Michy Batshuayi heeft het zwaar in Spanje: 'Ons geduld raakt op'
Woensdag, 9 januari 2019 om 16:15

Michy Batshuayi staat er niet al te best meer op bij Valencia. De Belgische aanvaller werd dinsdag bij de 2-1 verloren Copa del Rey-wedstrijd tegen Sporting Gijon al in de rust vervangen door Rodrigo. Trainer Marcelino vindt dat de Spaanse club deze maand nog wat versterkingen kan halen, met de suggestie dat Batshuayi niet voldoet.

Batshuayi wordt dit seizoen door los Che gehuurd van Chelsea en tot op heden kwam de aanvaller tot 23 wedstrijden voor de huidige nummer twaalf van LaLiga, met 3 doelpunten en nog geen assists tot gevolg. Batshuayi moet het in LaLiga vooral doen met invalbeurten, maar als hem in de beker een basisplaats wordt gegund, kan hij ook niet imponeren.

"Ik breng geen veranderingen aan om met een beschuldigende vinger naar iemand te kunnen wijzen", verwijst Marcelino naar de wissel van Batshuayi afgelopen dinsdag. "Ik wissel spelers op basis van de prestaties die ik zie en de inzet die ik waarneem. Ik probeer daarbij altijd eerlijk te handelen", zo wordt de oefenmeester geciteerd door onder meer AS.

"We vonden het een verstandige beslissing om Michy te vervangen door Rodrigo. Of we versterkingen nodig hebben? Ik denk dat we voorin versterkingen nodig hebben. In sommige gevallen raakt ons geduld op", aldus Marcelino, volgens de Spaanse media doelend op Batshuayi. In december suggereerde de trainer al dat de huurdeal met Chelsea inzake de Belg vroegtijdig kon worden beëindigd.

Meer nieuws
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
5
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
4
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
3
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
14
   
14:10
14:10
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
AjaxCunian
 
39
9 januari 2019 om 16:22
Toch gek he voetbal, schoot in Duitsland van alles en nog wat uit alle hoeken en standen de bal in het doel. En nu vlot het helemaal niet. Heb sowieso het gevoel dat na de Eredivisie (niveau-redenen), De Bundesliga (tactische redenen, veel op en neer en aanvallende intentie) echt prettig is voor aanvallers. Ook voor jong talent.
 
Betweter
 
28
9 januari 2019 om 16:26
Eredivisie is vooral voor sterke spitsen ideaal. Bovendien speelt nagenoeg elke ploeg aanvallend waardoor er ruimte ontstaat. Niveau + tactische redenen dus. Eigenlijk gek dat ik nooit ben doorgebroken.
 
Mensenzoon
 
22
9 januari 2019 om 16:36
Heeft vooral te maken met de kwaliteit van de competitie. Batshuayi die flopt bij Chelsea en Valencia maar het bij Dortmund ontzettend goed heeft gedaan, Paco Alcacer die bij Barca door de mand is gevallen en opeens herleeft bij Dortmund. Die Engelse talentjes zoals Sancho, Nelsson en Oxford die in de Premier League niet aan de bak kwamen die opeens kleine sterren zijn geworden in Duitsland. Leuke competitie met mooie stadions en trouwe achterhang maar wat betreft kwaliteit zeer overschat en zeker een stapje terug vergeleken met de Premier League, La Liga en Serie A.
 
BartTempelaar
 
8
9 januari 2019 om 16:57
Bundesliga stap terug vergeleken met Serie A?
 
Wagwan
 
46
9 januari 2019 om 16:59
Je kan ook zeggen dat Dembele bij Dortmund top was en het de laatste maanden bij Barca ook een abnormaal hoog niveau etaleert, dat Aubameyang de PL aan flarden schiet, Kevin de Bruyne een van de beste spelers van de PL is, Firmino een wereldspeler is geworden, Son een fenomeen is, etc. Allemaal spelers die rechtsreeks de overstap hebben gemaakt van de Bundesliga naar de PL, waarvan Kdb, Firmino en Son toch wel gokjes waren en nu wereldklasse zijn.
 
Bon Jovi
 
9
9 januari 2019 om 18:18
Dat vind ik wel erg slechte argumenten. Alsof je Zermattperson citeert. KdB was verkozen tot beste spele van de bundesliga, ook aubameyang was een wereldtopper en samen met Lewa de beste spits in Duitsland. Dembele was na Mbappe wellicht het grootste talent ter wereld. Ook Firmino liet veelbelovende dingen zien. Hoogstens van Son kan je zeggen dat dat een gok was die goed uitpakte. De anderen hoorden stuk voor stuk bij de beste spelers van de Bundesliga. Het is dan maar logisch dat ze het elders ook goed doen, het zijn immers absolute topspelers. Als je de sterren of toptalenten van Engeland naar Duitsland stuurt, zullen Aguero, Hazard, Salah, de Gea... de bundesliga ook aan flarden schieten hoor. Dat zegt weinig. Overtuigender zou zijn mocht je bijvoorbeeld Europese prestaties aanhalen of spelers die het in Duitsland niet gered hebben en wel in Engeland. Persoonlijk vind ik la Liga en de premier league toch ook wat sterker dan de bundesliga.
 
ElPhenomeno
 
9
9 januari 2019 om 19:29
Nelson heeft geen basisplaats en Oxford was een flop bij Gladbach. Dus wat lul je nou. Sancho is buitencategorie qua talent. Serie A is helemaal niet beter. Bayern en Dortmund presteren veel sterker in de CL dan Juve en Napoli de laatste jaren. Leipzig die Napoli uitschakelde in de EL, BMG die Fiorentina uitschakelde, Frankfurt die 2x Lazio verslaat. Dus hoe sterk is de Serie A dan eigenlijk? Die zijn niks beters dan de Bundesliga.
 
Nammak
 
7
9 januari 2019 om 17:25
Batshuayi speelde bij Dortmund ook vaak heel matig tot slecht. Het werd enkel verbloemd door zijn goals (intikkers) in een zeer aanvallend en veelscorend team, waar Vincent Janssen nog topscorer zou worden.
 
Bon Jovi
 
7
9 januari 2019 om 17:44
Het is als spits bij Dortmund ook gewoon lekker spelen met al die creatieve aangevers om je heen. Ze spelen ook al jaren heel aanvallend.
 
SneekPSV
 
33
9 januari 2019 om 16:23
De Belgische gouden generatie neemt langzamerhand afscheid van het internationale topvoetbal. De opvolging maakt het vooralsnog niet waar. De jongere generatie Belgen is gehyped, puur omdat het Belgen waren. Ze konden meeliften op het succes. Men komt er nu achter dat niet élke Belg een topper is. Ook Batshuayi is aan het clubhoppen geslagen.
 
YounesMarchouh
 
20
9 januari 2019 om 16:41
courtois heeft een transfer gemaakt naar real madrid ( nog niet zeer succesvol) hazard zal waarschijnlijk een transfer maken naar real madrid, thorgan hazard speelt fantastisch in de duitse competitie en dan heb ik het nog niet eens gehad over de belgen in de premier league.. achja de haat zit bij sommige nederlanders zeer diep. Er is nog steeds geen nederlandse speler die op het niveau van hazard of de bruyne zit..
 
SneekPSV
 
37
9 januari 2019 om 16:47
Oei oei, lange teentjes? Als je goed leest, begin ik met "een gouden generatie". Het lijkt me dat ik het dan niet over prutsers heb. Feit is wel dat die generatie op leeftijd begint te raken (grofweg gemiddeld 30 jaar) en dat de opvolging dat niveau niet kan aantikken. Verder zeg ik "langzamerhand". Dus niet dat ze er niets meer van kunnen en morgen beter kunnen ophouden.....
 
PSV.1913
 
8
9 januari 2019 om 17:52
Waar zie je haat? SNEEKPSV constateert gewoon iets en legt het heel netjes uit. Wat zou ons het verrekken hoe goed/slecht België het doet. De enige met afgunst ben jij door direct met haat te beginnen.
 
MarlonFraser
 
11
9 januari 2019 om 16:45
Meunier Hazard brothers Origi KDB Witsel Dembele Mertens’ Lukaku Alderwereld Casteels Carrasco Wie van deze spelers is langzaam afscheid aan het nemen de Gouden generatie is er nog een tijdje hoor
 
DStudge15
 
21
9 januari 2019 om 16:54
Thorgan is geen speler van wereldklasse. Casteels al helemaal niet en Carrasco mag je zelfs niet boven halen. Die speelt tegen degradatie in China. Maar het is wel een zure reactie van SneekPSV. Nederland heeft het zelf meegemaakt, elke Nederlander is geflopt in de PL (afgelopen jaren) buiten Wijnaldum, VVD. Ze hebben nu Frenkie en Mathijs en ze gaan het WK winnen zo lijkt het haha wat een hype.
 
bertdebloem
 
3
9 januari 2019 om 17:09
Buiten Origi zijn alle andere spelers 25 jaar of ouder. Buiten Tielemans en die geflopte middenvelder van Wolves hebben de Belgen geen echte toptalenten meer.
 
Bon Jovi
 
12
9 januari 2019 om 18:08
Carrasco kan niet zomaar naar clubs als Milan en Arsenal. Dat is gewoon een goede speler, weliswaar iemand die voor het geld koos, maar dat doet niets af van zijn kwaliteiten. Over Witsel deden de Nederlandse kenners (kuch) hier even lacherig en moet je nu eens kijken hoe de meningen gedraaid zijn na zijn fantastisch WK en al even geweldig eerste halfjaar in de Bundesliga waar hij Dortmund naar de titel lijkt te leiden. Die was ook dood en begraven zogezegd.Thorgan is geen wereldklasse maar wel een leuke speler om er bij te hebben, zou behalve bij de echte top (Spanje, Brazilie enz) in veel nationale ploegen zijn plaats hebben. Vanwaar komt de interesse van Dortmund denk je?Ik maak me weinig zorgen om de Belgen. De opvolging lijkt inderdaad van een minder niveau maar je kan niet elke generatie toppers als Hazard en de Bruyne hebben. Dat viel te verwachten. Maar spelers als Thorgan, Eden, de Bruyne, Courtois, Alderweireld, Batshuayi, Lukaku, Meunier, Carrasco kunnen allemaal nog minstens 5 jaar mee. Ook Witsel is nog maar 29, ook al lijkt hij al 20 jaar mee te draaien in het voetbal. Dus dat zit wel goed. Het geraamte van de ploeg kan nog even door. `Afscheid van het topvoetbal` en zo vind ik dan ook voorbarige teksten. En dat niet elke Belg een topper is wauw, wat een ontdekking. Van het niveau `water is nat`.Maar goed, vooral in de verdediging zullen we inderdaad enkele toppers zien afzwaaien en die zullen we absoluut missen. Maar het is niet zo dat met Mertens, Kompany, Vertonghen, Vermaelen, Dembele en Fellaini (vergeet ik iemand?) onze volledige ploeg weg is. En de grootste sterren (Courtois, Hazard en de Bruyne) zwaaien nog lang niet af. Er lijkt inderdaad niet direct veel talent door te breken maar Anderlecht lanceert wel enkele jongeren. Misschien zit daar een nieuwe Kompany of Lukaku tussen. Bornauw en Saelemaekers vind ik best veelbelovende talenten en Vanheusden van Standard (uitgeleend door Inter) zal ook een mooie internationale carriere maken, dat zie je direct. Speelt niet als een jongen van 19 maar van 29.
 
kleinegeneraa7
 
0
9 januari 2019 om 18:21
Hoe je het ook wendt of keert is de gouden generatie toch echt bijna op zijn einde. Het wk 2022 wordt de laatste kans, maar ik zie eigenlijk het EK echt als laatste kans om met deze generatie iets te winnen. Natuurlijk hoef je niet 11 toppers te hebben om een finale te halen (kijk naar Nederland in 2010) , maar teren op 2 echte toppers (hazard en de bruyne) is wel heel pover, en daar draait het wel op aan in 2022. Of er moeten nu weer echt supertalenten opstaan die er in 2022 meteen staan. Ik gun jullie weer een goede selectie en hoop dat het bij ons ook zo verder blijft gaan als nu, heb wel zin om een keer een echte Nederland - België mee te maken op een eindronde. Want die oefenwedstrijden is toch net niks.
 
JeffPaeter
 
3
9 januari 2019 om 18:33
Lol Casteels werd verleden seizoen tot beste doelman van de Bundesliga verkozen, Carrasco is nog steeds classe en vertrek mogelijk naar AC Milan of Arsenal (momenteel nog niet naar Serie door fair play problemen). Over Thorgan...heb je zijn cijfers gezien? Evenveel goals and assist als zijn grote broer. In de Bundesliga een hype en de dragende speler van zijn ploeg die mooi in de top 3 staat
 
JeffPaeter
 
1
9 januari 2019 om 18:46
Brugge en Genk hebben veel talenten en sommigen zelfs in de eerste ploeg. Lukebakio fenomeen (hattrick tegen Bayern en Dortmund liep tegen de enige nederlaag in de Bundesliga mede door een goal van Dodi) Dendonker begint langzamerhand op het middenveld zijn plaats af te dwingen. Dimata circelt in de topschutterlijst Anderlecht heeft zo'n 6 spelers tussen 16 en 20 die in de elftal meedraaien (slechte resultaten komt door de oudere spelers) Praet, Vanaken, Castagne, Mechele, Trossard, Tielemans, Januzaj, Kabasele en ik kan maar door gaan
 
DStudge15
 
2
9 januari 2019 om 19:37
Kun je wel lezen? Ik zeg Casteels en Thorgan zijn geen spelers van wereldklasse zoals Hazard en De Bruyne, Courtois dat wel zijn. Dat is mijn punt.
 
bertdebloem
 
4
9 januari 2019 om 17:07
Batshuayi is wel een echte potentiële topspits imo. Heeft overal zijn doelpuntjes meegepikt, hij heeft alleen bij Chelsea nooit echt veel kansen gekregen onder Conte en nu moet hij het doen bij een slecht draaiend Valencia. Voor zijn ontwikkeling is het op dit moment beter om terug een stapje achteruit te doen. Bij clubs zoals Marseille,Frankfurt, Benfica etc zou nog genoeg speeltijd en kansen kunnen krijgen.
 
GenGhibli
 
1
9 januari 2019 om 18:47
Dat is je conclusie, na een slechte uitleenbeurt. Met Michy komt het wel weer goed. Die moet onder zijn contract uit bij Chelsea. En dan eindelijk zich eens gaan settelen. Nog altijd een heel goede spits. Zal ongetwijfeld wel zijn plekje vinden. Het loopt gewoon niet bij Valencia. Is hij de reden? Scoren gewoon heel moeilijk. Helpt natuurlijk niet als je zelf niet bijdraagt. En nee, hij haalt zijn niveau niet. Marseille is ook al iedereen vergeten precies. Daar gingen ze ook heel vlot binnen. En bij Chelsea had hij ook zijn momenten. Blijft ook de 2de spits bij België. Maar Michy komt wel weer op zijn pootjes terecht. Vast van overtuigd.
 
siepie
 
13
9 januari 2019 om 16:36
Het leek me voorafgaand aan dit seizoen nog zo'n goede match. Valencia had de weg naar boven gevonden met een mooie 4e plaats (met ruime voorsprong op Villareal) en Bats had net prima gepresteerd bij Dortmund. Bijzonder hoe dat soms kan lopen
 
Dejan
 
6
9 januari 2019 om 17:08
Dit kan misschien ook met de cultuur te maken hebben. Duitsland is een stuk 'internationaler' dan Spanje, wat ik daarmee bedoel is dat veel mensen Engels spreken en dit ook bij de clubs het geval is. Spanje is direct aanpassen en veel trainers spreken amper Engels. Als een trainer het dan niet zo direct in je ziet zitten om wat voor reden dan ook, en communicatie is lastig, wordt het natuurlijk al direct een moeilijk verhaal. Als je dan misschien ook het veld ook niet direct lijkt te snappen wat er precies gevraagd wordt beginnen de problemen zich toch een beetje op te stapelen. Ik denk dat dit niet zo zeer aan Bats of Valencia ligt, het is schijnbaar gewoon geen goede match. Dat kan gebeuren natuurlijk. Promes lijkt ook niet helemaal zijn draai te kunnen vinden bij Sevilla, misschien om vergelijkbare redenen.
 
consy
 
2
9 januari 2019 om 17:27
Zit wat in maar je kan het ook omdraaien naar de speler zelf. Je wilt echt slagen als profvoetballer neem ik aan, dan lijkt me het vrij logisch dat je een lessen Spaans gaat volgen. Beetje makkelijk oordelen van mij vanaf achter het toetsenbord, daar ben ik me wel van bewust, en misschien heeft hij dit ook wel gedaan. Wat ik ermee wil zeggen is dat je het als speler toch echt altijd bij jezelf moet zoeken, daar word je toch beter van? ipv randzaken als excuses proberen op te voeren wat alleen maar voor afleiding zorgt.
 
JeffPaeter
 
1
9 januari 2019 om 18:48
Batshuayi neemt spaanse lessen maar alsnog is dat niet genoeg om te communiceren met de coach, spaanse spelers en spaanse staf
 
petje14
 
5
9 januari 2019 om 17:24
Scoren is al het hele seizoen een probleem voor Valencia met 16 goals uit 18 duels. Had veel meer verwacht na zijn periode bij Dortmund. Kijk bijna alle wedstrijden van de club en hij speelt veel te nonchalant, hakjes en truckjes doen terwijl je in eigen huis achter staan. Daar win je het publiek niet mee. Valencia heeft gemiddeld 16 schoten nodig voor een goal terwijl dit voor elke andere Spaanse ploeg 6/7 is..bizar
 
De-Socioloog
 
0
9 januari 2019 om 18:43
Jammer, Ik zag toch echt wel potentie in Batshuayi. Hij zou in ieder geval bij een eredivisie ploeg welkom zijn, lijkt me een leuke voetballer voor de clubs hier!
 
JeffPaeter
 
0
9 januari 2019 om 18:50
Valencia draait ook helemaal niet hé Scoren is al het hele seizoen een probleem voor Valencia met 16 goals uit 18 duels. Batshuayi krijgt amper een kans. Onder Sarri lijkt hij mij toch geschikt?
 
De-Socioloog
 
0
10 januari 2019 om 10:40
Ja ik zou hem graag terug zien bij Chelsea, zeker omdat Morata er niks van bakt!