'Mohamed Ihattaren wordt in Oranje de beste Marokkaanse voetballer ooit'
Maandag, 23 september 2019 om 07:14

Willem van Hanegem geniet week in week uit van Mohamed Ihattaren. De oud-voetballer en- trainer van onder meer Feyenoord omschrijft de zeventienjarige middenvelder van PSV als 'een geweldige speler'. "Als je een bal bent, is het toch heerlijk om door de voeten van Ihattaren te worden aangeraakt?", zo schetst Van Hanegem.

"Hoe hij speelt, dat is pure liefde voor het voetbal. De bal is zijn grote vriend. Prachtig om te zien hoe goed die jongen al op zeventienjarige leeftijd is." Na de topper tussen PSV en Ajax (1-1) liet Ihattaren zondagmiddag weten dat hij de keuze voor een toekomst als international van Nederland of Marokko nog niet wil maken, omdat hij nu vooral zijn zieke vader wil bijstaan.

Het is zijn goed recht om voor Marokko te kiezen, zo stelt Van Hanegem. "Maar voor het Nederlands elftal is vooral te hopen dat hij voor Oranje kiest", vertelt de Kromme maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Ik snap ook niet dat de KNVB Erwin van de Looi en Maarten Stekelenburg heeft gestuurd om hem te overtuigen."

"Dat is een verkeerd signaal naar die mensen toe." Van Hanegem zou het wel weten als hij in de schoenen van Ihattaren stond. "Ik denk dat het voor Ihattaren het beste is om voor Nederland te kiezen. Dan wordt hij de beste Marokkaanse voetballer ooit."

Het Nederlands elftal speelt volgende maand in de EK-kwalificatie tegen Noord-Ierland (10 oktober) en Wit-Rusland (13 oktober). Marokko stuit op Libië (11 oktober), Gabon (15 oktober) en Algerije (18 oktober). Tot de interlandperiode voorbij is, wil hij geen keuze maken.

Meer nieuws
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
17
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
2
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (162)

 
Tinus88
 
62
23 september 2019 om 07:20
En dat zou bij het Marokkaanse elftal niet kunnen? Worden al deze zelf benoemde journalisten en columnisten niet moe van zichzelf? Laat die jongen toch lekker zelf bepalen. Wil hij voor Marokkanen ballen jammer maar veel succes. Op dit moment redden wij het bijvoorbeeld ook prima zonder Ziyech, al hadden wij die wel enorm goed kunnen gebruiken natuurlijk.
 
Guandriks
 
66
23 september 2019 om 07:28
Vind ik ook. Tevens vind ik het ook onvoorstelbaar dat er nog steeds mensen zijn die durven te stellen dat deze jongens 'verplicht" zijn om te kiezen voor het Nederlands Elftal omdat ze zogenaamd hebben mogen genieten van de voordelen van dit land. Het is niet zo dat deze jongens daarvoor zelf hebben gekozen. Ik zelf ben Nederlands zonder dubbele nationaliteit. Ik heb dan ook geen idee hoe het moet zijn om 2 nationaliteiten te hebben. Laat staan dat ik weet hoe het moet zijn om me verbonden te voelen met een land van mijn voorouders. Ik hoop dat Ihatarren kiest voor het Nederlands elftal. Niet omdat hij Marrokaans is. Maar omdat hij gisteren met afstand de beste op het veld was. En dat als 17 jarige. De manier hoe hij Tagliafico het bos in stuurt, een actie tussen twee man door maakt, het overzicht behoudt en een bal perfect voor weet te geven, toonde zijn klasse aan. Wat een asbolute topper in wording is dit. Je ziet de magie op het moment dat hij een bal aanraakt en het gemak waarmee hij hem op de plek krijgt waar hij hem hebben wil.
 
993410
 
43
23 september 2019 om 07:35
Guandriks; "omdat ze zogenaamd hebben mogen genieten van de voordelen van dit land. "kun je uitleggen wat je bedoelt?en waarom ze moeten uitkomen voor hun vakantieland waar ze Duitser genoemd worden?
 
barcalover123
 
101
23 september 2019 om 08:12
Mijm ouders komen uit de UK. Ik ga zelf 1 keer per jaar rr heen voor mijn familie en vrienden. Ik woon al mijm hele leven in nederland maar voel toch meer voor het land van mijn Ouders. Je vergeet ook dat Nederlanders marokkaanse en turkse jongens als buitenlanders ziet. Snap best dat die jongen zich dan meer thuis voelt in marokko dan in Nederland.
 
zidanemadrid
 
7
23 september 2019 om 08:19
Valt toch allemaal wel mee. We doen net of er zo veel spelers voor Marokko hebben gekozen en oranje links hebben laten liggen? Voor zo ver ik weet heeft alleen mazroui dat gedaan. De rest is nooit in aanraking gekomen voor een plaats in oranje. En het verhaal hakim kennen we allemaal
 
Guandriks
 
11
23 september 2019 om 08:21
@993410 omdat hij daar niets voor heeft hoeven doen. Hij is hier geboren, maar blijft ook Marokkaans. Ik snap niet waar men het idee heeft, recht te hebben zijn/haar mening te geven over de keuze van deze jongen.
 
Baardgrasmus
 
60
23 september 2019 om 08:37
Je vergeet ook dat Nederlanders marokkaanse en turkse jongens als buitenlanders zie. Ik hoop dat je de ironie inziet van deze uitspraak barcalover123. Lekker generaliserend weer, ken jij 'de Nederlander'? Heb je ze het allemaal gevraagd? Word doodziek van deze semi racistische uitlatingen.
 
Salim10-
 
7
23 september 2019 om 08:58
@993410IK kan jou uitleggen waarom zij voor een vakantie land mogen uit komen.Aangezien jij geen nieuws volgt zeg ik je het volgende. Nederland zit momenteel hooploos achter Sergino Dest die mogelijk voor America gaat kiezen..Waarom wil Nederland dat deze jongen voor een vakantie land (Nederland) moeten kiezen? Marco Asensio iedereen wou dat hij voor Nederland kiest?Waarom zeg je niet nee blijf in Spanje en America daar heb je voordelen gehad.
 
ottoman28
 
24
23 september 2019 om 09:01
Niet generaliserend bedoelt maar, ik ben zelf met een NL’se getrouwd en vroeger hadden we vaak de discussie voor welk land ik zou kiezen e.d. Tot in 2010 verschilden onze meningen erover, in dat jaar herinner ik mij namelijk dat we met regelmaat De wk in de arena hadden gekeken en in eindhoven. Tot mijn verbazing wanneer de marokaanse jongen telkens een foutje maakte hoorde je werkelijk heel de arena een woordje roepen met (..) marokkaan. Maar zefde wedstrijd wanneer die weer scoorde was het wel met bier gooien. Toen was het discussie voor mij ook klaar. Ik zei tegen mijn vrouw kijk alleen om dit al zou ik voor Turkije kiezen geen stadion die ik me in Turkije kan inbeelden die zou roepen (.) Nederlander wanneer je voor je roots uitkomt. Maarja meningen verschillen en ervaringen ook.
 
Scepticus38
 
9
23 september 2019 om 09:08
Het werkt altijd twee kanten op. Een studie tot arts kost een hoop geld dat deels door de maatschappij wordt opgebracht, maar zodra een student is afgestuurd en zich tot een bekwaam arts weet de ontpoppen heeft de samenleving daar weer profijt van. Het mes snijdt derhalve aan 2 kanten. Het is niet alleen zo een land als NL haar burgers voordelen biest, omgekeerd is dat net zo goed zo, die burgers betalen zich immers scheel aan belasting en verrichten werkzaamheden die de maatschappij ten goede komen. @guandriks heeft dus volkomen gelijk dat de uitspraak " genieten van de voordelen die dit land biedt " een wel heel erg eenzijdige benadering is, aangezien het omgekeerde net zo goed het geval is. De kosten van " de voordelen die dit land biedt " moeten voor het grootste deel door de bevolking worden opgebracht en daar levert dus ook iedere belasting betalende burger een bijdrage aan en niet alleen het autochtone deel.
 
Briiian
 
14
23 september 2019 om 09:20
@Salim Dest is geboren in Almere en heeft heel zijn leven in NL gewoond. Wat nou vakantieland? En dan een ander beschuldigen van het nieuws niet volgen. Ga je schamen man ipv klakkeloos ongefundeerde dingen roepen.
 
PSVer4ever
 
13
23 september 2019 om 09:27
@ottoman. Ik begrijp je keuze wel op die manier, alleen zie ik dat Ziyech ook wordt uitgefloten als een malle daar omdat hij een penalty mist. EK's en WK's zal hij bij Marokko niet veel meemaken. (EK sowieso niet natuurlijk).
 
kleinegeneraa7
 
9
23 september 2019 om 10:09
Ottoman? Welk wk precies in de arena en Eindhoven? Verder vraag ik mij af welke Marokkaanse speler jij bedoelt? Ik zou alleen op affelay kunnen komen, maar veel heeft die niet gespeeld. Ach en uitfluiten gebeurt overal, vraag dat maar aan ziyech.
 
zidanemadrid
 
2
23 september 2019 om 10:18
Misschien boula?
 
Lars224
 
3
23 september 2019 om 11:03
Maar wel de jeugd elftallen van oranje doorlopen.. kies dan gelijk in de jeugd voor Marokko. Zoals een Mazraoui heeft gedaan dan heeft Nederland er geen geld en tijd in gestoken.
 
Adodenhaag
 
10
23 september 2019 om 08:17
Er is een goede kans dat dit de beste Marokkaanse voetballer ooit wordt. En dan maakt het niet uit of hij voor oranje kiest zoals Boussatta, Boulahrouz, Afellay, Bakkal, Maher en El Ghazi. Dit kan hij ook goed in het Marokkaans elftal. Dan dient hij het beter te gaan doen dan spelers als Bouderbala, Naybet, Hadji en Ziyech. Succes Mo!
 
Tinus88
 
21
23 september 2019 om 08:26
Pff beste Marokkaanse voetballer ooit. Dat zijn nog al woorden hoor. Dat riepen wij ook over Bakkali, Aissati en Maher op die leeftijd. Voorlopig heeft hij er nog een hele rits voor zich. Laten we hem eerst even de tijd geven en over 10 a 15 jaar praten over beste Marokkaanse voetballer ooit.
 
 
15
23 september 2019 om 08:27
Hij zegt een zin eerder dat we het aan hem zelf moeten laten. Daarna geeft hij zijn eigen mening, dat is namelijk de bedoeling van een column. De rest ervan gaat over hoe goed hij Ihattaren vindt. Is het nou echt nooit een keer goed?
 
Japie_Krekel
 
5
23 september 2019 om 10:49
@dr.mario natuurlijk redden we ons zonder Ziyech maar als je die nu in Oranje had staan ipv Promes dan had Depay er nu nog meer in liggen. de steekpass van Ziyech in combinatie met de snelheid van Depay dat was echt een geweldig wapen geweest. hopen dat Ihatarran nu die rol op zich kan nemen want hoe je het ook went of keert, het middenveld van Oranje is niet supercreatief. natuurlijk is de keuze nu aan Itaharran en als hij voor Marokko kiest is dat zijn goedrecht maar laat op zijn minst als Nederlandse bond zien dat je die jongen graag zou willen toevoegen aan de selectie en stuur dan niet Vd Looi naar hem toe maar de bondscoach zelf. bij Ziyech leidde het gebrek aan interesse van Blind hem richting Marokko. laten we aub deze keer die fout voorkomen en laat Koeman even een uurtje bij die Ihatarran langs gaan. kiest hij vervolgens voor Marokko dan heb je het iig geprobeerd als Knvb zijnde
 
Infinity91
 
8
23 september 2019 om 11:10
Na. En zo lang Europese landen die achterlijke regelingen niet afschaffen die dubbele paspoorten mogelijk maken (terwijl je 3de generatie in Nederland geboren wordt) blijft dit spelen. Hier geboren? Dan NL paspoort. Klaar. Wil je niet? Prima. Ben je geen Nederlander meer. Het leven kan zo gemakkelijk zijn. Burgert men ook veel sneller en beter in.
 
MaceReal
 
0
23 september 2019 om 11:29
Uh volgens mij willen de meeste mensen dat hun kind een NL paspoort heeft maar als ze die zelf niet hebben dan gaat dat toch niet lukken. Een beetje makkelijk praten zo, iemand zonder NL paspoort wordt sws niet gezien als Nederlander. Een marokkaan met NL paspoort wordt ook niet gezien als Nederlander door de velen.
 
Infinity91
 
1
23 september 2019 om 13:56
Dat is juist uitstekend dat de meeste mensen dat willen. Dat heet ook integratie. Moet je wel ook even vriendelijk bedanken voor het paspoort dat Rabat je door de strot probeert te persen. Je bent dan namelijk Nederlander. De dag dat dat gaat gebeuren lost een hoop ellende op.
 
Constant kante
 
3
23 september 2019 om 16:30
As integratie een papiertje is, voor jou, dan snap ik dat integratie in dit land zo vaak mislukt. Integratie is iets wederzijds namelijk. Maar ik schat in dat jij onder integratie verstaat dat mensen die hier komen wonen precies gaan doen wat wij Nederlanders doen. Nou, dan zal iedere integratie standaard mislukken.begin gewoon eens om mensen als mensen te behandelen! En sowieso, jij hebt het over achterlijke regels, maar dat heet gewoon het Internationale recht. Dat recht dat ervoor zorgt dat jij rechten hebt overal. Dat recht ook dat regelt hoe met grensoverschrijdende kwesties om te gaan. Hoe je omgaat met gezinnen waarvan de moeder en vader niet dezelfde nationaliteit hebben. En het doet heel veel meer dingen waar mensen vooral heel veel profijt en eigenlijk geen nadeel aan hebben. Ja, dat mensen dan opeens hierover een punt gaan maken, omdat er een handvol voetballers, waarvan er maar eentje echt voor oranje in aanmerking kwam, ervoor koos om te spelen voor een land waarvoor ze gewoon kunnen én mogen spelen. Beetje onzinnig, is het niet?los daarvan, ook jij zult eindelijk eens moeten begrijpen dat de regels over nationaliteiten niet strikt aan Nederland zijn voorbehouden. Ieder land bepaalt zélf wie haar onderdanen zijn. Dus als je dat wilt afschaffen, dan betekent dat, dus, dat jij vindt dat andere landen mogen gaan bepalen wie Nederlander is en wie niet. Wil jij dat? Nee? Houdt dat op met dat roepen om afschaffing van dubbele nationaliteiten. Want je lult echt zwaar uit je nek.
 
AmineDenbosh
 
3
23 september 2019 om 16:20
Aissatie zou ook beste worden volgend nederlandse analisten waar is die nu ? Bij marokko heeft hakimi kans om beste speler ooit te worden van marokko. Is pas 19 jaar en speelt basis bij dortmunt. Die franse En spaanse talenten maken het vaker waar dan nederlandse. Bazoer, depay werden ook opgehemeld.
 
almere67
 
17
23 september 2019 om 07:20
Goede voetballer maar laat hem eerst net zoals de meeste talenten in Nederland is een jaar constant spelen. Dest, Malen die van Az die spits en van Feyenoord leuke voetballers maar die krijgen een dip en dan moet je maar zien of ze eruit komen en dan hopen dat ze zich omhoog kunnen werken
 
barcalover123
 
38
23 september 2019 om 08:13
Naja dest is idd een leuke voetballer maar malen en ihattaren zijn net een niveau hoger. Voor de rest eens met je verhaal
 
AndreNijmeijer
 
3
23 september 2019 om 08:22
Afgezien van Malen moeten ze het eerst nog laten zien in de ED. Valt mi. nog weinig te zeggen over het niveau van Dest. Maza heeft vorig jaar ook een prima seizoen gekend, maar moet die vorm nog terugvinden nu.
 
Lee112
 
4
23 september 2019 om 08:34
Dest speelt nu pas he. Malen en mo vorig jaar al. Niemand sprak vorig seizoen over Mo als nu.
 
almere67
 
4
23 september 2019 om 08:37
Precies dat bedoel ik nou. Al die jongens worden de hemel in geprezen en meestal krijgen ze een dip en kom daar maar is uit
 
Lee112
 
5
23 september 2019 om 08:57
Van malen werd zelfs gezegd dat hij naar de flank moest en mitro in de spits. Zelfs tot 2 weken terug, omdat hij teveel kansen miste...
 
Scepticus38
 
5
23 september 2019 om 09:23
Dest heeft het ook op CL niveau laten zien, Ihattaren en Malen alleen nog voornamelijk op nationaal niveau. De lijst van spelers die op nationaal niveau wisten uit te blinken, maar ver terug vielen toen ze de landsgrenzen overstaken, is heel erg lang. Je reactie is dan ook behoorlijk voorbarig. Ihattaren en Malen zijn ongetwijfeld toptalenten, maar talent betekent niets meer dan dat je ergens een natuurlijke aanleg voor hebt en als je een toptalent bent dat die aanleg bovengemiddeld is. Maar alleen aanleg is niet voldoende om van toptalent naar topspeler door te groeien en onderweg daar naartoe heeft menig talent af moeten haken, ook spelers die net zoveel of zelfs meer talent werden toegedicht dan die twee. Dus is je reactie voorbarig. Ik hen gisteren Rondo van Ziggo gezien en daar waren sommige zelfverklaarde deskundigen van mening dat Ronald Koeman Ihattaren een gegarandeerde plaats in de WK selectie zou moeten aanbieden in ruil voor zijn keuze voor NL. Opportunistischer kan bijna niet, zelfs gearriveerde spelers als Van Dijk en Winaldum zullen vormbehoud moeten tonen om een selectie af te dwingen en dan zou een talent dat alles nog moet bewijzen en van wie het niet de vraag is of hij met de gebruikelijk vormdip te maken gaat krijgen, maar wanneer en welk effect die gaat hebben, daarop de garantie moeten krijgen. Complete waanzin.
 
markerazzi
 
10
23 september 2019 om 10:08
Op CL niveau Kun je van Dest natuurlijk nog niks zeggen. Of moeten we Apoel en Paok serieus als champions League niveau gaan rekenen. Zelfde geldt eigenlijk voor Lille. Als Dest ook goed overeind blijft tegen Valencia en Chelsea vindt ik dat hij zich begint te bewijzen op dat niveau
 
 
0
23 september 2019 om 10:55
Speelde Dest vorig seizoen al in Ajax 1?
 
Scepticus38
 
1
23 september 2019 om 11:02
Beweert iemand dat dan of is je ontgaan dat Ajax dit seizoen ook CL speelt?.
 
 
1
23 september 2019 om 16:50
Oh, nou ja, ik dacht als je zegt CL ervaring, dat je bedoelt tegen clubs van CL niveau. Of je nou tegen Lille of Sporting Portugal speelt lijkt me namelijk irrelevant. Ik vind scoren tegen Duitsland dan eigenlijk indrukwekkender dan die drie potjes in de `cl`.
 
Lee112
 
20
23 september 2019 om 07:22
Het is maar hoe je het bekijkt. Wie weet wilde de KNVB al wat regelen op de achtergrond, maar gaf Mo direct aan geen behoefte hieraan te hebben wegens privé omstandigheden ? Die jongen vraagt rust en tijd. Kan men dat niet accepteren? Zal namelijk zeer onbeschoft zijn om hem nu alsnog te benaderen zo van wat is je keuze... Wel had ik hem in de voorselectie gezet en defebitieve selectie als teken van waardering. Verder met rust gelaten.
 
Tinus88
 
23
23 september 2019 om 07:27
Iemand selecteren in je voorselectie is toch juist het tegenovergestelde van respect tonen voor de tijd die hij nodig heeft? Daarmee zet je juist onnodig druk op zijn keuze.
 
Lee112
 
5
23 september 2019 om 07:43
Mwuah. Je selecteert hem en klaar. Je benadert hem verder niet. Hij gaf aan dat hij het mooi vond dat hij in de Marokkaanse voorselectie zat. Dus hij waardeert het denk ik wel.
 
markerazzi
 
3
23 september 2019 om 10:11
Wel in de voorselectie en hem aangeven dat dit puur is uit waardering voor zijn presteren. Eventueel zelf opnemen in de definitieve selectie en daarbij aangeven: neem vooral de tijd die je nodig hebt, maar als je je keuze maakt ben je welkom bij de groep. Dan toon je waardering en geef je aan dat hij dit vooral zo moet opvatten en er geen druk voor moet voelen om zijn keuze te versnellen
 
Valceryn
 
12
23 september 2019 om 07:28
Helemaal mee eens, en hoe langer de media hem ermee lastig blijft vallen, hoe eerder hij voor Marokko zal kiezen. Dat interview met Joep Schreuder was echt tenenkrommend. Vreselijk ongemakkelijk, zo jaag je die jongen al helemaal tegen je in het harnas.
 
markerazzi
 
1
23 september 2019 om 10:13
Ik denk dat hij vanuit Marokko net zo veel deze vraag krijgt. Alleen ik kijk geen Marokkaanse tv en kan de Marokkaanse kranten niet lezen, dus zeker weten doe ik dit niet. Maar ik zou het me goed voor kunnen stellen
 
ElMago
 
11
23 september 2019 om 07:30
We hebben Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt de weer gehad op te ophemelen. Dus we gaan nu verder met Ihiattaren. Laat deze jongen eens met rust. Het is een talent, maar laten we eens minder hard van stapel lopen.
 
Scepticus38
 
4
23 september 2019 om 09:33
Is onzin. Als een speler faalt, is men er ook als de kippen bij om hem bij de enkels af te zagen en dan is het niet meer dan consequent om een speler die uitblinkt, daarvoor ook de credits te geven. Dat is ook helemaal het probleem, het probleem is dat daarbij de nuance vaak ver te zoeken was, zoals dat ook het geval was bij de Ajax talenten. Het moet altijd alles of niets zijn, terwijl daar nog ongelooflijk veel ruimte tussen zit. Koester het talent van Ihattaren en geef hem de credits als hij uitblinkt, maar doe niet alsof hij de nieuwe Messi is, om voor die titel in aanmerking te komen zal hij zijn kunsten eerst gedurende langere tijd en op een veel hoger niveau dan de Nederlandse competitie moeten vertonen. Het is nog maar de vraag of en op welke termijn hij de kans krijgt om dat laatste te doen, dus geef die jongen rustig de tijd om zich te ontwikkelen ipv het verwachtingspatroon zo hoog op te krikken dat een speler die nog zo jong en onvolgroeid is, daar wel onder moet bezwijken.
 
Paternoster
 
3
23 september 2019 om 09:54
En waarvoor is het goed om een talentje op te hemelen en overal te prijzen? Velen kunnen die druk niet aan, zeker van jongs af aan. Als je dan na een reeks goede wedstrijden opeens een slechte wedstrijd speelt dan breekt iedereen je af en dan is het maar de vraag of je dan als piepjong talent ermee om kan gaan. Je meent dat tussen alles of niets nog ongelooflijk veel ruimte tussen zit, wat is die ruimte dan precies? Een speler in potentie de grootste allertijden noemen is wat mij betreft alles of niets en verre van de middenweg. Dus ja, deze uitspraken doen die jongen niets goed hoor. Het is maar de vraag of hij niet één van de zovelen talentjes wordt die niets uit hun potentie hebben uitgehaald.
 
Futures
 
3
23 september 2019 om 07:40
Weet iemand waar zijn ouders geboren zijn? In Nederland? Kun je ihatarren dan nog wel een Marokkaan noemen? Of maakt zijn opvoeding hem nog Marokkaans? Enfin, zijn opvoeding en zijn omgeving bepalend zullen zijn waar hij zich het beste thuisvoelt.
 
FR_JC
 
7
23 september 2019 om 07:49
Zijn ouders zijn geboren en getogen in Marokko. Dus heeft in Nederland een Marokkaanse opvoeding genoten denk ik ik zo.
 
zidanemadrid
 
20
23 september 2019 om 08:07
Waarom denk jij dat zijn ouders in Marokko zijn geboren? En wat is volgens jou een Marokkaanse opvoeding? Ik denk dat de meeste Marokkanen trots op hem zullen zijn ongeacht zijn keuze
 
FR_JC
 
10
23 september 2019 om 08:18
Als je de googled dan kun je dat gewoon opzoeken en lezen... Of hij voor Marokko kiest of Nederland maakt voor mij geen verschil, en voor de meeste Marokkanen denk ik ook niet al weten we niet hoe de Marokkaanse gemeenschap erop reageert. Ik heb wel enig idee door vrienden van me maar voor een ventje van 17 is de druk hoog, dat getrek aan persoon van 2 kanten, je doet het nooit goed, eigen keus in deze is altijd goed. We weten het over een paar maanden.
 
Adodenhaag
 
14
23 september 2019 om 08:25
Uiteraard zijn de meeste Marokkanen sowieso trots op hem. Zijn keuze verandert daar niet veel aan. De meeste Marokkanen in Nederland steunen namelijk beide landen op een groot toernooi! Ik denk trouwens dat er de komende jaren zat grote Marokkaanse talenten aan zullen komen waardoor beide elftallen daarvan het voordeel kunnen genieten en dan zal de discussie ook wat minder worden.
 
zidanemadrid
 
3
23 september 2019 om 08:30
Volgens mij weet je niet wat je zegt. Eerst zeg je dat het voor meeste Marokkanen niks uit maakt en dan zegt je je weet niet hoe de Marokkaanse gemeenschap reageert? Ik ken genoeg Marokkanse ouders met kinderen van zijn leeftijd en zowel de kinderen als zij. Zijn ik Nederland geboren.
 
FR_JC
 
5
23 september 2019 om 09:07
Misschien een beetje verkeerd verwoord of je wil me niet begrijpen. Voor veel Nederlandse Marokkanen die hier geboren en getogen zijn zal de keus van hem niet uitmaken en zal hij geen 'druk' ervaren. Echter de achterliggende Marokkaanse gemeenschap 'de ouderen' met echte roots en binding met Marokko zullen de keus anders ervaren als hij wel voor Nederland kiest. Dat is dus de druk die op zijn schouders rust.
 
FR_JC
 
0
23 september 2019 om 09:51
@Hoogindeconen, precies, echter begreep iemand me niet en moest ik specificeren wat ik bedoelde. Heb al vele keren geschreven dat voetballers met meerdere nationaliteiten de keus zelf moeten maken en dat iedereen dat maar te respecteren heeft. Dat hele media circus van op je knieën gaan enz enz vind ik beschamend en stuitend. Ik vind het persoonlijk ook schitterend dat er geweldige voetballers van Marokkaanse afkomst zich aandienen en of ze dan ja of nee voor NL kiezen... Boeie. Lekker ballen moeten ze, waar dan ook en voor wie dan ook.
 
zidanemadrid
 
1
23 september 2019 om 10:11
Ik denk dat de merendeel van oude roots niet eens weten wie hij is...het zijn gewoon de kranten die een verkeerde beeld schetsen. Afgekat heeft toch ook voor Nederland gekozen? Welke nare ervaring of druk van d Marokkaanse gemeenschap heeft hij gehad
 
Paternoster
 
2
23 september 2019 om 07:46
Ik heb schrik dat dit een Bakkali 2.0 wordt. Doe maar allemaal even rustig aan, meer talent dan een Depay heeft deze gozer sowieso niet als je ze allebei vergelijkt op die leeftijd. Moet je nu zien waar Depay sukkelt.
 
Arnavut1
 
27
23 september 2019 om 07:53
Depay op zijn net 17 e leeftijd had zeker niet zoveel potentie als Iha. Zowel in de jeugd als toen hij bij de eerste kwam.
 
tubes
 
6
23 september 2019 om 08:07
Er riepen er hier een paar dat Depay op die leeftijd verder was dan C.Ronaldo. Verwachtingen waren dus hooggespannen.
 
Lee112
 
8
23 september 2019 om 08:11
Depay was de next cr7 man. Hoeveel potentie werd hem wel niet aangepraat.... Eindgoed al goed, want depay is nu wel de belangrijkste oranje aanvaller.
 
Arnavut1
 
2
23 september 2019 om 08:46
Ik heb Depay sinds dat hij in de B tjes voetbalde gevolgd. Toen hij 15/16 was. Was fysiek sterk erg snel en kon goed schieten maar had de fijne techniek en overzicht nooit echt gehad. Dat is bij Iha toch wel anders. Heeft een veel verfijnder techniek, bewaard vaker het overzicht, rustig aan de bal en voor zijn leeftijd ook fysiek sterk. Zelfs tegen de senioren. Afijn, je hebt gelijk Depay is nu wel de aanvalsleider en heeft zich dus erg goed ontwikkeld. Al was ik destijds minder gecharmeerd van Depay, dan dat ik nu van Iha heb maar dat had ik bv ook met Aissati (die het helaas vooral mentaal niet heeft gered).
 
sebasjuh
 
1
23 september 2019 om 09:11
Dat is bij gebrek aan beter maar met een Kluivert, Boadu, Stengs, Malen, misschie Gakpo is de tijd van Depay ook snel geteld als die talenten niet stil gaan blijven staan in de toekomst. En dan heb je ook nog een Bergwijn maar die blijft op dit moment stil staan en raakt geïntimideerd door al dat talent wat er bij PSV doorbreekt. Maar ik denk dat Depay op het komende EK zijn laatste basisplaats zal hebben en daarna gewisseld wordt door het nieuwe talent.
 
 
1
23 september 2019 om 16:51
Depay doet het in Oranje echt uitstekend, dus waarom zijn dagen geteld zijn, zou ik niet weten. Ik zou hem op het moment in ieder geval als eerste op het wedstrijdformulier zetten.
 
 
5
23 september 2019 om 08:29
Ja en Jaap Stam speelde op z'n 25e nog in de Jupiler league, boeiend.
 
Paternoster
 
5
23 september 2019 om 09:00
Want Jaap Stam kan je vergelijken met Bakkali en Ittaharen. Die zwarte band irritant zijn heb je iig snel verdiend. Alleen jammer dat je niet tegelijkertijd irritant en onderbouwd kan zijn.
 
 
8
23 september 2019 om 09:29
Speciaal voor jou de moraal van mijn verhaal:niet elke speler ontwikkelt zich op de zelfde manier. Dus dat de een als 19 jarige beter is dan de ander, boeit geen reet.zo beter?
 
Paternoster
 
0
23 september 2019 om 09:37
Dat is veel beter! Nee, ik snapte je wel. Maar mijn moraal van het verhaal was dat we niet zo snel elk nieuw talent moeten ophemelen, het is precies een trend geworden om de uitspraak 'grootste aller tijden' op iedereen en alles te plaatsen. Word daar moe van.
 
 
2
23 september 2019 om 10:04
Ja, ook wel met je eens hoor. Bakkali was ook echt fenomenaal goed toen.
 
23VDV23
 
4
23 september 2019 om 09:41
We schieten inderdaad met z'n allen door bij vrijwel ieder talent dat nu een kleine reeks wedstrijden goed presteert. Niet alleen bij Ihattaren. Wat te denken van Dest die zo'n beetje de basis van Oranje in wordt gepraat. Malen idem. Bij Boadu en Stengs is het ook allemaal hosanna. En ja, het zijn allemaal grote talenten. Maar echt piepjong allemaal. En als er straks de onvermijdelijke terugval is worden ze allemaal weer net zo hard afgebrand. Laten we nou eens rustig aan doen met die jongens. Bakkali staat me inderdaad ook nog voor de geest. Dat vond ik misschien nog wel indrukwekkender dan wat Ihattaren liet zien. Nooit meer wat van gehoord.
 
Paternoster
 
1
23 september 2019 om 09:47
Precies 23vdv Bakkali was zeker en vast talentvoller dan deze Ihattaren. Daarbij had hij nog de fysieke aspecten die Ihattaren niet heeft. Dus ja, dank voor je comment. Het is een kunst om op beide benen te blijven staan en je kwaliteiten te kennen, je gebreken te erkennen en je zelfzekerheid te controleren. Ik denk dat die talentjes een voorbeeld moeten nemen aan de Jong. Die voetbalt alsof hij uit de jeugd van Barcelona uitkomt. Zou echt nooit zeggen dat ie pas dit seizoen voor Barcelona voetbalt.
 
Arnavut1
 
3
23 september 2019 om 07:52
Iha is een lust voor het oog. De manier waarop hij speelt is van een ongekend niveau op zijn leeftijd. Respect ook voor hem dat hij ondanks alle druk vanuit beide landen, rust vraagt en die ook pakt met een legitieme reden.
 
Linkerbaan
 
80
23 september 2019 om 07:57
Is dit nou niet exact het probleem wat veel Marokkanen hebben. "Hij wordt de beste Marokaan in het Nederlands elftal" hij wordt dus nog steeds gezien als Marokaan ipv Nederlander.
 
isco1
 
5
23 september 2019 om 08:06
Niet mee eens. Afellay zien we toch ook niet als Marokkaan, net als Boulahrouz en anderen. Een stempel drukken komt van 2 kanten en dat moet eigenlijk gewoon stoppen. Zo'n jongen moet zelf kiezen, spel zat.
 
tubes
 
4
23 september 2019 om 08:11
Je kunt niet namens iedereen dat met 100% zekerheid beweren. Ik heb het vermoeden dat er dat zijn die dat roepen namelijk.
 
Paternoster
 
3
23 september 2019 om 08:56
Ja, hen zien als Nederlanders betekent nog niet dat ze Nederlands zijn en zich Nederlands voelen. Ik heb daarom dan een enorm erg zwak voor Italiaanse en Spaanse elftallen die bijna altijd uit spelers bestaan die puur Spaans of Italiaans zijn. Datzelfde kan je niet zeggen over Frankrijk, België en Engeland. En oh ja, Nederland ook. Wel vind ik het geen probleem dat een buitenlander zich Nederlands voelt en écht voor het land uitkomt, integendeel. Zolang het ten goede van het Nederlands elftal komt zie ik ze gewoon als Nederlanders. Maar dat is nou het probleem bij veel spelers die voor Nederland willen uitkomen en die Marokkaans bloed hebben, vaak voelen ze zich niet echt Nederlands en dat vind ik dan weer spijtig.
 
dennisvingen97
 
10
23 september 2019 om 08:28
Nee dat probleem is voornamelijk door de marokkanen zelf ontstaan. Aangezien ze zelf altijd roepen Marokkaans te zijn, terwijl zij een nederlands paspoort hebben en hier wonen.
 
 
2
23 september 2019 om 08:30
Hij heeft toch een Marokkaans paspoort? Dus dan mag hij zichzelf toch een Marokkaan noemen?
 
Arnout108
 
5
23 september 2019 om 08:58
Dat "probleem" kan hij in Marokko net zo goed hebben. Daar wordt hij waarschijnlijk ook door een groep mensen gezien als een Nederlandse Marokkaan. Dat is een iets waar immigranten overal ter wereld tegenaan lopen. Bovendien is hij Nederlander en Marokkaan dus ik zie het probleem niet zo.
 
Paternoster
 
3
23 september 2019 om 09:08
Bij Nederland gaat hij dat probleem niet hebben hoor, daar krioelt het van de buitenlanders dus daar zit hij wel goed. V Dijk, Depay, Wijnaldum, Bergwijn, Babel en zo kan ik maar doorgaan. Het is inderdaad een feit dat mensen die voor een land uitkomen maar ze daar niet zijn opgegroeid dat ze inderdaad wat minder positief worden aangekeken door de spelers die daar wel zijn geboren en getogen.
 
Arnout108
 
1
23 september 2019 om 10:23
Je kunt hetzelfde zeggen over het nationale elftal van Marokko. Die hebben ook een team vol met dubbele nationaliteiten. Daar ging mijn punt trouwens ook niet echt over. Mijn punt was meer dat mensen met een dubbele nationaliteit vaak in beide landen als buitenstaander wordt gezien door de media en de publieke opinie. Ziyech was bijvoorbeeld een paar jaar geleden nog de ongemotiveerde Marokkaan toen het even minder liep bij ajax en nu het weer goed loopt is hij weer de held. Hetzelfde heeft hij bij Marokko, heel Marokko was afgelopen Afrika Cup slecht maar Ziyech mist een keer een penalty en is gelijk de pispaal. Zodra het echt goed gaat kan iemand met een dubbele nationaliteit de held zijn maar als het even minder gaat is hij gelijk weer de buitenlander. Dat is niet alleen in het voetbal zo maar ook in de maatschappij.
 
Japie_Krekel
 
3
23 september 2019 om 10:58
@paternoster praat voor jezelf. mij maakt het echt niet uit wat je achtergrond is, als je in Nederland bent opgegroeid ben je imo gewoon een Nederlander. ik kijk positiever naar Van Dijk dan naar Strootman. niet als persoon natuurlijk want imo is iedereen gelijk maar ik bedoel puur als voetballer
 
Lekiam
 
1
23 september 2019 om 10:15
Precies dit inderdaad. Als een speler met 2 paspoorten kiest om voor Nederland te spelen is het een Nederlander. Kiest hij voor (in dit geval) Marokko is het voor mij een Marokkaan. De speler in kwestie kiest bewust nu zijn nationaliteit, respecteer dat.
 
myvision
 
4
23 september 2019 om 10:26
Nee. Want Abe was de beste Fries in Oranje. Hij had alleen niet de keuze om voor Friesland te kiezen maar volgens mij was hij vereerd dat hij Friesland kon representeren in Oranje. Zo kan je het ook zien. Ihattaren kan met trots de beste Marokkaanse speler ooit worden in Oranje shirt. En dat is een land dat doorgaans meer bereikt dan Marokko. Het is voor hem dus een luxe. En voor Nederland ook.
 
xstream
 
2
23 september 2019 om 14:10
Dat heeft hij toch ook zelf gecreã«erd? Als hij zich helemaal NL voelde dan was de discussie of keuze er niet eens geweest. Bovendien heeft hij ook een Marokkaans paspoort.
 
marieke90
 
0
23 september 2019 om 14:55
Helemaal eens linkerbaan,als je voor het Nederlands elftal uitkom ben je gewoon nederlander,wat een domme opmerking van Willem....
 
payleep
 
2
24 september 2019 om 05:25
Is toch een feit wat van Hanegem zegt? Hij heeft 2 paspoorten. dus het is een Nederlander en een Marokkaan. Dus als hij voor het Nederlands elftal zou kiezen is het een Marokkaan in het Nederlands elftal of een Nederlander in het Nederlands elftal. Dus van Hanegem zegt hier niks geks.
 
Gunsmoke
 
1
23 september 2019 om 08:04
@almere67 en Elmagohelemaal met jullie eens!!!! Het is bijna zielig hoe sommige talenten na letterlijk n paar wedstrijden op maniakale wijze worden opgehemeld.en zoals vaker wordt gezegd; aan 'de top' komen is nog te doen maar om aan de top te blijven is n totaal ander verhaal. Talloze voorbeelden te over.
 
Nick_10
 
3
23 september 2019 om 08:06
Het is zo genieten wanneer deze jongen aan de bal is. Precies wat Willem zegt hij behandeld de bal zo fijn, dat zeg ik al een paar maanden. Technisch zo verfijnd. Tuurlijk moet hij het over een langere periode laten zien en is hij er nog niet maar al voorwaardes zijn er in ieder geval. Hij is de enige die het kan laten slagen in de top of het kan laten uitlopen op een mislukking. Ik hoop zo dat hij het in de absolute top gaat waar maken.
 
Arnodewitte
 
1
23 september 2019 om 08:22
Ik geloof best dat dit een hele goede voetballer is. Maar we hebben in het verleden gezien dat enkel een flinke dosis talent niet genoeg is. Gun het hem van harte en ben benieuwd hoe alle mega talenten in Nederland zich gaan ontwikkelen komende jaren.
 
MartijnGerbrands
 
1
23 september 2019 om 08:39
Zou mooi zijn als hij voor NL kiest, goeie voetballer. Maar het kan net zo goed een Afellay/Aissati/El Ghazi/Amrabat (Ik vergeet vast nog voorbeelden) worden, spelers met veel potentie die op jonge leeftijd de hemel in geprezen worden en uiteindelijk geen wereldtop zijn. Laat die jongen lekker zelf kiezen.
 
Raubaht
 
1
23 september 2019 om 08:44
Die kiest voor Marokko, dat kan je toch wel uit alles opmaken. En hoezo beste Marokkaans voetballer ? Dan zal die Ziyech moeten overstijgen en dat zie ik niet gebeuren.
 
metaalverf
 
5
23 september 2019 om 09:18
Naja, ik vind Zyjech nog steeds geen wereldtopper, dus er is nog ruimte om er overheen te gaan. Maar ik ben wwl met je eens dat ik eerst wil zien, dan pas geloven. 1 leuk begin van seizoen zegt nog niet alles. Zelfde geldt voor Malen natuurlijk.
 
Bergwijn
 
2
23 september 2019 om 10:59
Hij is nu al beter dan Ziyech dus hij heeft hem al ingehaald en hij is nog pas 17 jaar oud.
 
elphenomeno9
 
2
23 september 2019 om 11:39
Ben echt een van de eerste die ihattaren toe juicht maar nu al beter dan ziyech kom op man
 
Sanderr
 
1
23 september 2019 om 14:17
Deze meen je niet serieus toch he, Bergwijn? Gek hoe ik jou vaak uitspraken over een gekleurde bril zie doen maar dan lees je ineens zoiets. Ihattaren is een geweldig talent, ik ben echt fan van hem, maar hij komt echt nog niet in de buurt van Ziyech, dat weet je zelf ook wel (ga ik vanuit).
 
Bergwijn
 
1
23 september 2019 om 14:37
Sander91 Het was niet serieus bedoeld gezien de domme reactie van Rauhaubt . Hij doet alsof Ziyech de carrière heeft als die van Cristiano Ronaldo en om nu al een uitspraak te doen dat de 17 jarige Ihattaren de carrière van Ziyech niet kan overstijgen is wel bizar imo. Ihattaren kan met gemak de carrière van Ziyech overstijgen want die stelt met alle respect niet al te veel voor.
 
Sanderr
 
0
23 september 2019 om 15:15
Fair enough, ik schrok al! Mo zou de carriere van Ziyech zeker kunnen gaan overstijgen, maar hij heeft nog een aardige weg te gaan. "niet al te veel voor stellen" vind ik ook weer wat ver gaan maar goed!
 
Bergwijn
 
0
23 september 2019 om 15:20
Ziyech heeft pas vorig seizoen zijn eerste prijs gewonnen en hij is alweer 26 jaar oud. Geweldige voetballer maar zijn prijzenkast is nogal leeg.
 
Japie_Krekel
 
0
23 september 2019 om 11:01
@rauhabt Ziyech is een geweldige voetballer maar wel echt stijf links wat zijn spel in sommige situaties niet altijd ten goede komt. hang me er niet aan op maar volgens mij is Ihatarran redelijk tweebenig als ik hem zie voetballen
 
buitenspelval
 
3
23 september 2019 om 11:32
@Japie_Krekel. O ja, in welke situaties heb jij Ziyech’s spel niet altijd ten goede zien komen, omdat hij linksbenig is? Ziyech redt zich bijna altijd in de kleine ruimte met zijn linker, heeft met de linkervoet de mooiste lange pass van de Eredivisie, zet met zijn linkerbeen spelers vrij voor de keeper, heeft vele intercepties met links en scoort zelf ook nog met datzelfde been. Waar nodig zijn, daar gebruikt hij zijn rechter gewoon ook functioneel.
 
Japie_Krekel
 
0
23 september 2019 om 13:22
@buitenspelval ik heb Ziyech vaak genoeg in situaties zien komen waar hij perse eerst naar zijn linkerbeen moest waardoor de kans weg was. je hoeft me niet gelijk aan te vallen want ik vind Ziyech de beste speler in de Eredivisie en had hem liever in Oranje gezien dan een hoop spelers die nu bij de selectie zitten. het is alleen wel heen groot voordeel als je tweebenig bent maar dat neemt niet weg dat een speler die eenbenig is geen hele goede speler kan zijn en dat is Ziyech
 
buitenspelval
 
0
23 september 2019 om 14:12
Aanvallen? Ik ben het gewoon volledig met je oneens, zoals wel vaker en voorzie je van kritiek. Dat jij je aangevallen voelt zit tussen je eigen oren. Ziyech is bij uitstek een speler, die zich in moeilijke situaties in de kleine ruimte practisch altijd redt en altijd de oplossing vindt met zijn magische linkerbeen. Daar heeft hij zijn rechter nauwelijks voor nodig, mocht dat wel zo zijn dan gebruikt hij deze functioneel naar behoren . Ik twijfel gewoonweg aan je inzicht soms. Ik vind dat je dingen roept, die ver van de feiten afstaan en beweert dat zonder blikken of blozen. Daarnaast heb je zelf zo vaak kritiek op andermans meningen, ook al blijkt uit alles, dat heb geen idee hebt waar je over je praat. Mag ik dan ook wat kritiek spuien op jou zonder dat je je meteen aangevallen voelt?
 
nmekenkamp
 
3
23 september 2019 om 08:57
Hij moet gewoon doen wat hijzelf wil. Ik vind het goed dat hij zich nu afsluit daarvan en zich op de gezondheid van z'n vader focust. Ik denk dat hij uiteindelijk voor Marrocco kiest. Ik denk toch dat voor de meeste Marokanen Marocco boven Nederland komt, zeker de tweede generatie omdat de familiebanden zo sterk zijn. Dus koeman stuur hem een uitnodiging, net zoals Dest, maar laten we niet met z'n allen gaan staan drammen over waarom hij voor welk land moet kiezen. Dat is zijn eigen besluit.
 
daanson
 
0
23 september 2019 om 09:16
Die jongen doet het natuurlijk heel goed momenteel, Maar laten we eerst maar eens afwachten hoe hij zich in de loop van het seizoen gaat ontwikkelen hij is tenslotte pas 17 jaar. En hij zal de wel bekende vorm dip ook nog wel gaan krijgen en is het de vraag hoe hij daar mee omgaat. En wat betreft zijn keuze tussen Marokko of Nederland, vind ik dat die gewoon moet kiezen wat voor hem het beste voelt.
 
RinkSchippers
 
4
23 september 2019 om 09:39
Ik vind dat we met deze jongen wat aan het doorslaan zijn. Hij kan heel erg goed voetballen, maar we doen nu net of het lot van het Nederlandse voetbal in de handen ligt van Ihhataran. Als die jongen straks een terugval krijgt (wat heel normaal.is) krijg je weer comments van mensen die het toen allemaal te snel vonden gaan. Kwa keuze zou ik trouwens altijd voor nederland kiezen vanuit sportief oogpunt , puur om het feit dat een EK niet te halen is met Marokko , maar wel meer prestige heeft dan een Africa cup.Wk`s is om het even met wie je er aan mee doet natuurlijk.Als dat eer gevoel zo belangrijk is , moet je ook niet in jong Oranje spelen maar dan speel je voor jong (desbetreffende land) Daarbij is het gewoon van de zot dat als je geboren en getogen in Nederland bent, je uberhaupt voor een ander land mag kiezen (ondanks je roots).In mijn ogen is Ihhataran een Nederlander , en dus speler van oranje, zijn geboorte plaats en jeugd elftallen onderstrepen dat.
 
Japie_Krekel
 
0
23 september 2019 om 11:03
@rinkschippers we hebben de impact van Frenkie De Jong op Oranje gezien, dat maakt een wereld van verschil. Ihatarran is nog beter dan dat De Jong was op 17 jarige leeftijd dus wat als deze jongen net zo goed word als Frenkie of zelfs beter? dan baal je toch echt wel dat hij niet voor Oranje heeft gekozen dus ik snap wel wat mensen willen dat er wat moeite voor hem gedaan word. zeker ook omdat Oranje niet echt creatieve middenvelders heeft en dat deze jongen juist een creatieve middenvelder is
 
buitenspelval
 
2
23 september 2019 om 11:19
@Japie_Krekel. Praat toch weer niet zo’n nonsens. Jij hebt Frenkie de Jong helemaal nooit zien spelen toen hij 17 jaar was. Toen balde hij nog bij Willem II in de jeugd en het tweede elftal. Daar was hij durf ik te wedden niet bij. Hoe kun je er dan in hemelsnaam over oordelen dat Ihattaren beter was dan De Jong? Hoe het eens bij feiten of spreek uit eigen ervaring, wanneer je zo stellig wilt zijn.
 
71,72,73,95, ?
 
1
23 september 2019 om 13:01
@japie_krekel ; jij hebt Frenkie persoonlijk regelmatig zien spelen toen hij 17 was? Anders doe jij dus een aanname gebaseerd op wat?? "en wat als deze jongen net zo goed wordt als Frenkie of zelfs beter" ?. Ja en wat als deze jongen over een half jaar een driedubbele beenbreuk oploopt en nooit meer op niveau kan spelen , dan zijn we dus blij als hij voor Markokko had gekozen? Laat deze jongen zicht eerst eens voor een langere periode op niveau bewijzen .
 
Japie_Krekel
 
0
23 september 2019 om 13:24
@buitenspelval ik heb Frenkie wel op zijn 18e en 19e zien voetballen en toen vond ik hem nog niet zo ver als Itaharran nu dus dan lijkt het me sterk dat hij dat op zijn 17e wel was. laten we iig hopen dat Ihatarran zich zo spectaculair blijft doorontwikkelen en voor Oranje kiest zodat we er straks weer een topspeler bij hebben
 
buitenspelval
 
0
23 september 2019 om 13:53
18, 19 ineens? Geen 17 meer?Lijkt je sterk? Een aanname Japie en niet meer dan dat. Draai nog een rondje Japie om recht te lullen wat krom is. Frenkie deed bij Jong Ajax al geweldige dingen samen met Appie en Donny op her middenveld destijds en was toen al een supertalent voor de Ajax-insider, waar ik jou overigens niet bij inschaal.
 
Japie_Krekel
 
1
23 september 2019 om 15:36
@buitenspelval je bent toch niet traag van begrip of wil je gewoon dwars liggen om dwars te liggen? ik heb hem zien spelen vanaf Jong Ajax en Ajax 1 en toen was hij geloof ik 18 jaar. dan zal het toch niet zo zijn geweest dat Frenkie op zijn 17e een betere voetballer was dan dat hij was op zijn 18e? dus dan kan ik toch vinden dat ik Ihatarran nu op zijn 17e verder vind dan frenkie op zijn 17e? ik vond Frenkie toen ook al heel goed bij Jong Ajax en een supertalent idd maar uitblinken bij Jong Ajax is wat anders als uitblinken in het eerste van PSV op je 17e
 
buitenspelval
 
1
23 september 2019 om 16:18
@Japie_Krekel. Ehh, of ik traag van begrip ben? Zover ik weet niet nee. Ik heb het mensen om mij heen ook nooit horen zeggen. En nee, ik voel geen behoefte om je dwars te liggen om het dwarsliggen, waarom zou ik? On: Frenkie de Jong was in Jong Ajax even talentvol als hij nu is, dat kwam er op zijn 18de ook al uit. Hij was toen al zover en volwassen als voetballer, dat hij er ook bovenuit stak. Één van de redenen, dat hij al vroeg werd doorgeschoven naar het eerste. Dat jij denkt dat hij nog niet zo ver was als Ihattaren op zijn 17de, is jouw perceptie. Ook op zijn 18de was hij qua ontwikkeling al zeer ver. Daarnaast trek ik in twijfel of hoe vaak je Jong Ajax hele wedstrijden hebt zien spelen of weer enkel wat samenvattingen. Die discussie heb ik al vaker met je gehad. Weet je nog? Je gaf mij daarvoor de bevestiging dat je vooral samenvattingen ziet op Europese wedstrijden na. Die speelt Jing Ajax niet. Maar goed, ik ben persoonlijk niet zo onder de indruk van je voetbalinzicht, dat maak ik vaak op uit je discussies. Verder denk je echt overal verstand van te hebben. Dat irriteert soms nogal. Hou het bij zaken waar je wel weet en echt verstand van hebt zou ik zeggen. Ik houd het hier verder bij. Tot ziens.
 
Japie_Krekel
 
0
23 september 2019 om 16:42
@buitenspenval hoezo denk ik er verstand van te hebben dan? ik geef mijn mening net zoals jij ook je mening geeft over zaken. ik kan ook respecteren dat jij Frenkie verder vond bij Jong Ajax maar ik vind Itaharran op dit moment verder dan Frenkie toen. daarmee zeg ik niet dat mijn mening een feit is of dat Itaharran uiteindelijk zeker net zo goed gaat worden als Frenkie De Jong maar het is slechts mijn mening net zoals jij weer een andere mening hebt misschien. ik heb net zoveel verstand van zaken als ieder ander lid op dit forum want uiteindelijk oordeelt iedereen hier vanaf de zijlijn
 
 
3
23 september 2019 om 09:39
Heefthijcambitites kiest hij voor Oranje, luistert hij naar de wensen van familie en de ronselpraktijken van de Marokkaanse bond kiest hij voor Marokko. In Oranje heeft hij sowieso toekomst en kan hij tenminste prijzen winnen, wat bij Marokko op de africs cup na uitgesloten is.
 
Etcheverry
 
1
23 september 2019 om 09:42
Dit is zo vermoeiend zeg, die jongen is pas 17, minderjarig dus, hij vroeg om met rust gelaten te worden en liet weten dat hij helemaal nog niet bezig is met een interland carrière, waarom snappen mensen dat niet? Zo vermoeiend dit zeg!
 
Zola86
 
1
23 september 2019 om 10:06
Als ik de Knvb was zou ik deze jongen gewoon vroeg oproepen, de Marokkaanse bond is ook niet gek en weet dat het om een groot talent gaat. Voor hemzelf kan het wel lastig zijn, weet niet zo goed hoe zijn ouders hierin staan heeft iemand hier enig idee van? Tegenwoordig zijn er wel relatief veel spanningen rond Marokkanen/moslims in Nederland dus dat zou voor hem een reden kunnen zijn om te zeggen: ik kies lekker voor Marokko. Aan de andere kant: verreweg het grootste deel van de Oranje-fans behandelde Affelay en Bouhlarouz niet anders toen ze eenmaal voor NL hadden gekozen. Ik kan me bijv. nog goed herinneren dat een groep yuppen bij mij in de buurt in 2008 tijdens het EK uit volle borst de naam van Boulahrouz stond te zingen. Het kan ook aantrekkelijk zijn in die zin een rolmodel te vormen voor Nederlands-Marokkaanse jongeren. De keuze is aan hem maar als ik de Knvb/koeman was zou ik hem zeker oproepen.
 
DikkieDickie
 
1
23 september 2019 om 10:30
hij is toch hier geboren? dan is die dus nederlander en zou die voor de nederlandse elftallen moeten uitkomen, ik vind het een andere verhaal wanneer je uit marokko of welk land dat ook echt daadwerkelijk hebt gewoond, omdat je dan meer met het land hebt. maar ben je in nederland geboren, dan ben je een nederlander. want dit niet zo word gezien word de rascisten kaart getrokken, hou toch op allemaal deze jongen is een nederlander, Dest een Amerikaan en Asensio een spanjaard, zo moeilijk is het toch allemaal niet?
 
Zola86
 
0
23 september 2019 om 16:59
Weet niet of je het specifiek tegen mij hebt maar goed...hij is zeker in NL geboren dus wat dat betreft is het een Nederlander en begrijp ik je punt. Aan de andere kant kan je niet ontkennen dat veel mensen in NL zeggen dat Marokkanen geen 'echte' Nederlanders zijn. Waarom is het dan zo raar als hij toch kiest voor het land waar zijn roots liggen en waar hij zich meer geaccepteerd voelt?verder moet je niet vergeten dat sommige mensen zich nou eenmaal verbonden voelen met meer dan 1 land, hoe moeilijk dat ook kan zijn om je voor te stellen als je zelf maar 1 etnische achtergrond hebt. Mijn zoontje is bijv. half Mexicaans, kwart Nederlands, kwart Egyptisch en is geboren in Engeland. Ik heb echt geen idee met welk land hij zich het meest gaat identificeren als hij groter is, maar hij moet dat ook grotendeels zelf uitvogelen (wel met de steun van zijn ouders natuurlijk).
 
Filip
 
3
23 september 2019 om 10:43
Ik vind de discussie fascinerend. Ook het punt dat wanneer hij voor Marokko zou kiezen hij "geen Nederlander is". Hij is een Nederlander. Ongeacht wat hij doet. Hij is een Nederlander met een Marokkaanse achtergrond. Net zoals er Nederlanders zijn met Surinaamse achtergrond. Net zoals er Nederlanders zijn met een Germaanse achtergrond zijn. De achtergrond zegt niks over of iemand nou meer of minder Nederlander is. Ook dit hele druk op personen zetten (van beide kanten trouwens) snap ik niet. Dat maakt het alleen maar moeilijker voor die jongens om met hun hart te kiezen. Ga lekker voetballen waar je goed bij voelt. Die keuze zegt niks over of je meer of minder Nederlander bent.
 
Druu
 
6
23 september 2019 om 10:43
Laat hem aub voor Marokko kiezen. Hij is hier geboren, heeft alle jeugdelftallen van Oranje doorlopen. Als hij nu nog twijfelt, dan is hij ook niet erg loyaal aan Oranje. Hij moet gewoon met zijn hart kiezen en ook de druk van zijn familie speelt natuurlijk mee. Hoe het went of keert, ook als hij voor Oranje kiest, dan is het toch de 'marokkaan'. De keuze is dan logisch, dat is het Marokkaans elftal. Hetzelfde geldt voor Unuvar, hij moet ook kiezen voor Turkije. De Turken zijn normaliter nog trotser dan Marokkanen. De Knvb moet gewoon aan hen vragen willen jullie voor Oranje spelen ja of nee? Zo Nee, dan moetoranje moet gewoon hun verlies nemen en hun bedanken voor hun bewezen diensten.
 
Santi084
 
3
23 september 2019 om 10:45
Word zo moe van deze discussie , bij Rondo ging het er gister ook weer een half uur over
 
PatrickKruyt
 
1
23 september 2019 om 10:49
Als hij Marokko kiest vraag ik mij toch af wat hij al die tijd bij de NL jeugdelftallen deed wees dan een vent en speel ook bij Marokko in de jeugd.
 
Constant kante
 
1
23 september 2019 om 16:36
Want? Wat hij doet is niets meer of minder dan wat idereen zou doen die keuzes heeft. Gewoon de beste keuzes maken die tot je beschikking staan. Want jij doet dat natuurlijk niet. Jij zou jezelf in iedere mogelijkheid zelf beperkingen opleggen want anders ben je geen 'vent'. ....kom op joh, wat een onzin. Túúrlijk gebruikt hij de mogelijkheden die tot zijn beschikking staan. Iedereen snapt dat.
 
Boompie85
 
1
23 september 2019 om 11:05
Ik, als Ajax fan, vind hem een lust voor het oog en ik hoop van hem te mogen genieten in het Nederlands elftal.. Is zo'n charme offensief niet effectiever als ze bijvoorbeeld een Boulahrouz erbij aan tafel zetten en een oud speler met de status van Gullit? Wat straalt zo'n 13 in een dozijn verdediger als Van der Looi nou uit?
 
regie
 
1
23 september 2019 om 11:06
Hele gezeur over keuze en overhalen. Het enige wat je kunt doen is hem selecteren en hopen dat hij het accepteerd.
 
KAWS
 
0
23 september 2019 om 11:09
Ik vind het “hypen” van deze jongen, helemaal terrecht. Het is lang geleden dat we een middenvelder hebben gezien die op zijn leeftijd al zo goed was, het is echt een lust voor het oog. Natuurlijk hoop ik daarom ook dat hij voor het Nederlands elftal kiest. Het zou zonde zijn mochten we hem mislopen, maar goed dat is zijn keuze. Ik baal er namelijk ook nog steeds van dat Ziyech niet bij ons zit. Maar goed, we zullen bij Ihattaren geduld moeten hebben.
 
71,72,73,95, ?
 
0
23 september 2019 om 12:51
Het is een Marokkaan die voor Marokko gaat spelen óf een Nederlander die voor Oranje gaat spelen. Een combinatie is niet mogelijk. En alsof het Nederlands voetbal afhangt van een 17 jarig jochie , wat geweldig kan voetballen dat zie ik ook wel , maar die zich eerst maar eens voor een langere periode moet laten gelden.