzelf dat niet alles over Messi hoeft te gaan en krij je dus veel meer variatie. Komt er ook vanzelf ruimte voor Messi om naar binnen te dribbelen.
 
RealMadridsta
 
0
16 juni 2018 om 23:47
Ja dat is inderdaad veel beter. Ben best benieuwd hoe de keuzes daar worden gemaakt en wat Messi zijn rol daarin is. Zou hij de rol die hij heeft echt willen of is het Sampaoli zijn idee? Ik vind het veel te risky om hem zo een grote rol toe te wijzen. Hij hoeft maar één offday te hebben en dan is er een grote kans op puntverlies. Met di Maria op links zou de opstelling die jij voorstelt denk ik ook erg goed uitpakken. Eigenlijk belachelijk dat je met zulke aanvallers met een best onbekende rechtsbuiten te gaan spelen. Als je Higuain, Messi, Dybala en Di Maria in één goedlopend elftal kan verwerken is dat denk ik een garantie voor doelpunten.
 
KarstenFC
 
5
17 juni 2018 om 00:34
Bij Portugal werkt 't anders wel ??
 
Moyashi
 
6
16 juni 2018 om 19:56
Messi mist vaak penalties, maar dat hij de verantwoordelijkheid op zich neemt in zo een drukte verdient nog altijd respect. Als Aguero ofzo ze wilt overnemen mag dat ook wel naar mijn mening, want hij is volgens mij wat beter met penalties en daar is niks mis mee, maar wie weet willen de andere spelers de verantwoordelijk niet. Hij was zeker niet geweldig vandaag, maar je zou denken dat Sampaoli wel een plan B heeft als na 60 minuten Messi er nog steeds niet erdoor heen komt en dan krijg je die niet. Dat is gewoon zo frustrerend. Moet wel zeggen dat Messi iets te gretig op zoek was naar de winnende na de gemiste penalty terwijl af en toe een man misschien er beter voor stond.
 
Rode Duivels
 
3
16 juni 2018 om 20:05
Ik begrijp da manier van trappen niet zo goed. Messi heeft eerder al strafschoppen staalhard in de kruising geschoten. Niet dat hij elke keer zoveel risico moet nemen, maar iets meer lef mag er wel inzitten. Volgens mij neemt hij het soms iets te gemakkelijk op. Denkt hij van ach, hij zal er wel weer invliegen. Een strafschop moet je doortrappen, tenzij je zo lang wacht tot de keeper een move maakt.
 
FRon010
 
10
16 juni 2018 om 20:07
Ik vind Messi minder bij Argentinië maar zijn medespelers man man man. Otamendi geeft een voorzet zo in de handen van de keeper, Di maria en elke pannenkoek op de vleugels kwam amper hun mannetje voorbij.... ja dan gaat het lastig worden. Daarnaast is iedereen zo blij met IJsland maar wat een irritant team zeg, met 11 man in de 16 hangen nou geweldig, maar doet een ander team het is het een schande.
 
CRMadrid7
 
5
16 juni 2018 om 20:16
Was dat nou een voorzet of stiftje of wat van Otamendi? Ik dacht zelf even dat hij dacht de keeper zo in de luren te leggen maar zijn poging zag er echt komisch uit. Ongelofelijk zeg haha
 
RealMadridsta
 
1
16 juni 2018 om 20:19
Ik vind dat de wedstrijd van vandaag vooral de schuld is van Messi en Sampaoli. Sampaoli komt met een waardeloze tactiek waarbij Messi elke bal krijgt en hij vervolgens een goed vervolg geven. Meestal leverde Messi de bal dan weer in. Dat is zijn eigen fout, maar er zat zo weinig afwisseling of verrassing in de aanvallen van Argentinie. Daarnaast is de penalty natuurlijk een fout van Messi. Echt heel erg matig ingeschoten. Denk dat ze de Knock-outfase wel redden met dit team, maar als het spel zo blijft gaan ze niet ver komen vrees ik.
 
SpeedyAFC
 
3
16 juni 2018 om 23:03
Van Ijsland kunnen we het hebben. die hebben maar 4.000 voetballers om uit te kunnen kiezen waarvan de meeste ook nog eens amateurs zijn. Het is natuurlijk wel zeer matig van Argentinie dat ze Ijsland lieten scoren. Een team met zoveel spelers achter de bal, dan kan je hun aanvallers toch gewoon continue dekken?
 
PeerkGay
 
7
16 juni 2018 om 20:12
Argentinië heeft vandaag gewoon het geluk niet gehad door deze ijslandje muur te komen zoals Nederland zich er ook vaak genoeg op vast gebeten heeft. Wat Argentinië miste is een spelverdeler en Banega is wel goed maar dan moet je hem ook de vrijheid geven. Daarnaast Ijsland moet je verslaan met backs die opkomen die heeft bijna geen één land op dit wk, except Spanje. Zolang Argentinië geen Spanje treft kunnen ze gewoon van elk team winnen. Zelfde dat Portugal geen Brazilie moet treffen wat dan gaan ze ook genadeloos af. Finale Argentinië Portugal zou wel een mooie zijn Ps : Moderator Peerk is een loser met zijn ipbans
 
Millonario
 
0
16 juni 2018 om 20:19
Was ook gewoon niet goed gemikt, kan gebeuren maar op dit podium zal je gewoon ook meer kritiek krijgen helaas. Ik had de indruk dat hij werd uitgefloten maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Er zijn nog twee wedstrijden om het recht te zetten.
 
LeonDH
 
3
16 juni 2018 om 20:32
Duidelijk. Dit is zijn laatste toernooi dus.
 
AjaxFan69
 
3
16 juni 2018 om 20:50
Het ligt ook aan de tegenstander. Als Argentinië tegen een voetballend land speelt als bijvoorbeeld Spanje, zul je zien dat ook Argentinië beter gaat presteren juist doordat er veel meer ruimte is voor de creatief aanvallende spelers van de Albiceleste. IJsland is gewoon een moeilijk te bespelen team voor de Argentijnen.
 
vialuna
 
12
16 juni 2018 om 20:56
Klopt 2 maanden geleden speelde Argentinië tegen Spanje weliswaar vriendschappelijk. En toen zag je dat er meer ruimte was alleen toen verloren ze 6-1.!! Dus ik snap de verwijzing naar Spanje niet helemaal had dan gezegd een aanvallend team. Messi faalde wel hard net als het tactiek van dit Argentinië.
 
Joeeey17
 
1
16 juni 2018 om 21:43
Toen lag er wel meer ruimte voor de aanval. Het nadeel was toen dat Messi, Dybala, Aguero en Di Maria er niet bij waren.
 
CelsinhoDa Silva
 
1
16 juni 2018 om 20:54
ik lees zoveel onzin hier ' allemaal analisten xd
 
19messi33
 
2
16 juni 2018 om 21:03
Wat een experts ik weet zeker dat 99% hier geen enkele wk kwalificatie wedstrijd heeft gezien en meteen oordelen over wat ze nu zien vs Ijsland...credits geven aan Ijsland vanwege het harde werken en goed verdedigen er lag amper tot geen ruimte tussen de linies... Het is allemaal niet zo simpel als het lijkt...messi had die pingel gewoon binnen moeten knallen en dan had je ook nog wel wat kritiek gehad op de tactiek maar minder dan nu... Nu komt er komende Donderdag al een wedstrijd die van levensbelang gaat zijn voor Argentinie...en of je dan met Dybala Aguero Messi en Higuain moet gaan spelen dat lijkt mij ook niet verstandig...ze komen straks in ieder geval tegen ene team te dat zelf ook wilt voetballen en ook ruimte gaat weggeven.
 
Louismanuel
 
0
17 juni 2018 om 10:50
Het wordt niets voor Argentinie zoals ze nu spelen: alle ballen naar Messi. Doet me denken aan Brazilie 2 jaar geleden. Hoe kan iemand die een vrijetrap over een muur zo mooi kan krullen hoog in de kruising penalties bij de vleet zo belabberd schieten. Praktisch door het midden in de hoop dat de keeper naar de andere hoek duikt? Gebrek aan zelfvertrouwen! Faalangst! Maar z`n ego zegt dat hij ook de penalties op moet eisen. Al een paar jaar geleden was zijn penalties gemiddelde score in La Liga ver ondermaats. n.l. onder het gemiddelde van de Spaanse Liga. Destijds was Vila een betere optie. Neymar. Suarez. Aguero. 4 van de 7 heeft hij nu weer gemist! Opties zat maar ja zijn ego is te groot.