'Mislintat wil namens Borussia Dortmund voormalig Ajax-doelwit alsnog strikken'
Dinsdag, 7 mei 2024 om 19:43

Borussia Dortmund hoopt de gelederen te versterken met Serhou Guirassy, zo meldt Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sport. De spits van VfB Stuttgart is bezig aan een uitermate indrukwekkend seizoen in de Bundesliga en ziet dat beloond worden met interesse van de Duitse topclub. In een eerder stadium stond Guirassy in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax.

Dat was in de zomer van 2023, toen toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat nog op zijn post in de Johan Cruijff ArenA zat. Onder meer De Telegraaf berichtte destijds over contact tussen Ajax en de aanvaller, die zelf geen oren had naar een overstap naar Amsterdam.

Het is weinig verrassend dat Dortmund nu bij Guirassy uitkomt. In het Signal Iduna Park is Mislintat namelijk sinds 1 mei teruggekeerd en bekleedt hij de functie van technisch directeur.

De Duitser komt daarmee voor een derde keer uit bij de man uit Guinea, die door Mislintat ook al naar Stuttgart werd gehaald. Dit seizoen beleeft Guirassy op 28-jarige leeftijd zijn definitieve doorbraak in een top 5-competitie.

In 26 Bundesliga-duels was de aanvalsleider goed voor 25 doelpunten. Daarmee heeft hij een enorme bijdrage aan de derde plek die Stuttgart momenteel bezet in de competitie. Met nog twee wedstrijden voor de boeg zijn die Schwaben reeds verzekerd van een Champions League-ticket en kunnen zij zelfs nog tweede eindigen.

Guirassy draagt sinds de zomer van 2022 het shirt van Stuttgart, dat hem overnam van het Franse Stade Rennes. In Baden-Württemberg wist hij 41 maal te scoren in 56 wedstrijden.

Bij Dortmund moet Guirassy mogelijk de concurrentiestrijd aangaan met Niclas Füllkrug en Sébastien Haller. De Duitser is dit seizoen spits nummer één onder trainer Edin Terzic, terwijl de Ivoriaanse voormalig Ajacied het vooral moet hebben van invalbeurten. Een vertrek van Haller lijkt, gezien zijn gebrek aan speeltijd en de interesse van Dortmund in Guirassy, niet ondenkbaar.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Galatasaray - Fenerbahçe
0
   
16:52
16:52
Spelers van Twente vieren veiligstellen Champions League met opmerkelijke gast
1
   
16:32
16:32
Sparta dankt Olij en gaat na zege op Heerenveen als nummer acht de play-offs in
2
   
16:30
16:30
FC Volendam weet ook (voorlopig) laatste Eredivisie-duel niet te winnen
0
   
16:29
16:29
AZ geeft het na rode kaart Dani de Wit helemaal weg en remiseert tegen Utrecht
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
DerKaiser123
 
2
7 mei 2024 om 19:48
Dat is wel iig een flinke upgrade toz van Fullkrug. Haalt monster goede cijfers dit seizoen vooral voor zijn blessure.
 
binny
 
7
7 mei 2024 om 20:47
Ik zie Guirassy niet naar Dortmund vertrekken. Natuurlijk is Dortmund een grotere club, maar Stuttgart doet mee aan de CL en gaat boven Dortmund eindigen. Dortmund moet die CL winnen als ze weer willen mee doen dacht ik. Het lijkt mij vooral voor de hand dat die naar Engeland zal gaan. Knap hoe het bij hem gegaan is. Heeft jarenlang het moeilijk gehad, maar bij Rennes zag ik hem voor het eerst voorbij komen en vond het een leuke lange spits. Bij Stuttgart bleek die nog ook best goed te kunnen voetballen. Deze spits zou het goed doen bij een West Ham denk ik.
 
_Bundesliga_
 
7
7 mei 2024 om 21:52
Dit jaar gaan er 5 clubs uit Duitsland de CL in. Dus Dortmund is er weer bij. Ook Italie heeft 5 clubs volgend jaar
 
Sanderr
 
3
7 mei 2024 om 22:41
Dortmund is al zeker van deelname aan de CL volgend seizoen zelfs binny, er gaan in de Bundesliga (en de Serie A) 5 ploegen direct. Bovendien staan ze ook op het punt om de CL finale te bereiken nota bene ook nog eens. Wel degelijk een stapje vooruit nog vanuit Stuttgart qua statuur van de club en ongetwijfeld ook qua salaris etc.
 
geel/zwarr
 
0
7 mei 2024 om 23:58
Dortmund is al verzekerd van weer een seizoen CL Duitsland heeft een extra startbewijs gekregen en mag nu 5 ploegen afvaardigen
 
Jeffrey__
 
0
8 mei 2024 om 10:51
En stel dat ze geen 5 plekken hadden gekregen, zou Borussia Dortmund dan na het winnen van de CL alsnog een plek krijgen?
 
Afc88
 
3
7 mei 2024 om 21:26
Van alle namen die ik vorige zomer heb voorbij zien komen heb ik deze gemist, niet over gehoord haha Hij kan bij ons, Ajax, 10 spelers ophalen voor 100 miljoen ????
 
D.Pranjic
 
2
7 mei 2024 om 23:17
Heb ik zeker wel over gehoord. Was ook redelijk bekend en waren er erg veel ajacieden die enorm tegen waren en wat hij nou echt zou toevoegen aan ajax.
 
STORING
 
0
7 mei 2024 om 22:58
Heeft Dortmund niet andere prioriteiten dan de spitspositie? Haller, Moukoko, Fullkrug, Malen en evt Ademyani kunnen daar spelen. Tenzij je wat verkoopt maar wie zal Haller kopen met zijn jaarsalaris van circa 9mil? Of Moukoko met zijn salaris van circa 4 mil?