Milan doet zaken met Fiorentina en heeft elfde zomeraanwinst binnen
Zondag, 20 augustus 2017 om 18:43

Nikola Kalinic zet zijn loopbaan voort bij AC Milan. I Rossoneri maken zondagavond via de officiële kanalen bekend een akkoord bereikt te hebben met Fiorentina over een overgang van 29-jarige aanvaller. Kalinic is alweer de elfde zomeraanwinst van Milan en zal volgens diverse Italiaanse media in eerste instantie voor één seizoen gehuurd worden, waarna hij volgend jaar voor twintig miljoen euro definitief de overstap naar San Siro zal maken.

Kalinic ontbreekt in de wedstrijdselectie van Fiorentina voor het competitieduel van zondagavond met Internazionale en zal vermoedelijk maandag zijn medische keuring ondergaan op Milanello. Het huren van de 35-voudig international van Kroatië zal Milan vijf miljoen euro kosten, waarna de club volgend jaar nog eens twintig miljoen euro zal overmaken naar Fiorentina teneinde de spits definitief vast te leggen.

Zodoende komt er na twee jaar een einde aan het dienstverband van Kalinic in Florence. Hij werd halverwege 2015 voor ongeveer vijf miljoen euro weggeplukt bij Dnipro Dnipropetrovsk en speelde uiteindelijk 68 competitiewedstrijden voor Fiorentina. Daarin was hij in totaal goed was voor 27 doelpunten. La Viola nam eerder deze zomer ook al afscheid van onder anderen Federico Bernardeschi en Matías Vecino.

Kalinic is na Fabio Borini, Franck Kessié, Lucas Biglia, Ricardo Rodríguez, Mateo Musacchio, Hakan Calhanoglu, Andrea Conti, André Silva, Leonardo Bonucci en Antonio Donnarumma alweer de elfde aanwinst voor Milan deze transferperiode. Het tiental kostte de club reeds 190 miljoen euro. Milan trapt het nieuwe Serie A-seizoen zondagavond af met de uitwedstrijd tegen Crotone.

Meer nieuws
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
0
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Cali88mero
 
3
20 augustus 2017 om 18:49
Geen belotti of Auba dus denk jk
 
DaryaSaid
 
9
20 augustus 2017 om 19:10
Milan gaat na Kalinic nog een Top Spits halen, Bacca is weg en Niang staat op de punt voor 20 miljoen te verkassen naar Moskou. Belotti of Auba 1 van hun misschien Diego Costa zullen ergens op de laatste transfer dag nog komen.
 
Palombo
 
7
20 augustus 2017 om 20:03
Denk je dat of hoop je dat
 
sedrani
 
4
20 augustus 2017 om 20:11
Niang heeft Moskou al afgewezen? Althans dat is wat ik heb gelezen. Ze proberen hem om over de streep te trekken met 3 miljoen per jaar, maar hij wordt niet warm van Rusland denk ik haha. Een extra spits heeft geen nut, alleen maar onvrede zo, Cutrone weg sturen naar Cotrone dan en Silva 3de spits ofwat? Zullen ze niet zien zitten daar.
 
ÖzilKast
 
12
20 augustus 2017 om 18:50
Toch wel veel goede aankopen van AC Milan. Natuurlijk heeft het een grote geschiedenis, maar het koopt zich weer naar de top. De city/psg van Italië aan het worden. Maar misschien is dat tegenwoordig wel nodig anders kom je daar niet.
 
Cali88mero
 
15
20 augustus 2017 om 18:54
Hou op man! Zowel city als PSG waren beide middenmoters, Milan heeft al een heel rijke historie en was al in handen van Berlusconi. Ben jij ook zn barca fan die roept dat Real een koopclub is in tegenstelling tot Barca? Ja ze hebben veel gekocht maar het is allemaal talentvol en voor een uitstekende prijs op Kalanic na, die is ouder evenals Bonucci. Maar als ik Bonucci vergelijk met een Stones of in Barca termen een Chygrynski dan is Bonucci een koopje
 
Dante
 
11
20 augustus 2017 om 18:59
Beetje onzin om miskopen te gebruiken om aan te geven dat iets een betere deal is
 
ChessPiece
 
2
20 augustus 2017 om 19:06
Chygrynskiy was niet zo heel duur voor zijn potentie, en helaas kwam dat er niet uit. 20 miljoen voor Mathieu was een drama. En Berlusconi had niet het geld om mee te doen met de rest. Dus dat neem ik Milan zeker niet kwalijk. FC Barcelona koopt nu zeker veel spelers, net zoals Real. Maar net zoals Ajax nu spelers haalt zoals PSV dat altijd al deed: 1 van de 2 zal altijd meer een koopclub zijn - getuige de doorgebroken talenten - dan de ander. In dit specifieke voorbeeld Real en PSV. Is toch geen schande?
 
RoodGroenZwert
 
7
20 augustus 2017 om 18:50
Ik denk dat ze nu compleet zijn? Benieuwd wie Fiorentina aantrekt. Iemand enig idee hoe het met Khouma Babacar is?
 
Fiorenza
 
1
20 augustus 2017 om 20:09
Babacar blijft gewoon, maar als reserve voor Simeone.
 
AlexDelPiero10
 
10
20 augustus 2017 om 18:51
De minste van alle opties, dan hadden ze net zo goed Bacca of Lapadula kunnen houden, denk dat Milan fans hier niet om stonden te springen, zeker niet wanneer namen als Aubamayang, Belotti, Zlatan etc etc vaak voorbijkwamen.
 
sjaakv
 
7
20 augustus 2017 om 19:00
Had in dit geval inderdaad liever lapadula behouden. Was ook net als kalinic een harde werken en had ons niks extra's gekost. Daarnaast was het zeker voor Cutrone ook een goede leermeester geweest. Om de verkoop van Bacca zullen de meeste fans niet rouwen.
 
Nicator
 
2
20 augustus 2017 om 19:29
Hij is zeker de minste van de opties, en ik vind dat er te veel betaald is, maar het is niet zo dat we beter Bacca of Lapadula hadden kunnen houden. Het zijn alle 3 volledig andere spelers namelijk, en het profiel dat Kalinic heeft is er een die Montella al heel erg lang wil. Namelijk een technische, meevoetballende spits. Bacca was iemand waar we gezien het gebrek aan kwaliteit in het team te weinig aan hadden, dus hij had zeker goed kunnen presteren volgend jaar als hij aanvoer had, maar dat is niet de manier waarop Montella wil spelen, dus dat hij zou vertrekken stond wel vast. Lapadula is een favoriet van de fans. Harde werker, slimme afmaker maar niet zo technisch als Kalinic. Al met al iemand die een plek in het team op gaat vullen waar echt een gat zat. Veel geld, maar uiteindelijk gewoon maar op Montella vertrouwen en eerst afwachten hoe hij het gaat doen.
 
sjaakv
 
1
20 augustus 2017 om 22:33
Ik moet toegeven dat technisch lapadula wel de mindere is ten opzichte van kalinic maar vindt hem persoonlijk er weinig voor onder doen. Ik hoop dat kalinic me positief gaat verassen en de meesterzet van montella gaat worden. Dan hoor je mij absoluut niet klagen ????
 
lamelamar
 
4
20 augustus 2017 om 18:52
Vind dit maar een matige spits zag liever aubamayang komen. Fiorentina had beter dat bod van die chinezen van 56miljoen kunnen accepteren dan hadden ze nog geld op een selectie te maken. Nu heb je gokjes en net niet aankopen………………
 
Fiorenza
 
8
20 augustus 2017 om 19:01
Zeker, maar Kalinic wilde perse naar Milan en niet naar het verre China. Dan valt er als club weinig aan te doen. De macht ligt wat dat betreft al lang bij de spelers en zijn clubs afhankelijk van de grillen van een speler. En de 25 miljoen (huur + afkoopsom) is nog altijd het vijfvoudige van de 5 miljoen die Fiorentina voor hem neerlegde.
 
maurootje
 
16
20 augustus 2017 om 18:52
Tot aan het einde geknokt om Belotti of auba binnen te halen maar belotti is veel te duur en dortmund werkt niet mee. Had liever kalanic lekker daar gelaten. Goede spits hoor. Goede stats. Maar andre silva zal niet veel minder zijn. Is gewoon overbodig. Maar goed. We starten het seizoen met de volgende aanvallers:Kalanic,Andre Silva cutrone. Ene heeft zich al lang en breed bewezen in de serie A. De andere 2 onzettende grote talenten. Forza milan!
 
sjaakv
 
6
20 augustus 2017 om 19:02
Het zal hopelijk een spannend seizoen worden. Wie weet gaat kalinic ons allemaal verassen en krijgt Cutrone nu ook wat meer kansen dan wanneer er een grote aankoop was gehaald. Forza i Rossoneri ??????
 
sjaakv
 
4
20 augustus 2017 om 18:58
Dit zal waarschijnlijk de laatste zomeraanwist zijn voor Milan of er moet toch nog een buitenkans komen om een speler vast te leggen. (Renato sanchez?) Helaas na alle geruchten rondom o.a. aubameyang of Belotti is het toch de minste van alle aan Milan gelinkte spitsen geworden. Waren de eisen te hoog of was het eenmaal de gemakkelijke weg zoeken? Kalinic is zeker wel een degelijke spits (harde werker) maar niet van het niveau waar ik op gehoopt had. Anderzijds is dit misschien juist de kans voor Cutrone om zich te gaan bewijzen en zich naast André Silva te settelen als 2e spits.
 
Nicator
 
0
20 augustus 2017 om 19:33
De geruchten die nu gaan is dat David Han Li (vertegenwoordiger van Yonghong Li, de eigenaar) om twee redenen in Italie is. De eerste is om aanwezig te zijn bij de start van ons Serie A seizoen, de tweede is dat ze willen dat er nog een echt grote naam naar Milan wordt gehaald om deze transferperiode mooi af te sluiten, en dat hij hier heen is gekomen om te kijken wat mogelijk is. Ik ben benieuwd.
 
sjaakv
 
1
20 augustus 2017 om 22:32
Ik moet het nog maar zien wat en hoe die grote aankoop moet worden en voornamelijk voor welke positie. Als het een winger wordt is hij van harte welkom echter voor iedere andere positie zijn we voldoende voorzien.
 
FlackoGS
 
4
20 augustus 2017 om 18:58
Tsja, van Belotti of Auba naar dit? Zo krijg je toch al gauw de indruk dat dit niet echt een goede aankoop is, en ook al zijn de eerstgenoemde spelers zeker een niveautje hoger, kan deze Kalinic gewoon slagen. Heeft al ervaring in de Serie A en eenmaal ingespeeld denk ik dat ACM dit jaar gewoon een titelkandidaat is.
 
Rochester
 
1
20 augustus 2017 om 19:00
Als AC Milan-fan had ik dan liever gehad dat ze Bacca hadden gehouden. Met 12 en 15 doelpunten heeft Kalinic prima cijfers neergezet, de afgelopen 2 seizoenen bij Fiorentina, maar in mijn ogen was/is Bacca toch wel ietsje beter en dan hadden ze beter Bacca kunnen houden.
 
AlexanderNijs
 
4
20 augustus 2017 om 19:08
Bacca is een beter finisher maar Kalinic is by far de betere voetballer, Montella wilt graag een spits die mee kan voetballen. Vandaar de keuze om Kalinic erbij te halen en Bacca te laten gaan denk ik.
 
sjaakv
 
0
20 augustus 2017 om 19:10
Mwah ben niet rouwig om het vertrek van Bacca, zoals ik ook hierboven ergens genoemt heb hadden we beter Lapadula kunnen behouden. Is net als kalinic een hardere werker waar Bacca een "luiere" spits is en bedient moet worden.
 
AlexanderNijs
 
0
20 augustus 2017 om 19:06
Op zich zeker een aanwinst, goeie spits die zelfs wanneer hij niet scoort zeker nuttig kan zijn. Niet een type Bacca die het echt alleen van zijn goals moet hebben. Maar als ze dan toch een spits zouden halen had ik liever iemand gezien die echt het verschil kan maken, zoals Aubameyang. Nu zit je met 2 zeer goede spitsen maar zonder een echte topper. (andré Silva kan dat echter wel worden natuurlijk) Dit zal jammer genoeg ook het einde zijn voor Cutrone denk ik, had hem liever een kans zien krijgen. Jaartje uitlenen aan Cotrone dan maar en volgend jaar nog maar eens bekijken. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat we mogelijk in een 3-5-2 kunnen gaan spelen met André Silva en Kalinic diep. Dit kan ook nog wel interessant zijn. Als we echter beslissen om toch in de 4-3-3 te blijven spelen moet er echt nog wel een winger bij.
 
sjaakv
 
2
20 augustus 2017 om 19:15
Denk niet dat we met 2 spitsen gaan spelen, hoop dat montella vast houdt aan een 433. Tevens krijgt Cutrone misschien juist wel meer kansen dan wanneer er een topper was aangetrokken. Mocht er nog een winger worden aangetrokken hoop ik niet op keita welke meermaals aan heeft gegeven juve fan te zijn.
 
AlexanderNijs
 
0
20 augustus 2017 om 19:30
Montella heeft al meermaals aangegeven dat hij het idee van 3 centrale verdedigers zeker wel ziet zitten, nu al helemaal aangezien we met Musacchio,bonucci en Romagnoli wel echt een heerlijk trio zouden hebben. Of het echt gaat gebeuren valt natuurlijk nog maar te zien, maar als er dan toch gekozen wordt voor de 4-3-3 zie ik Cutrone toch niet veel speeltijd krijgen. Tenzij er natuurlijk een zware blessure is bij 1 van de 2 andere spitsen. Keita zou inderdaad dom zijn, heeft veel talent maar als hij niet voor Milan wil spelen moet hij zeker niet komen. Ik hoop zelf nog altijd vurig op Alejandro Gomez van Atalanta, fantastische speler met al de nodige ervaring in de serie A en zal normaal niet meer dan 20 miljoen kosten.
 
sjaakv
 
0
20 augustus 2017 om 22:39
Gomez is een leuke optie maar mijn voorkeur gaat dan eerder naar forsberg van RB Leipzig, of persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van zivkovic van Benfica. Ik zeg ook niet dat ik 3-5-2 geen goede optie vindt maar als een van de cv's wegvalt en dit met een zapata of gomez moet worden opgevangen zou ik minder prettig vinden. Een wisselende speelwijzen tussen 3-5-2 en 4-3-3 afhankelijk van tegenstander en fitte spelers behoort natuurlijk ook tot de opties.
 
IlCapitano3
 
7
20 augustus 2017 om 19:22
Velen zeggen dat we achteruit gaan door Bacca te verkopen en Kalinic te halen. Daar ben ik het niet met eens. Bacca is een lepe spits, maar je staat gewoon negentig minuten met tien te voetballen. Kalinic is meer betrokken en sterker in de lucht, wat zeker van pas komt in onze ploeg. De afkeer voor Kalinic (die er in het algemeen toch wel heerst bij de meeste milanisti) is volgens mij louter gebaseerd op een vergelijking met Belotti, Auba, Costa en Ibra. Relatief scoort hij natuurlijk lager, maar absoluut is dit gewoon een oerdegelijke spits.
 
AlexanderNijs
 
0
20 augustus 2017 om 19:57
Die mensen hebben Bacca niet zien spelen vorig jaar denk ik. Bacca is een fantastische finisher maar kan totaal niet meevoetballen, als hij uit vorm is ben je zelfs nog beter af om met 10 man te spelen.
 
Pantelic91
 
0
20 augustus 2017 om 19:45
Lekker hoor Milan redelijk goede spits! Off: is de wedstrijd ergens te zien vanavond? Was altijd eurosport toch vorig jaar?
 
maurootje
 
0
20 augustus 2017 om 20:18
Zou eerst te zien zijn op euro sport 2 maar is op laatste moment gewijzigd naar inter-Fiorentina.... milan is wel te zien maar moet je eurosport player hebben
 
Palombo
 
0
20 augustus 2017 om 20:10
Ben benieuwd naar al die nieuwelingen. Hoe snel wordt het een team. Kalinic deed het prima bij Fiorentina.
 
ReusXI
 
1
20 augustus 2017 om 20:19
Ik vind dit een erg goede spits. Erg goed aan de bal en ook zonder bal gevaarlijk. Is 29, precies op zijn top, en kent de competitie. Ik verwacht veel vanhem. Misschien nog wel meer dan val Silva.
 
AlexanderNijs
 
1
20 augustus 2017 om 21:13
Kunnen we deze bestelling nog annuleren ? Cutrone toont zich meer dan klaar voor de Serie A !