Mohamed Ihattaren dacht aan stoppen, maar werd 'gered': 'Ik huilde bij hem'
Woensdag, 29 juni 2022 om 19:41

Mohamed Ihattaren heeft het geluk in zijn leven hervonden, zo vertelt hij in gesprek met Ajax TV. Voor het eerst sinds zijn overstap naar Ajax heeft de twintigjarige aanvallende middenvelder voor het eerst een interview gegeven. Ihattaren geeft aan dat hij een zware periode doormaakte, maar dat hij zich met name dankzij de begeleiding van Gerald Vanenburg weer snel 'voetballer' kon voelen.

"Ik was er niet bij met mijn hoofd", opent de creatieveling, die momenteel op trainingskamp in De Lutte. "Mentaal zat ik er niet lekker in. Ik was voor mijn komst naar Ajax erg ongelukkig en ik ben teruggegaan naar een bekende, vertrouwde omgeving gegaan. Ik had alles even losgelaten en ik ben op nul begonnen. Kreeg te veel emoties en ik dacht te veel na: alles wat een voetballer niet hoort te doen. Gelukkig kwam ik toen Gerald Vanenburg tegen, en met hem had ik meteen een klik."

"Ik dacht even niet aan voetbal en ik wilde gewoon op mezelf focussen. Hij zei me eigenlijk meteen: 'Spelers met jouw kwaliteiten kunnen niet stoppen. Dat bestaat niet, dus haal het maar uit je hoofd.' Een dag later begonnen we al met trainen", glimlacht Ihattaren. "Gerald Vanenburg is echt een goede gozer. Het was voor hem een no-go dat ik wilde stoppen. We gingen heel vaak wandelen samen. We praatten, trainden, belden... Ik huilde bij hem, alles. Een grote broer waar ik alles aan kan vertellen. Daar ben ik hem echt dankbaar voor. Hij had me wel echt geraakt. Toen ik eraan begon dacht ik echt dat het onmogelijk was."

"Ik was echt zwaar geworden en ik was geen prof meer. Maar daarom ben ik nu ook wel echt enorm blij met waar ik nu ben. Ik heb het wel echt zelf gedaan, maar het heeft ook met je omgeving te maken." Ihattaren geeft aan dat de begeleiding vanuit Ajax strikt was en dat er zelfs stafleden met hem mee op vakantie gingen. "Alles stond de afgelopen periode in het teken van fit worden. Op een gegeven moment begonnen ze op alles te letten. Slaap, eten, alles... Ze zijn zelfs met mij meegegaan op vakantie. Het was een soort trainingskamp gemixt met vakantie."

Ook de komst van trainer Alfred Schreuder doet de creatieveling erg goed. "Ik ben fit en ik hoor van iedereen positieve geluiden. Ik ben gelukkig en ik voel me weer mens. Ik ben vooral blij dat ik hier bij Ajax enorm veel liefde krijg. Echt heel veel liefde. De trainer is ook blij met me. Hij weet precies hoe hij jou moet raken. Hij behandelt iedereen op dezelfde manier, maar toch weer anders. Je ziet het niet veel bij trainers, maar hij weet hoe hij met iedereen moet omgaan. Hij heeft daar echt gevoel voor, hij heeft echt een hart. Dat is heel fijn. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ben blij dat ik enorm fit ben", besluit Ihattaren.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
11
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
36
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (89)

 
Homelander
 
166
29 juni 2022 om 19:46
Mooi interview, ik hoop dat hij slaagt bij ons en z'n kwaliteiten volledig kan laten zien maar zelfs als dat niet gaat zoals gepland dan mag hij zeer trots zijn dat hij zich uit die depressie heeft geknokt.
 
Eindtovenaar10
 
104
29 juni 2022 om 20:03
Denk dat heel Nederland met hem mee hoopt inclusief alle PSV’ers met mij mee dat hij het gaat maken (behalve tegen PSV). Het is een geweldige voetballer, als mentaal het knopje om is houdt niks hem meer tegen.
 
Marc 433
 
65
29 juni 2022 om 20:19
@ Eindtovenaar10 Mooie reactie van jou! Niet alleen nu over Ihattaren, maar wel vaker bij andere topics. Ik lees en waarder jouw comments. Klasse! On; Mooi en oprecht interview van Ihattaren. Hij stelt hier zich kwetsbaar op en zoekt het ook bij zichzelf en niet anderen. Gelukkig maar ook dat hij de knop om heeft gezet en keihard gewerkt heeft om weer gelukkig en fit te worden. En nu lekker spelen en laten zien wat hij kan.
 
PaulR_1982
 
16
29 juni 2022 om 21:19
Mooie reactie Eindtovenaar, dat siert je. Ik snap best dat en PSV-ers zullen zijn die het zuur vinden dat hij nu in een Ajax-shirt staat en misschien Ajax veel succes en geld gaat bezorgen. Andersom zullen er ook Ajax-fans zijn die er van baalde dat Malen Ajax ooit verliet en via Arsenal bij SV terecht kwam en daar succesvol werd. Maar uiteindelijk is het voor het Nederlands voetbal goed als zo'n jongen wordt geholpen en misschien van waarde kan zijn voor Oranje. En begrijp me niet verkeerd, daar is hij nog lang niet aan toe, maar hij is al een heel klein eindje op de goede weg.
 
MrKrillin
 
47
29 juni 2022 om 20:05
Homelander Denk ook echt dat hij in een depressie zat. Helaas voor psv zat er een coach die hem niet kon raken, maar alleen maar meer neer schopte en een incapable bestuur wat zich liet strikken om een statement uit te brengen. Maar ja, gelukkig bij ons en verwacht veel van hem dit seizoen. Mooiste scenario, in de CL tegen Benfica een beslissende match. En dan
 
MancunianB
 
42
29 juni 2022 om 20:10
Juist mrKrillin zo is het. Al die PSVers die het hem zo genaamd gunnen als het knopje om is. Deze man is gewoon de afgrond ingestort door Schmidt en PSV. Echt ongelofelijk incompetent hoe ze dat hebben laten gebeuren. Hulde aan Vanenburg en Ajax.
 
MrKrillin
 
17
29 juni 2022 om 20:55
Mancunian Ja hebben niet op beste manier aangepast. Heb ook interview besluisterd en hij is zeer dankbaar voor alle aandacht, liefde en directheid bij Ajax. Je proeft dat hij dit wel gemist had. Of het terecht is, laat ik in het midden. Maar dit is zijn beleving en gevoel. Schreuder houdt van zulke spelers.
 
Rudeboy65
 
45
29 juni 2022 om 20:57
Ja. Laten we PSV de schuld geven. Hij zegt zelf dat er begeleiders met hem mee moesten op vakantie. Omdat ie zich anders niet aan de afspraken zou hebben gehouden vermoed ik? Hij heeft zich flink misdragen bij PSV, dus dat lag aan hem, niet aan PSV. Als ie niet wil, dan houdt het op.
 
memphisdepay
 
15
29 juni 2022 om 21:13
@mancunianb, Zijn van die conclusies waar je niks aan hebt en wat je overigens ook niet kunt bewijzen. PSV zal waarschijnlijk veel gedaan hebben. Daarnaast is het ook een kwestie van realiseren. Soms moet je eerst iets verkloten om te beseffen dat je jezelf moet veranderen. Dat zal hij ongetwijfeld ook hebben gehad toen die alleen in Italië zat. Volgens geruchten wilde hij ook terug naar PSV afgelopen winter, dus dat rijmt niet echt met jou stelling.
 
Markovv
 
26
29 juni 2022 om 21:16
Schuld is in dit soort gevallen niet neer te leggen bij 1 partij. Dat Ihattaran in Eindhoven de randjes opzocht mag duidelijk zijn. Maar in dit geval mag je het grote PSV wel wat kwalijk nemen toch? Schmidt zag het niet in hem, dat kan; maar waar is die nu? Toen Ihattaran door de ondergrens zakte hadden Gerbrands, De Jong, van Nistelrooy of welke PSV corifee dan ook niet de Vanenburg kunnen zijn? Hij is geen kind van onze club hè? Al komt daar denk ik heel snel verandering in...
 
MancunianB
 
20
29 juni 2022 om 21:24
Het valt reuze mee met die misdragingen. Typisch gedrag van een jonge kerel die zich in de steek gelaten voelde. In de steek gelaten, omdat Schmidt vanaf dag 1 in de gaten had hoe groot Ihataren bij PSV ging zijn betreft aandacht. En daar had hij geen zin in. Situatie Ihataren van kwaad tot erger laten escaleren en schuld volledig leggen bij een tiener die net was doorgebroken en plots zijn vader verloor. Ihataren gaf nooit een negatief interview over PSV, ook nu niet. En wat heeft PSV allemaal gedaan en gelekt? Het is zoals Markov zegt, waar is Schmidt nu? En waarom kon bij PSV niemand de Vanenburg zijn?
 
Ajajax
 
24
29 juni 2022 om 21:24
Heb zelf vroeger veel in Duitsland gewerkt en het is ook best een cultuurverschil tussen Nederland en Duitsland. In Duitsland ist der Chef der Chef!! je spreekt een chef, manager of trainer niet tegen. In Nederland zijn we iets meer vrijheid gewend. Neem dan een Duitse trainer en een jongen van Marokkaanse afkomst en de misverstanden zullen toenemen. Heb het gevoel dat Ihattaren bij PSV juist warmte en een arm om de schouder nodig had, Schmidt was daar niet de juiste persoon voor en Vanenburg misschien juist wel. Is verder ook geen veroordeling t.o.v. PSV of Schmidt maar waarschijnlijk gewoon niet de juiste match op dat moment.
 
Regulator
 
76
29 juni 2022 om 21:58
@mrkrillin: Mijn ex vriendin: super leuk, grappig en bizar knap meisje. Jaartje in onze relatie leek ze beetje bij beetje te veranderen. Ik zag dat er iets mis was, dus: praten, helpen, leuke dingen doen etc. Soms leek het beetje te helpen, andere keren liep het op ruzie uit, kwam ze niet opdagen, nam ze haar tel niet op etc. Die hele periode was ik met iemand, maar voelde me eigenlijk best alleen. En zij.. zij was met iemand bij wie ze zich constant schuldig voelde. Paar maanden later werd er bij haar depressie geconstateerd. Ik begreep eindelijk waar haar gedrag vandaan kwam. Ik leerde meer over depressie en leerde ook hoe ik met haar moest dealen. Ik begreep haar situatie, maar kon me er niet helemaal overheen zetten. Bang om weer heel veel energie in te stoppen en dat het dan niets oplevert. Zij zat in een soortgelijke situatie: ze kon wat meer bij me lachen, maar ging zich tegelijkertijd meer en meer distantieren. Het ging heel snel uit. Jaartje of 2 daarna kwam ik haar weer tegen. Ze was weer het meisje waar ik verliefd op werd: leuk, grappig, sexy etc. etc. Ze vertelde me dat ze paar maanden na mij iemand leerde kennen. Die jongen deed eigenlijk hetzelfde met haar zoals wat ik deed. Haar relatie was echter fris begonnen. Geen shit uit het verleden. Hierdoor sloegen zijn acties beter aan en hielpen haar uit de depressie te komen. Zo zie ik het een beetje met Psv en Ihattaren. Psv weet dondersgoed hoe ze met allerlei jongeren moeten omgaan. Schmidt weet dat ook. Soms blijven er echter dingen over en weer dwars zitten, dat je nooit echt een bladzijde kunt omslaan. Dan helpt het om afscheid te nemen: simpelweg geen match meer.
 
Vernon
 
3
29 juni 2022 om 22:13
@mancunian Of het nou een depressie was of iets anders, als je dat hebt betekent het niet dat PSV daar iets aan kon doen. Je krijgt het, en dan is het afwachten wat de tijd, je eigen inzet, en hulp voor je gaan doen. Ihattaren heeft zijn pad gelopen, en Ajax kwam daarin op een ander moment dan dat PSV kwam. Misschien wel gewoon mazzel voor Ajax, maar dat betekent niet dat PSV het fout gedaan heeft.
 
Vernon
 
11
29 juni 2022 om 22:15
@regulator. Mooi gezegd. Ik zit zelf helaas nog in een depressie, dus kan er teveel over meepraten. Je hebt helemaal gelijk.
 
NJfromVOL
 
14
29 juni 2022 om 22:48
@regulator Kudo +1
 
Mantitty
 
2
29 juni 2022 om 22:50
Dat is door veel mensen geprobeerd hè.. Het belang was ook veel te groot om het niet te doen, hij vertegenwoordigde een gigantische potentiële waarde. Hij hield zich echter consequent niet aan afspraken, dan speelt er een nóg groter belang, namelijk de rest van de club.. PSV zal heus niet alles fantastisch en goed genoeg hebben gedaan, maar de afgrond ingestort is bullshit.. Dit zijn dezelfde types die dalijk gaan lopen roepen dat Ajax het zo fantastisch heeft aangepakt.. Juiste moment ‘ingestapt’, dat hebben ze prima gedaan ja
 
MancunianB
 
9
29 juni 2022 om 22:59
Schmidt heeft hem structureel gekleineerd vanaf dag 1. Daardoor is Ihataren, een tiener notabene in een neerwaartse spiraal geraakt. En PSV heeft zich in deze periode niet kunnen onderscheiden net zoals Ajax dat duidelijk wel doet. Bij PSV oren laten hangen naar een passant.
 
Psvlld
 
9
29 juni 2022 om 23:11
Waarom moet je deze hele gezonde steunbetuigingen naar Mo vergiftigen met dit soort nare, kleinzerige, reacties. Soms lopen dingen gewoon niet zoals het moet lopen, zonder dat daar iemand schuld aan heeft. Of misschien wel beide partijen, maar dat doet er nu totaal niet meer toe. Nu is hij op zijn plek bij Ajax en lijkt het daar wel te klikken, helemaal prima voor die jongen en gelukkig blijft hij voetballen.
 
FCkorsou
 
3
29 juni 2022 om 23:49
Soms moet je de bodem raken voordat het kwartje valt. Helaas gebeurd dat nu bij Ajax, maar ik denk als hij de situatie over een paar jaar evalueert zelf ook tot de conclusie komt dat de keuze van PSV achteraf zijn redding is geweest.
 
romarky
 
11
30 juni 2022 om 00:25
@Mancunian Ik kan me echt ergeren aan dit soort domme reacties. Eerst de amateur psycholoog uithangen en daarna ook nog even Psv en Schmidt onder een hakblok leggen zonder dat je enig idee hebt wat er in die periode allemaal speelde. Niveau nul komma nul en het levert geen enkele bijdrage aan de gezonde discussie over Ihattaren. Wat dat betreft omschrijft Regulator het perfect en zelfs hij zal niet precies weten waar het nou mis ging.
 
Regulator
 
7
30 juni 2022 om 00:56
Dank voor de complimenten. @romarky: Ik weet inderdaad helemaal niet wat er mis was gegaan. Mijn voorbeeld ging om depressie, bij Ihattaren kan het compleet iets anders zijn. Ik hoef het eigenlijk niet eens te weten. Kan namelijk van alles zijn, misschien zelfs meerdere dingen door elkaar heen of zelfs een stukje murphy's law. Maar wat interesseert het nog? De uitkomst lijkt mij in dit geval vele malen belangrijker dan het voorval. Punt wat ik probeerde te maken is dat zelfs als beide partijen goede bedoelingen hebben er nog vele factoren overblijven waar we geen controle over hebben. Waarom zijn mensen, zoals Mancunianb en Mrkrillin, dan zo inherent bezig met een verhaal schetsen wat ze rechtvaardigt om een schuldige aan te wijzen? Ik zie het best vaak op dit forum en begrijp het eigenlijk niet. Het is alsof iedere gebeurtenis een Hollywood-esque verhaallijn moet hebben: dit is je good guy, dit is je bad guy en dit is de prijs. De werkelijkheid ligt veel gecompliceerder en dat is niet erg.
 
Thamike
 
4
30 juni 2022 om 08:07
Je punt was helder Regulator en spot on. Teveel mensen denken hier te makkelijk over maar tijd, moment, gevoel, omstandigheden hebben allemaal invloed op hoe je reageert en wanneer het bij je aanslaat of zoals bij Ihattaran het kwartje valt op een goed moment met de juiste mensen. Mooi dat je een eigen en kwetsbaar verhaal gebruikt.
 
MrKrillin
 
2
30 juni 2022 om 08:43
Regulator Leuk voorbeeld, alleen ben jij niet helemaal fair over jouw rol. Je zet jezelf neer als een halve superman, terwijl je - althans naar buiten toe - ook als hork gedragen hebt. In de depressie periode van je vriendin, heb jij haar ook aantal keren belachekijk gemaakt. Toen zij even leek op te beuren, maakte je opmerkingen als: "Je bent geen Beyonce". Ook vond je nodig om iedere keer haar lelijke nichtje helemaal de hemel in prijzen. Vergeet al die keren dat je haar negeerde, maar wel aan de buren alles vertelde. Of dat je in de familieappgroep een statement bekend maakte, dat jouw vriendin tot nader orde niet meer bij jou in bed mag liggen. Na een korte break, kwam je vriendin weer helemaal vrolijk, met nieuwe motivatie en wilde met schone lei beginnen. Met aantal mensen waren jullie op stap gegaan. Avond was top en zij hoopte/ verlangde zo erg dat je haar aandacht zou geven. Haar zou laten shinen voor iedereen. Maar helaas, weer negeren. Dit was voor haar de druppel. Wel eerlijk zijn he
 
MrKrillin
 
2
30 juni 2022 om 08:46
nog aanvullend voor Regulator Als je reacties terug kan vinden van mij, ik heb nooit alleen de schuld bij Schmidt gelegd. Ook Ihattaren was erg fout. Zelfs bestuur was incapable Dus nee niet 1 partij was fout.
 
Regulator
 
4
30 juni 2022 om 09:56
Mrkrillin: Laten we het erop houden dat je de strekking van wat ik zeg helemaal niet snapt.
 
MancunianB
 
2
30 juni 2022 om 10:45
@regulator ik hoop dat het je prive goed gaat. Moeilijke en vervelende situatie die bij het leven hoort. De vergelijking met Mo bij PSV gaat wat mij betreft niet op, vanwege het hele simpele feit dat er bij jullie geen gezagsverhouding aanwezig was. Totaal iets anders dan een professionele omgeving. @Romarky PSV en Schmidt hebben niet alleen zwaar gefaald, ze hebben daarnaast doelbewust die jongen zwart gemaakt om eigen falen te verdoezelen. Toen ze merkte dat Ihataren niet aanhaakte bij wat ze wilde en de pers erboven opzat zijn ze aan damagecontrol voor het eigen imago gaan doen. Zo gout over de rug van een tiener, wat nog een kind was. Al die PSVers die nu zeggen blij dat het knopje om is hebben boter op hun hoofd, liepen allemaal achter die zielige persberichten en statements van PSV kamp aan. Nee echt belachelijk!
 
FCkorsou
 
1
30 juni 2022 om 12:55
Je vergeet dat PSV zelf nooit tot op de dag van vandaag naar buiten heeft gebracht wat zich allemaal afspeelde om die jongen te beschermen, terwijl ze in de media constant onder vuur werden genomen (zelfs niet na de gevoelige overstap naar ajax). Als je de trainer die jou wilt helpen vanuit Duitsland laat komen voor extra trainingen en je komt zelf niet opdagen? En dan heb ik het niet eens over zijn gedragingen buiten het veld, waar meneer voor gevaarlijke situaties zorgde op de snelweg (we kennen allemaal het verhaal vloet). Het is lekker makkelijk om PSV of Schmidt te benoemen, maar laten we vooral benadrukken dat het probleem bij Ihatarren zelf lag en ligt.
 
MancunianB
 
1
30 juni 2022 om 13:18
Er lag geen probleem bij Ihataren. Wat jij nu doet is berichten aanhalen die via het PSV kamp in de media zijn gekomen en daar niet gekomen zouden zijn wanneer je het beste voor hebt met een tiener. Eigenlijk bevestig je wat ik zeg, namelijk dat toen de druk van de media groot was, PSV aan imago damagecontrol ging doen voor de club zelf en voor Schmidt en ten koste van Ihataren. De voorbeelden die je aanhaalt zijn de gevolgen van de manier waarop hij behandeld is en zeker niet andersom. Maar goed, waar is Schmidt nu? En waar is Ihataren nu? I rest my case
 
Kevin1989
 
1
30 juni 2022 om 15:42
MancuianB; ‘er lag geen probleem bij Ihattaren’ heb jij onder een steen geleefd? Echt wat een niveau zeg. Begrijp je het echt niet of probeer je maar te stoken? Zelf ook een en ander meegemaakt ook inclusief gezag (werkomgeving). Wil je best een toelichting geven maar aan je reacties te zien is er toch alleen maar sprake van een tunnelvisie en zou je mijn verhaal toch wel ontkrachten onzin argumenten. Eigenlijk is er maar één woord wat alles enigszins kan uitleggen en dat is ‘tijd’ of ‘moment van situatie’. Super simpel als je erover nadenkt, dat was ook de boodschap van regulator die jij kennelijk hebt gemist. Daarin maakt prive of werk niet uit.
 
MancunianB
 
3
30 juni 2022 om 16:45
@Kevin ik snap dat het moeilijk voor je is om met argumenten te komen, maar het zegt meer over jou dan over mij dat je over niveau begint. Zeker weten heb ik tunnelvisie in deze. Omdat het ook gewoon zo gegaan is als ik zeg. Ik geef juist aan dat een situatie in werkomgeving en zeker in de professionele voetbalwereld niet te vergelijken is met prive. Tijd en moment van situatie zijn geen dingen die zomaar ontstaan. De tijd die jij bedoelt is een periode waarin het algemene gevoel bepaald werd door de professionele leider, Schmidt dus. Moment van situatie idem voor PSV die zijn daar leidend in. Kortom het zijn beide zaken waarop je invloed kan uitoefenen.
 
Vernon
 
0
30 juni 2022 om 18:57
Mancunian waarom kan het niet allebei zijn. Ik heb Schmidt fouten zien maken en ik het Ihattaren zich raar zien gedragen. Er hoeft niet 1 schuldige te zijn en 1 iemand die alles goed gedaan heeft. Ihattaren leek het moeilijk te hebben, gedroeg zich niet als prof, en Schmidt ging daar niet altijd goed mee om. Shit happens.
 
MancunianB
 
1
1 juli 2022 om 15:01
Vernon. Laat ik voorop stellen dat het voor jou allebei mag zijn. Voor mij niet en ik zal je uitleggen waarom. Het rare gedrag van Ihataren is met name gevoed door Schmidt. Ok een ervaren speler was hier waarschijnlijk anders mee omgegaan en dat is nu net mijn punt. Ihataren was een jong talent wat je moet begeleiden. Zijn gedrag of misdragingen waren een direct gevolg van de behandeling van Schmidt en niet andersom! Schmidt vond het allemaal wel mee vallen wat Ihataren kon en kon de vele aandacht van journalisten voor Ihataren niet handelen. Schmidt wist het allemaal beter en zou ons even laten zien hoe het moderne voetbal werkt. Nou dat hebben we niet gezien, ondertussen het grootste talent om zeep geholpen en een sloot aan gekke spelers gehaald.
 
Socrates2021
 
114
29 juni 2022 om 19:47
Mooi die dankbaarheid en waardering naar Vanenburg
 
MancunianB
 
28
29 juni 2022 om 19:59
Grote speler ook hoor Vanenburg. En daarnaast een goed mens.
 
Denn01
 
27
29 juni 2022 om 19:48
Ik heb echt vertrouwen dat Mo een grote kan worden als hij zijn kop erbij houdt. Ik gun het deze jongen ook erg, iedereen krijgt tegenslagen in het leven en hij is daar even aan onderdoor gegaan. Gewoon door blijven knallen en zoals het er nu naar uitziet heeft hij het weer op een rijtje.
 
fc moulijn
 
30
29 juni 2022 om 19:52
Mooi verhaal, hopen dat hij dit jaar gaat knallen en zijn talent doet laten zien.
 
MaxKaplan
 
17
29 juni 2022 om 19:53
Mooi om te horen dat hij zich mentaal weer in orde voelt en als mens gelukkig is. Als het mentaal een warboel is dan maakt het niet uit wat voor mogelijkheden je in het leven hebt omdat de focus er nooit zal zijn om die te benutten. Iets waar terecht steeds meer aandacht aan word gegeven. De mensen die je tegenkomt in het leven kunnen zomaar een grote rol spelen dat verhaal van hem en Vanenburg is echt geweldig om te horen. Dat een wildvreemde in ene degene kan zijn die jou steun en toeverlaat is in zware tijden. En nou weer de focus op voetbal, wedstrijdfit worden en knallen komend seizoen
 
Ajax4xCL
 
8
29 juni 2022 om 19:57
Aankomend seizoen gaat Mo weer vlammen en dan ook nog eens in de Champions League. Dat wordt dan gelijk zijn Champions league debut. En of je nog prof bent! Het is gelukkig niet te laat.
 
 
27
29 juni 2022 om 19:58
Fijn dat er ook berichten rondom Mo Ihattaren zijn die gaan over Mo Ihattaren ipv mensen die iets vinden van Mo Ihattaren. Ik ben verre van overtuigd van hem als speler, ik denk dat z'n mythische talent vooral voorkomt uit hoe mensen in hem een toekomstig international zagen en dat het 0 rendement wat hij bij PSV had daar al heel snel bij verbleekte. Inmiddels heeft hij genoeg kansen gekregen, en gaat het om presteren. En ik ben heel benieuwd of hem dat lukt bij een ploeg waarmee hij op nog hoger niveau dient te spelen. Ik betwijfel het.
 
 
13
29 juni 2022 om 22:06
Kom maar door met die overduidelijke reden dat Ihattaren gaat slagen bij Ajax die ik overduidelijk gemist heb. Het is een talent dat al twee jaar stil staat in z'n ontwikkeling, je hebt geen afgunst nodig om te zien dat de aandacht voor die jongen buitenproportioneel is.
 
PaulR_1982
 
18
29 juni 2022 om 22:28
Ik hoop dat jij, wanneer je in een depressie raakt/zit en er een belangrijk familielid komt te overlijden de zelfde hulp krijgt die Ajax hem nu biedt en niet de hulp die pSV en Schmidt hem in zijn laatste jaar hebben geboden. Het is overduidelijk dat ze dat verkeerd hebben ingeschat. En onder Van Bommel heeft Ihattaren zeker wel laten zien dat hij iets kan. Ook heeft hij daar rendement laten zien, dus hoe jij aan die 0% komt, Joost mag het weten. En ik zeg niet dat Ihattaren gaat slagen en voor weet ik veel hoeveel miljoen naar een Europese topclub vertrekt. Maar het feit dat hij zich zo heeft opgetraind, gewicht verloren, conditie heeft verbeterd zegt wel dat hij nu happy is en dat hij en Ajax op de goede weg zijn.
 
 
11
29 juni 2022 om 23:15
Jezus man, alsof ik hem kwalijk neem dat z'n vader is overleden. Ik wil best blij voor hem zijn dat hij uit dat dal is gekomen, maar als voetballer moet hij zich nu bewijzen. Kansen heeft hij genoeg gehad, dat houdt een keer op. En ik ben dan terughoudender dan de gemiddelde Ajacied door te zeggen dat Ihattaren al ruim twee jaar niets presteert op het niveau dat nu van hem verwacht wordt.
 
Psvlld
 
3
29 juni 2022 om 23:20
@paulr_1982 laat me vooropstellen dat Mo meer talent heeft dan 90% van de Eredivisie en daardoor vrij veel kans van slagen heeft. Volledig gegund ook, want hij knokt zich elke keer weer terug (Mo heeft dit soort problemen al sinds de jeugd namelijk). Verder kan je me uitleggen welke hulp PSV aan hem geboden heeft en waarom zij dat totaal verkeerd hebben ingeschat? Ik vind altijd zo mooi hoe je zo kort door de bocht gaat om dan een club te veroordelen, terwijl er genoeg factoren kunnen meespelen waardoor het niet is gelukt. En ja, Ajax heeft inderdaad gezien bij PSV hoe het niet moet en probeert het nu over een andere boeg, laten we hopen dat dat meer vruchten afwerpt. Ik ken, zoals velen hier, mensen met allerlei problemen waarbij dezelfde aanpak een periode later wel aanslaat.
 
PaulR_1982
 
2
29 juni 2022 om 23:28
@psvlid: Je vraagt mij om iets uit te leggen, en vervolgens geef je zelf ook aan dat Ajax heeft gezien bij PSV hoe je het niet moet aanpakken. Zo makkelijk heeft niemand het me hier ooit gemaakt. Lijkt op een bal die op de doellijn licht, wachtend op het laatste tikje.
 
jaakke
 
2
29 juni 2022 om 23:32
@psvlld. Alsof Ajax geleerd heeft van psv hoe het wel moet. Schei toch uit! Schmidt is gewoon ongeschikt gebleken om met dit soort situaties om te gaan. Het bestuur heeft Mo ook laten vallen uiteindelijk. Nu zit hij bij een club waar men wel weet om te gaan met dergelijke situaties.
 
Psvlld
 
1
30 juni 2022 om 08:50
@PaulR_1982 Omdat iemand anders een andere aanpak kiest dan jijzelf, betekend niet per definitie dat jij iets verkeerds heb gedaan. Gelukkig zit de wereld niet zo simpel in elkaar.
 
PaulR_1982
 
4
30 juni 2022 om 11:18
@psvlid: Dat zeg ik ook niet, dat de wereld simpel in elkaar zit. Alleen de manier waarop PSV en dan denk ik vooral aan Schmidt met die jongen is omgegaan heeft overduidelijk niet gewerkt, welke manier dat dan ook geweest mag zijn.
 
Markovv
 
8
29 juni 2022 om 21:27
0 rendement? Als tiener in zijn eerste seizoen 7 goals en evenveel assists is toch niet 0? Daarna ging het binnen en buiten het veld minder met hem en is hij weggescheept naar italie. Dat was geen kans voor hem. Vorig seizoen op het einde zag je iets van klasse terugkomen en die lijn lijkt doorgezet. Waar ten hag nog redelijk kritisch was, waren schreuders eerste woorden niets dan lovend. Dat zegt toch wel wat? Laat hem eerst zijn trainer maar verder overtuigen, dan volg jij vast vanzelf?
 
Haan75
 
8
29 juni 2022 om 20:01
Mooi stukje en de lovende woorden naar vanenburg. I was lost, but i've been found!! Ondanks dat ik geen ajaciet ben, hoop ik dat hij weer de oude mag worden. Groot talent, die hopelijk een grote speler wordt en ons mooie dingen zal laten zien.
 
FR-RKC
 
22
29 juni 2022 om 20:01
Ik heb nog nooit gezien dat een speler zo weinig gepresteerd heeft maar toch zo veel aandacht krijgt in de media. Wat heeft hij nu echt laten zien?
 
Markovv
 
6
29 juni 2022 om 21:30
Echt wel een redelijk eerste seizoen gedraaid bij PSV toch? Ik kan me niet herinneren dat ik hem echt wel bijzondere dingen zag doen. Het was nog grillig, het was echt een jochie nog en het is zeker niet gelukt om het verder te ontwikkelen. Tot een paar maanden geleden. Gister ook weer een panna die gewoon te lekker is om van een mazzeltje te spreken. Er zit echt wat in die jongen, laten we hopen dat het er nu uitkomt.
 
Vernon
 
4
29 juni 2022 om 22:22
@FR-RKC Het gaat natuurlijk niet alleen om zijn prestaties, het is het hele verhaal er omheen. Dat is toch niet zo gek? Zo'n jonge speler bij wie opeens van alles gebeurt wat we niet gewend zijn bij profvoetballers. We zijn gewend dat alles goed gaat, dat ze transfers maken, etc. En nu loopt het opeens anders. Niet zo gek toch?
 
AidenMcGeady
 
7
29 juni 2022 om 20:04
Mooi verhaal hoor. Heel leuk dat die jongen weer met voetbal bezig is. Maar ease up on de push berichten lieve mensen. Laat m een beetje, en ons ook.
 
HakimZiyach22
 
24
29 juni 2022 om 20:08
Bedankt Vanenburg dat je deze parel naar Amsterdam hebt gebracht. Hopelijk kan ie alsnog zijn belofte inlossen. Mooi interview.
 
007
 
4
29 juni 2022 om 20:16
Hij oogt fitter en waarschijnlijk ook gelukkiger. Ik hoop echt dat dit huwelijk gaat lukken. Ook eens fijn te horen dat hij veel liefde bij Ajax voelt. Te vaak kregen we te horen hoe kil en afstandelijk de Nederlandse recordmeester is.
 
RobbertTel
 
21
29 juni 2022 om 20:19
Mooi dat ie weer de oude is. Als PSV fan blijft het enorm zonde dat het bij ons niet is gelukt. Eerst ben je boos op zo'n jongen, tot blijkt dat hij in een depressie zat. Ondanks dat ik PSV fan ben hoop ik dat hij de sterren van de hemel gaat spelen bij Ajax!
 
pinko
 
6
29 juni 2022 om 20:29
Het is dan voor PSV ontzettend jammer dat het daar niet is gelukt om hem te krijgen waar hij nu is. Ik denk ook niet dat het aan PSV lag. Soms moet je net even de juiste mensen tegen het lijf lopen. In het geval Ihattaren was dat dus Vanenburg. Zowel bij Ajax als PSV gespeeld, dus is wel een bruggetje;-). Maar als hij weer volledig fit is - nu prima op weg, maar nog geen 100% - en gaat spelen als in het begin bij PSV, heeft Ajax een topper in huis. Hoe vaak heb ik destijds gezegd, zat hij maar bij Ajax. Ga hem desnoods halen voor 10/20 miljoen. En nu hebben ze hem voor 2 miljoen. Maar voor Ihattaren geldt net als voor al die andere talenten: je moet het eerst (weer) bewijzen.
 
Hunter14
 
3
29 juni 2022 om 20:27
Mooi open interview van hem, zou prachtig zijn als hij zich in de basis kan spelen. Hij krijgt nog de nodige hobbels, want er is veel concurrentie op het middenveld bij Ajax, hoop dat hij dat ook kan accepteren wat hij bij PSV niet kon.
 
Sirius
 
1
29 juni 2022 om 20:28
Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Ik ben er nog steeds geen fan van hoe hij alles aan heeft gepakt, ondanks een rottijd voor hem. Wel is het zo dat als hij dit daadwerkelijk te boven komt en zichzelf helemaal herpakt, dit ongelooflijk knap is. Puur omdat zoiets toch opgesloten zit in iemand en je moet wel degelijk veel investeren om over zoiets heen te stappen en jezelf ertoe zetten om 'beter' te worden.
 
ThaAnalyzer
 
5
29 juni 2022 om 20:32
Laat het inderdaad maar zien op het veld Mo. Op z'n Ajax !
 
GeenInspiratie
 
4
29 juni 2022 om 20:47
Schitterende woorden en die dankbaarheid spreekt boekdelen. Hij had een rustige, motiverende factor nodig. Iets wat die verloren had in zijn vader. Nu hopen dat zijn verbeterende fitheid ook voor prestaties op het veld zorgt!
 
jajowi
 
4
29 juni 2022 om 22:28
goh wat een geweldige woorden, voor mij zijn de woorden loos. zielig doen terwijl je anderen gebruikt. Misselijk mannetje is het. als morgen een speler lelijk doet is het weer janken. ik hoop dat ze in Utrecht je laten blijken wat men van je vindt. Maar goed dat is mijn mening.
 
theo uphus
 
0
29 juni 2022 om 22:57
@mart van Mourik lees even kritisch terug. Ihattaren doet twee keer voor het eerst weer een interview en is ook twee keer naar een vertrouwde omgeving (terug) gegaan.
 
Magert
 
0
29 juni 2022 om 23:18
Mooi voor Vanenburg, de man met zowel een Ajax als een PSV verleden. Weet wel waar hij over spreekt en uiteraard doodzonde dat zo'n talent het mentaal niet haalt. Topsport is hard helaas ....
 
huub
 
4
29 juni 2022 om 23:20
Beetje kinderachtig van Ihattaren. Sneer naar PSV, terwijl hij toch naar zijn eigen instelling moet kijken. Niet op zijn afspraken komen en vaak ziek zijn. Lijkt wel een klein kind die aan het handje moet worden genomen. Bij zijn invalbeurten in Eindhoven kon hij ook niet het verschil maken. Laten we het afwachten.
 
Linio Kuhn
 
2
29 juni 2022 om 23:30
Ik als PSV’r ben heel blij dat het goed gaat met MO???Ga zo door blijf in jezelf geloven en komt Cker helemaal goed. Ik ben ervan overtuigd dat je ooit weer terug keert naar PSV.
 
own_you
 
2
30 juni 2022 om 01:27
Pittige periode voor ihattaren, maar ik heb wel echt het idee dat hij de knop heeft omgezet. dit kan voor Ajax welleens een gouden zet zijn. Mo is een goed voorbeeld van het feit dat talent niet alles is, je moet er toch voor werken in het topvoetbal. PSV had hier niets aan kunnen doen, maar Ajax zou wel eens de club kunnen zijn die hier de vruchten van gaat plukken uiteindelijk. Mijn inziens is het nog te vroeg om te stellen dat ihattaren het gaat laten zien bij Ajax. Mocht hij zich toch positief profileren bij Ajax ben je echt spekkoper met zo'n lage afkoopsom
 
Vivivan Dun van den Hoven
 
0
30 juni 2022 om 11:05
Zal mischien een tijdje goed gaan........maar voor hoelang....? Tja...