Mogelijk laatste wedstrijd voor Klaassen: 'Niemand neemt het mij kwalijk'
Woensdag, 24 mei 2017 om 07:50

Davy Klaassen speelt woensdagavond misschien wel zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax. De middenvelder annex aanvoerder kan terugkijken op een uitstekend voetbaljaar en wordt al maanden in verband gebracht met een transfer.

De 24-jarige Klaassen erkent in Trouw dat hij zijn 'beste jaar' bij Ajax bijna achter de rug heeft en dat het misschien niet vreemd is dat de geruchtenmolen op volle toeren draait. "Ik denk dat niemand mij dat kwalijk zou nemen", doelt hij op het eventueel maken van een transfer.

Meer: Klaassen wordt na titel van Inter gevraagd naar eventuele terugkeer bij Ajax

"Maar ik moet het ook zelf willen en er een goed gevoel bij hebben. Dat zie ik wel. Ik kan er op dit moment niet veel eerlijks over zeggen", aldus Klaassen, die nog vastligt tot medio 2019 en al gelinkt werd aan clubs als Schalke 04, Napoli, Southampton, Everton, Borussia Dortmund en Villarreal.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
0
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
BalR20
 
19
24 mei 2017 om 08:00
Geen enkele Ajacied zal jou ook kwalijk nemen leider. Wat jij qua wilskracht voor mijn club heb gedaan. Chapeau!!! Mocht het zover zijn voor een eventuele transfer, dan ben ik de eerste die jou succes en veel geluk ga wensen bij je nieuwe club.
 
joostfan
 
42
24 mei 2017 om 08:09
Nou ik word redelijk gestoord van het Nederlandsr journaille dat alleen maar kan vragen wanneer iemand weggaat als hij het bij Ajax goed doet. Eerst mochten oa Suarez en Eriksen wekelijks antwoord geven waarom ze nog niet weg waren. Nu is het continu val bij Klaassen, Dolberg, Sánchez en anderen. Hou toch eens op zeg.
 
Capis
 
5
24 mei 2017 om 08:41
Is toch ook logisch? Dit gebeurd ook bij PSV en Feyenoord. als je hier eenmaal de beste bent gaan ze vragen en speculeren over een vertrek naar het buiteland. Bij clubs als Az/utrecht/vitesse gaan ze bij hun spelers speculeren over een vertrek naar de Nederlandse top... Is allemaal niet zo heel vreemd lijkt me?
 
 
1
24 mei 2017 om 10:21
@joostfan Je schrijft: "nou ik word redelijk gestoord van het Nederlandsr journaille dat alleen maar kan vragen wanneer iemand weggaat als hij het bij Ajax goed doet. Eerst mochten oa Suarez en Eriksen wekelijks antwoord geven waarom ze nog niet weg waren. Nu is het continu val bij Klaassen, Dolberg, Sánchez en anderen. Hou toch eens op zeg". Een beetje kinderlijke reactie. Het is de functie van de media om nieuws te brengen en daar hoort nu eenmaal speculatie bij. Een speler van Ajax, helemaal als die zo goed is als Klaassen, zal altijd in de belangstelling van andere clubs taan, ook als daarover geen berichten in de media staan, en het is daarom volstrekt zinloos om je aan dergelijke berichten te storen. Uiteindelijk is het aan een speler en niet de media om te bepalen of hij weg gaat of niet en daar heeft een supporter geen enkele invloed op. Bovendien zijn 90% van de berichten die in de media komen, uitsluitend bedoelt om de lezer aan zich te binden en kan je ze daarom maar het best met een flinke korrel zout nemen. Als Manu alle spelers die aan de club worden gekoppeld, daadwerkelijk zou kopen, is de club al voor het seizoen goed en wel is begonnen failliet.
 
RodyTeulings
 
1
24 mei 2017 om 09:10
Ik zal het hem kwalijk nemen. Ja, Donny van de Beek staat klaar, maar Davy moet blijven. Ajax kan nu doorgroeien, maar als de halve selectie gaat, komen er problemen. Want er hebben al wat spelers gezegd dat als de captain blijft, nagenoeg iedereen blijft. Bovendien is Klaassen ongekend belangrijk voor het elftal, een geweldige achtervanger!
 
Zermatt_Person
 
0
24 mei 2017 om 09:53
@rodyteulings, als Davy Klaassen vertrekt is niet de halve selectie weg! Davy Klaassen verdient een stap hogerop! Daarbij hebben Donnie van de Beek, Nouri en De Jong als ideale vervangers klaarstaan. Ze moeten de rest wel proberen te houden. Zelfs bij een bod van 30 miljoen euro moet Ajax "nee" tegen durven zeggen. Ik denk/hoop dat hieronder de opstelling van Ajax volgend seizoen wordt:
 
Lekiam
 
1
24 mei 2017 om 10:16
Mooie opstelling alleen denk ik dat je Tete moet vervangen door een andere speler. Tete voetbalt volgend jaar niet meer bij Ajax. Hij wil zijn contract niet verlengen en dat betekend of vertrekken of tribune, regels van Ajax zelf.
 
Djabber
 
0
24 mei 2017 om 09:31
Inderdaad! Klaassen is een held! Ik gun hem een buitenlands avontuur van harte. Tegelijkertijd geloof ik er oprecht in dat hij over een jaar over 6-7 weer terug komt naar Ajax. Het is lang geleden dat we een jongen binnen de club hebben gehad, met zo'n Ajax-hart.
 
PSV_FAN 2000
 
22
24 mei 2017 om 08:01
Klaassen is echt toe aan een volgende stap, hij is de eredivisie ontgroeid.
 
dingelingk
 
6
24 mei 2017 om 09:38
Eredivisie ontgroeid? Een speler die nauwelijks mee kan met het snelle positiespel dat ajax graag speelt kan de eredivisie nooit ontgroeid zijn. Een harde werker met een neusje voor de goal heeft hij. Niets meer niets minder. Mensen vinden hem een echte leider. Maar het enige wat ik hem zie roepen is " Kom op nouuuu jongens hey!!! " Nee, ik zie hem alleen in Duitsland bij een middenmoter redelijk slagen. Lekker rennen en vliegen. Succes
 
Wouterke
 
3
24 mei 2017 om 09:48
Ik vind Klaassen ook alleen maar een harde werker. In de top gaat hij sowieso niet slagen, maar als hij de verkeerde club kiest kan hij bij een Europese subtopper of middenmoter ook zomaar op de bank belanden. Een beetje zoals Siem de Jong.
 
iemandniemand
 
7
24 mei 2017 om 10:39
dab kijk jij niet zoveel ajax , klaassen is juist diegene die het spel verlent met een simpele one touch. en als je dan toch een vergelijking wilt maken met een speler vind ik heb in de verste verte niet op siem de jong lijken. siem is een blessure gevoelige speler die vaak op het goede moment voor de goal stond maar natuurlijk geen werkpaard als klaassen. klaassen kan je in mijn ogen vergelijken met een strootman, voetballen met je hart en werken als een paard. mede door die instelling zie ik klaassen dan ook slagen
 
Marchello020
 
2
24 mei 2017 om 11:00
Helemaal mee eens Het ziet er misschien niet altijd super elegant uit wat hij doet, hij heeft geen fluwelen techniek, maar kijk maar eens goed hoeveel goede beslissingen hij maakt en met simpel one touch voetbal en het tussenstation is voor het verleggen van het spel Simpel voetballen valt niet zo vaak op, maar is zo belangrijk Je ziet hem vaak een onmogelijke bal op kruishoogte toch nog goed verlengen omdat hij al van te voren weet waar de bal naar toe moet Tel daar de oneindige werklust bij op en de scoringsdrift en je hebt een speler die je niet veel ziet op de Europese velden Ik zou hem graag in de Premier League zien, ik weet zeker dat hij bij elke club bovenin binnen twee maanden een publiekslieveling zal zijn Het is je gegund, Davy!
 
fcAjx
 
2
24 mei 2017 om 08:03
Zeer begrijpelijk en verdiend dat hij op deze leeftijd een stap hogerop wil zetten. Ajax heeft in principe jeugdige vervangers, maar de ervaring en vechtlust die je verliest is wel een gemis. Het lot van een Eredivisie helaas.
 
magikhetwete
 
1
24 mei 2017 om 08:06
Als die gaat jammer, als die blijft fantastisch. Klaassen is bijna toe aan een volgende stap. Volgens mij moet hij nog een prijs winnen! Als ze CL halen zie ik Klaassen nog wel in staat te blijven
 
RyanPaulssen
 
4
24 mei 2017 om 08:07
Schalke 04, Southampton en Villarreal zou ik niet naartoe gaan als ik klaassen was. Beter een club als Dortmund Everton, of Napoli.
 
Filip
 
6
24 mei 2017 om 08:09
En toch... en toch zie ik Davy wel blijven als Ajax wint en direct CL haalt... Qua voetbal is Davy de eredivisie ontstegen. Ik denk ook dat hij bij de sub-top in Europa kan aanhaken en kan doorgroeien. De andere kant is dat Davy als captain er ook voor kan zorgen dat hij het goede voorbeeld geeft en blijft bij Ajax. Misschien kan dit team dan nog een jaar bij elkaar gehouden worden en kunnen we nog enige potten breken in Europa.
 
Capis
 
3
24 mei 2017 om 08:46
@filip: Deels hoop tegen beter weten in ook een beetje? (dat hij misschien wel blijft) snap ik heel goed hoor! Is gewaardeerd maar ik denk dat hij belangrijker is dan vele beseffen. Maakt vaak juist de moeilijke doelpunten en ook belangrijke. Heb ik me als Feyenoorder vaak gek over gemaakt. Dan liep het helemaal niet bij Ajax en bamm daar was weer ineens Klaassen! Heerlijk ook zijn beleving en gedrevenheid in hetveld! Dat zal nog gemist gaan worden ben ik bang zijn mentaliteit in het veld. Gun hem een mooie club, en voor mij blijft Everton de beste optie. (zeker als Barkey weg gaat). Napoli is lastig want daar speelt Hamsik op zijn plaats en de 2 er achter zijn meer controlerend.
 
Filip
 
0
24 mei 2017 om 11:52
@capis; jazeker. het is deels tegen beter weten in wensen. Dat is vermoed ik ook gewoon mijn supportershart wat spreekt. Want aan de andere kant is het ook goed dat Van de Beek meer speelminuten gaat krijgen. De andere kant is dat we nu een captain hebben die hart voor de club heeft en vol passie zit en een goed rolmodel is. Als supporter geniet ik daar natuurlijk ook gewoon van. Het zou een enorm gemis zijn. De andere kant is dat ik Davy een mooie club gun. Ik denk inderdaad dat Everton een mooie club voor Davy zou zijn. Subtop club, waar veel pressing gespeeld wordt. Lijkt mij een prima club. Napoli zie ik dan ook niet echt bij hem passen.
 
diegopeladona
 
2
24 mei 2017 om 09:13
@Filip Ik ben het vaak met jou eens. Maar het blijft mij verwonderen dat mensen Klaassen groter maken dan hij is. Leuke gozer, harde werker.. maar hij brengt niet echt voetbal in het team. Loopt wel goed in de vrije ruimte. Ik denk dat hij qua niveau lager is dan Wijnaldum, maar qua type vergelijkbaar. Voor Klaassen is het helemaal niet zo een goed idee om na te denken over een transfer. Met Ajax kan hij het verst komen in zijn voetbalcarriere (alleen financieel niet, qua prestige in buitenlandse competities niet). Hij heeft het geluk dat hij bij Ajax al het vertrouwen heeft gekregen om zichzelf te ontwikkelen. Qua talent komt hij niet ij de buurt van een Nouri, en ik zou het doodzonde vinden als Klaassen nog een jaar blijft.
 
LucasAndersen
 
2
24 mei 2017 om 09:54
Ik denk dat Klaassen qua niveau niet lager zit dan Wijnaldum hoor. Misschien dat ie iets minder natuurlijk talent heeft maar je ziet bij Wijnaldum (bij PSV al en bij Newcastle en Liverpool nog steeds) dat Wijnaldum op een slechte dag compleet onzichtbaar is. Dan betrekt ie zichzelf niet in het spel, maar is hij voornamelijk veel doelloos aan het afjagen. Op een goeie dag is ie werelds (volgens mij maakte die vorig seizoen 9 van zn 11 goals in 2 wedstrijden) maar Newcastle supporters klaagden er vorig seizoen al over dat ze driekwart van het seizoen met 10 man speelden. Klaassen daarentegen is altijd een leider, altijd iedereen aan het opjagen en zal zich nooit verstoppen. Dat is wel een hele waardevolle eigenschap die hem in mijn ogen een niveautje boven Wijnaldum zet.
 
Filip
 
2
24 mei 2017 om 11:56
@diegopeladona; ik vermoed dat jij en ik dit gewoon anders zien. Siem de Jong vond ik een voorbeeld van een subtop speler die niet goed genoeg is voor de top en waarbij Ajax zijn max was. Bij Davy heb ik dat niet. Punt bij Davy is dat het er niet spectaculair uitziet waardoor mensen hem onderschatten. Hij is een jongen die veel gaten dichtloopt op het middenveld. Altijd druk wil zetten. Altijd vol passie en gedrevenheid. Hij heeft een goede techniek (ziet er niet spannend uit maar is wel degelijk heel goed). Verder leest Klaassen het spelletje heel goed. Hij heeft veel oog voor ruimte in het veld. Ruimte waar hijzelf in kan duiken maar ook ruimte waar hij andere spelers heen kan sturen. Hij maakt veel goals en het zijn eigenlijk altijd belangrijke goals. Ik denk dat Klaassen gewoon door kan groeien naar een topclub.
 
GolazoDeCR7
 
5
24 mei 2017 om 08:19
Ondanks het feit dat er geen twijfel bestaat over zijn kwaliteiten en hij zonder problemen mee zou moeten kunnen op een hoger niveau, zou het toch fantastisch zijn als hij nog bij Ajax zou blijven. Ik denk dat Davy zelf ook inziet dat de huidige selectie gewoon buitengewoon talentvol is en dat dit een geweldige kans is om volgend jaar weer hoge ogen te gooien in Europa, hopelijk in de CL, mits ze de sterkhouders van dit elftal weten te behouden. Het huidige Ajax legt gewoon heerlijk voetbal op de mat, is goed op elkaar ingespeeld en vrijwel iedereen is nog piepjong; kortom de ideale omstandigheden om de komende jaren de Eredivisie te domineren en Europees ook weer een (bescheiden) rol van betekenis te kunnen spelen. Dat is voor een club als Ajax natuurlijk niet elk jaar vanzelfsprekend het geval. Ik denk persoonlijk dat de wedstrijd van vanavond hier een grote invloed op kan hebben; mocht Ajax de Europa League weten te winnen en zodoende dus niet alleen een geweldige prestatie leveren op Europees niveau, maar zichzelf daarnaast ook verzekeren van CL voetbal, dan zie ik Davy nog wel een jaartje blijven. Mocht dit niet het geval zijn dan neemt niemand hem dit kwalijk natuurlijk
 
ProTukker
 
0
24 mei 2017 om 09:21
Je haalt mij de woorden uit de mond. Precies dit is de reden waarom ik als Klaassen zijnde nog (minimaal) een jaar bij Ajax zou blijven. Alleen met een uitspraak als `ze zouden mij het niet kwalijk nemen` ben ik bang dat hij met zijn hoofd al bij een transfer zit. Mocht hij dan toch blijven volgend jaar denk ik dat hij wat minder gedreven zal zijn. Dus wat moet je dan als Ajax zijnde? Het is 1 van je beste spelers en contract loopt over 2 jaar af. Hij heeft volgens mij zelf ook wel eens gezegd dat hij een transfer wel zou zien zitten(?). Bijtekenen gaat hij niet doen en hij heeft zijn beste jaar achter de rug; verkopen nu het ijzer heet is?
 
memphisdepay
 
1
24 mei 2017 om 09:48
Om in de cl hoge ogen te gooien komt Ajax gewoon simpelweg te kort. Van de subtop kunnen ze nog wel winnen maar als je een topclub tegenkomt is het gedaan. Zelfs als iedereen blijft! Voor Klaassen is dit gewoon het moment zo gewild als nu wordt hij nooit meer. Daarbij komt nog is kijken dat Klaassen voetballend weinig toe zal voegen vergeleken met andere middenvelders. Hij zal zich hoe dan ook moeten bewijzen in een buitenlandse competitie want zijn cv is niet genoeg voor een top 10 club en dat wil die nog wel bereiken.
 
FunkyG
 
3
24 mei 2017 om 10:13
Wat mensen over Klaassen zeggen zeiden mensen ook altijd over Kuijt. Klaassen is echt ondergewaardeerd en onderschat. Ik zou niet weten waarom hij op een hoger niveau weinig zou toevoegen. Hij heeft een goede drive, scoort veel voor een middenvelder, heeft leiderschapskwaliteiten en kan een elftal dragen.
 
Zekerneutraal
 
1
24 mei 2017 om 10:42
Mag ik hier de emoties van de bange ajacieden even neutraliseren? Mensen, met alle respect voor de voetballer Klaassen en zijn kwaliteiten die voor ajax zeker bruikbaar zijn, maar jullie doen nu echt een beetje dramatisch hoor. Klaassen is een zeer nuttige speler met een goede drive en mentaliteit, maar echt wel vervangbaar kwa voetbalkwaliteiten. Sterker nog: misschien gaat ajax er nog op vooruit. Want toen het wereldtalent Bazoer wegging dachten mensen ook dat de nieuwe Rijkaard door Bosz aan de kant was gezet, maar Ziyech heeft Ajax juist veel sterker gemaakt dan Bazoer ooit zou maken. Klaassen mag erg blij zijn als hij bij en club als Everton wekelijks mag spelen. Dat zeg ik echt niet om te provoceren of zo maar ik vind hem een speler die vooral met zijn hart speelt maar voor de rest veel te kortkomingen heeft. Dat hebben we ook regelmatig bij Oranje kunnen zien. Ik vind het overigens wel jammer dat de pareltjes binnen het elftal van ajax geen Nederlanders zijn, De Ligt daargelaten. Onana, Sanchez, Ziyech, Traore en Dolberg zijn spelers die het publiek bewondert. Helaas allemaal buitenlanders. Dus al die mensen die denken dat het vanaf nu wel goed komt met het Nlse voetbal, kijken volgens mij niet verder dat hun neus lang is. Ik zie in de Eredivisie niet echt Nlse wow-talenten a la Dolberg of Sanchez.
 
jaimyrod
 
0
24 mei 2017 om 11:50
Ik vind het persoonlijk maar een matige speler. Ja voor ajax is het een goede maar voor europese top zeker niet. Handelingssnelheid technisch komt hij daarvoor gewoon tekort. Hij kan best naar duitsland gaan bij een middenmoter gaan voetballen als hij voor nederland wil blijven voetballen. Maar dat is mijn mening.