'Mijn toekomst ligt bij Chelsea, ik weet echt niet waar je het over hebt'
Zondag, 13 januari 2019 om 07:25

Willian houdt zich naar eigen zeggen niet bezig met een eventueel vertrek bij Chelsea. De vleugelspeler uit Brazilië werd afgelopen week opnieuw met een transfer naar Barcelona in verband gebracht. De Spaanse topclub bracht afgelopen zomer drie biedingen op Willian uit en schakelde uiteindelijk over op Malcom. De Catalanen zouden nu de zomeraankoop willen gebruiken om zijn landgenoot alsnog naar het Camp Nou te halen, zo klinkt het.

"Mijn toekomst ligt bij Chelsea, ik weet echt niet waar je het over hebt", verzekerde Willian zaterdag met een grote lach, na afloop van de 2-1 zege op Newcastle United. Ploeggenoot Pedro, die naast hem stond tijdens het interview, was ook duidelijk. "Je toekomst ligt hier." Het contract van de dertigjarige Willian loopt volgend jaar zomer ten einde. Chelsea weigert pertinent om dertigers een meerjarig contractvoorstel aan te bieden.

"Willian is erg belangrijk voor ons", vertelde manager Maurizio Sarri op zijn beurt. Dankzij een heerlijke inzet van de Braziliaan hield Chelsea zaterdag drie punten over aan het bezoek van Newcaste aan Londen: 2-1. "Een geweldige voetballer. Ik vind dat hij bij ons moet blijven. Ik denk ook dat hij beter kan, zijn potentie is hoger. Ik heb de laatste berichten over Willian niet gehoord of gelezen. Je moet bij de club zijn als je vragen over de transfermarkt hebt. Je zet mij voor het blok, omdat ik er geen kennis over heb."

Sarri weet wel dat hij nog deze maand een vervanger voor Jorginho nodig heeft, na het vertrek van Cesc Fàbregas naar AS Monaco. De Braziliaan speelde tegen Newcastle niet zijn beste wedstrijd, erkende de oefenmeester. "Jorginho had het moeilijk, maar op de bank was er geen speler voor die positie. Ik heb een alternatief nodig. Ik heb geen idee wanneer er een vervanger komt. Ik weet ook niet of de club zich zorgen maakt, maar men is op de hoogte van mijn mening. Ik heb een dergelijke speler nodig en het is nu aan de club, denk ik. Ik kan niets meer doen."

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
7
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
29
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Rodeduivelfan
 
2
13 januari 2019 om 07:58
Sarri zegt dat hij geen alternatief heeft voor Jorginho maar die had hij heel lang maar gebruikte hij niet, Fabregas. Nu is hij weg en heb je natuurlijk geen vervanger. Ik hoop dat Sarri niet even koppig is als Conte maar zo lijkt het wel. Jorginho alleen voor de verdediging kan echt niet in de PL. Hij verstuurt veel passes maar je kan niet zeggen dat hij splijtende passes stuurt en als hij het eens probeert lukt dat niet. Fabregas had dit ook kunnen doen en zelfs beter denk ik. Ook zou ik liever Giroud in de spits zien. Dan kan Hazard ook veel vrijer voetballen. En Loftus cheek zou ik ook graag regelmatiger zien starten. Heeft al veel goede dingen laten zien bij zijn invalbeurten. Hij is echt wel klaar voor het grote werk.
 
Wagwan
 
0
13 januari 2019 om 10:41
Helemaal met je eens! Alleen zou RLC meer kansen krijgen als hij niet zo vaak geblesseerd zou zijn, ligt nu voor de zoveelste maal weer in de lappenmand dit seizoen...