Mea culpa voor respectloos gebaar richting Messi: 'Ik dacht: wat heb ik gedaan?'
Vrijdag, 8 mei 2020 om 16:50

Het was donderdag exact een jaar geleden dat Liverpool op heroïsche wijze de Champions League-finale bereikte. Na een 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Barcelona, werd de return van de halve finale op Anfield met 4-0 gewonnen. In de Peter Crouch Podcast van de BBC blikt Andy Robertson terug op een onderonsje met Lionel Messi, waar hij achteraf spijt van heeft.

Tijdens het duel tussen Liverpool en Barcelona belandden Robertson en Messi samen op de grond. Nadat hij was opgestaan, gaf de Schotse vleugelverdediger van the Reds Messi tot zijn ongenoegen een aai over de bol. "Ik schudde zijn haar een klein beetje door de war. Hij was daar niet blij mee, maar ik zou het ook niet zo snel nog een keer doen. Het was respectloos richting de beste speler aller tijden", geeft Robertson te kennen.

"Dit was een bijzondere wedstrijd. Ik heb de kleedkamer nog nooit zo gezien. We waren echt opgepompt en helaas gebeurde dit daardoor", vervolgt de 26-jarige vleugelverdediger van Liverpool. "We lagen allebei op de grond. Ik weet echt niet wat me bezielde. Ik heb er spijt van, want het is iets waar iedereen mij op dit moment aan linkt. Dat is geen al te best teken. Ik dacht: wat heb ik gedaan? Had ik het maar gelaten. Ik dacht op dat moment niet helder na."

"Wanneer je tegen de beste speler speelt, probeer je er zo goed mogelijk uit te komen. In mijn ogen is hij de beste speler ter wereld. Om direct tegenover hem te staan, is zo lastig als je van tevoren denkt dat het is", besluit Robertson. Liverpool won uiteindelijk de Champions League van vorig seizoen, door Tottenham Hotspur in de finale van het miljardenbal met 0-2 te verslaan.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
1
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
32
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
TILBURG013
 
48
8 mei 2020 om 17:22
Heb Robertson dit soort dingen vaker zien doen. Bij Davies eerst expres een elleboog tegen zijn hoofd geven om hem daarna volop uit te lachen zijn in gezicht. Die speler van Napoli expres de tribunes induwen. Dat incident met Ayoze Perez. Overigens was dit meer dan een aai over zijn bol. Dit was gewoon een duw tegen zijn hoofd, zeer begrijpelijk dat Messi hier boos over was.. Ronaldo kreeg in de CL voor nog niet eens 10% van dit een rode kaart..
 
EmileSteele
 
4
9 mei 2020 om 09:21
En het kostte maar 6 zinnen om het over Ronaldo te hebben. Dit soort dingen gebeuren toch?
 
bf1994
 
39
8 mei 2020 om 17:25
Dit verzacht de pijn van het 4-0 verlies natuurlijk. Ik heb een jaar lang in pijn en verdriet geleefd. Niet omdat mijn favoriete team zo hard op zijn bek ging die avond. Maar eerder om de misdaad die messi aangedaan was. Die gozer heeft 13 jaar lang op het hoogste niveau zijn haar constant in model gehouden. Dan komt robertsen het even verpesten door met zijn handen door zijn haar te gaan. Een excuus is eigenlijk niet goed genoeg maar we zullen het ermee moeten doen. Bedankt atletico voor het eruit knikkeren van liverpool. Dit keer was het de robertson's haar die door de war was.
 
AadMaat
 
9
8 mei 2020 om 17:29
Gelukkig gaat deze editie waarschijnlijk niet door. Liverpool kan het volgend jaar net als Atlético opnieuw proberen.
 
bf1994
 
14
8 mei 2020 om 17:51
Waarom is het gelukkig dat deze editie niet doorgaat? Ik had graag de champions league willen zien. En desondanks of het doorgaat of niet, was atletico wel door naar de volgende ronde.
 
AadMaat
 
1
8 mei 2020 om 22:41
Na de uitschakeling van Liverpool kon het me niet meer echt boeien. Ik heb zo gebaald van het spel van Atletico, al zijn ze natuurlijk terecht door. Twee keer knap gewonnen.
 
lfc11
 
13
8 mei 2020 om 17:35
Hij heeft inderdaad een handje van dit soort provocaties op en soms over het randje. Niet de enige in de hedendaagse voetbalwereld en soms helpt het je als team, maar niet meer dan logisch dat je dan iets minder positief neergezet wordt door tegenstanders en de supporters hiervan. Robertson geeft Messi een zetje tegen zijn hoofd, Suarez trapt Robertson opzettelijk uit de wedstrijd en zo hebben de meeste teams wel hun iets minder sportieve spelers.
 
lizoke
 
5
8 mei 2020 om 17:48
Dat klopt zeker en vast, elke club heeft zo van die spelers. Zolang ze niet over het randje gaan is het ok, maar beide backs arnold en robertson durven dicht ertegen of erover te gaan. Van die nare duwtje tegen een speler op volle sprint aan de achterlijn. Dat is niet nodig, maar ja ze komen ermee weg dus dat zegt veel over de refs.
 
lfc11
 
7
8 mei 2020 om 18:19
Taa? Echter zie ik je reactie hieronder al, dus enige objectiviteit is ver te zoeken. Net als je opmerking over Van Dijk, kom dan met voorbeelden, want de enige keer dat hij ontsnapte was met Mertens. Vervolgens insinueren dat de refs een clubvoorkeur hebben en is het wel duidelijk dat jij waarschijnlijk heel wat uurtjes besteedt op Blue Moon.
 
lizoke
 
4
8 mei 2020 om 17:38
Ik vind persoonlijk dat beide backs zo van die nare trekjes hebben. En vind VVD een topper, maar die is ook al verschillende keren ontsnapt aan rood in de competitie. Elleboogje bv. Maar ja refs zijn maar mensen zeke? Met een club voorkeur!!