Memphis Depay en Akwasi brengen op EK-wedstrijddag van Nederlands elftal teaser van muzieknummer uit
Zondag, 16 juni 2024 om 11:59

Memphis Depay brengt later deze week samen met Akwasi een nummer uit. Het lied heet 'Bedankt voor je mening' en is een reactie op de vele kritiek die de voetballer de laatste weken ontving.

Zondag slingerde Akwasi een teaser de wereld in. In gesprek met het Algemeen Dagblad legt de artiest en directeur van Omroep ZWART uit dat het lied moet worden beschouwd als een 'knipoog naar alles wat er over hen is gezegd en geschreven'.

In het refrein zingt Akwasi: "Ik heb één ding. Bedankt voor je mening. We gaan er niets mee doen. Einde mededeling."

In de teaser is bovendien Memphis te horen. De aanvaller vertelt al rappend dat de criticasters hem niet deren: "Ik geef niks om je mening. Ik zie dit als lening, want je gebruikt mijn tijd en daar ben ik echt straight in. You better pay me."

Het muzieknummer wordt later deze week volledig uitgebracht. Op cover van de plaat is een silhouet van Memphis én zijn hoofdzweetband en Akwasi te zien. Over die band was de afgelopen weken veel te doen.

"Bij Memphis hebben we dat natuurlijk net weer gehad, naar aanleiding van zijn hoofdband', vertelt Akwasi aan het AD. "Ikzelf heb natuurlijk haatcomments, verwensingen en talloze bedreigingen over me heen gekregen."

"Memphis en ik zijn allebei bekend met dit aspect van een publiek figuur zijn", stelt Akwasi, die de beat van het nummer geproduceerd zag worden door The Flexican & Mucky.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
08:04
08:04
Brazilië kent met teleurstellende remise valse start op Copa América
6
   
07:43
07:43
Dit is zijn de mogelijke paden van Oranje als de andere poules hetzelfde blijven
15
   
07:08
07:08
Derksen verwacht wissel bij Oranje: 'Heb gehoord dat hij een pijntje heeft'
10
   
06:45
06:45
Programma, uitslagen en standen Copa América 2024: Brazilië stelt teleur
8
   
06:00
06:00
Kippenvel na EK-debuut met Oranje: 'Dat was waanzinnig, een jongensdroom'
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (67)

 
manunitedrvp
 
161
16 juni 2024 om 12:05
En wat mag Koeman hier dan van vinden; tijdens de EK voorbereiding liedjes gaan opnemen? En dan ook nog zo`n aankondiging op de dag van de wedstrijd, man man man. Die Memphis vindt het verschrikkelijk wanneer hij niet het centrum van alle aandacht is. Ook heel die haarband is niks minders dan weer een manier vinden om de aandacht op jezelf te vestigen. Volgens Memphis deed het hem niks, die meningen over die haarband. Een storm in een glas water. Om vervolgens er een track over te gaan schrijven, je verzint het niet. En meneer straks weer verontwaardigd doen wanneer journalisten hem er naar gaan vragen. Doodvermoeiend begint die kerel te worden. Totaal wereldvreemd ook getuige die schaamteloze zelfp*perij in zijn `documentaire`.
 
DeUitverkorene
 
31
16 juni 2024 om 12:30
Wat moet Koeman hier van vinden? Koeman is niet de vader van Memphis. Hij mag doen wat hij wilt. Zulke reacties slaan helemaal nergens op. Ik hoop trouwens dat Memphis er gewoon 3 scoort...
 
manunitedrvp
 
45
16 juni 2024 om 12:36
Omdat Koeman vertelde dat hij ook not-amused was dat Memphis opeens die haarband droeg tijdens NL-Canada. En dit is precies waarom. Koeman is niet de vader van Memphis, wel de trainer. Dus Memphis mag doen wat hij wil, maar wanneer dat commotie oplevert en de aandacht weghaalt van het voetbal mag en moet dat wel consequenties hebben.
 
nielsfleuren
 
13
16 juni 2024 om 13:47
Koeman moet zijn mond houden. Koeman had Memphis in bescherming moeten nemen toen hij op de persconferentie gevraagd werd over de haarband. Koeman hield niet van verassingen zei hij en zou er nog wel met Memphis over spreken… totale onzin. Als bijvoorbeeld De Paul in Argentinië zo’n haarband over zijn gevlochten haar draagt is er niks aan de hand. Maar in Nederland willen we graag allemaal zeuren. Idemdito over onze selectie , die eigenlijk toch best wel goed is.
 
caribbean
 
4
16 juni 2024 om 14:10
@Manu, je eerste twee zinnen zijn al belachelijk. Weet jij niet hoe het met liedjes opnemen werkt ofso. Waaruit concludeer je dat Memphis tijdens zijn verblijf bij het Nederlands elftal weg is gegaan om liedjes op te nemen? En ook zou hij dat doen, iedereen heeft hobbies. Die ene gaat wellicht eventjes weg om zijn vrouw te nemen, de andere gaat weg om liedje op te nemen. Als je toch al een betoog houdt om goedkope likes te scoren, hou je dan bij de feiten. Timing van dit liedje uitbrengen is een ander verhaal, maar wellicht precies wat ze willen om een statement te maken.
 
Nora1911
 
1
16 juni 2024 om 23:07
@caribbeanMaar dan heeft Mephis dit allemaal van te voren bedacht. Ik ga een haarband dragen, daar komt kritiek op en daar ga ik een nummer over maken. Want hij had die band de 1e oefeninterland pas om. Toen de voorbereiding dus al bezig was. Ik weet de waarheid ook niet, maar als dit nummer van te voren is opgenomen maakt het in mijn optiek het er niet beter op. Ow, ik wil niet beweren dat Memphis weg is gegaan hoor, maar ik denk wel dat hij z'n 'verse' onder de voorbereiding geschreven en opgenomen heeft. Maar dat kan ook gewoon op locatie, denk ik.
 
Primetime
 
8
16 juni 2024 om 12:31
''volgens Memphis deed het hem niks, die meningen over die haarband. Een storm in een glas water. Om vervolgens er een track over te gaan schrijven, je verzint het niet. '' Dat kan prima samengaan hoor. Vind het wel slim, nog meer views voor zijn nummer nu. Aan het aantal views op zijn youtube kanaal te zien pakt ie er sws er leuke bedrag erbij
 
Nickyy
 
34
16 juni 2024 om 13:27
Het is ook gewoon een volwassen man van 30 he. Hij gedraagt zich al tien jaar als de 20 jarige 'onbegrepen lastige jongen`
 
Anfield1892
 
21
16 juni 2024 om 13:48
Enerzijds vind ik dat Depay disproportioneel veel kritiek over zich heen krijgt, maakt niet uit hoeveel hij scoort: het is nooit goed. Wordt ook vaak afgezeken op randzaken, onterecht weggezet als 'stoorzender, egoïst ' enz. Anderzijds stoor ik me wel lichtelijk aan zijn zichzelf aangemeten 'straatjongen die het zwaar heeft gehad' imago, terwijl de beste man opgroeide in het pittoreske Moordrecht (!) maar steevast doet alsof 'ie uit de noordelijke Banlieues van Marseille komt oid. ??
 
Berbatov81
 
102
16 juni 2024 om 12:07
Memphis houdt ervan om muziek te maken, dikke prima. Maar het is altijd wel ‘ik versus de wereld’. En dat vind ik wel een heel vermoeiend aspect in zijn (muziek)carrière. Zeker omdat hij altijd wil doen laten lijken dat het hem allemaal niet deert. Be real.
 
-NEC-
 
49
16 juni 2024 om 12:23
Als het hem echt niks zou boeien, zou hij echt geen nummer erover maken. Die jongen is aandachtsgeil. Alles wat hij doet, doet hij om meningen van anderen. Depay valt met alles op de laatste jaren, behalve met voetballen.
 
nederland79
 
79
16 juni 2024 om 12:10
Haha heel bijzonder aangezien akwasi zich heel druk maakt om de mening en gewoontes van anderen. Maar daar doen wij lekker niks mee
 
Nickyy
 
27
16 juni 2024 om 13:29
Dat is toch die man die een menigte stond op te hitsen en riep dat hij mensen op hun bek wilde gaan slaan? Waar hij overigens nooit voor vervolgd is.
 
Pedri16
 
9
16 juni 2024 om 13:37
Ja dat is die gezellige man inderdaad.
 
MrUchebo
 
118
16 juni 2024 om 12:12
Wel mooi dat de tekst is, we doen niks met jullie mening, om er vervolgens wel een nummer over te maken.
 
joeflaff
 
23
16 juni 2024 om 12:26
Haha moest daar ook direct aan denken. Al denk ik dat zo'n redenatie wel iets te lastig is voor Memphis.
 
Gmeeuw
 
6
16 juni 2024 om 12:41
Hahaha ook ik moest daar meteen aan denken. Wel denk ik dat ie best slim is. Denk dat die haarband vooropgezet spel is omdat ie al wist dat er zoveel reacties op zouden komen. Waarschijnlijk is het nummer ook al opgenomen voordat ie met die haarband ging spelen. Slimme manier om zichzelf en z'n muziek te promoten
 
FCT-Spurs
 
55
16 juni 2024 om 12:12
Toch bijzonder dat jongens als Mats Wieffer, Robin Pröpper of Pelle van Amersfoort geen 'haters' hebben en zich genoodzaakt voelen om er een nummer over op te nemen. Het zijn altijd bepaalde figuren die dit over zichzelf afroepen of het zelf opzoeken. Lijkt mij erg lastig om zo door het leven te gaan.
 
DeUitverkorene
 
59
16 juni 2024 om 12:28
Toch bijzonder dat jongens als Brian Brobbey, Joshua Zirkzee of Denzel Dumfries geen 'haters' hebben en zich genoodzaakt voelen om er een nummer over op te nemen. Het zijn altijd bepaalde figuren die dit over zichzelf afroepen of het zelf opzoeken. Lijkt mij erg lastig om zo door het leven te gaan.
 
KeeperToob
 
17
16 juni 2024 om 12:55
Precies dus het heeft niks met kleur te maken, voordat men dat weer als argument gaat gebruiken waarom heel veel mensen een hekel aan Memphis hebben.
 
Real_Amsterdam
 
3
16 juni 2024 om 12:58
Nouja, die zijn er natuurlijk ook wel. Maar bij het grootste gedeelte van zijn "haters" is dat natuurlijk niet het geval
 
Menosqueun
 
3
16 juni 2024 om 13:26
Als het daar niets mee te maken heeft is het rijtje van FCT-Spurs wel opvallend, bestaande uit spelers die niet eens bij Oranje zitten. Voor velen hier zal het gelukkig niet uitmaken. Het is wel de reden dat een Johan Derksen en dergelijken er zoveel aandacht voor hebben en het continue oppompen (ook hun verdienmodel) waardoor lui hier patronen gaan zien die bijvoorbeeld niet opvallen bij het rare gedrag van zeg een Theo Janssen.
 
Primetime
 
4
16 juni 2024 om 12:33
Door fans verdien je geld, door haters verdien je nog meer geld.
 
Bloemo23
 
53
16 juni 2024 om 12:13
Het niet uitmaken wat ze over je zeggen en daar dan wel een liedje over maken. Akwasi gaat zich dan ook nog vergelijken met Depay terwijl dat vergelijk ver te zoeken is. Akwasi valt onder een van de grootste racisten van Nederland. O.a. roept hij op tot geweld daarnaast tot onteigening van grachtenpanden ten gunste van de donkere medelanders.
 
doelmannetje
 
12
16 juni 2024 om 13:07
Ben benieuwd hoe lang deze reactie blijft staan. Ben het er wel volledig mee eens. Akwasi is de meest hypocriete Nederlander die er is stamt af van een stam die slaven handelde maar wil daar dan ook nog voor betaald worden.
 
lfc11
 
30
16 juni 2024 om 12:13
Je mening interesseert me niet en daarom maken we er speciaal een liedje over. Dat Memphis met Akwasi in zee gaat hiervoor is ook wel tekenend.
 
Kid Ink
 
31
16 juni 2024 om 12:14
Hij draagt die zweetband zodat hij deze (negatieve) aandacht krijgt, en dan gaat hij daarna liedjes schrijven en klagen dat mensen hun mening hem niks boeit. Als hij een zweetband wil dragen of liedjes wilt maken moet hij het vooral doen, maar dit is het gedrag van een 14 jarige. Ik hoop overigens gewoon dat hij er vanmiddag 3 inlegt tegen Polen.
 
Real_Amsterdam
 
50
16 juni 2024 om 12:14
Ik kan niet wachten tot deze man met voetbalpensioen gaat en langzaam in de leegte verdwijnt. Verschrikkelijk vermoeiende en wereldvreemde gozer die nog steeds in de wereld staat als een onzeker 14 jarig ventje
 
Adrie Eekelen
 
12
16 juni 2024 om 12:19
Vermoeiende gasten. En we hebben het er weer over..
 
juvedeef
 
3
16 juni 2024 om 12:20
Laten we hopen dat hij zich op het voetbal blijft focussen en niet op zijn haarbanden. Of de meningen van mensen. Want hij is toch wel belangrijk voor dit Oranje. Zie hem beter spelen dan de voorgaande edities. Lijkt meer oog te hebben voor zijn medespelers en het samenspel. Dan mag hij van mij wel dit soort liedjes opnemen die ik volledig ga negeren.
 
Homelander
 
11
16 juni 2024 om 12:23
Vanavond 3x scoren en je hoort me niet klagen, voor de rest zegt het weer genoeg over het karakter van die gozer. Zal juichen als deze falende generatie ermee gestopt is.
 
Redisthecolour
 
4
16 juni 2024 om 12:28
Lekker iedereen over één kam scheren, wat is nou de 'falende generatie' volgens jou?
 
RM1335
 
0
16 juni 2024 om 13:06
Dat moet dan de generatie vanaf na 1988 zijn? Of de generatie voor 1988 ook? Of hadden ze ook dat prestigieuze Nations League gewonnen. Telt dat?
 
FCTwenteRSD
 
32
16 juni 2024 om 12:23
Pff Akwasi. Verschrikkelijk iemand is dat. Dat Memphis daar een nummer mee maakt.
 
Real_Amsterdam
 
10
16 juni 2024 om 12:38
Hoezo? Dat past toch perfect in zijn straatje?
 
FCTwenteRSD
 
10
16 juni 2024 om 12:43
Daar heb je een punt. Past idd bij de personen waar hij elke keer mee in het nieuws komt.
 
cuco10
 
10
16 juni 2024 om 12:27
Zou er dan niemand rond om deze jongen zijn die ff zegt: Memphis doe dit maar niet, is niet zo handig en je komt over als een verwende kleuter. Afijn, ik laat dit langs me heen gaan en hoop dat hij er vanmiddag weer een paar inklapt. Je zou bijna vergeten dat deze Jongen een voetballer is.
 
Nr.11
 
6
16 juni 2024 om 13:08
Omdat zijn vader hem heeft verlaten. Hij is diegene die dat tegen had en nog steeds moeten zeggen. Je ziet overduidelijk dat hij een vader mist. Een vader met een persoonlijkheid die om Memphis geeft en hem leidt tot een sterke en lieve man.
 
Denn01
 
4
16 juni 2024 om 13:42
Wat ik mij kan herinneren dat Sneijder ooit vertelde op tv is dat Memphis en Promes tijdens een eindtoernooi aan een muzieknummer werkten. Toen had Sneijder daar wat van gezegd omdat de focus op het toernooi moest liggen en liep Memphis boos weg. Nu is Memphis de vedette en kan hij doen wat hij wilt.
 
arsenal890
 
0
16 juni 2024 om 13:49
Vast wel maar zou Memphis daar iets van aantrekken? Lijkt mij niet
 
karimbu
 
18
16 juni 2024 om 12:28
Net op t moment dat je memphis weer in de harten sluit komt die weer met een nummer met Akwasi.... Alsof die niet leuk gevonden wil worden ofzo
 
NeeNeeSticker
 
17
16 juni 2024 om 12:29
Mooi he, en als je dan de mening van een Akwasi afdoet met `bedankt we doen er niks mee` (zwarte Piet crossed my mind) dan is de wereld te klein en zijn we allemaal racisten. Dit is nou precies het hypocriete eraan.
 
Hargle
 
1
16 juni 2024 om 12:35
Voor de mensen die denken dat het nummer tijdens de voorbereiding van Oranje is opgenomen. Weet dat een Nummer uitbrengen wat planning vereist. Ik denk dat zij al weken geleden is opgenomen, dan beluisteren aanpassen, opnieuw beluisteren en dan de release datum plannen.
 
OREELY
 
9
16 juni 2024 om 12:43
nee. hoofdband pas om sinds voorbereiding, liedje gaat over hoofdband(?) en is daarom opgenomen tijdens voorbereiding. Als dat niet zo is, dan bewijst maar weer eens dat depay "rare" dingen doet voor de aandacht, wat veel mensen al weten en wisten. Kan hij weer lekker iedereen een "hater" noemen en gekke rap liedjes maken.. lekker laten gaan dit soort mensen.
 
Tunined13
 
1
16 juni 2024 om 13:26
Liedje gaat niet per se over de hoofdband van wat ik hieruit kan horen, eerst de volledige tekst maar eens luisteren. Daarbij kan je prima in je vrije tijd een liedje opnemen tijdens het EK.
 
barryballs
 
5
16 juni 2024 om 12:37
Zo dom dit... Het hele hoofdband ding is nu juist positief geworden, veel fans met hoofdbanden om etc. En dan gaat die nu uitgerekend met Akwasi zo'n nummer maken... Zucht zo niet nodig.
 
Bossie
 
1
16 juni 2024 om 12:52
Je zou bijna gaan denken dat dit een voorop gezet plan was , die zweetband .
 
Ripley
 
1
16 juni 2024 om 13:35
Dat gezeur om een haarband toont maar weer eens aan wat een hoop kleinzielige zeikerds er in Nederland rondlopen. Sneuheid ten top.
 
snowy
 
2
16 juni 2024 om 13:53
Ik vind het gezeur om het gezeur nog veel erger. En zeker het gejank van Depay dat de hele wereld tegen hem is wanneer maakt hij een lied dateren groot gedeelte van Nederland het geen rest boeit dat hij een haar band draagt en blij zijn met zijn goals. Het is natuurlijk wel je eigen mentaliteit hoe je reageert er zijn een hoop zeikerds in Nederland maar Depay behoord daar ook bij.
 
Ripley
 
0
16 juni 2024 om 15:56
Nee, het gezeik om de haarband is toch echt een stuk sneuer en vervelender, sorry.
 
Birdhood
 
1
16 juni 2024 om 15:43
Raar lied opnemen tijdens ek
 
AjaxRosenberg
 
1
16 juni 2024 om 15:52
Ik doe niks met jullie mening maar er wel een nummer mee maken. Zou niemand die gozer tegen zichzelf in bescherming nemen? Wat mij betreft maken we Gakpo de grote man en sturen we Depay met voetbalpensioen. Die is tenminste wel gefocust op voetbal.
 
Pringle
 
2
16 juni 2024 om 17:38
Het kan je zo weinig schelen wat anderen over je denken dat je daadwerkelijk de moeite neemt om er een heel liedje over te maken. En dan doe je dat ook nog eens samen met beroeps huilebalk Akwasi.. Wat een zielig groepje stakkers bij elkaar. Ik vind het triest dat hij zoveel commentaar krijgt omdat hij een haarband draagt, dat interesseert mij helemaal niets. Als hij daar blij van wordt dan moet hij dat lekker doen. Maar dat zielige ik tegen de rest van de wereld gedrag is echt dieptriest. Het zorgt juist voor meer verdeling in de groep en helpt echt niet.
 
Anfield1892
 
1
16 juni 2024 om 22:44
Nou, als je zoveel commentaar krijgt kan ik dat specifieke "ik tegen de rest van de wereld" wel enigzins voorstellen. Voor de rest heb je wel gelijk dat een track opnemen met uitgerekend dit figuur natuurlijk olie op het vuur is. Dán kun je pas echt reacties verwachten, geloof dat hij het stiekem allemaal niet erg vindt