Meer duidelijk over heldenrol van James Rodríguez na hartaanval Coulibaly
Woensdag, 12 januari 2022 om 21:13

Er wordt steeds meer duidelijk over de hartaanval die Ousmane Coulibaly zaterdagavond kreeg in de wedstrijd tussen zijn ploeg Al-Wakrah en Al-Rayyan in Qatar. In het doel van zijn eigen ploeg ging de 32-jarige verdediger plots naar de grond, waarna hij een spoedbehandeling kreeg op het veld en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden goed met Coulibaly: hij is in stabiele toestand, maar wordt nog wel in de gaten gehouden door artsen.

In de 42ste minuut ging Coulibaly naar het gras. Na enkele schokkende bewegingen bleef de centrumverdediger roerloos liggen. Zijn teamgenoten schreeuwden het uit van ongeloof en sprintten, samen met de verzorgers, direct naar het slachtoffer, zo viel te zien op de schokkende beelden. Hij werd ter plekke gereanimeerd en de wedstrijd werd na het instorten van Coulibaly direct gestaakt door scheidsrechter Saoud Al-Adba. Het beleid schreef voor dat de camera's uitzoomden, waardoor de behandeling niet te zien was.

Inmiddels is echter wel duidelijk geworden dat James Rodríguez een heldenrol vertolkte. De aanvallende middenvelder van tegenstander Al-Rayyan, die zelf tweemaal scoorde in het duel, had vlak voor het incident een doelpoging afgevuurd van dichtbij, waardoor hij meteen in de gaten kreeg dat Coulibaly er slecht aan toe was. De clubarts van Al-Wakrah, Mukhtar Shaaban, vertelt in de Qatarese pers dat James het lichaam van Coulibaly vasthield, zodat de international van Mali kon blijven ademhalen en letsel aan zijn ruggengraat is voorkomen. Coulibaly was niet bij bewustzijn, maar bleef wel ademen. De komende tijd gaat hij zich richten op zijn herstel.

Klik hier voor de beelden (waarschuwing: dit kan als schokkend ervaren worden).

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
29
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
juliandicks3
 
18
12 januari 2022 om 21:19
Held!
 
FCBDutch
 
4
12 januari 2022 om 23:57
Topsport is voor sommige mensen helemaal niet goed lijkt me, helemaal met bonden die alles zo vol mogelijk willen gooien plus de druk en de intensiviteit van hele week trainen eist helaas bij sommige (bijna) zijn tol lijkt het. Weet niet of er al wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan want wat ik zeg is natuurlijk bord op schoot journalistiek. In ieder geval sterkte naar de desbetreffende speler!
 
Formus
 
3
13 januari 2022 om 01:00
Gebeurt toch best veel de laatste tijd. Denk wel dat dit goed onderzocht moet worden, puur om er achter te komen hoe en wat?! En James: top dat ie zich direct ontfermde. Heb helaas van dichtbij pas anders meegemaakt.
 
MartinRafter629
 
8
13 januari 2022 om 02:18
Klopt. Ik zou willen weten: - zijn de slachtoffers gevaccineerd - is sprake van een ontstekking van de hartspier als oorzaak van de hartaanval Des te groter een ( sport) hart des te eerder n hartspierontsteking sowieso. Kans uiternate klein vr normale hartgroottes. Maar toch...