Mexico komt valse start op Gold Cup te boven dankzij Funes Mori
Donderdag, 15 juli 2021 om 07:00

Mexico heeft vannacht goede zaken gedaan in de groepsfase van de Gold Cup. Nadat de titelverdediger een valse start kende tegen Trinidad & Tobago (0-0) werd in Dallas afgerekend met Guatemala: 0-3. Met twee doelpunten speelde de geboren Argentijn Rogelio Funes Mori, die in het verleden zelfs nog een interland speelde voor Argentinië, een belangrijke rol voor zijn ploeg. Het andere doelpunt kwam op naam van Orbelin Pineda.

Mexico moest het stellen zonder Hirving Lozano, die inmiddels uit het ziekenhuis is ontslagen nadat hij in de eerste groepswedstrijd hard in botsing kwam met Trinidad & Tobago-keeper Marvin Phillip. Het team van bondscoach Gerardo Martino was in Dallas de bovenliggende partij tegen Guatemala en het was dan ook wachten op de 0-1. De openingstreffer liet een klein halfuur op zich wachten en kwam op naam van Funes Mori. Na een diepe bal controleerde de Monterrey-spits de bal in het strafschopgebied. Hij kapte naar binnen en schoot via de binnenkant van de paal raak in de verre hoek.

De voorsprong voor Mexico, waar Ajaced Edson Álvarez de hele wedstrijd speelde als controlerende middenvelder, was verdiend. Het team van Martino was veel sterker dan Guatemala en creëerde kans op kans. De 0-2 viel uiteindelijk tien minuten na rust. PSV-middenvelder Érick Gutiérrez ging in het strafschopgebied van de tegenstander de combinatie aan met Pineda, die op zijn beurt Funes Mori bediende. Het zou een van de laatste acties zijn van Gutiérrez, die niet lang na de tweede treffer van Funes Mori vervangen werd door Jonathan dos Santos.

Een kwartier voor tijd werd de marge op drie gebracht. Luis Rodriguez had vanaf de rechterflank een afgemeten voorzet in huis op Pineda, die bij de tweede paal scoorde met een harde kopbal. Door de overwinning komt Mexico op vier punten, goed voor een tweede plaats achter El Salvador, dat op zes punten staat na de eerste twee duels. In een onderling duel aanstaande maandag (04.00 uur Nederlandse tijd) maken Mexico en El Salvador uit wie de groepswinnaar wordt. Guetemala, dat als vervanger van Curaçao vlak voor de start aan het toernooi werd toegevoegd, staat na twee wedstrijden op nul punten.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
PaulR_1982
 
9
15 juli 2021 om 07:54
Dit is toch ook een toernooi van niks. Het zijn niet meer dan een paar oefenpotjes tot dat de finale tussen Mexico en VS gespeeld word.
 
Sanderr
 
2
15 juli 2021 om 08:07
Dat is niet zo zeker dit jaar hoor. De bondscoach van de VS is aan het expirimenteren tijdens dit toernooi en heeft ook al zijn grote namen (denk aan Pulisic, Reyna, Dest en Mckennie) zitten niet bij de selectie.
 
HveenBayern
 
10
15 juli 2021 om 09:20
Dat geeft al aan dat dit toernooi niet serieus genomen dient te worden.
 
JuventusPuglia
 
1
15 juli 2021 om 10:17
Dit is letterlijk het belangrijkste toernooi voor die landen. Voor jullie betekent het misschien niks, Maar voor die landen wel hoor
 
HveenBayern
 
4
15 juli 2021 om 10:44
Waarom laat de VS dan z’n beste spelers thuis? Nederland laat toch ook Frenkie, Depay en Wijnaldum thuis bij een belangrijk toernooi?
 
VoetbalVreugd
 
1
15 juli 2021 om 10:49
@juventuspuglia; ja, natuurlijk. Voor Europese landen die zelden tot nooit aan een eindronde meedoen, is het EK ook het belangrijkste toernooi. Maar voor liefhebbers mondiaal is de Gold Cup niets bijzonders. Meestal staan de finalisten al vast voordat de eerste bal gespeeld is. WK, EK, Copa en zelfs de Africa Cup zijn dan natuurlijk interessanter.
 
Trobiii
 
0
15 juli 2021 om 09:04
Hoe doet Alvarez het in dit toernooi? Kan me voorstellen dat als ze inderdaad in de finale belanden dat hij straks de gehele voorbereiding mist.. Lijkt me niet heel gunstig aangezien hij juist net op dreef leek bij Ajax!
 
PaulR_1982
 
5
15 juli 2021 om 09:19
Snap ook niet precies waarom de Goldcup nu pas begint en waarom dit toernooi niet gelijktijdig met de Copa America en het EK. Spelers zouden dan eerder terug zijn bij hun clubs.
 
oWeN
 
2
15 juli 2021 om 09:24
Ik begrijp niet zo goed waarom je dit toernooi hebt en net concacaf nations league toernooi ook hebt gespeeld.
 
 
1
15 juli 2021 om 09:36
Soms krijg je het gevoel dat de Fifa maar denkt toernooien (het liefst achter elkaar) te moeten spelen om zo maar inkomsten te blijven genereren. Hierbij wordt niet echt gekeken naar het belang van spelers en clubs.
 
jelle1990
 
1
15 juli 2021 om 10:00
Vind persoonlijk dat als het toernooi nog zo laat valt, je alleen spelers uit eigen competitie mag nemen in Afrika is nu ook een toernooi bezig met oa zuid-afrika, senegal etc, die spelen gewoon met de locals. De finale van deze gold cup is pas 1 augustus , als we er dan maar even van uit gaan dat mexico hier in staat en dat Alvarez hier gewoon bij is, dan heeft die hierna 2 weken vakantie, en de eredivisie begint 14 augustus weer, dus tegen de tijd dat die weer beetje wedstrijdfit is ben je eind aug begin oktober, zelfde verhaal met Anthony die met de olympische spelen mee doet
 
Handball
 
0
15 juli 2021 om 10:37
Gok dat de spelers voor het toernooit al vakantie hebben gepakt en dus naderhand al gewoon binnen een week terug zijn. Voor Ajax het geluk dat ze pas in augustus voor het echt moeten gaan spelen. Terwijl psv geluk heeft dat guti geen belangrijke kracht was. Anders mist die gwn 2 voorrondes van de CL
 
jelle1990
 
1
15 juli 2021 om 11:00
zou kunnen , maar dan nog is het verre van ideaal dat je de complete voorbereiding plus start van het seizoen mist
 
Trobiii
 
0
16 juli 2021 om 09:47
Ik hoop dat dit waar is, want Ajax heeft verder geen type Alvarez in de selectie en we gaan weer een lang seizoen in met een WK in het verschiet. Daarbij is deze (jonge) jongen begin 20 en ondanks de kritiek van sommige supporters zeer belangrijk voor Ajax. Betreft Antony die snijdt zichzelf gruwelijk in de vingers met zijn deelname, want nu wordt de rode loper voor Berghuis uitgerold.