Michael Ballack tipt: 'Je kan niet ontkennen dat hij wat meer glamour brengt'
Woensdag, 17 april 2019 om 15:30

Niko Kovac is sinds afgelopen zomer trainer van Bayern München, maar het is de vraag of de Duitse topclub na deze voetbaljaargang verdergaat met de Kroaat. Verschillende trainers worden de laatste tijd gelinkt met der Rekordmeister, onder wie José Mourinho. Michael Ballack, die bij Chelsea met de Portugees samenwerkte, ziet Mourinho wel functioneren bij Bayern.

"Momenteel is Kovac de trainer en dat moeten we respecteren. Hij doet het prima. Maar je kan niet ontkennen dat een eventuele komst van Mourinho in de toekomst wat meer 'glamour' naar de club en de Bundesliga zou brengen", zegt Ballack tegenover BILD. De oud-middenvelder van Bayern wijst onder meer op het dienstverband van Josep Guardiola in Beieren.

"Zijn komst maakte de Bundesliga veel interessanter, ook al won hij uiteindelijk geen Champions League met de club. Hij introduceerde een bepaalde speelstijl en is een fantastische trainer. Bovendien heb je vanuit een internationaal opzicht meer allure als Mourinho of Guardiola je coach is. Als je Mourinho hebt, is het voor een club misschien makkelijker om topspelers te strikken."

Ballack memoreert dat Mourinho altijd met veel bewondering sprak over Bayern. "Mourinho sprak vol lof over de club. En buitenlandse trainers hebben het bij Bayern bijna altijd wel goed gedaan, bijvoorbeeld Giovanni Trapattoni, Louis van Gaal, Guardiola en Carlo Ancelotti." Mourinho zelf liet onlangs weten dat hij hoopt dat Kovac actief blijft bij Bayern.

"De Bundesliga is een enerverende competitie. De clubs in de middenmoot worden steeds sterker, dus is er ook sprake van een mooie concurrentiestrijd. Volle stadions, geweldige organisatie en erg goede tactieken die worden gehanteerd. Ik kan alleen maar zeggen dat Bayern een eliteclub is. Ik hoop dat Kovac zijn baan behoudt, want hij heeft hard gewerkt om dit niveau te halen", aldus Mourinho.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
mich_bayern
 
6
17 april 2019 om 15:37
Nee geen mou bij Bayern aub
 
eenopinie
 
7
17 april 2019 om 16:09
Wedden dat ze achter ten Hag aangaan?
 
Zinedane
 
0
17 april 2019 om 16:25
Dat zou heel tof zijn. Heeft er natuurlijk al het 2e onder zijn bewind naar successen geleid! Volgend seizoen Ten Hag tegen z'n oude assistent Schreuder zou een fantastische wedstrijd worden!
 
FC Den Bosch
 
5
17 april 2019 om 15:39
Wat mij betreft heeft Mourinho zich bij Manchester United (en ook bij Chelsea en Madrid) onmogelijk gemaakt. Negatief voetbal, slechte omgang met spelers en arrogant en schofterig gedrag. Lijkt me niet het uithangbord dat je als club wilt hebben. Kan me ook niet voorstellen dat Bayern dit ooit serieus gaat overwegen.
 
jantjeh23
 
7
17 april 2019 om 15:40
Bayern is niet een club van glamour. Bayern is een club van stabiliteit. Mourinho is veel, maar alles behalve stabiel. Ik zou mijn vingers niet aan hem branden, zeker zo'n grote club zijnde. Mooi Kovac aanhouden. Ja, in het begin ging het niet geweldig, maar dat is vaak bij jonge coaches zo. Nu staat en gaat het goed.
 
nederland79
 
13
17 april 2019 om 15:45
ah, vandaar dat de bijnaam van Bayern ook FC Hollywood is.... Maar ik ben t met je eens dat je geen mourinho moet halen.
 
Martijn23
 
1
17 april 2019 om 15:43
Je wilt een nieuw team opbouwen, dan ga je geen afbraaktrainer aanstellen!
 
Freeza
 
1
17 april 2019 om 16:06
Barz. On topic : Bayern heeft met Kovac een coach die aanvallend en fris voetbal wil brengen. Die ga je echt niet vervangen door iemand die graag met z'n 10 voor de 16-meter blijft.
 
BBayern1990
 
2
17 april 2019 om 16:20
Als er iemand het meest geschikt is om Kovac op te volgen, dan zeg ik onmiddellijk Erik ten Hag. Mourinho is een nog slechtere oplossing dan Kovac.
 
Sirius
 
0
17 april 2019 om 19:39
Dat is helemaal geen gekke gedachte. Hij heeft al eens bij Bayern gewerkt en toen hadden ze al veel lof voor zijn manier van werken. Bovendien heeft Bayern met Lewandowski, Thiago, Gnabry, Kimmich, Alaba en Coman al jongens die wel in zijn spelopvatting passen. Als ze daar twee of drie aankopen bij doen, heb je volgend jaar een geweldige ploeg. Toch zou een ontslag voor Kovac niet goed zijn. Hij heeft de boel nu toch weer goed op de rit en dat is best knap met de huidige selectie. Ik had niet verwacht dat hij er nu nog zou zitten, maar hij heeft de boel weten om te draaien en dan moet je wel iets kunnen. Zo`n geweldige ploeg heeft Bayern namelijk ook weer niet op dit moment.
 
BBayern1990
 
0
18 april 2019 om 17:31
Bayern kan niet eeuwig kansen geven aan Kovac. Bayern staat eerste in Bundesliga ondanks Kovac. De andere ploegen laten het andermaal afweten. Kovac heeft eenmaal zijn beperkingen. Dat was onder meer heel duidelijk geweest tegen Liverpool. Tactisch schiet hij enorm tekort. Tevens had hij tegen Liverpool geen enkel aanvallend plan paraat. Bovendien is het nog de vraag of hij met jonge spelers overweg kan.
 
Sirius
 
0
18 april 2019 om 19:10
Ik ben ook geen hele grote fan van Kovac als coach van Bayern Munchen, maar dan kun je beter het seizoen afwachten en dan in overleg uit elkaar gaan. Overigens ben ik het niet eens dat het geheel ondanks Kovac is, want Bayern is op dit moment duidelijk beter dan aan het begin van het seizoen met exact dezelfde spelers.
 
sniewaar
 
1
17 april 2019 om 17:39
Wat is er zo glamour aan een trainer die de meest fantasieloze speelstijl predikt? Ballack slaat volledig de plank mis, Mourinho is echt totaal geen trainer die past bij een deftige club als Bayern.
 
Spalato87
 
0
17 april 2019 om 18:09
Nu Kovac ontslaan zou waanzin en wanbeleid zijn. Die man moet nu kans krijgen om door te pakken.
 
BBayern1990
 
0
18 april 2019 om 17:33
Bayern kan hem niet eeuwig kansen geven. De huidige stijl is niet Bayern-like. Eerste worden in Bundesliga en eruit liggen in 8ste finales CL is niet de ambitie van Bayern. De ambitie van Bayern is altijd het maximale eruit halen, zover mogelijk geraken in de Champions League.
 
Sirius
 
1
17 april 2019 om 19:35
Ik vraag me bij dit soort uitspraken toch altijd weer af of de betreffende personen wel research doen. Je moet namelijk wel onder een steen gelegen hebben, wil je de zwakke punten van Mourinho niet kennen. Hij is een oplossing die maar kort werkt en zijn spelopvatting is nou niet bepaald geweldig om naar te kijken. Aantrekkelijk voetbal staat bij Bayern namelijk hoog in het vaandel. Daarom is de vergelijking met de komst van Guardiola naar Bayern des te dommer. Guardiola staat bekend om zijn spelopvatting en het spelen van aantrekkelijk voetbal. Bij Mourinho is dat het tegenovergestelde. Je zou toch denken dat een persoon met de geschiedenis zoals Ballack die heeft met zinnigere uitspraken komt.