Messi wint rechtszaak van dagblad ABC na ernstige beschuldigingen
Donderdag, 22 oktober 2020 om 18:56

De Leo Messi Foundation heeft donderdag zijn rechtszaak tegen ABC gewonnen, zo meldt Onda Cero. De stichting, die door Lionel Messi gerund wordt, werd door het Madrileense dagblad beschuldigd van fraude, verduistering en witwassen van geld, maar is van al die zaken vrijgesproken.

Journalist Javier Chicote van ABC beweerde in een publicatie uit 2017 dat de liefdadigheidsinstelling van Messi 'meer dan tien miljoen euro' aan inkomsten uit sponsoring buiten de boekhouding hield, waardoor die gelden niet ten goede konden komen aan de beoogde sociale projecten voor kinderen. Inkomsten in zowel Barcelona als Rosario, de geboortestad van Messi, zouden niet aangegeven zijn en gebruikt zijn voor 'privéactiviteiten'.

De foundation van Messi spande daarop een rechtszaak aan tegen ABC en journalist Chicote in het bijzonder, en werd in het gelijk gesteld. De stichting heeft een schadevergoeding toegewezen gekregen van 7.142 euro. Bovendien moet de krant alle kosten voor de gerechtelijke procedure betalen. De instelling van Messi heeft laten weten dat het bedrag geschonken wordt aan het Hospital Sant Joan de Déu in Barcelona.

ABC kwam donderdag al eerder negatief in het nieuws. Salvador Sostres, een journalist van de rechtsgeoriënteerde krant, vergeleek Barcelona-aanvaller Ansu Fati voor zijn optreden tegen Ferencváros met 'een zwarte straatverkoper die voor de politie wegrent'. Het leidde tot ophef in Spanje: ploeggenoot Antoine Griezmann haalde op Twitter hard uit naar de krant, terwijl Barcelona zich beraad op juridische stappen.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
MessiBazoer
 
24
22 oktober 2020 om 19:02
Waarom zou je dit doen als je blijkbaar geen enkel bewijs op tafel kan krijgen? Kost je een duizendje of 20 en een slechte naam. Ik ken de uitspraak slechte publiciteit bestaat niet, maar die uitspraak lijkt andermaal niet te kloppen..
 
Almogaver
 
1
22 oktober 2020 om 19:10
Als je echt wil weten waarom, zou je eens de docu "the State's Secret Cesspit" moeten kijken. Is op youtube te zien. En laten we wel wezen, ABC staat in de spaanse staat bekend als een kwaliteitsblad.
 
ViscaCatalunya
 
11
22 oktober 2020 om 19:17
Spanje staat bol van dit soort media inderdaad. Abc, La Razon, Intereconomia etc. Het onderzoek Operacion Kitchen laat goed zien hoe de vorige regering gebruik maakte van media en fake news om tegenstanders te beschadigen.
 
Ajax/barca2014
 
25
22 oktober 2020 om 19:35
Ik kan me nog herinneren dat toen het aantal Coronagevallen in Catalonie rond de maanden juli en augustus weer rap begonnen te stijgen, al die Madrileense kranten aan het oproepen waren dat het regiobestuur moest worden afgezet etc. Nu keihard te zien is hoe de rechtse regering van Madrid (de autonomie) er letterlijk een puinhoop van gemaakt heeft, zwijgen die kranten ineens als de dood. Ook bij alle negatieve publiciteit over het schandalige Spaanse Koningshuis weigeren al die Madrileense kranten te berichten. In Spanje is een meerderheid van bevolking voor de afschaffing van het Koningshuis. Maar omdat er een selecte groep journalisten, politici en zelfs rechters van dezelfde kliek komen, blijft er dus een soort (rechtse) elite bestaan. Persoonlijk vind ik dit heel jammer, want het zorgt ervoor dat Spanje gewoon op de rest van Europa achterblijft.
 
Almogaver
 
0
22 oktober 2020 om 23:28
Je kunt ze rechts noemen en dat enigszins linken aan de bedroevende kwaliteit, maar El Pais is geen haar beter. Zij kennen, op P'ublico na, geen enkel fatsoenlijk medium.
 
Ajax/barca2014
 
2
23 oktober 2020 om 07:52
Links en rechts is in Spanje lood om oud ijzer. Het zegt genoeg datde socialistische partij (PSOE) zich weigert uit te laten over de vlucht van de Spaanse koning naar de Verenigde Arabische Emiraten. Toch gek voor een partij die traditioneel tegen de monarchie is. Laat ik het zo zeggen, als het over Catalunya gaat, dan is El Pais gewoon rechts. Maar over het algemeen zijn ze idd links.
 
barcalover123
 
22
22 oktober 2020 om 19:04
Nou lekker dat keer die kranten worden aangepakt. Netjes dat de foundation het geld schenkt aan een goed doel. Voor het geld zullen ze het niet hebben gedaan natuurlijk
 
ViscaCatalunya
 
14
22 oktober 2020 om 19:13
ABC is een hele rechtse krant uit Madrid. Die doen alles om Messi en Barcelona te destabiliseren. In Spanje nog meer dan in Nederland moet je altijd goed weten welke krant je leest. Ideologie bepaalt de inhoud en de interpretatie van het nieuws. Hetzelfde bericht kan dus op compleet tegenovergestelde wijzen worden uitgelegd door een rechts en een linkse krant.
 
SpeedyAFC
 
9
22 oktober 2020 om 20:04
Is in Nederland niet anders hoor, alleen heb je hier bijna alleen linkse kranten.
 
master paul
 
8
22 oktober 2020 om 21:36
Hoe kom je daarbij? Telegraaf, FD zijn rechts, AD relatief rechts, NRC neutraal, Volkskrant, Trouw links. De grootste kranten dus rechts.
 
SpeedyAFC
 
2
22 oktober 2020 om 23:19
Sinds de Belgen het AD en de Telegraaf opkochten zijn die niet echt rechts meer. Met name het AD is gewoon links te noemen. NRC is ook links. Volkkrant en Trouw zijn extreem links.
 
mvbfan
 
5
23 oktober 2020 om 03:10
Haha wat een grapjas! De Telegraaf is zo rechts als het maar zijn kan.
 
mkvali
 
1
22 oktober 2020 om 20:26
Bartomeu en zijn wanbeheer zorgt voor meer dan destabilisatie , die zorgt voor blijvende schade!bartomeu denkt dat hij 2 vliegen in 1 klap kan slaan , hij denkt dat door zijn leuke constructie dat hij Messi kan verplichten om een deel van zijn loon in te leveren door zijn contract te verlengen , zodat hij die loonverlies achteraf kan recupereren maar dat wil wel zeggen dat hij zijn contract moet verlengen ! Messi kan vanaf januari gaan onderhandelen waarom zou hij zijn contract verlengen en dit nog om loon in te leveren dit is ronduit hilarisch ! loyaliteitsbonus van 70 miljoen , ik denk dat dit een dringendere zaak is dan Messi zijn contract