Megan Rapinoe laat voeten spreken en doet Nederland groot plezier
Vrijdag, 28 juni 2019 om 22:54

De Verenigde Staten hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finales van het WK vrouwenvoetbal. In het Parc des Princes won Team USA met 1-2 van gastland Frankrijk, dankzij twee doelpunten van de veelbesproken Megan Rapinoe. De Amerikaanse vrouwen staan dinsdagavond in Lyon tegenover Engeland. Door de uitschakeling van Frankrijk is Nederland bij een overwinning op Italië zaterdagmiddag direct geplaatst voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De kraker tussen Frankrijk en de Verenigde Staten werd uiteindelijk hoogstpersoonlijk beslist door Rapinoe. De 33-jarige speelster van Seattle Reign FC raakte deze week andermaal in opspraak vanwege haar ruzie met de Amerikaanse president Donald Trump, die Rapinoe opriep haar voeten te laten spreken. Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht, want Rapinoe hielp de Verenigde Staten al na vijf minuten voetballen aan de leiding, door een vrije trap uit een lastige hoek raak te schieten: 0-1.

Ruzie Trump en Rapinoe escaleert: 'Ik ga niet naar het f*cking Witte Huis'

Alles over de vete tussen Megan Rapinoe en Donald Trump. Lees artikel

Er ontwikkelde zich na de vroege openingstreffer een fraai schouwspel in het Parc des Princes. De Amerikaanse dames hanteerden een hoog tempo, waardoor Frankrijk nauwelijks aan voetballen toekwam. Alex Morgan en Samantha Mewis kregen goede mogelijkheden, maar de 0-2 kwam er voor rust niet. Het gastland wist zich in het laatste kwartier van de eerste helft beter onder de indruk uit te spelen, maar echte kansen bleven uit voor het doel van de Franse keepster Sarah Bouhaddi.

Na de onderbreking liet Frankrijk zich in aanvallend opzicht meer gelden. Eugénie Le Sommer was rond het uur dicht bij de gelijkmaker na voorbereidend werk van Kadidiatou Diani en Valérie Gauvin, maar zij schoot in kansrijke positie in het zijnet. Frankrijk drong zo aan, maar de Verenigde Staten sloegen in minuut 65 hard toe aan de overkant. Rapinou maakte haar tweede doelpunt van de avond na een lage voorzet van Tobin Heath en bracht de titelfavoriet zo op een 0-2 voorsprong.

Het verzet van de Fransen leek daarmee gebroken, maar negen minuten voor tijd volgde toch weer de aansluitingstreffer. Gaëtane Thiney bracht de bal uit een hoekschop in de doelmond van de Verenigde Staten, waarna Wendie Renard boven iedereen uitsteeg en met het hoofd voor de 1-2 tekende. Het Parc des Princes sprong weer wakker, maar een gelijkmaker bleef uiteindelijk uit in een zenuwslopende slotfase.

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
14
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
3
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (62)

 
Marcoes
 
50
28 juni 2019 om 22:55
Dit had qua niveau en ploegen prima de finale kunnen zijn. Niks mis mee!
 
Skilz
 
32
28 juni 2019 om 22:57
dat klopt, dat zegt ook wel genoeg over vrouwen voetbal.
 
Sesamstraat
 
30
29 juni 2019 om 01:04
Nee de wk finales bij heren zijn leuk
 
JK-Ajax
 
69
28 juni 2019 om 22:57
Vrouwen laten dit wk zien geen goede coaches te zijn. Je ziet het bij die van Nederland en nu wederom bij de Franse collega. Je hebt een speler van bijna 1.90 en die stuur je dan niet naar voren als stormram, waar ben je dan in hemelsnaam mee bezig haha ?!. Mooi dat Frankrijk eruit ligt, vreselijk publiek iedere keer gezien. USA gaat de cup pakken vermoedelijk, leuk teampje en als morgan eens gaat ballen dan wordt het enkel beter
 
FCG95
 
14
28 juni 2019 om 23:00
Nederland heeft volgens mij niet achter gestaan dit WK, waarom zou je dan een stormram naar voren sturen?
 
falonso
 
35
28 juni 2019 om 23:11
Volgens mij neem jij zijn reactie veel te letterlijk. Ik denk meer dat dit een voorbeeld is van wat de coach van Frankrijk verkeerd doet, nadat de coach van Nederland eerder al wat verkeerd deed. Maar ik laat me graag corrigeren als ik het fout heb.
 
FCG95
 
12
28 juni 2019 om 23:15
Zou kunnen, maargoed, ik zie hetzelfde ook wel gebeuren bij de mannen, veel coaches zijn banger voor een 3-1 dan alles of niets spelen.
 
JK-Ajax
 
8
28 juni 2019 om 23:34
Ik doel inderdaad op foute beslissingen door de coaches. Dit van de Franse is absurd met nog 15min te spelen en een 1-2 stand. Bij Nederland is het tactisch ook vreselijk en ook qua opstelling.
 
metaalverf
 
4
29 juni 2019 om 01:01
Wat zou jij de nederlandse coach anders laten doen? Ik zie hier wel genoeg bashing (ook bij mannen voetbal) maar zie vaak niet het alternatief genoemd worden.
 
Frankentime
 
8
29 juni 2019 om 01:05
Guttogut. JK heeft alle wijsheid in pacht daar op de wal. Beetje erg makkelijk scoren. Ik vind dat vrouwenvoetbal ook niets, maar heb er wel vertrouwen in dat de coaches snappen hoe het spel werkt. Alsof lange mensen naar voren sturen de enige optie altijd is. En alsof de mannelijke coaches nooit blunders maken...
 
pprins
 
5
29 juni 2019 om 03:15
Alsof Foppe de Haan een tactisch wereldgenie is.
 
NL_Modric
 
2
29 juni 2019 om 10:56
Foppe heeft wel meer bereikt en meer voetbal know how dan 99 procent wat hier op deze site zit. Dan kan je de beste man wel uitlachen, maar dat komt op mij nogal dom en respectloos over.
 
kleinegeneraa7
 
3
28 juni 2019 om 23:10
Ik dacht dus echt precies hetzelfde. Gooi haar gewoon voor de laatste paar minuten in de spits en ga gewoon ballen pompen.
 
Gurtalks
 
14
28 juni 2019 om 23:39
Dat is dan ook de reden dat ik denk dat Engeland met de winst er vandoor gaat. 1 van de weinige landen met een man aan het stuur??
 
metaalverf
 
3
29 juni 2019 om 01:02
De meeste vrouwen teams hebben een man aan de leiding.
 
Fenasi Kerim
 
10
29 juni 2019 om 02:15
Kameroen ook, en de speelsters gedragagen zich als dronken agressieve mannen in de kroeg.
 
Gurtalks
 
0
29 juni 2019 om 14:01
Ik bedoel een team wat kans heeft op de overwinning. Frankrijk, USA, Duitsland en Nederland hebben allen een vrouwelijke coach.
 
RUTGERRR
 
8
28 juni 2019 om 23:51
Oh een man kan deze fout niet maken? Denk dat we voldoende voorbeelden hebben van mannelijke trainers die merkwaardige beslissingen genomen hebben. Dat het in fysiek opzicht zo is dat mannen een hoger niveau halen in het voetbal (op het veld) prima, daar zijn we het over de hele wereld wel over eens. Maar ik zou niet weten waarom een vrouwelijke coach minder verstand van coaching zou moeten hebben dan mannen? De coach van USA laat al jarenlang zien den uitstekend inzicht te hebben. We hoeven niet alles van het vrouwenvoetbal af te kraken he..
 
kleinegeneraa7
 
2
29 juni 2019 om 00:13
Het heeft natuurlijks niks met man of vrouw te maken, al was het een transgender. Het was wel echt amateuristisch. Ik weet niet of deze coach een beetje ervaring in het vak heeft, maar mening coach gooit toch gewoon zo'n boomstam in de punt als je 1 goal achterstraat? Ik zou als Franse bond serieus wel even een gesprekje met haar aanknopen en bekijken of zij wel bekwaam is voor het vak, want dit sloeg wel echt alles. Stonden gewoon nog met 4 vrouwen te verdedigen. Op ten duur stonden 3 Franse vrouwen bij elkaar om een diepe bal op te vangen, terwijl er geen Amerikaanse in de buurt was.
 
metaalverf
 
8
29 juni 2019 om 01:03
Maar benoem het dan als een coach fout niet als een fout omdat het een vrouw is. En dat laatste gebeurt hier helaas veel te vaak. De voorbeelden die hier telkens aangehaald worden zie ik wekelijks in de eredivisie en dan heeft niemand het er over.
 
kleinegeneraa7
 
2
29 juni 2019 om 01:20
Volgens mij benoem ik het niet als een fout van een vrouw, maar als een fout van de coach.
 
pprins
 
1
29 juni 2019 om 03:20
Wat betreft de zogenaamd falende Wiegman die spitse blijft opstellen....iemand die ek wordt en als ze nu de halve finale wint ...dan zou ze de eerste coach ter wereld zijn die 12 eindtoernooi wedstrijden op rij wint . Dan doe je denk ik iets niet helemaal fout want het is toch ook wer niet zondag Nederland superieure spelers heeft . Bert van Marwijk werd trouwens ook door velen verfoeid voor het constant vasthouden aan het duo Van Bommel - de Jong, maar haalde er ook de wk finale mee .
 
thucan
 
2
29 juni 2019 om 06:14
Je naam zou je op een idee hebben moeten brengen. Dick Advocaat flikte een tactische fout waar je u tegen zegt.. Als een vrouwelijke coach een dusdanige fout maakt, zou je ze wegzetten als volslagen amateuristisch.. Bij Advocaat was het ‘gewoon’ een fout.. Tactisch is elke bondscoach op dit wk prima onderlegd, of ga jij het misschien van ze overnemen??
 
rickv
 
0
29 juni 2019 om 06:52
"vrouwen laten dit WK zien geen goede coaches te zijn". Nee, vrouwen laten dit WK zien niet op het niveau te zitten van hun mannelijk equivalent, ook wanneer natuurlijke verschillen tussen man en vrouw worden meegenomen. En dat is volkomen logisch. De Knvb heeft pas onlangs de vergoeding voor vrouwen omhoog gegooid, en hoewel er zeker een stukje marketing meegenomen worden waardoor mannen wellicht wat meer verdienen. Je kan er niet omheen dat het niveau verschil veel al te maken heeft met financiën. Neem nou een Frank de Boer, goed en wellicht wat gelukkig gepresteerd bij Ajax om vervolgens hopeloos te halen. Dat met een ruim salaris en coaching als zijn full-time baan. Daar zijn geen excuses voor. Maar een Wiegman moet het doen, met een leuke onkosten vergoeding maar het is ook niet meer dan dat. Prestaties en salaris zullen altijd aan elkaar gelinked blijven en je kan een eindeloze cirkel redenatie beginnen. Maar het vrouwenvoetbal loopt in alles zover achter op de mannen door de financiele ontwikkeling dat je absoluut niet kan stellen dat een groep iets niet kan.
 
Horwi
 
7
28 juni 2019 om 22:57
Frankrijk beter maar slordig en dom en de VS speelde matig maar slim en zeer efficiënt. Jammer. Voetbalzone is ook te voorbarig met de titel. Ik zie Italië morgen zomaar winnen.
 
Lee Kang-In
 
13
28 juni 2019 om 23:32
Frankrijk heeft welgeteld 1 goede kans gehad in 90min. USA is gewoon een stuk slimmer en loopt zich niet stuk. Dik verdiende overwinning!
 
oigatinha
 
20
28 juni 2019 om 22:58
Eindelijk eens een goede wedstrijd op dit vrouwen wk. Veel beter dan de cl finale. Jammer dat de andere teams niet kunnen aansluiten bij dit nivo.
 
Horwi
 
11
28 juni 2019 om 23:00
Ik vond dit een van de mindere wedstrijden van het toernooi juist. Vond Australië - Noorwegen bijvoorbeeld al beter. Spanje was beter tegen VS dan Frankrijk. Italië en Duitsland spelen ook sterk.
 
YannickVeneman
 
6
28 juni 2019 om 23:22
Vermakelijker*
 
RUTGERRR
 
0
28 juni 2019 om 23:55
Ben ik met je eens. Niet zozeer het niveau maar wel de spanning die deze pot met zich mee bracht. Niet dat het niveau zo laag was hoor, ik heb me uitstekend vermaakt. Maar er zijn weinig wedstrijden geweest tijdens dit vrouwen WK waarvan ik kan zeggen dat ik vol aandacht zat te kijken. Een stuk leuker dan de Afrika Cup naar mijn mening, behalve gisteravond dan.
 
Harmr
 
8
28 juni 2019 om 22:59
Heerlijke pot voetbal gezien met veel strijd en (door de snelheid) ook veel fouten. Ongelooflijk dat die Fransen de bal niet meer voor de pot gooiden met Renard in de ploeg. Hadden ze meer mee moeten doen..
 
Janta
 
21
28 juni 2019 om 22:59
Beide ploegen lieten zien waarom Nederland deze WK niet gaat winnen.
 
Marcoes
 
20
28 juni 2019 om 23:03
Hoeft ook niet. Nederlandse team heeft zich razendsnel ontwikkeld. Dat je nu al bij de laatste acht zit en mogelijk bij de beste vier is toch prachtig. Bijna vier miljoen kijkers de laatste wedstrijd. Waarschijnlijk gaan er heel veel meisjes serieus voetballen en hopelijk hebben we dan over een jaar of tien tot vijftien een nog betere generatie.
 
kleinegeneraa7
 
2
28 juni 2019 om 23:15
De generatie van nu is aanvallend al goed hoor, en verdedigend is het redelijk. Je hebt gewoon het probleem dat de bondscoach Spitse niet op de bank durft te zetten. De backs zijn ook niet echt kilometervreters en voetballend ook niet echt heel sterk. Als wij opkomende backs hadden met snelheid en Jackie ipv Spitse voor de verdediging zou gaan spelen, waren wij sowieso beter voor de dag gekomen. Niet dat wij dan wereldkampioen waren geworden hoor, want Amerika, Engeland en Duitsland schat ik sowieso al hoger in, maar dan zouden de wedstrijden wel een stuk leuker zijn geweest. Ipv het wk lange ballen spelen en kijken waar het schip strandt.
 
Bulkzooi
 
2
28 juni 2019 om 23:53
Dames U19 waren niet zolang geleden ook nog EK kampioen. Zitten die nu hier op de bank? Ik zie ze Italy gewoon pakken en in de finale, wsl Usa, kan je altijd verrassen.
 
fctwenteYNWA
 
27
28 juni 2019 om 23:04
'deze' wk?
 
Tinus88
 
9
28 juni 2019 om 23:19
Deze wereld kampioenschappen, wellicht?
 
Lee Kang-In
 
16
28 juni 2019 om 23:33
Dit wereldkampioenschap.
 
steeck03
 
0
28 juni 2019 om 23:21
Afwachten. Frankrijk deed ook mee aan het EK 2 jaar geleden, dus je weet maar nooit. Ik vond Engeland ook heel sterk. Nederland matig, maar ze winnen wel alles, dus wie weet Usa en Engeland zijn in mijn ogen favoriet. Helaas spelen die tegen elkaar, volgens mij
 
nederland79
 
1
29 juni 2019 om 00:10
@janta deze wedstrijd liet zien dat je niet de beste hoeft te zijn om een voetbal toernooi te winnen. 1 vd 2 beste teams eruit zonder dat Nederland er tegen moet. Nu Engeland met n stunt tegen de vs en ze zijn beiden weg
 
Orgullo
 
6
28 juni 2019 om 23:01
Dit was wel even een ander niveau dan Nederland van de week.
 
fctwenteYNWA
 
5
28 juni 2019 om 23:03
Als Nederland tegen deze landen had gespeeld dan hadden we er nu al met grote cijfers uitgelegen. Gelukkig maar dat wij aan de andere kant van het speelschema zitten waardoor wij ook Engeland, die eveneens zeer sterk speelt dit toernooi, ontlopen.
 
RUTGERRR
 
5
28 juni 2019 om 23:56
Weet je niet natuurlijk. Het kan ook zomaar zijn dat Oranje zich kan optrekken tijdens een wedstrijd tegen een grote tegenstander. Echter is het vooralsnog niet om aan te zien, maar ik vind het een beetje voorbarig om dit soort dingen te gaan roepen
 
Maverick
 
5
29 juni 2019 om 02:45
Nederland is altijd beter als we de “underdog” zijn, net zoals bij de mannen. Zodra we de favoriet zijn verliezen we, zelfs in het club voetbal is het zo. Misschien zelfs een culturele eigenschap?
 
silkroad
 
17
28 juni 2019 om 23:02
Deze wedstrijd heeft iig z’n “hype” als kraker waargemaakt. Nog mooier dat Rapinoe het beslist. Moet wel zeggen dat ik het gros van de Franse supporters asociaal vind tijdens het WK. Die “USA vs. Everbody” T-shirts waren ook beschamend trouwens
 
fctwenteYNWA
 
10
28 juni 2019 om 23:04
Ik vind die shirts wel wat hebben ;-)
 
Sieb nr. 15
 
0
29 juni 2019 om 00:45
Haha lekkere opmerking ??
 
fcdc1
 
7
28 juni 2019 om 23:04
Heerlijke wedstrijd , hoog tempo , druk op de bal en met name van Franse kant heerlijke combinaties.
 
Bulkzooi
 
2
28 juni 2019 om 23:33
Leeuwinnen: Olympisch ticket, WK Kampioen en op naar wk 2027 in Nederland!
 
no.14
 
1
29 juni 2019 om 00:00
Spitse speelde de laatste wedstrijd verdienstelijk. In ieder geval een stuk sterker dan in de poulefase. Zij krijgt van mij voordeel van de twijfel. Van der Sanden dient echter gewisseld te worden, maar met de mogelijke blessure van Martens, zal dat wrsch. niet gebeuren. Het was inderdaad onbegrijpelijk dat Renard niet naar voren werd gestuurd in het laatste kwartier. Dat maakt die knock-outfase zo leuk, dat je alles of niets moet spelen. De fransen hebben daar de juiste woorden voor: va banque. Helaas, zo bloedde de wedstrijd dood. Ook onbegrijpelijk dat er geen taktiek bij Nederland was om het lengte voordeel te benutten tegen de Japanners: alle ballen op van der Gragt in de 16-meter, die torende nl. een kop boven de Japanners uit (en zij niet alleen).
 
kleinegeneraa7
 
0
29 juni 2019 om 00:53
Verdienstelijk in de zin van wat?
 
yello
 
0
29 juni 2019 om 00:02
Kan Rapinoe weer gaan twitteren met Trump haha. Zal wel een film komen dus dat helpt. On: Frankrijk tweede helft wel sterker vond ik , counter beslist het maar die Engelsen voor mij nog de favoriet
 
LeWiz
 
2
29 juni 2019 om 00:31
Was toch geen corner waar Renard uit scoorde? Vrije trap volgens mij.
 
capitanojuve
 
1
29 juni 2019 om 05:24
Nee een vrije trap idd.. schrijver heeft waarschijnlijk niks gezien ??
 
Swaber
 
3
29 juni 2019 om 00:49
Allemaal leuk en aardig maar het was bijna inziens gewoon een 100% penalty voor Frankrijk. Ik vind dat Makkelie hier volledig de plank mis slaat . Vind het vreemd dat niemand dat ook vind. Even voor de duidelijkheid ik ben een neutrale toeschouwer.
 
pprins
 
2
29 juni 2019 om 03:26
Bal ging naar hand i.p.v. hand naar bal. Ik vond het daarom geen penal. Maar het blijft subjectief dit soort situaties .
 
capitanojuve
 
2
29 juni 2019 om 05:26
Het is ook geen penalty maar met de wazige var weet je het nooit..
 
Timba69
 
0
29 juni 2019 om 10:41
Misschien is hockey meer een sport voor jou. Lekker met zijn allen bewust ballen op voeten schieten....ja leuk. Dat krijg je als je dit met hands gaat bestraffen.