Memphis Depay reageert: 'Ik heb geen idee wat de reden daarvoor is'
Dinsdag, 19 maart 2019 om 07:14

Memphis Depay is al maanden op zoek naar zijn vorm. In de laatste veertien competitieduels voor Olympique Lyon vond hij maar één keer het net en ook in dubbele Champions League-confrontatie met Barcelona kon de aanvaller het team van Bruno Génésio niet op sleeptouw nemen. Afgelopen zondag, in het thuisduel met Montpellier (3-2 winst), bleef Depay zelfs negentig minuten op de bank zitten.

"Geen idee wat de reden daarvoor is. Maar lekker dat je je dan mag melden in Nederland om voor je land uit te komen in een geweldig team", benadrukt Depay in gesprek met de NOS. De 25-jarige ex-speler van PSV en Manchester United is blij dat hij zich kan richten op Oranje. "Ik heb de laatste wedstrijden niet gespeeld en natuurlijk is dat frustrerend", erkent de aanvaller, die naar eigen zeggen nog veel zelfvertrouwen heeft.

"Ik kom hier aan hoe ik hier ook ben weggegaan en dat is gelukkig en blij. Ik ben altijd gefocust en gretig voor meer resultaat. Wat er in Lyon gebeurt, moeten we ook niet groter maken dan het is." De vraag is of de Nederlander nog wel gelukkig is in Lyon. "Ik ben wel gefrustreerd over de laatste paar wedstrijden. Misschien zij ook wel. Ik heb een tijdje niet gescoord en ik kijk vaak in de spiegel. Er worden doelpunten van mij verwacht."

"Maar statistisch gezien creëer ik de meeste kansen en ben ik betrokken. Dus dat ik gepasseerd word, is iets waar ik mij aan erger. Maar we zijn nu bij het Nederlands elftal en dat is het lekkerste op dit moment. En dat komt op een goed moment voor mij." Bondscoach Ronald Koeman gaf maandag te kennen dat Depay niet aan hem hoeft te laten zien dat hij goed is. "Hij heeft een belangrijke rol in dit Nederlands elftal", benadrukte de trainer.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
2
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
13
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
36
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
JNPSV
 
20
19 maart 2019 om 08:01
Zegt hier eigenlijk niks geks, vind hem qua interviews een stuk relaxter en oprechter geworden. Hoop dat hij bij oranje de lijn doorzet van toen hij wegging. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat hij er komt. Ik kijk geen wedstrijden van Lyon maar heb het idee dat daar aan de lopende band gerouleerd wordt.
 
baradona
 
17
19 maart 2019 om 09:20
Ik ben ook niet kapot van Memphis , vind het ook zorgwekkend dat Koeman hem zo hoog wegzet. Het is een speler waar je echt nooit van op aan kan, omdat hij vrijwel alles op intuïtie doet in combinatie met een matige techniek. En dat kenmerkt dan ook zijn wisselvalligheid, hij is nooit constant en word nooit constant. En dat is in mijn ogen het kenmerk van een echte topvoetballer, dat je er altijd staat op het moment dat het moet. En dan mag je echt wel een keer een mindere pot spelen, maar Memphis is te extreem wisselvallig. Droevig dat hij dat zelf totaal niet inziet , en dat er niemand is zijn omgeving is die hem dat verteld.
 
Koriander
 
2
19 maart 2019 om 11:16
Als je zegt dat hij nooit constant is, naar welke parameter (s) kijk jij dan om die claim op tafel te leggen?
 
AndreRoyo
 
2
19 maart 2019 om 09:24
Blijf toch een apart verhaal met Depay. Kan de sterren van de hemel spelen en dan weer weken geen bal goed raken. Misschien zou de man net als Blind heeft gehad, wel veel baat hebben bij mental coaching (buiten voetbal).
 
JuveHveen
 
4
19 maart 2019 om 09:25
Ik denk dat menphis deze zomer maar op zoek moet naar een nieuwe club. Je ziet gewoon dat hij het bij Lyon niet meer naar zijn zin heeft (komt wss mede door de 2 inbraken) en dat hij een stukje vertrouwen mist, wat hij bij oranje wel krijgt. Ook heb ik het idee dat Memphis bij oranje met veel meer plezier speelt dan bij Lyon. Ik weet zeker dat als memphis naar een nieuwe club gaat waar hij wel het vetrouwen krijgt, hij vanzelf weer gaat vlammen.
 
Djum
 
1
19 maart 2019 om 10:24
Weekje Oranje kan goed voor hem zijn, helemaal als die weet te scoren. Hij kan zeker nog wel voetballen, het moet alleen even de goede kant opvallen.
 
realo
 
0
19 maart 2019 om 11:02
Deze man is zo overschat, zo en dan een mooi goal scoren dan denkt iedereen gelijk: “ ja naar real of andere absolute top”. Zal nooit gebeuren. Moet blij zn dat die bij Lyon speelt en 300k per maand verdient. Gevalletje Drenthe terwijl 20x gruwlijker was als persoon om naar te kijken en horen praten.
 
JeffreyMassing
 
0
19 maart 2019 om 13:43
Al 6jaar geleden dacht ik dit wordt een wereldtopper Hij heeft alles ...op1 ding na en dat is zelfkritiek Helaas Zo zonde