Megatransfer lijkt een feit na bizar toneelstukje bij Madrileens restaurant
Dinsdag, 18 juni 2019 om 07:40

De media in Portugal en Spanje zijn ervan overtuigd: het beursgenoteerde Benfica zal dinsdag in een verplichte mededeling aan de beurs aankondigen dat Joao Félix de overstap naar Atlético Madrid zal maken. Benfica verzekerde maandag in een persbericht stellig dat er van onderhandelingen geen sprake waren en ontkende dat zaakwaarnemer Jorge Mendes een commissie van dertig procent zal krijgen bij een dergelijke transfer.

Maandag overdag deed het gerucht de ronde dat Mendes en Joao Félix in Madrid waren om een transfer af te ronden. Benfica ontkrachtte later de berichtgeving, maar het televisieprogramma El Chiringuito stond maandagavond bij een bekend restaurant in de Spaanse hoofdstad te wachten en legde op beeld vast hoe de aanvallende middenvelder het restaurant verliet en in een taxi stapte. De Portugees international weigerde om enkele vragen te beantwoorden.


Mendes verliet enkele minuten later het restaurant en verzekerde aan de journalist dat hij niet met Joao Félix had gegeten, maar 'met enkele vrienden'. Het toneelstukje heeft ervoor gezorgd dat de geruchten over een transfer van Joao Félix naar het Wanda Metropolitano alleen maar sterker zijn geworden. Atlético zal de volledige transferclausule van 120 miljoen euro betalen, nadat gesprekken met Benfica over een lagere transfersom op niets uitliepen.

In tegenstelling tot A Bola claimen Spaanse media dat Mendes een commissie van tien procent zal krijgen: twaalf miljoen euro. Joao Félix gaat zelf zes à zeven miljoen euro per jaar verdienen en zal daarmee alleen Diego Costa, Álvaro Morata en voorlopig Antoine Griezmann voor zich moeten dulden. Thomas Lemar, Koke en Saul Ñiguez zitten in een vergelijkbare salarisschaal.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
0
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Robinozaurus
 
11
18 juni 2019 om 08:11
Of felix en Atleti een match zal zijn is maar afwachten. Mijn onderbuik zegt dat het een Vietto geval zal worden. Maar de toekomst zal het leren.
 
Diego_Forlan
 
18
18 juni 2019 om 08:18
Echter heeft Vietto bij Villarreal nooit bewezen een potentiele topper te zijn. Was meer dan een prima spits, maar menig volger van La Liga had zijn twijfels of hij het zou maken bij Atleti. Felix is een stuk jonger dan Vietto toen was en heeft in korte tijd wel laten zien over exceptionele kwaliteiten te beschikken. 120 miljoen vind ik echter bizar veel en had dan ook liever gezien dat ze vol voor een spits waren gegaan die al het een en ander heeft bewezen, bijvoorbeeld Cavani, Icardi of Rodrigo
 
Robinozaurus
 
5
18 juni 2019 om 09:05
Klopt. Maar ergens vind ik Felix vergelijkbaar met Vietto. Ik hoop dat die mij het tegendeel gaat bewijzen. Maar persoonlijk ben ik bang dat die ondergesneeuwd gaat worden. Iets wat bij Vietto ook gebeurde.
 
Japie_Krekel
 
5
18 juni 2019 om 09:30
@robinozauras het kan ook zomaar een geval Aguero of Griezmann worden. die waren ook klein en technisch en kwamen ook als jong talenten naar Atletico
 
Robinozaurus
 
4
18 juni 2019 om 09:54
Mwah Griezmann was 22/23. Weet niet of dat echt beschouwd kan worden als jong talent. Maar zoals ik al zei, ik hoop dat het tegendeel bewezen word .
 
martijnr12
 
46
18 juni 2019 om 08:14
Het enige waar ik echt verbaasd over was in dit bericht is dat Morata dus meer dan 6 a 7 miljoen verdiend...bizar wat voor carriere die jongen heeft zonder ook maar echt iets klaar te spelen.
 
Matt
 
28
18 juni 2019 om 08:44
Ik vind die 30% commissie van Jorge Mendes nog het meest bizarre
 
JJvH91
 
15
18 juni 2019 om 08:15
Als je kijkt naar de salarissen die de ronde doen voor De Ligt, is 6-7 miljoen toch heel weinig? Ook mag iemand mij een keer uitleggen waarom de zaakwaarnemer een percentage krijgt van het transferbedrag. Hij onderhandelt niet tussen clubs en de clubs hebben dus niets aan hem. Laat een speler zijn makelaar lekker betalen.
 
Scepticus38
 
7
18 juni 2019 om 08:24
@jjvh91 "ook mag iemand mij een keer uitleggen waarom de zaakwaarnemer een percentage krijgt van het transferbedrag. Hij onderhandelt niet tussen clubs en de clubs hebben dus niets aan hem. Laat een speler zijn makelaar lekker betalen. " Scherp opgemerkt. Dat is ook gewoon een broodje-aap-verhaal omdat de zaakwaarnemer uitsluitend met een club onderhandelt over het salaris van zijn spelers en niet bij de onderhandelingen over hun transferbedrag aanzit. Hij zit aan tafel met de nieuwe club van zijn client terwijl de transfersom naar diens oude club gaat. Er is dus geen enkele relatie met de transfersom. Bovendien trekt een club altijd een bepaald bedrag uit voor de aankoop van een speler. Hoe lager de transfersom is, hoe meer geld er beschikbaar is voor het salaris van de speler en commissie van zijn zaakwaarnemer. En dus niet andersom, dat is volstrekt onlogisch. Wat wel regelmatig gebeurt, is dat een zaakwaarnemer zijn client adviseert om zijn contract niet te verlengen en proberen om dat uit te dienen. Omdat een speler en zijn zaakwaarnemer meestal een flink handgeld kunnen incasseren als het contract van de speler niet afgekocht hoeft te worden.
 
Schwarz
 
3
18 juni 2019 om 10:22
Hij brengt de speler natuurlijk wel naar een club toe en geeft daarbij advies over het transferbedrag, mochten er eventuele clausules in het contract staan. Of dat zoveel moet kosten is een andere discussie..
 
RiDIRKulous
 
14
18 juni 2019 om 08:17
Ik snap dat wanneer men nog in onderhandeling is, niets mag prijs geven. Wat ik echter niet snap is dat sommigen dan aggriesief gaan ontkennen. Alsof er iemand vermoord is gaan ze de berichten tegen spreken. Moord en brand!! Het is absurddd, nerrgeensss op gebasseerd. ??Doe gewoon chill joh. Zeg gewoon geen commentaar als er naar gevraagd wordt. En zeg niets als er verder niemand direct aan je vraagt. Ipv aook nog eens pers conferentie regelen om een toneelstukje op te voeren.
 
-The Maestro-
 
4
18 juni 2019 om 08:28
Het zou goed kunnen dat Atleti wacht met he officieel maken van de transfer tot Juli, want dan krijgen ze het geld van Griezmann. Felix is de perfecte opvolger van Griezmann en kan samen met Lemar de aanval gaan leiden. Ik hoop nog op een pure spits als Mauro Icardi of Maxi Gomez. Dan zouden we met Lemar - Icardi - Felix en op de bank Correa, Gelson Martins en Morata de komende jaren genoeg opties hebben. Nu nog Hermoso, Telles en Semedo halen voor achterin.
 
stravven
 
1
18 juni 2019 om 09:29
Martins lijkt naar Monaco te gaan. En je hebt ook Kalinic nog op de bank. Gaat Costa vertrekken? En is Morata voor langer dan een seizoen gehuurd?
 
ArsenalFanehv
 
0
18 juni 2019 om 09:38
Morata is voor 2 seizoenen gehuurd. Kalinic is echt niet goed genoeg voor Atletico, die zou ik gewoon weg doen. Costa zou ik ook wegdoen wanneer je Cavani of Icardi ofzoiets erbij krijgt.
 
-The Maestro-
 
1
18 juni 2019 om 09:38
Kalinic, Vitolo en Costa mogen van mij allen gaan. Morata is voor 1.5 seizoen gehaald, dus die hebben we nog minimaal 1 seizoen. Martins lijkt inderdaad naar Monaco te gaan, maar misschien kunnen hem behouden als we hem meer speeltijd geven. Hij is namelijk een prima voetballer, die ik krijg in de selectie heb.
 
FCPDani
 
1
18 juni 2019 om 08:31
Ik vind dit jammer had hem graag nog een jaar in Portugal gezien voor zijn ontwikkeling. Veel geld 120miljoen. Ik hoop dat hij de druk aankan en de omgeving. Wel lekker Porto ontvangt in dit geval 1.2miljoen. Kon natuurlijk beter Felix stond onder contract van Porto enkele jaren geleden
 
stravven
 
2
18 juni 2019 om 09:30
Toch weer 1.2 miljoen waar Porto niets voor hoeft te doen, makkelijk verdiend op die manier.
 
Carsi_1
 
7
18 juni 2019 om 08:34
120 miljoen voor een jonge die net komt kijken, dit kan toch niet waar zijn. Ze kunnen zo een docu reeks maken over de corrupte praktijken en miljoenen die worden uitgegeven aan makelaars. Hoe is dit is godsnaam mogelijk, waar is het misgegaan. Hij is een supertalent maar dan nog, benfica is gewoon een subtopper binnen europa. Dus gewoon blijven was verstandig geweest maar ik denk dat benfica ook graag wou meewerken aan deze transfer. Het voetbal op het veld is mooi maar alles daarbuiten is zo f-up.
 
YouMeAtleti!
 
0
18 juni 2019 om 10:56
Ik raad je aan nog een keer naar de compilaties te kijken of de EL wedstrijden terug te kijken. Het is wel degelijk een Mega talent... Of die de 120 miljoen waard is, is een ander verhaal...maar ik heb hier een beter gevoel bij dan de terugkeer van Diego Costa of het huren van Morata.
 
Spalato87
 
6
18 juni 2019 om 08:38
120 miljoen!! Haha bizar hoor, heb hem paar keer aan het werk gezien maar ik snap nog steeds niet waarom dit een supertalent is?! In ieder geval by far dit bedrag niet waard. Het zal toch wel een goede lobby zijn en een goede marketingmachine die deze jongen heeft.
 
pprins
 
1
18 juni 2019 om 09:14
Heeft atletico niet nog altijd een schuld van iets van 600 miljoen? Wellicht dat ze daar eens wat aan kunnen doen .
 
stravven
 
9
18 juni 2019 om 09:31
Zolang ze die netjes afbetalen is er niets aan de hand. Of vind jij ook dat mensen geen nieuwe auto mogen kopen als ze een hypotheek hebben?