Mido opent via Twitter aanval op Tottenham-preses Daniel Levy
Maandag, 7 juni 2021 om 12:50

Mido opent maandag via Twitter frontaal de aanval op Daniel Levy, de voorzitter van Tottenham Hotspur. In de optiek van de oud-aanvaller, tussen 2005 en 2007 actief voor de Noord-Londense club, is de preses van the Spurs bang voor dominante managers. Mido geeft als voorbeeld Mauricio Pochettino, die ondanks het behalen van de Champions League-finale in 2019 enkele maanden later werd ontslagen.

"De supporters van Tottenham zouden beter moeten weten", verzucht Mido op Twitter. "Daniel Levy zal nooit een manager aanstellen die de totale controle over het voetbalgedeelte opeist. Hij houdt niet van veeleisende managers. Dat is ook de reden waarom Poch (Pochettino, red.) werd ontslagen toen hij om aankopen begon te vragen en zijn elftal met Manchester City vergeleek." Mido is bang dat Tottenham er op sportief vlak niet op vooruit is gegaan sinds de verhuizing naar het nieuwe stadion in 2019.

"Een nieuw stadion bouwen is vooral geweldig voor de eigenaar, die dan meer geld kan genereren. Het heeft echter geen enkele waarde voor de fans", foetert Mido verder. "Fans willen dat hun club de beste spelers ter wereld koopt en de beste manager aanstelt. Tottenham heeft minstens vier aankopen nodig en ook zeker een manager van topklasse." Mido liet vorige week op Twitter al weten dat de eventuele komst van Antonio Conte rampzalig zou zijn voor Tottenham. "Dat zou een heel slecht idee zijn. Een geweldige coach, maar samenwerken met Levy is onmogelijk. Conte zou om de paar weken in de clinch liggen met het bestuur. Succes is alleen mogelijk in een gezonde werkomgeving. Zoiets kan alleen maar giftig zijn voor iedereen binnen de club", aldus de bezorgde Mido.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
8
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
30
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
MoTheSpur
 
37
7 juni 2021 om 12:58
Mido zegt hier iets wat veel van ons fans al weten, hij heeft helemaal gelijk. Beslissingen over spelers en het voetballende gedeelte daar moet Levy van uit de buurt blijven. Levy out ENIC out!!
 
real8madrid
 
0
7 juni 2021 om 15:45
Dat gezegd zijnde kan je het hele sportieve beleid ook onmogelijk aan de coach overlaten. Coaches zijn tegenwoordig immers passanten en de volgende coach heeft een andere speelstijl, voorkeuren en transfertargets. Vandaar dat ik voorstander ben van een goede td. Dan moet de president of eigenaar dat niet bepalen en is de td grotendeels verantwoordelijk voor het bepalen van het sportieve project. Die is dan dus verantwoordelijk voor het aanstellen van de juiste coach die qua filosofie aansluit bij het project en de ambities van de club om vervolgens samen te kijken wat mogelijk is qua transfers zonder volledig blind mee te gaan in de wensen van de coach. De coach kijkt vooral korte termijn en dan is het de taak van de td om ervoor te zorgen dzt dat overeenstemt met het lange termijn project van de club.
 
MoTheSpur
 
0
7 juni 2021 om 17:58
Het probleem is dat Levy bijna alle macht wilt hebben dus je kunt nog zoveel soorten functies invullen en een visie hebben, Levy wilt altijd de overhand hebben. De deals voor bijvoorbeeld gewilde targets lopen ook vaak stuk omdat hij gewoon zijn eigen gewin voor die van het voetbal op het veld zet. Op het laatste moment toch weer 5 miljoen willen besparen, het laatste uur op deadlineday clubs onder druk zetten om met spelers te komen die wij al lang binnen hadden moeten hebben en ga zo maar door. Niemand lijkt zich echt 100% op zijn functie te kunnen richten omdat Levy altijd een restrictie zet op de stappen die wij moeten zetten, wij pakken nooit door. Je moet bij een voetbalclub ook kijken door de bril van een voetballer of fan en niet altijd maar als businessman...
 
Aqua1
 
19
7 juni 2021 om 13:24
Hij legt de vinger op de zere plek, Zie United eigenaar en Arsenal eigenaar die niks uitgeven en alleen maar club gebruiken om winst te maken. Je kan zeggen wat je wilt over C|ity en Paris eigenaren, maar die steken echt geld in de club, zonder dat ze een cent eraan verdienen die hebben wel hart voor de club, kan je van die eigenaren van United en Spurs niet zeggen.
 
Soccerfan_1
 
15
7 juni 2021 om 13:42
Toch jammer als je het over hart voor de club hebt dan de naam Abramovitsj vergeet te melden.
 
Deem.
 
6
7 juni 2021 om 13:54
Dat is wel wat oneerlijk naar Enic en Levy. Ze stoppen er niks in, maar nemen er, behalve Levy`s salaris, ook niks uit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Glazers. Maar ja. Fans boeit het niet of de club enigszins gezond bestuurd wordt als ze andere clubs wel prijzen zien pakken door met geld te smijten.En op zich. Als Poch eruit zou zijn gegooid omdat hij te dominant was, zou Levy daarna natuurlijk nooit van z`n leven voor Mourinho zijn gegaan. Sowieso was Poch helemaal geen dominante trainer. En Conte, ja, dat was mooi geweest. Ik hou wel van die man als trainer. Maar niet met zijn eisen waardoor Spurs eerst weet ik hoeveel man eruit zou moeten gooien, dan zijn favorieten moeten aannemen, en na de onvermijdelijke implosie zou Spurs dan weer iedereen kunnen vervangen. Snap dat je dat niet doet.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
4
7 juni 2021 om 15:01
Glazer hoeven ook geen eigen geld in United te steken. United genereert genoeg geld en ze gebruiken dat geld ook om de selectie te versterken. United heeft een van de duurste selecties ter wereld.
 
Deem.
 
0
7 juni 2021 om 19:52
Maar die pakken er jaarlijks wel genoeg uit. En laten United leningen af betalen die zij afgesloten hebben om de club over te nemen. Vanuit een zakelijk perspectief overigens wel briljant.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
0
7 juni 2021 om 20:12
Wat is daar mis mee? Een ondernemer wil toch geld uit zijn onderneming halen?
 
Deem.
 
0
7 juni 2021 om 20:35
Dat snap ik. Zie mijn laatste zin. Maar ik snap ook dat de fans liever iemand zien waar het niet alleen eenrichtingsverkeer is. Joel Glazer kent de buitenspelregel niet eens, maar bezit wel al jaren één van de grootste clubs ter wereld. Dan heb je dus ook echt 0 interesse erin.
 
Dajoowie
 
4
7 juni 2021 om 13:28
Enerzijds kan Mido best gelijk hebben dat Levy te veel controle en invloed wilt hebben, maar anderzijds moeten mensen ook doorhebben dat managers (vooral in Engeland) maar passanten zijn. Zodra je de controle weggeeft aan deze passanten dan krijg je een hele bijzondere huishouding, waar veel spelers in kort tempo ver- en gekocht worden. In dat kader snap ik best dat Levy dan liever de kaarten zelf in de hand houdt, maar idealiter heb je hier een man voor die de continuïteit bewaard. Het leuke hierbij is ook dat de pundits in Engeland een bijzonder makkelijke taak hebben, want het verzoek te verbetering is altijd gewoon om er nog wat miljoenen tegenaan te smijten. Voetbalt men niet goed en zit er tactisch geen idee achter? Gewoon ff 80 miljoen investeren dan komt het wel goed. Wordt er niet genoeg gescoord? Gewoon ff 50 miljoen in naar een spits gooien dan komt het vanzelf goed. Wat een ideaal vak hebben ze daar ook als analisten want je kan gewoon blijven roepen dat er met geld moet worden gesmeten, ongeacht de situatie in de wereld of de situatie van de club. Verder is het natuurlijk onzin om te stellen dat Poch alleen is ontslagen vanwege zijn verzoek om meer spelers, dan wel de vergelijking met City. Poch had bijzonder veel krediet opgebouwd, maar laten we het eerlijk bekijken en ons realiseren dat zelfs in het jaar waarin hij de finale van de Champions League behaalde het trucje al een tijdje was uitgewerkt en dit behalen van de finale als een godswonder mag worden bestempeld. Als dan in het volgende seizoen weer dezelfde problemen naar voren blijven komen houdt het op een gegeven moment op, want twee jaar een uitgewerkt trucje is nou niet echt gangbaar als je graag in beeld wilt blijven in Europa. Ze kunnen zich ook afvragen of het verwachtingspatroon bij Tottenham nou niet gewoon te hoog is.
 
Master D
 
5
7 juni 2021 om 14:07
@dajoowie Voor wat betreft je laatste alinea was het trucje inderdaad op deze selectie uitgewerkt. Dat was ook precies de reden waarom Poch om nieuwe spelers vroeg. Zodat er doorgeselecteerd kon worden. De selectie was op elkaar uitgekeken en de trainer ook. Dan moet je iets doen en dat kon dus niet. Wat mij betreft valt dat Poch niet te verwijten nadat hij jarenlang het maximale uit die spelersgroep had gehaald. Ik denk dat een trainer nog best lang kan zitten, als je maar op tijd vers bloed binnen haalt onder andere in de technische staf. Dat heeft Spurs de laatste jaren van Poch niet gedaan.
 
Dajoowie
 
0
7 juni 2021 om 15:15
Enerzijds snap ik hierin best wat je zegt en ben ik ook blij dat we het eens zijn wat betreft 'het trucje dat uitgewerkt is'. Ik denk dat de afweging dan ook moeilijk is of je 5-6 nieuwe spelers haalt om door te selecteren, of dat je een nieuwe trainer voor de groep zet omdat je bang bent dat het gewoon niet meer werkt. Het lastige aan dit doorselecteren is vaak ook dat een trainer over het algemeen de spelers in de marge van je selectie wilt vervangen door veel duurdere spelers, terwijl je grootverdieners moeten blijven (want die zijn natuurlijk grootverdieners met een reden). Dan is het vaak goedkoper om een nieuwe staf aan te stellen dan dat je de groep ververst (of dit goed is of niet is een tweede). Het verfrissen van de staf is ook iets waar vaak trainers geen groot fan van zijn, gezien ze over het algemeen een heel behoorlijke eigen entourage meenemen.