Mohammed Hamdi stapt per direct op bij ADO Den Haag
Zondag, 16 mei 2021 om 20:24

Mohammed Hamdi is per direct opgestapt als algemeen directeur van ADO Den Haag, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De Telegraaf schrijft dat Hamdi niet het geloof heeft dat er voor hem nog plaats is na de naderende overname, waarover momenteel gesproken wordt met het Amerikaanse World Soccer Holdings. Hamdi werd door de Chinese grootaandeelhouder United Vansen in 2019 naar voren geschoven als algemeen directeur. Edwin Reijntjes is door de raad van commissarissen naar voren geschoven als interim-opvolger van Hamdi.

ADO beleefde onder het bewind van Hamdi zowel binnen als buiten het veld een turbulente tijd. Waar de club uit de Hofstad vorig seizoen nog ontsnapte aan degradatie uit de Eredivisie nadat de competities door de gevolgen van de coronapandemie werden stilgelegd, viel het doek dit seizoen wél. ADO was afgelopen week na een 1-4 nederlaag tegen Willem II al zeker van degradatie en kwam zondag op de laatste speeldag na een 3-2 nederlaag tegen FC Twente niet meer van de laatste plaats af.

Ook buiten het veld is het onrustig bij ADO. Hamdi spande onlangs een kort geding aan tegen United Vansen, om de Chinezen te dwingen om met een bedrag van 2,1 miljoen euro over de brug te komen. ADO had recht op dit bedrag, omdat de grootaandeelhouders volgens de reglementen van de KNVB verplicht is om de tekorten van een club te dekken. Zonder dit bedrag dreigde ADO failliet te gaan en de rechter stelde de club in het gelijk. Er werd tevens besloten om beslag te leggen op de aandelen en een beroep te doen op de WHOA, een wet die ADO het huidige bestaansrecht geeft.

Op die manier hoopt Hamdi in leven te houden door een schuldsanering en financiële herstructurering door te voeren. Dat Milan van Ewijk voor 500.000 euro is verkocht aan sc Heerenveen, geeft ADO voorlopig lucht. Er zijn momenteel onderhandelingen gaande over een overname, maar Hamdi wacht die klaarblijkelijk niet af. Hamdi gelooft in een regionale aanpak, terwijl United Vansen momenteel voornemens is om in zee te gaan met door het Amerikaanse World Soccer Holdings. De algemeen directeur zou het gevoel hebben dat er daarna voor hem geen plek meer is binnen de organisatie van ADO.

"Een aantal aspecten uit het gepresenteerde en door United Vansen goedgekeurde meerjarenplan is reeds tot stand gekomen, zoals bijvoorbeeld de hervormingen op De Aftrap (de jeugdopleiding, red.), waar de club hopelijk de vruchten van kan plukken", zo licht Hamdi zijn vertrek toe op de website van ADO. "Onze sportieve missie met het eerste elftal is echter niet geslaagd. De degradatie is voor eenieder, maar zeker ook voor mij, een enorme teleurstelling. Met mijn vertrek wil ik tevens (financiële) ruimte bieden aan de club en een nieuwe aandeelhouder, om met een nieuwe CEO te bouwen aan een toekomstig succesvol team op het veld. Ik wens ADO Den Haag en iedereen die de club een warm hart toedraagt het allerbeste en wil de supportersgroeperingen en sponsoren bedanken voor hun steun in moeilijke tijden."

"Wij respecteren het besluit van Mohammed en danken hem voor zijn enorme inzet voor de club in de afgelopen jaren. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", reageert Frans van Steenis, voorzitter van de raad van commissarissen. "Het is voor ons een geruststelling dat Edwin Reijntjes direct wil instappen en daarmee, met onder meer Jachin Wildemans aan zijn zijde, voor de continuïteit kan zorgen in deze bijzondere tijd. Beiden hebben een grote staat van dienst in het bedrijfsleven en kennen ADO Den Haag, de gewaardeerde supporters, sponsoren en andere stakeholders en de huidige dossiers goed."

Meer nieuws
   
10:08
10:08
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
7
   
10:00
10:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
   
09:57
09:57
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
1
   
09:24
09:24
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
21
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Daenvan Dorp
 
30
16 mei 2021 om 20:27
Eindelijk goed nieuws rondom Ado
 
zeljeznicar
 
10
16 mei 2021 om 21:54
Ongelofelijk dat deze dwaas deze functie bij een bvo heeft kunnen krijgen!
 
 
39
16 mei 2021 om 20:28
Mike Snoei en Peter hofstede lezen jullie dit ? Je kunt gewoon opstappen als er geen plek meer voor je is.
 
SneekPSV
 
19
16 mei 2021 om 20:28
Nou, dat is geen moment te vroeg....Helaas voor ADO wel te laat.
 
Master D
 
51
16 mei 2021 om 20:29
Ja hoor nu wel. Pas als alles naar de klote is geholpen en er niks meer te redden valt dan stapt meneer Hamdi op. Had hij eerder moeten doen, zodat er wellicht toch nog iets te redden was.
 
Nr.11
 
22
16 mei 2021 om 20:33
Beter laat dan nooit. Nu de Chinees nog
 
JellyHenry
 
4
16 mei 2021 om 20:29
Bij ADO moet er echt heel snel iemand opstaan die de bezem door de kast met lijken haalt anders komt het niet meer goed vrees ik. Een aantal veel te dure kwalitatief uiterst beperkte spelers gecombineerd met een totaal gebrek aan talent. Pinas en Van Ewijk zijn de enige twee die nog iets van waarde hebben dus die moet je nu zsm verkopen.
 
Nr.11
 
18
16 mei 2021 om 20:31
Echte Hangenaren opleiden ipv 30 buitenlanders huren
 
IKEA
 
23
16 mei 2021 om 21:15
En wellicht je Haagse cultuur bewakers in stand houden. Aaron Meijers en Tommie Beugelsdijk zijn momenteel zeer gewaardeerde basiskrachten bij nummer 8 Sparta, maar zogenaamd te slecht voor ons ADO. Juist het feit dat we niemand meer in de selectie hadden met binding met de club heeft ons doen degraderen, met Immers, Meijers, Beugelsdijk, Bakker en Falkenburg hadden we het dit seizoen gewoon gered.
 
hector
 
24
16 mei 2021 om 22:11
Makkelijk oordelen, met die vijf had je vorig jaar ook rechtstreeks gedegradeerd
 
IKEA
 
8
16 mei 2021 om 22:31
Ik denk zelf van niet Hector. Ze waren niet meer zo goed als op hun hoogtij dagen maar vorig jaar werden ze te gemakkelijk vervangen door een stel Britten. Daarbij waren dit onze enige spelers die voor de club door het vuur willen, die spelers hebben we momenteel weinig.
 
Nr.11
 
6
17 mei 2021 om 08:11
Ik ben het eens met IKEA hoor. De club had nog een beetje flair en identiteit toen die Hagenaars nog waren. Zij leken nog wel te strijden. Die buitenlanders waren er maar ff voor een quick buck
 
Selassi 020
 
1
17 mei 2021 om 09:12
@hector Ik ben het eens met Ikea. Je hebt vaandeldragers nodig. Mensen die voor je club door het vuur gaan. Dat zijn de spelers die in belangrijke wedstrijden punten voor je pakken. En nogmaals kijk hoe belangrijk de rol is van bijv. Beugelsdijk bij Sparta, hij is geen geweldige verdediger maar hij staat voorop in de strijd, geeft alles en die over-mijn-lijk mentaliteit straalt af op de rest van de spelers.
 
Nr.11
 
14
16 mei 2021 om 20:29
Z'n salaris was zeker niet meer te betalen. Maat zonder dollen, dit is goed nieuws. Alles moet omgegooid worden. En Jol nooit meer terug laten komen. Liever echte Hagenaars
 
SpeedyAFC
 
39
16 mei 2021 om 20:31
Het is altijd zo raar dat men daar vergeet dat ADO allang failliet was maar toen lokaal gered werd. Die redder wilde op een gegeven moment zijn geld terug. Maar niemand wilde de aandelen kopen, echt niemand. Alleen United Vansen wilde betalen. Sindsdien hebben ze vele miljoenen in de club gestopt maar de club wist nimmer zwarte cijfers te schrijven. De gekste aankopen werden gedaan. En dan zegt de directeur die veranrwoordelijk is voor het jaarlijkse verlies dat ie gelooft in een regionale aanpak. Kom op zeg, die regionale aanpak heeft jaren geleden al bewezen dat dat tot een faillisement zou leiden. Zonder United vansen had de club allang niet meer bestaan.
 
Tive
 
3
17 mei 2021 om 00:31
Van der kaäºlen was geen redder hoor zoals jij stelt Hij verhuurde aan ado allerlei spullen waarvoor topprijzen betaald werden (o.a.lichtinstallaties a 4 ton p.j.) Als je meer van de overname van united vansen wilt weten moet je kijken naar het Olympische spelen plan van de chinezen (waarvoor wang werkte) Ado jeugdtrainers moesten gaan coachen en expertise delen in China voor de Osvoorbereiding Allemaal oplichters die voor belastingvoordelen(in eigen land) de club willen overnemen Amerikaanse bedrijf nu trouwens ook weer Is een lege huls die probeert met geleend geld rendement of belastingvoordeel te pakken ( men wil niet voor niets het financieele controlerende aandeel van de gemeente opheffen)
 
HotSince95
 
6
16 mei 2021 om 20:57
Goed nieuws voor ADO maar er moet nu heel snel een capabele vervanger komen anders kan je net als NEC, NAC of Roda JC jarenlang in de Eerste Divisie blijven hangen
 
jeron
 
22
16 mei 2021 om 21:00
Nou l*l de behanger kan er nu mooi instappen. Altijd een grote mond, heeft wel ondernemingservaring ... Laat het maar zien dan
 
Sirius
 
14
16 mei 2021 om 21:52
Die stapt niet in. Dat soort mensen hebben altijd een grote mond, maar willen geen risico`s dragen. Die mensen betrekken zich alleen met een club als het goed gaat of als er geen sprake is van gezichtsverlies.
 
Suurbier
 
1
17 mei 2021 om 11:06
Hey Sirius, ik mag John ook echt niet maar die grote bek van hem maakt ie wel steeds waar. Begin jaren tachtig als hooligan, wellicht door zijn stadionverbod, toen ook als ondernemer. En heeft bij Swansea zijn aandelen qua waarde x1000 laten groeien.. en dat begon toen die in een grotere puinhoop lagen dan Den Haag. Ik denk dat voor hem de grootste belemmering het sentiment is. Is te veel een supporter van ADO, wil het liefst voor schuim op de bekken en geeft niet zo om goed voetbal.
 
El Fenomeno
 
2
16 mei 2021 om 21:06
Wat heeft Ado er toch een zooitje van gemaakt. Nu weer in gesprek met andere investeerders en partijen. Kunnen ze niet gewoon op nul beginnen, weinig risico nemen en met jeugd en enkele transfervrije spelers die voor de keuken kampioen divisie degelijk zijn het aankomende seizoen beginnen?
 
Sirius
 
12
16 mei 2021 om 21:50
Een slecht teken. Die stapt niet op als er nog wat te halen valt. Stiekem hoop je altijd dat de club er bovenop komt en de rotte appels hun passende straf zullen krijgen. Voor alle ADO-supporters: Schouders eronder en zo snel mogelijk weer naar de Eredivisie!
 
lwd12
 
2
16 mei 2021 om 22:16
Vond het iemand die niet wist wat hij zij, vooral dat ze altijd op het eind zo goed zijn en dus terecht gered waren door de kNVB was slecht. Zeg dan niks en tel je zegeningen. Echter hoorde ik Woerts laatst zeggen dat die Hamdi het zo slecht niet deed. Althans het kantoor van ADO was op orde allen moest hij zich niet met de voetbalkantines gaan bemoeien, maar door alle problemen moest hij dat wel en dat blijkt niet zijn kracht. Koop je als supporter niks voor, maar vooral Jol die was aangesteld om technisch de boel op de rit te zetten heeft het laten afweten. Al vond hij zelf in Februari dat hij met een gerust hart weg kon gaan. Maar blijf maar eens rustig werken in deze slangenkuil.
 
JWD81
 
3
16 mei 2021 om 22:23
Vorig jaar heeft ADO gezwijnt en mochten ze erin blijven. Toen had hij weg moeten gaan en had er een nieuw beleid moeten komen. Daar is men nu een beetje laat mee. Denk dat deze club de komende jaren de KKD niet gaat verlaten. Er zijn clubs die daar beter beleid hebben gevoerd en er beter voorstaan dan ADO straks.
 
thomas35
 
2
17 mei 2021 om 00:42
Weet nog steeds niet wat die man heeft toegevoegd. Lekker wegwezen
 
Siemjo
 
0
17 mei 2021 om 14:27
Nog even snel van Eewijk verkocht aan Heerenveen zodat de spelers salarissen en waarschijnlijk zijn eigen salaris deze maand uitgekeerd konden worden