Miskoop Van Gaal overweegt vertrek bij Man United: 'Ik zal erover nadenken'
Vrijdag, 6 oktober 2017 om 20:10

Matteo Darmian maakte twee jaar geleden met hoge verwachtingen de overstap van Torino naar Manchester United, maar de Italiaanse rechtervleugelverdediger heeft vooralsnog weinig plezier beleefd aan zijn avontuur op Old Trafford. Nadat hij in zijn eerste twee seizoenen nog regelmatig aan spelen toekwam, komt hij deze jaargang nauwelijks voor in de plannen van manager José Mourinho. Toch zegt Darmian geen spijt te hebben van zijn overstap.

"Ik zou dezelfde beslissing opnieuw nemen", wordt hij geciteerd door diverse Engelse media. Darmian werd in de zomer van 2015 voor ongeveer achttien miljoen euro opgepikt door Manchester United, dat destijds nog onder leiding van Louis van Gaal stond. Laatstgenoemde liet de back 28 keer opdraven in de Premier League, maar na de komst van Mourinho verdween Darmian, mede door blessureleed, naar een zijspoor.

Dit seizoen speelde de verdediger pas drie wedstrijden in alle competities. Hij weigert een terugkeer naar de Serie A dan ook uit te sluiten. "Natuurlijk wil ik zoals elke voetballer zoveel mogelijk spelen", vervolgt hij. "Ik werk hard en wil het de manager zo moeilijk mogelijk blijven maken. Ik ontken niet dat ik het Italiaanse voetbal nog altijd volg en ik weet ook niet wat er zal gebeuren in de toekomst. Als er zich in de toekomst een kans voordoet om terug te keren, zal ik daarover nadenken."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Sirius
 
4
6 oktober 2017 om 20:25
Zijn begin bij Manchester United destijds was veelbelovend en deze jongen zal bij veel clubs wel gaan slagen, maar past gewoon niet bij dit United. Gewoon een stap terug doen en van daaruit weer in vorm komen.
 
ModricMagic
 
1
6 oktober 2017 om 21:08
Hij is toch van origine rechstback? Ik dacht van wel. Maar ja Valencia speelt hij er toch niet uit want hij is captain en speelt gewoon goed. Darmian op rechtsback vind ik ook beter dan als hij linksback speelt. Misschien dat Inter of Juventus hem kan gebruiken. Lichtsteiner wordt ook al ouder en bij Inter kan hij ook prima spelen.
 
Verpatopspits
 
2
6 oktober 2017 om 21:45
Toen V Gaal hem kocht was hij tot de beste rechtsback van Italiƫ verkozen daar.
 
DavitDavtyan
 
0
7 oktober 2017 om 10:33
Zo slecht deed ie eigenlijk niet. Maargoed hij kreeg weinig minuten en werd nooit een basisspeler. Hij past ook niet in het spelletje vlg mij. Misschien kan hij eegens anders wel slagen, Juve?