'Mijn tijd bij Manchester United verliep helaas niet zoals ik had gehoopt'
Donderdag, 13 juli 2017 om 12:40

Adnan Januzaj leek een aantal jaar geleden op weg naar de status van superster, maar de ontwikkeling van de 22-jarige Belg is de afgelopen seizoenen behoorlijk gestagneerd. Manchester United nam woensdag dan ook afscheid van de aanvallende middenvelder, die voor vijf jaar tekende bij Real Sociedad. Januzaj kijkt, afgaande op zijn afscheidsboodschap, met gemengde gevoelens terug op zijn tijd op Old Trafford.

"Waar moet ik beginnen… ik heb een aantal geweldige dingen meegemaakt bij Manchester United. Ik wil al mijn ploeggenoten bedanken, het was een genoegen om met jullie allemaal te spelen. Ik wil ook sommige van de trainers en de staf die bij Manchester United werken bedanken, jullie maken het zo'n geweldige club", leest een verklaring van Januzaj.

"Helaas zit mijn tijd bij de club erop, het verliep niet zoals ik had gehoopt. Maar ik zal altijd van United blijven houden. Tot slot wil ik de fans bedanken die me tijdens de goede en slechte tijden zijn blijven steunen. Dat zal ik nooit vergeten", sluit hij af. Sociedad betaalt 8,5 miljoen euro voor Januzaj, op wie United wel een terugkoopoptie heeft bedongen.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
KajBolmers
 
1
13 juli 2017 om 12:47
Dit is hét duidelijkste voorbeeld van hoe een talent verkloot kan worden bij een topclub. De ene manager houdt van jong talent en geeft die dan een kans, dan bloeit deze kerel helemaal op. Vervolgens een trainer die liever grote aankopen doet en hij kwijnt weg. Eeuwig en eeuwig zonde.
 
FRon010
 
5
13 juli 2017 om 13:01
Mwah, bij Dortmund ook niet aan de bak gekomen en een talent laten ze echt wel spelen hoor. Een Mourinho ziet ze dagelijks trainen en een Rashford krijgt zat speeltijd toch?
 
Sammerens
 
2
13 juli 2017 om 13:20
Hij heeft het onder van Gaal niet laten zien, dwong bij Dortmund geen speeltijd af en ook vorig seizoen bij Sunderland heeft hij niet kunnen imponeren terwijl hij daar genoeg speeltijd kreeg. Hij heeft gewoon niet voldoende laten zien en dan krijg je logischerwijs geen speeltijd bij een topclub. Het feit dat van Gaal hem na 1 seizoen verhuurde geeft toch ook duidelijk aan dat hij het ook op de trainingen niet af heeft weten te dwingen. Stellen dat dit een voorbeeld is van hoe een talent verkloot kan worden slaat dan ook nergens op. Hij dwingt het niet af en over zijn mentaliteit zijn ook al wel diverse negatieve geruchten geweest. Ben je goed genoeg, dan dwing je gewoon een plek af. Dat toont een Rashford momenteel bijvoorbeeld gewoon duidelijk aan.
 
gloryUnited
 
5
13 juli 2017 om 13:36
Nee hoor. Hij mist de drive en doorzettingsvermogen om door te breken. Kan best lekker ballen maar is gewoon een mooi weer voetballer
 
Schop1989
 
2
13 juli 2017 om 14:27
Mentaliteit is bij hem gewoon niet goed genoeg. Te snel denken dat hij het gemaakt heeft en niet hard genoeg gewerkt om er weer bovenop te komen of indruk te maken bij een nieuwe club. Makkelijk zeggen, maar dat is wel wat ik zag in zijn eerste jaren dat hij in beeld kwam. Groot talent bij een grote club die dacht dat hij bij elke 'mindere' club groter binnen zou komen.
 
Stevenp99
 
2
13 juli 2017 om 12:48
Leek aan het begin van zijn cariere een enorm talent, maar helaas is dat er nooit helemaal uitgekomen... Ben benieuwd of hij gaat slagen in Spanje al zou het mij ook niet verwonderen dat het hem daar ook niet gaat lukken......
 
Greatest
 
1
13 juli 2017 om 12:48
Door de enorme concurrentie niet echt een kans gehad...Had beter bij een liverpool-everton of leichester city ed kunnen spelen om zich te kunnen onderscheiden....
 
Chanfan
 
0
13 juli 2017 om 18:26
Ook bij de selectie van België waren ze niet echt te spreken over zijn trainingsarbeid. Op het WK in Brazilië was Januzaj er nog bij. Was samen met Divock Origi de verrassingen in de selectie. Divock Origi greep zijn kans terwijl Januzaj deed alsof hij met de jeugdbeweging op kamp was.
 
HuubVisser
 
0
13 juli 2017 om 20:40
Zonde! Hij werd gezien als het talent van België, dan is dit toch zonde.