Mike Verweij haalt uit naar Ajax-fans: 'Zij gingen ook door die hel'
Maandag, 8 november 2021 om 20:48

Mike Verweij heeft geen goed woord over voor het fluitconcert van een deel van de Ajax-supporters aan het adres van André Onana. De doelman zat zondag tegen Go Ahead Eagles (0-0) voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie en werd getrakteerd op een striemend fluitconcert, toen zijn naam werd omgeroepen door de stadionspeaker. Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, noemt het een 'publieke vernedering' die 'om meerdere redenen misplaatst was'.

Volgens Verweij zit de frustratie van een deel van de Ajax-aanhang in het feit dat de doelman zijn contract niet wil verlengen bij Ajax en komende zomer gratis de deur uitloopt. "Maar echte fans hanteren het principe dat je individuele spelers niet uitfluit", schrijft de journalist. "En al helemaal niet voordat ze één bal hebben geraakt of - in het geval van Onana - hebben gevangen. Een aantal fans van Ajax is wat dat betreft hardleers. Daley Blind, afgelopen woensdag in Dortmund terecht geprezen als échte Ajacied, onderging hetzelfde lot. Ook Gregory van der Wiel en Marko Pantelic gingen door die hel."

Onana kwam in de zomer van 2015 voor een opleidingsvergoeding van zo'n 300.000 euro over van Barcelona, toen Edwin van der Sar en Marc Overmars een oog op hem hadden laten vallen in de Youth League. In zijn beste dagen als doelman van Ajax werd zijn waarde op zo'n dertig miljoen euro geschat, wat hem onder meer interesse van Arsenal en Internazionale opleverde. "De tegenstanders van Onana lijken vergeten welke waarde hij heeft gehad", gaat Verweij verder. "Onana verrichtte cruciale reddingen tegen FC Bayern München, Benfica, Real Madrid en Juventus en bezorgde de club daarmee miljoenen euro's."

Volgens Verweij was het fluitconcert bovendien een keiharde sneer naar Erik ten Hag, Van der Sar en Overmars. "De clubleiding en trainer willen dit seizoen kampioen worden, hetgeen weer gegarandeerd veertig miljoen euro oplevert, de beker winnen en - nu de knock-outfase van de Champions League is bereikt - de sensatie van Europa worden. Ten Hag maakte ook tot het laatst toe gebruik van Brian Brobbey, die transfervrij naar RB Leipzig vertrok, en blijft ondanks diens weigering bij te tekenen Noussair Mazraoui opstellen. Alles om zo goed mogelijk te presteren. Bij hem gaat ratio wel boven emotie."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
AjaxSkeff
 
78
8 november 2021 om 20:55
Wat ? Echt waar? Mike, houd je bezig met je werk als clubwatcher. Jij en Valentijn maken jezelf echt belachelijker samen door nu ook interessant te gaan doen met meninkjes. "De echte supporter". Hou alsjeblieft op. Ik heb genoeg redenen om Onana uit te fluiten als ik dat wil. En ik denk dat vele er ook zo over denken..
 
Ducktaildo
 
13
8 november 2021 om 21:01
Tot dat die op goal moet staan en Ajax door de wedstrijd sleept. Sta je dan ook te fluiten?
 
AjaxSkeff
 
33
8 november 2021 om 21:06
Ja dat is altijd makkelijk praten. Zolang Onana niet speelt, hoeven we die discussie ook niet te voeren. En van mij mag dat zo wel blijven. En ja, ik heb ook niet zoveel met Berghuis. En je kan het navragen, maar als Berghuis scoort spring ik ook geen gat in de lucht. Nee, ook niet tegen Sporting of Besiktas. Noem het sneu, noem het kinderachtig. Maar ik heb in ieder geval geen zelfbenoemd kenner nodig die dat even voor me gaat bepalen.
 
Tinus88
 
14
8 november 2021 om 21:09
Jij gelooft er echt in dat-ie nog op goal komt? Hij is er nu een maand bij, daarna komt de Afrika cup en eer dat-ie weer aansluit is het februari. Doe niet zo mal.
 
RAFC2002
 
5
8 november 2021 om 21:21
Succes gaat niet boven de club. Eerst jezelf met respect behandelen, sommige mensen hebben wel eergevoel. Erop verdienen ga je toch niet meer hoor
 
RAFC2002
 
5
8 november 2021 om 21:22
Helemaal gelijk Ajaxskeff je verdient er niks meer aan dus lekker laten zitten waar die zit.
 
Dilima1966
 
0
9 november 2021 om 08:08
En het zal niet over gaan dit seizoen dit zal hij continu moeten horen als hij zijn gezicht laat zien dan wordt hij uitgefloten ,ajax publiek is helemaal klaar met hem, hij wil niet bijtekenen hij wil niet een transfer maken .
 
ninjakai
 
1
9 november 2021 om 17:51
Ja dan ook. Dit is gewoon dom van Ten Hag. Had hij kunnen weten. Was zo iets als een brief een tijdje terug waar de supperters vereniging vrij duidelijk was inzake onana. Die kan echt beter aftaaien in de winterstop. Zijn enige redding bij Ajax is bijtekenen om de publieke opinie te keren en dat gaat hij niet doen.
 
Soldierr
 
24
8 november 2021 om 22:25
Ik den juist dat het andersom is van wat Mike zegt. Juist als je een echte supporter bent heb je het volle recht Onana uit te fluiten. Hij heeft de club Ajax zo erg genaaid en een mes in d drug gestoken. Niet één maar meerdere keren en nog steeds. De echte supporter raakt dat dan ook. Die staan voor ongeloof en voelen zich ook genaaid.
 
Musi26
 
1
8 november 2021 om 23:36
Nee absoluut niet. Indien men bij de selectie zit moet men een speler steunen. Na de wedstrijd mag je mening geven. Het uitfluiten was trouwens bijna niet te horen in het stadion. Dus het viel ook reuze mee.
 
SjaakC
 
3
9 november 2021 om 12:01
Onzin natuurlijk. Wanneer een speler moedwillig je club besodemieterd, ben je het waard om uitgefloten te worden. Verweij laat een aantal zaken bewust uit zijn stuk, omdat hij weet dat die de bodem onder zijn betoog wegslaan. Nu is het niks meer dan teasen van zijn chef sport.
 
DMW-Vitesse
 
30
8 november 2021 om 20:57
Verdrietzak Verwey. Het gaat de fans niet alleen om het feit dat hij niet bijtekend. Maar om het feit dat hij niet bijtekend nadat hij een jaar geschorst is, een transfer liet lopen en dus schijt heeft aan ajax. Zo kost hij de club dus miljoenen. Manman die verwey en driessen samen met die man van voetbal internationel, pseudojournalisten.
 
RUTGERRR
 
4
8 november 2021 om 23:03
Het gaat de fans niet alleen om het feit dat hij niet bijtekend (t), maar ik het feit dat hij niet bijtekend nadat hij een jaar geschorst is. Dus .. gaat het nou wel of niet om bijtekenen, volgens jou? De mensen die Onana nu uitfluiten zijn vergeten wat de beste man voor onze club gedaan heeft. Als Pasveer nu niet goed stond te keepen, zouden ze blij zijn met Onana onder de lat. Daarnaast nam Onana een verkeerd pilletje, per ongeluk. Al die mafkezen die zo tekeer gaan hebben andere dingen op, niet per ongeluk.
 
Tipptopp
 
0
9 november 2021 om 08:49
@Rutgerrr het gaat er om dat hij de club midden in het seizoen benadeeld heeft en daar niets tegenover zet. En als je jou aureooltje en witte boordje meeneemt mogen jij en je knecht elk moment van het jaar bij mij een test komen doen om te controleren of ik een “pilletje” heb genomen….
 
Nick Danninga
 
0
9 november 2021 om 12:03
Tipptop: in welke tijd leef jij dan in hemelsnaam? Iemand uitfluiten omdat hij aan zichzelf denkt, nou poeh hee. Wees blij met wat die kerel voor je club heeft betekend in plaats van je te verlagen tot primitief gedrag. Hij heeft miljoenen opgeleverd godsamme. En dan ga je hem uitfluiten omdat hij zijn eigen keuze maakt en een vervolgstap wil maken die hem is toegezegd. Pfff, ik zal nooit begrip (willen) hebben voor dit soort supporters.
 
ninjakai
 
0
9 november 2021 om 17:55
Jij laat je lekker bezeiken door je vrouw met de buurman voor wat ze voor je betekend heeft. Want ja toch samen iets opgebouwd. Een groot deel van Nederland zou dat een gebrek aan ruggengraat noemen.......
 
Homelander
 
24
8 november 2021 om 20:58
Mmm eerst de club sportief benadelen vervolgens niet bijtekenen wat de club weer benadeeld en dan van de zomer ook nog spelletjes spelen met Lyon waar alles mee rond was waardoor we ook nog een minimale transfersom mislopen. Nee zoals Onana zich heeft opgesteld dat verdiend geen warm ontvangst het had hem op z'n minst gesierd om eerlijk te zijn ipv Ajax te gebruiken om zoveel mogelijk geld elders te verdienen.
 
blaugrana11
 
16
8 november 2021 om 20:59
Maar weer is een bewijs dat Mike er echt helemaal niks van snapt. Situatie van Onana is heel anders dan brobbey en mazraoui. Snap trouwens oprecht niet waarom mike verweij zon groot podium heeft. Ben namelijk nog nooit iemand tegengekomen die hem serieus neemt of een goeie journalist vindt. Altijd maar weer vind mike weer iets om op te zeiken. Opzich ook wel een prestatie, maar denk niet dat hij heel leuk is op feestjes.
 
hansje1969
 
20
8 november 2021 om 20:59
Nee, had hij met een groot applaus binnen gehaald moeten worden dan? Gewoon szm lozen. Heeft Ajax al genoeg genaaid
 
De Toekomst
 
19
8 november 2021 om 21:00
Als je dacht dat je alles had gehad.. Mike Verweij die Ajax-supporters de les gaat lezen over moraliteit.. Zelf werkend bij De Telegraaf aan het creëeren van relletjes binnen clubs, het negatieve wegzetten van bepaalde personen en het verdraaien van de waarheid voor eigen gewin. Zij zijn juist degene die dit soort reacties aanwakkeren met hun vreemde, verzonnen berichtgeving. En dan krijgt Onana zo'n reactie en heeft Verweij ineens wel een moreel compas als anderen iets verkeerd doen... Ik vind het extreem hypocriet.
 
Martijn R
 
18
8 november 2021 om 21:12
Het fluitconcert kan mij niet hard genoeg zijn. Iedere speler heeft het recht zijn contract niet te verlengen. Maar ik vind het een ander verhaal dan een Brobbey, Gravenberch of Mazroui die gewoon betaald worden voor het leveren van een dienst en aan het einde van hun dienstverband overstappen. Of een bedrieger als Onana die zichzelf een dopingschorsing op de hals haalt. Hiermee de club ernstig benadeeld. Vervolgens doorbetaald wordt en overal in wordt gesteund door de club met zijn lulverhalen. Constant doet alsof er wel een intentie is te verlengen, maar wanneer puntje blij paaltje komt transfervij de deur uit wenst te wandelen na zijn geleverde wanprestatie. Hij naait de club er gewoon bij, iets wat we als Ajacieden niet hoeven te pikken. Niemand is groter dan de club, en al helemaal niet zo'n iemand die ons allemaal loopt te misleiden en te bedriegen.
 
Heddeum
 
3
8 november 2021 om 21:24
Wat voor plaat heb je dan voor je kop joh. Je zou denken dat een clubwatcher wel een realistischere kijk heeft op de voetbal- en supporterswereld. Maar het is wel prettig om te weten dat hij dat vind. Op het moment dat ik een hele organisatie op zo'n manier benadeel kan ik tenminste altijd nog aan de slag bij Mike Verweij.
 
Maarten AFCA
 
12
8 november 2021 om 21:43
Onana is een rat en verdient dat fluitconcert. Meneer heeft een verkeert pilletje geslikt en benadeelt daarmee zijn club door een miljoenentransfer door de neus te boren, sportief te laten stikken en gratis de deur uit te lopen Wat mij betreft nooit meer welkom bij ons aller AJAX Als er iets met Pasveer gebeurt, zal ik nog liever Gorter dan Onana. Die verwey weet niet waarover hij spreekt. Zegt dit allen maar om te scoren......typisch de telegraf
 
 
4
8 november 2021 om 22:10
Ik snap echt niet dat er een podium is voor Verweij (bloedirritante zeur) Driessen (spreekt voor zich) en dan die Pim Sedee helemaal een ramp een zelfbenoemd journalist die nog geen kritische vraag durft te stellen. er valt toch wel een beter trio te vinden dan dit lijkt me..?
 
Bossie
 
4
8 november 2021 om 22:25
Het gaat niet alleen om het niet bijtekenen , maar ook de steun die hij heeft gehad van Ajax en de supporters. Ajax en de meeste supporters hebben hem gesteund toe het geval met dat pilletje bekend werd. Ze voelen zich door zijn houding verraden en reageren daar emotioneel op. Ajax heeft een meer zakelijke kijk er op
 
kraanvogelaar
 
7
8 november 2021 om 22:49
Pantelic uitgefloten? Dat heb ik gemist of verdrongen. Volgens mij was die man zo cult en zo populair als het maar kan...